Forum - Forum-tråd: Napoleon

Napoleon (2023)

  • ★★★★★★0

    Øv.

    "Trods Scotts mere end omfattende erfaring med historiske storfilm som "Gladiator", "Kingdom of Heaven", "1492: Erobring af Paradis" og "The Last Duel", tager "Napoleon" munden alt for fuld."

    Nu troede jeg endelig Scott havde fundet "formlen" igen - The Last Duel er en herlig omgang - og med Phoenix i hovedrollen så burde det jo blive godt.

    Øv.

    Wayne23-11-23 07:25

  • ★★★0

    Siden Robin Hood har jeg kun tjekket op på Scott nu og da, men baseret på det skal vi helt tilbage til American Gangster for at finde en god film. Der er umiddelbart ikke noget ved Napoleon der frister mig til at tage et kig.

    NSF23-11-23 07:33

  • ★★★★★2

    Afventer den lange version i håb om noget bedre.

    David Lund23-11-23 08:14

  • ★★★★2

    ..skal vi helt tilbage til American Gangster for at finde en god film.

    Så det der Mars-halløj var noget skrammel?

    Gasivodo23-11-23 09:09

  • ★★★0

    Så det der Mars-halløj var noget skrammel?

    Den var ok en enkelt gang, men ikke på niveau med American Gangster og tidligere film af Scott.

    NSF23-11-23 09:24

  • ★★★0

    Det ligner noget med krudt og kugler. I min bog er død og ødelæggelse altid en sikker vinder, så havde overvejet at side med som assisterende operatør i weekenden. Problemet er bare at jeg har fødselsdag, så påregner at være alkoholpåvirket fredag og totalt smadret lørdag. Søndag går den ikke i vores biograf, da den store sal er inddraget til noget Counter Strike arrangement. Og i hverdagene er jeg på arbejde. Den må nok vente.

    Aranyhajú Nyárszépe23-11-23 13:12

  • 0

    Det er også noget nær umuligt at lave sådan en biografi, kogt ned til én film.

    Få mennesker i verdenshistorien har oplevet/præsteret så meget over så lang tid som Napoleon Bonaparte.

    Og Nok også derfor, at andre film om manden, fokuserer på mere snævre aspekter, såsom hans forhold til Josephine, eller enkelt-slag (Waterloo, Austerlitz, invasionen af Rusland).

    I dag har vi dog andre muligheder, såsom de store TV-serier, hvor man over 5-10+ afsnit, har mulighed for at pensle materialet meget mere ud.

    For det er jo ikke bare et militært slag, eller en ulykkelig romance, men i allerhøjeste grad også politik  og diplomati på højeste plan.

    De enkelte slag bliver hurtigt uinteressante, fordi de let kommer til at ligne hinanden. Og de er i reglen heller ikke specielt interessante, hvis fokus er på Bonaparte, fordi man jo ved, at han vandt de fleste og overlevede dem alle.

    Så er det politiske aspekt langt mere interessant - herunder hvad hans personlige kærlighedsforhold betød i diplomatiet, at hans stormende kærlighedsforhold til Josephine, blev tilsidesat, da det var politisk nødvendigt.

    Og mange (alle?) af slagene var blot - som Clausewitz siger - politik med andre midler. Det kunne blive til en lang - men god - politisk romantisk actiondrama-serie.

    nwinther23-11-23 13:45

  • ★★★★★★0

    Stumfilmen fra 1927 gør et meget hæderligt forsøg. Den er virkeligt god.

    Ærgerligt, at denne ikke er den storfilm, som jeg havde håbet på...altså, en storfilm som ikke er en del af en franchise.

    Nuvel, Dune 2 er ikke alt for langt væk

    Guldager23-11-23 14:19

  • ★★★★★★0

    Ekko gav den 4/6.

    Læste ikke hele anmeldelsen dog - hader Bo Tao Michelis' skrivestil

    Guldager23-11-23 14:22

  • 2

    Gad egentlig godt se den i bio, men hvis der kommer en 4,5 timer lang udgave der sikkert er bedre, så gider jeg nok ikke gense den det første stykke tid, så er faktisk lidt i vildrede da det emmer af biograffilm.

    Sichlau23-11-23 18:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen