Ny dansk animationsfestival for voksne

I slutningen af januar 2016 får København med VOID sin første internationale animationsfestival med fokus på det voksne publikum. Animationslegenden Bill Plympton (bedst kendt for den Oscar-nominerede animationsfilm "Your Face" og de særprægede "Enemies", der blev vist på MTV i 90'erne) er årets æresgæst.

VOID vil præsentere et bredt udsnit af de sidste par års vigtigste, animerede spillefilm, fra 2D- og 3D-animation til dukkefilm og stop motion - inden for alt fra gys og komedie til abstrakt kunstfilm og benhård socialrealisme.

Betydningen bag navnet VOID er todelt. Først og fremmest tager festivalen sit navn fra det tomrum, som er udgangspunktet for enhver animationsfilm. Animation starter med den blanke computerskærm, det hvide papir eller en hvilken som helst ting, figur eller dukke, som en instruktør og en animator kan bringe til live. 

Navnet henviser også til et tomrum i det danske filmlandskab. Den moderne animationsfilm er en udtryksform i rivende udvikling, der hvert år byder på grænsesøgende og vidunderlige spraglede filmoplevelser fra hele verden, som det kun sjældent er muligt at opleve i de danske biografer. Ambitionen bag VOID er at fylde dette tomrum med bidrag fra andre typer animationsfilm.

Festivalen er støttet af bl.a. Det Danske Filminstitut og Københavns Kommune og finder sted fra 27. - 31. januar i Cinemateket.

Det fulde program udgives den 8. januar.

Læs mere på festivalens hjemmeside her.

Kommentarer

Ny dansk animationsfestival for voksne

  • 0

    Jeg ville ønske at alle kunne lave Animation som Bill Plympton og  Quay Brothers. Det er fantastisk genialt. 

    Kay 2-12-15 21:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen