Forum - Forum-tråd: Lovecraft på det hvide lærred

Lovecraft på det hvide lærred

 • ★★★★★1

  Har oplevet meget Lovecraft, da jeg var en ivrig spiller af Call of Cthulhu. Jeg har godt nok slået mange saving throws mod min sanity :D 

  davenport 8-08-21 15:39

 • ★★★2

  Jeg er ved at høre de danske nyoversættelser af Lovecrafts samlede værker, det kan varmt anbefales. Selvom intet slår det kringlede og yderst opslugende originalsprog.

  Dolphinfriendly 8-08-21 19:24

 • ★★★★0

  Call of Cthulhu er fantastisk! Jeg spillede det også ivrigt som ung. Jeg havde selv 3. og 4.-udgaverne samt en stor bunke andre bøger, udvidelser og scenarier. 

  Desværre gik det hele tabt under skybruddet i 2011 sammen med alt mit andet rollespilsgrej (bl.a. Warhammer Fantasy Role Playing Game med hele Enemy Within-kampagnen i de originale, indbundne udgaver og det sjove, Hitchhikers Guide-inspirerede Tales From the Floating Vagabond med alle udvidelserne). :-(

  Jeg har ikke spillet siden starten af 1990'erne, men jeg savner stadigvæk bare at kunne hente en af bøgerne i kælderen og læse i dem for hyggens skyld. 

  Nick, hvor hører du Lovecraft henne?

  Jeg fik de danske nyoversættelser foræret i fødselsdagsgave i år, men jeg ønskede mig dem egentligt mest bare for at støtte projektet. Når jeg skal læse Lovecraft, så finder jeg som regel min gamle paperbackudgave i tre bind frem fra slutningen af 1980'erne. Det er ren nostalgi! 

  Kan huske, at jeg fik dem i julegave af min mormor. Det har vel været omkring 1988-89. Min mor havde bestilt dem for hende i Fantask i København, og jeg måtte vende dem med ryggen opad, fordi min mor syntes, at de (meget) grafisk udpenslede billeder på forsiden var lige en tand for meget at kigge på for de gamle i familien. 

  Jeg havde konstant en af Gyldendals røde ordbøger liggende ved siden af mig, da jeg første gang skulle læse i dem. Hold da op, hvor var der mange ord, jeg aldrig havde hørt for. 

  thomsen 9-08-21 14:38

 • 1

  De fleste omhandler en form for kosmisk rædsel og antyder, at ældgamle skabninger fra hinsides stjernerne truer med at overtage vores verden. Og alle der får nys om dette, ender med at blive vanvittige.

  Den sætning opsummerer fuldstændig 'Colour out of Space' med Nicolas Cage...

  TheRealLukeSkywalker10-08-21 11:19

 • ★★★1

  @Thomsen, jeg hører dem via Saxo. :)

  Jeg har overvejet at købe de danske udgaver, men det ville være fjerde samling af HPL-samlinger i mit hjemmebibliotek, og jeg har allerede efter min mening de fedeste udgaver på engelsk. Lige overkill nok.

  Dolphinfriendly10-08-21 12:58

 • ★★★★0

  Der var totalt udsolgt til åbningsarrangementet i går, men en ven havde heldigvis reserveret billetter, så jeg fik både hørt Nicolais glimrende introduktion og endeligt set Colour Out of Space på et stor lærred.

  Colour Out of Space var klart i den bedre ende af Lovecraft-filmatiseringer, men jeg hører ikke til skaren af Nicolas Cage-fans, og jeg syntes faktisk, at han ødelagde mere, end han gavnede filmen. 

  Jeg ville egentligt gerne have hørt Levinsens foredrag i dag og genset Call of Cthulhu, men det kan ikke lade sig gøre. 

  Regner dog med at tage ind og høre foredraget om Lovecraft i kunsten på fredag og så fange den udmærkede Roger Corman-filmatisering The Haunted Palace bagefter. 

  Jeg skal også have genset In the Mouth of Madness på lærred senere på måneden. 

  thomsen10-08-21 18:42

 • ★★★1

  Jeg gad virkeligt godt at have set “Call of Cthulhu” på det store lærred. Selvom det er lavbudget så det basker, synes jeg rigtigt godt om den tysk ekspressionistiske form, der måske er den helt rette måde at gribe Lovecraft an på.

  Og helt enig mht Cage indflydelse. Ikke at jeg synes filmen ellers er videre vellykket, men al det, der ellers gør “Colour Out of Space” så fantastisk på skrift, har jeg virkeligt svært ved at få øje på i de levende billeder. Selvom “Annihilation” er en Vandemeer-filmatisering, synes jeg stadig, at det er dén, der rammer COoS-stemningen allerbedst af alle film.

  Dolphinfriendly10-08-21 20:12

 • ★★★★1

  Colour Out of Space var klart i den bedre ende af Lovecraft-filmatiseringer, men jeg hører ikke til skaren af Nicolas Cage-fans, og jeg syntes faktisk, at han ødelagde mere, end han gavnede filmen. 

  Personligt kan jeg ikke helt afgøre om den var ringe eller blot ikke mig. Jeg kan nu godt nyde Cage, fordi jeg ved han kan være ret god, men helt enig i, at her ødelagde han mere, fordi han bare fik frit spil til at te sig åndsvagt. Atmosfæren var der måske lidt, men jeg kunne ikke leve mig ind i den som med f eks Mandy. 

  Babo10-08-21 19:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen