Guillermo del Toro scorer drømmeprojekt: Skal instruere "Pinocchio" til Netflix

Den Oscar-vindende "The Shape of Water"-instruktør skal lave sin allerførste animationsfilm om trædukken, hvis brændende ønske er at blive en rigtig dreng.

Guillermo del Toro har fundet sit næste projekt efter den kolossale succes med sin prisvindende "The Shape of Water", der blandt andet vandt en Oscar for bedste film ved årets prisuddeling.

Netflix har hyret den mexicanske filmmager til at skrive, instruere og producere en helt ny animeret stop-motion-udgave af det klassiske eventyr om trædukken Pinocchio – som ikke mindst Disney har været med til at udødeliggøre. Og præcis som i Disney-udgaven fra 1940 vil den nye version også indeholde musical-elementer, hvilket måske vil komme bag på nogen...

"Pinocchio" kommer til at foregå i 1930'ernes Italien, hvor Benito Mussolinis fascistiske styre danner bagtæppe for historien om trædukken, der kommer på sit livs eventyr i en verden fuld af farer og mystik i bestræbelserne på at blive forvandlet til en rigtig dreng. Guillermo del Toro viste allerede med "Pans labyrint" fra 2006, at han er i stand til at levere rørende fortællinger, der kombinerer en magisk fantasiverden med et realistisk og fascistisk miljø, så mon ikke projektet er i de bedste hænder?

Et drømmeprojekt

Ifølge instruktøren selv er det da også lidt af en drengedrøm, der nu går i opfyldelse. Del Toro udtaler: "Ingen anden kunstart har haft så stor indflydelse på mit liv og arbejde som animation, og ingen anden karakter i historien har haft en så dyb og personlig forbindelse til mig som Pinocchio. Jeg har ønsket at lave denne film, så længe jeg kan huske".

The Jim Henson Company, der er kendt for "The Muppet Show" og "The Dark Crystal", skal hjælpe del Toro med at gøre visionen til virkelighed, mens det i skrivende stund stadig er uvist, hvornår "Pinocchio" rammer streaming-giganten.

Kommentarer

Guillermo del Toro scorer drømmeprojekt: Skal instruere "Pinocchio" til Netflix

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen