Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★★2

    Fedt! Og hvis nogen ikke ved det, så er Plaion Pictures dem, der tidligere hed Koch Media. Dem kan man roligt købe fra. De har sendt mange flotte udgivelser ud på det tyske marked gennem årene.

    thomsen21-08-23 10:35

  • ★★★★0

    Kino is on a roll!

    Udover annonceringen af deres første Columbo-sæt, så har Kino henover weekenden offentliggjort, at de starter en ny serie, som de har valgt at kalde Kino Cult.

    Kino udgiver jo revl og krat - fra nyere mainstream og klassiske amerikanske film over B-film, udenlandske kunstfilm, stumfilm til film noir og gamle tv-serier. 

    De er derfor bestemt ikke fremmed for kultfilm, horror og science fiction. De har udgivet en serie af gamle, amerikanske exploitation-film på foreløbig 14 titler i samarbejde med legendariske Something Weird Video; de har udsendt en lang række film sammen med både Code Red og Scorpion Releasing, og de har udgivet en stor del af engelske Salvation Groups katalog i deres Redemption Films-serie (det er bl.a. de mange Jean Rollin-film, som Indicator nu er ved at udgive i UK, og Pete Walker-filmene, som er på vej fra 88 Films).

    Efter at både Bill (Code Red) og Walther Olsen (Scorpion) pludseligt døde med kort tids mellemrum, har Kino muligvis manglet noget på den front, og derfor har de nu taget skridtet og lanceret deres eget.

    Alle titlerne i Kino Cult-serien får et slipcover og bliver fortløbende nummereret a la Criterion, sikkert for at anspore samlere til at købe det hele.

    Kino Cult #1 - Lorna the Excorcist (1974) - en erotisk horrorfilm af Jesus (Jess) Franco.

    Lorna har tidligere været udsendt på dvd af Mondo Macabro og får her sin amerikanske blu-ray-debut. Der er et nyt kommentarspor af Tim Lucas samt genbrug af nogle ældre extras, bl.a. en introduktion af Stephen Thrower (kendt for bogen Nightmare USA) og interviews med nogle af de medvirkende.

    Kino Cult #2 - Alien Outlaw (1985) - vaskeægte "regional horror," produceret langt væk fra Hollywood, her i North Carolina, direkte til drive in- og videomarkedet. Alien Outlaw er en slags Predator (1987) før Predator: Et rumskib styrter ned i et sted i Appalacherne, den øde og skovklædte, amerikanske bjergkæde. En gruppe rumvæsener begynder at jage mennesker for sportens skyld. Men en kvinde tager kampen op.

    Nyt 4K-transfer fra det originale negativ, kommentarspor med instruktøren Phil Smoot og de medvirkende samt interviews.

    Kino Cult # 3 - The Dark Power (1985) - endnu en regional horror fra North Carolinas Phil Smoot, denne gang en hyldest til 1950'ernes klassiske creature features. En gammel præ-colombiansk toltekerforbandelse sender zombier efter en gruppe unge studerende. 

    Igen et nyt 4K-transfer fra det originale negativ, kommentarspor og interviews.

    De tre første titler i serien skulle oprindeligt have været udsendt i samarbejde med Code Red og Scorpion, og derfor er de dedikeret til Bill og Walther Olsen.

    Endnu mere spændende er dog fremtidsplanerne for serien, for Kino har lige annonceret, at de har fået fat i rettighederne til en af de mest efterspurgte og berygtede kultfilmserier:

    Ilsa: She Wolf of the SS (1975)

    Ilsa: Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976)

    Ilsa, the Tigress of Siberia (1977)

    Ilsa, the Wicker Warden (1977)

    Den canadiske serie om KZ-fangevogteren Ilse skabte i sin tid skandale og blev set som toppen af dårlig smag. Den blev direkte forbudt i flere lande, bl.a. i UK, og Gene Siskel fra Siskel & Ebert kaldte den første film for "den mest degenererede film, han nogensinde havde set" - så selvfølgelig blev filmen en enorm succes, og den fik flere efterfølgere.

    Ilse-figuren er meget, meget løst baseret på virkelighedens Ilse Koch. Hun var gift med lejrkommandanten af koncentrationslejren Buchenwald og blev efter krigen dømt fængselsstraf for brugen af slavearbejde, selv om der gik mange, ofte ret fantasifulde historier om hendes ondskabsfulde behandling af fangerne. Hun endte med at hænge sig selv i fængslet.

    Filmenes Ilse er en sadistisk fangevogter, spillet af den voldsomt storbarmede Dyanne Thorne. Hun udsætter løbende fangerne for grusomme eksperimenter og tortur i sit forsøg på at bevise, at kvinder har en højere smertetærskel end mænd, og at de derfor bør have lov til at deltage i hæren på lige fod med mændene. Hun er samtidigt hyperseksuel og udnytter de mandlige fanger, som hun kastrerer og henretter, når de ikke kan tilfredsstille hende.

    Tak for kaffe!

    Som regel ender filmene med, at fangerne gør oprør og tager hævn over Ilse, som så alligevel altid formår at genopstå i næste kapitel.

    Den bedste i serien er nok Ilsa: Harem Keeper of the Oil Sheiks, der foregår i et unavngivet arabisk land og når vilde højder af crazyness, og hvor Ilse selv er den, der gør oprør undervejs. 

    Jésus Francos Ilse, The Wicked Warden hører egentligt slet ikke til blandt de andre og hed oprindeligt Greta: Hause ohne Männer eller Greta, the Mad Butcher. Her spiller Dyanne Thorne den Ilse-lignende Greta, der "passer på" de indsatte/ indlagte i et lukket sindssygehospital og samtidigt misbruger dem til at optage pornofilm. Greta blev dog med tiden til Ilse ved at ændre dubbingen og i dag opfattes den som en del af Ilse-serien.

    Jeg var selv så heldig at se de to første på 35mm under Faces in the Dark-festivalen i Husets Bio for omkring ti år siden. Dengang fik vi at vide, at det var nogle af de sidste filmkopier, der stadigvæk eksisterede. Og filmene har da heller ikke være til at drive op længe. 

    De udkom alle på dvd tilbage i starten af 00'erne, men med tudsegamle transfers, der måske stammede helt tilbage fra vhs-tiden. 

    Lige siden har folk spurgt efter en opgradering, men det har gennem årene heddet sig, at de originale negativer ikke eksisterede længere, eller at producenten ville have alt for mange penge for dem. Mange labels har forsøgt sig, og det er indtil nu ikke blevet til noget.

    Kino skriver dog, at de har fået rettighederne gennem deres aftale med Lionsgate, og det kan måske forklare problemet. For Lionsgate har indtil for nylig været helt afvisende for at lade andre udgive film fra deres bagkatalog. Det er de heldigvis ikke mere.

    Vi ved ikke så meget andet end, at alle fire film bliver udgivet separat, og at de udkommer i 4K med HDR fra nye masters.

    Personligt har jeg nok lidt blandede følelser omkring det.

    Jeg er glad for endeligt at få mulighed for at købe de to første film (og jeg køber nok de to andre også). Og Kino gør som regel et godt stykke arbejde med transfers og kompression.

    På den anden side så have jeg nok mere håbet at se de her fra et label som Severin eller Vinegar Syndrome. Man ved bare, at de begge ville gå all in med en lækkerboks med masser af nye interviews med de overlevende medvirkende og filmfolkene og en solid dokumentar om hele serien. Hos Kino får vi nok højst et nyt kommentarspor til hver film. Og det er ikke engang, fordi de nødvendigvis vil blive billigere hos Kino, nu hvor de har valgt at udgive dem alle hver for sig. 

    Men man skal ikke brokke sig for meget. Det er vildt, at de rent faktisk er på vej.

    Et lille kuriosum, som viser seriens kultappeal: Sort Sol har faktisk indspillet et hyldestnummer til Dyanne Thorne. Det findes på Flow, My Firetear-albummet. 

    thomsen21-08-23 12:47

  • ★★★1

    Ilsa: She Wolf of the SS (1975)

    Ilsa: Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976)

    Ilsa, the Tigress of Siberia (1977)

    Ilsa, the Wicker Warden (1977)

    Noice!

    NSF21-08-23 12:53

  • ★★★★0

    Et par smånyheder:

    Severin har afsløret ved et event forleden, at det er lykkedes dem at vriste Cemetery Man (Dellamorte Dellamore, 1994) fra den amerikanske rettighedshaver. 

    Den har mig bekendt ikke været ude i USA, siden Anchor Bay sendte deres dvd på gaden engang i 00'erne.

    Cemetery Man er en filmatisering af en grafisk roman og handler en kirkegårdsgraver, som har sit hyr med både de levende og de (u)døde. Instruktøren er Argento-lærlingen Michele Soavi, og Rupert Everett spiller hovedrollen. 

    Severin arbejder stadigvæk på restaureringen, så vi skal nok ikke regne med at se den før 2024. Til gengæld kommer der helt sikker en 4K UHD.

    --

    Second Sight skrev i går på SoMe, at Martin Scorseses Mean Streets (1973) er på vej fra dem. Mean Streets blev for nylig annonceret fra Criterion, og Second Sight skriver da også, at de har arbejdet sammen med Criterion om restaureringen. 

    thomsen22-08-23 09:58

  • ★★★★★1

    Fedt! Og hvis nogen ikke ved det, så er Plaion Pictures dem, der tidligere hed Koch Media. Dem kan man roligt købe fra. De har sendt mange flotte udgivelser ud på det tyske marked gennem årene.

    Helt enig. Plaion Pictures/Kock Media og så Capelight Pictures er klart de to bedste til at udgive Mediabooks. Design af covers og billederne i booklets er altid af meget høj kvalitet. Og ligeså billed og lydkvalitet, samt ekstramateriale. Så man får virkelig noget for pengene. :)

    NightHawk22-08-23 13:59

  • ★★★★1

    Lidt mere Severin:

    Severin havde som nævnt ovenover et event her sidste weekend, hvor de viste nogle film og en masse trailers og afslørede en masse kommende titler. 

    Der er dukket en liste op på SoMe over alle de film, de har afsløret:

    Stir (1980)
    The Unscarred (2000)
    Enter The Clones Of Bruce (2023)
    Mancunian Man: The Legendary Life Of Cliff Twemlow (2023)

    Challenge Of The Tiger (1980)

    Count Dracula (1970)
    Devil's Exorcist (1975) aka El juego del diablo
    Exorcismo (2023) - A new Severin documentary on 70s Spanish horror movies.

    Sobrenatural (1981)

    Castle Of Blood (1964)
    Closed Circuit (1978)
    Cemetery Man (1994)

    The Spider Labyrinth (1988)

    Enter the Clones of Bruce er den nye, store dokumentarfilm om Brucesploitation, som Severin selv har produceret, og som vises på filmfestivaler i øjeblikket. Brucesploitation er en fællesbetegnelse for alle de film, der lukrerede på interessen for Bruce Lee efter hans tidlige døde, og hvor hovedrollerne blev spillet af et utal af forskellige Bruce Lee-kloner med navne som Bruce Le, Bruce Li osv. 

    Dokumentaren skulle være virkelig god, og Severin har længe antydet, at de arbejder på en hel boks med Brucesploitation-film. Challenge of the Tiger er et klassisk eksempel på genren, så den kan vi nok forvente at finde i boksen, når den engang kommer.

    Stir (1980) skulle være en ekstremt kontroversiel og meget brutal, australsk film om et fængselsoprør, baseret på et virkelig oprør i et australsk fængsel. 

    Unscarred (2000) er en nyere amerikansk thriller om nogle tidligere udvekslingsstuderende, der mødes igen i Berlin efter tyve år, og gammelt nag dukker op til overfladen. Filmen er instrueret af Buddy Giovinazzo, der nok er mest kendt for sin gamle "video nasty" Combat Shock (1984). 

    Count Dracula (1970) er Jésus Francos filmatisering af den klassiske historie med selveste Christopher Lee i hovedrollen. Den er interessant, fordi det faktisk er den film, hvor Dracula mest ligner beskrivelsen i bogen, dvs. en gammel mand med et stort overskæg. 

    Severin har tidligere udgivet filmen, i et gammelt transfer, der har fået alt for meget noise reduction, og der har længe gået rygter om, at 88 Films i UK også skulle være på vej med en udgivelse. Forhåbentligt betyder det, at der bliver lavet et helt nyt transfer og måske oven i købet en 4K UHD?

    Exorcismo (2023) lyder spændende, og der går rygter om en ny boks med spansk 1970'er-horror. Devil's Exorcist har ry for at være en af de allerbedste Eksorcisten-kloner og har været svært at komme til at se, så det er godt nyt, at Severin har den på vej.

    Sobrenatural (1981) er en spansk horrorfilm om en voldelig mand, der hjemsøger og plager sin enke efter sin død. Filmen er instrueret af Eugenio Martín (Horror Express), der i øvrigt var gift med danske Lone Fleming (Tombs of the Blind Dead) frem til sin død i januar i år. 

    Horrorkomedien Cemetery Man skrev jeg lidt om i går. Amerikanerne går helt i selvsving over nyheden, og det er vel nok forståeligt, nu hvor den ikke har været udgivet derovre i snart tyve år. Man har godt kunne få den på BD her i Europa (dog fra et gammelt transfer), og personligt har jeg aldrig været helt oppe at ringe over den (bortset fra en enkelt scene, som alle, der har set den, nok ved hvad er). Men det skyldes nok mest, at jeg altid har haft et lidt anstrengt forhold til blanding af gys og sjov.

    Closed Circuit skulle være en sjælden italiensk thriller om en mand, der bliver skudt i en biograf. Herefter lukker politiet biografen af for at lede efter gerningsmanden. 

    Castle of Blood havde jeg selv gættet på - alene fordi dens italienske titel er Danza Macabre, som jo er titlen på Severins nye serie af bokse med klassiske italienske gotiske skrækfilm. Det ville have været lidt mærkeligt at navngive serien efter en bestemt film og så ikke også udgive den på et tidspunkt.

    Der var en fundraiser sidste år for at få restaureret det originale negativ, så det er sikkert derfra, at kopien stammer. Castle of Blood har tidligere været udgivet i en flot kopi på dvd fra Synapse og i en alternativ, kortere version som bonus på Severins egen udgave af Nightmare Castle.

    Castle of Blood er klassisk gotisk horror fra Italien fra dengang det var på højeste mode. Den er instrueret af Antonio Margheriti og handler om en journalist, der vædder om, at han godt tør at tilbringe natten i et hjemsøgt hus. Barbara Steele (Black Sunday) spiller en af hovedrollerne. 

    Den helt store nyhed for mig er dog The Spider Labyrinth (1988)! Det er en film, som fans af italienske genrefilm har sukket efter i mange år. Selv har jeg kun set den på en bootleg-dvd tager fra en gammel vhs-kopi. Den er aldrig blevet udgivet officielt på dvd i noget land, selvom mange labels har forsøgt at skaffe rettighederne gennem årene. Men ingen kunne finde ud af, hvem der ejede den, og rygterne sagde endda, at mafiaen havde været involveret med penge i produktionen, og at den derfor nok aldrig ville komme ud.

    The Spider Labyrinth er en stemningsfuld blanding af gotisk horror og giallo og er den film, som Dario Argentos tredje film i three mothers-trilogien egentligt burde have været.

    --

    For mig har det allerede været et ret vildt år i forhold til at få nogle af mine mest ønskede titler udgivet: den gotiske italienske horrorfilm The Horrible Dr Hichcock udkommer fra Radiance Films i oktober (og der går endda rygter om en 4K-udgivelse på vej i USA). I samme måned udgiver Criterion både Freaks og den restaurerede og for første gang i næsten 100 år stort set komplette The Unknown. Kino har lige annonceret hele Ilsa-serien til næste år, og nu offentliggør Severin altså at både The Spider Labyrinth og Castle of Blood er på vej.

    Jeg er spændt på, hvad der venter resten af året, og måske især på, om der skulle komme nogle flere gamle horrorfilm fra Warner Archive i oktober.

    thomsen22-08-23 14:03

  • ★★★★1

    Eureka har annonceret deres titler i november, og der er et par enkelte nyheder samt nogle standardudgaver af tidligere udgivelser:

    The Royal Tramp Collection (1992) - BD limited edition - todelt kinesisk wuxia (dvs. sværdkampsfilm) med komikeren Stephen Chow som kujonen og skjalden Wai Siu-bao, der pludseligt bliver involveret i en sekt af revolutionære. 

    Der er nye 4K-restaureringer af begge film, kantonesiske og engelske lydspor, kommentarspor og både nye og gamle interviews. Limited edition (2000 eks.) indeholder desuden en booklet og et slipcover.

    Udkommer 13/11.

    The Cabinet of Dr. Caligari (1920) - 4K UHD - standardudgaven af den nu udsolgte 4K UHD limited edition af den tyske stumfilmsklassiker, som Eureka udgav sidste år. 

    Den indeholder de samme digitale extras som den limited edition (dvs. bl.a. et ekstra kommentarspor i forhold til BD-udgaven). Man mister den tykke bog og æsken, men man får stadigvæk en booklet. 

    Ligesom med den limited edition, så indeholder denne kun en 4K UHD. Hvis man har brug for en BD, skal man skal man altså købe den for sig selv. Den eksisterende BD er i øvrigt baseret på samme restaurering og transfer.

    Udkommer 13/11.

    Fearless Shaolin: Four Films by Joseph Kuo (1974-1976) - 2 x BD - standardudgave med første halvdel af de otte kung-fu-film af Joseph Kuo, som Eureka udsendte i en boks for et par år siden. 

    Udkommer 20/11.

    Deadly Masters: Four Films by Joseph Kuo (1977-1979) - 2 x BD - standardudgave med de sidste fire kampsportsfilm fra den nu udgåede Joseph Kuo-boks.

    I forhold til boksen mister man et hæfte og en æske, men ellers er alt identisk.

    Udkommer 20/11.

    Heroes and Villains: Three Films staring Jet Li (1996-1998) - 3 x BD limited edition - tre film med kamsportsstjernen Jet li: The Enforcer, Dr Wai in the Scripture with No Words og Hitman.

    Nye restaureringer af alle film, alternative versioner, kommentarspor, nye og gamle interviews samt limited edition slipcover og booklet.

    Udkommer 20/11.

    thomsen25-08-23 11:29

  • ★★★★1

    Heads-up!

    Radiance Films har lige skrevet på FB for en time siden, at der er under 100 tilbage af den limited edition af Messiah of Evil hos de engelske forhandlere. Amazon.co.uk har fx allerede solgt alle de eksemplarer, de har fået tildelt. 

    Dermed er Messiah of Evil godt på vej til at blive den første udgivelse fra Radiance, der bliver udsolgt, allerede inden den er udkommet.

    Radiance har selv stadigvæk nogle til bestilling i deres egen webshop, men de er altså ved at nå bunden. Så man skal nok bestille nu, hvis man gerne vil sikre sig den limited edition.

    De skriver også, at de er ved at undersøge, hvor mange der er tilbage på det amerikanske marked, hvor den udkommer samtidigt. Mit personlige gæt er, at der nok er lidt flere tilbage der, alene fordi filmen jo før har været udgivet på BD i USA af Code Red, og det er ikke alle, der har behov for at opgradere. Men det er blot et gæt.

    Messiah of Evil (1973) er en obskur, men meget stemningsfuld, lille, lavbudgets horrorfilm, lavet af Willard Huyck og Gloria Katz, der nok er bedre kendt som manuskriptforfatterne bag American Grafitti, Indiana Jones & the Temple of Doom og Howard the Duck.

    Den blev i sin tid reddet fra glemslen af Bill Olsen fra Code Red, som fandt frem til en gammel kopi og fik udsendt den første officielle udgivelse nogensinde - først på dvd og senere på blu-ray.

    Bill Olsen døde jo sidste år, og Radiance har overtaget rettighederne og udsender den altså både i UK og USA den 27/10.

    De er gået all in og har fået produceret en ny 4K-restaurering fra det bedste eksisterende filmmateriale, masser af nye og gamle extras, bl.a. en helt ny dokumentarfilm om filmen og amerikansk indie-film i 1970'erne, samt for første gang en tyk slipboks og et hæfte på hele 80 sider med nye essays.

    Der kommer næsten garanteret en standardudgave senere.

    thomsen25-08-23 13:16

  • ★★★★1

    Lige et tip, hvis man overvejer at købe fra Radiance Films.

    Hele denne uge og weekenden ud er der rabat på portoen, hvis man køber direkte fra webshoppen. Det gælder dog kun varer, der er på lager og ikke forudbestillinger, som fx Messiah of Evil nævnt ovenover.

    *From today until this weekend we are offering 'free' shipping of £2.35 per Blu-ray for all customers on all in-stock Blu-rays as long as two Blu-rays are added to your cart (discount is applied to each item in cart in multiples of 2. At least 2 items must be added to cart to qualify. Discount may be used multiple times including within one transaction). This discount exceeds our standard UK shipping cost for 2 items and covers our Europe rate.

    Eligible titles include: A Moment of Romance, A Woman Kills, Arrebato, Big Time Gambling Boss (Std), The Bride Wore Black, Buster Keaton Rides Again & Helicopter Canada, Commedia all'italiana, Cosa Nostra, Cutter's Way (Std), Fill 'Er Up with Super, The Hot Spot, The Iron Prefect, Man Marked for Death, The Man on the Roof (Std), Married to the Mob (Std), Miami Blues, O.C. and Stiggs, She Dies Tomorrow, Thieves Like Us, Walking the Edge, Welcome to the Dollhouse (Std), The Working Class Goes to Heaven (Std), Yakuza Graveyard.

    Brug koden SHIPDISC ved kassen. 

    thomsen25-08-23 13:49

  • ★★★★0

    Arrow har også offentliggjort deres udgivelser i november:

    US/ CAN - Barbarella (1968) - Roger Vadims kulørte sci-fi-eventyr med Jane Fonda i hovedrollen som galaktisk heltinde. 

    To diske med helt ny 4K-restaurering fra det originale negativ, foretaget af Arrow selv, Dolby Vision HDR på 4K UHD-udgaven, kommentarspor af Tim Lucas og isoleret score. Disk to er BD i alle udgaverne og indeholder masser af nye extras. Limited edition slipboks, vendbart sleeve, tosidet plakat, seks postkort og en booklet.

    Tre forskellige udgaver: en limited edition BD-udgave med 2 x BD, en limited edition 4K UHD-udgave med 1 x UHD med filmen og 1 x BD med extras, og en alternativ Arrow Exclusive limited edition 4K UHD, der har den originale filmplakat på coveret i stedet for.

    Udkommer kun i USA og Canada den 28/11.

    UK/ US/ CAN - Tremors 2: Aftershocks (1996) - sequel til den nyklassiske creature feature Tremors fra 1990. Fred Ward er tilbage for at bekæmpe kæmpeorme i ørkenen. 

    Ny 4K-restaurering fra det originale negativ, godkendt af instruktøren og med Dolby Vision HDR på 4K UHD-udgaven. To nye kommentarspor, nye interviews og ældre extras. Limited edition slipboks med to plakater og et hæfte med essays. 

    Igen er der tre forskellige udgaver: en limited edition BD, en limited edition 4K UHD og en alternativ Arrow Exclusive limited edition 4K UHD med et orange cover, der matcher Arrows udgave af den originale film.

    Udkommer den 27/11.

    UK/ US/ CAN - Inside the Mind of Coffin Joe - 6 x BD limited edition boks - det kan næsten ikke blive mere obskurt og kultagtigt en José Mojica Marins brasilianske serie om Zé do Caixâo, bedre kendt i vesten som Coffin Joe. 

    Coffin Joe er en sadistisk og nihilistisk bedemand, der er besat af tanken om at finde den perfekte kvinde for at videreføre sine (efter egen mening) overlegne gener. 

    Han er altid klædt i kappe og med høj sort hat og er umiskendelig med sine usædvanligt lange negle. Med tiden smeltede figuren sammen med instruktøren, der selv spillede rollen, og han blev noget nær en national institution i Brasilien, hvor han både introducerede gamle horrorfilm på fjernsynet i en periode og senere endda fik sit eget talkshow. 

    Coffin Joe optrådte første gang i den første brasilianske horrorfilm overhovedet, At Midnight I'll Take Your Soul (1964). Han var ikke rigtigt kendt udenfor landet, før man begyndte at kunne læse om filmene i genrefilmspublikationer i løbet af 1980'erne, og forskellige bootleg-virksomheder begyndte at sælge nogle af filmene på vhs-kopier i USA. 

    De første officielle udgivelser dukkede op på dvd i starten af 00'erne, og Anchor Bay udsendte for henved 15 år siden en stor dvd-boks i UK med stort set alle film fra instruktøren.

    Siden har der været flere forsøg på at udgive filmene på blu-ray, men det er indtil nu ikke lykkedes, fordi de originale filmruller har været i for dårlig stand, og det ville blive for dyrt at restaurere dem.

    Bl.a. forsøgte Synapse sig for nogle år siden, men de måtte nøjes med at udsende den nyeste film Embodiment of Evil fra 2008 på Blu-ray og genudsendte de to første igen på dvd.

    Arrows nye boks, Inside the Mind of Coffin Joe, er dermed den første rigtige restaurering af alle José Mojica Marins Coffin Joe- og Coffin Joe-relaterede film. 

    Den indeholder følgende film:

    At Midnight I'll Take Your Soul (1964)

    This Night I'll Possess Your Corpse (1967)

    The Strange World of Coffin Joe (antologifilm, 1968)

    Disse tre anses normalt for det, man tilsammen kalder for "the Coffin Joe Trilogy." Resten af filmene i boksen har alle figuren Coffin Joe med i større eller mindre roller, men regnes for selvstændige film.

    The Awakening of the Beast (1970)

    The End of Man (1970)

    When the Gods Fall Asleep (1972)

    The Strange Hostel of Naked Pleasure (1976)

    Hellish Flesh (1977)

    Hallucinations of a Deranged Mind (1978)

    Embodiment of Evil (2008)

    Det er ikke alt, der er horror på listen. Fx skulle The End of Man og efterfølgeren When the Gods Fall Asleep mere være ovre i social satire. Der mangler også et par Coffin Joe-relaterede titler for, at boksen er helt komplet, bl.a. The Bloody Exorcism of Coffin Joe (1974). Men i forhold til den gamle dvd-boks fra Anchor Bay får vi ekstra både When the Gods Fall Asleep og Embodiment of Evil (den sidste tidligere udgivet på BD af Synapse).

    Ekstramaterialet er som sædvanlig overvældende. Den gamle dvd-boks havde stort set intet. Synapses dvd-udgivelser af de første film havde til gengæld oversat nogle af de brasilianske extras fra en lokal dvd-boks.

    Arrows boks indeholder nye restaureringer af alle filmene, nogle af fra det originale negativ, tilføjet materiale fra overlevende 35mm-kopier, eller fra et negativ, men i nogle tilfælde har man kun kunnet finde en enkelt eksisterende 35mm biografkopi. Man skal altså ikke regne med mirakler.

    Extras består af masser af nye og gamle interviews, kommentarspor med bl.a. José Mojica Marins (på portugisisk med engelske undertekster), den definitive dokumentarfilm om Coffin Joe-fænomenet, kortfilm, uddrag af tidligere værker m.m.

    Den limited edition indeholder en boks, vendbare covers, dobbeltsidet plakat, 12 postkort samt bogen Coffin Joe: Against the World!

    Inside the Mind of Coffin Joe udkommer den 27/11. 

    thomsen25-08-23 18:19

  • ★★★★0

    88 Films har postet et billede af en krage på deres FB i dag, og George Reis fra dvd-drive-in-websitet har allerede identificeret, at der er tale om et billede fra den gamle, engelske horrorfilm Blood on Satan's Claw.

    Det betyder, at vi formentligt snart kan vente os en ny 4K restaurering (og måske endda en 4K-udgave) af denne folk-horror-klassiker.

    I forvejen ved vi, at 88 Films er i gang med at restaurere en anden af den såkaldte "uhellige treenighed" (de tre mest centrale folk-horrorfilm), nemlig Witchfinder General, som de allerede har sagtvil komme i en 4K-udgave.

    (Den sidste film i treenigheden, The Wicker Man, udkommer i en ny 4K-restaurering fra Studio Canal i næste måned). 

    thomsen25-08-23 21:07

  • ★★★★0

    Radiance Films Messiah of Evil - limited edition er nu udsolgt på hos dem selv og mere eller mindre væk fra alle de engelske webshops.

    Man kan dog stadigvæk få den amerikanske release af samme hos fx amazon.com og diabolikdvd.com, og mon ikke også Laserdisken og Faraos har bestilt nogle stykker hjem?

    thomsen25-08-23 21:09

  • ★★★★0

    Kino har en kedelig nyhed for Columbo-fans:

    •• Due to unforeseen issues, we can no longer include all the new audio commentaries, essay and other extras we had produced for our upcoming Columbo: 1970s boxed set ••

    Coming November 21st on Blu-ray!
    COLUMBO: THE 1970s
    SEASONS 1-7

    thomsen26-08-23 11:26

  • ★★★★★0

    Rettigheds problem er mit eneste gæt.

    Elwood26-08-23 17:35

  • ★★★★0

    Rettigheds problem er mit eneste gæt.

    Kino siger ikke noget, men der gættes på, at det måske er Peter Falks arvinger, der stiller sig på bagbenene af en eller anden grund.

    Andre siger, at det kan have noget at gøre med skuespillernes og manuskriptforfatternes strejker, men så vidt jeg ved, så rammer det kun nye ting?

    thomsen30-08-23 09:53

  • ★★★★★1

    Kino siger ikke noget, men der gættes på, at det måske er Peter Falks arvinger, der stiller sig på bagbenene af en eller anden grund.

    Andre siger, at det kan have noget at gøre med skuespillernes og manuskriptforfatternes strejker, men så vidt jeg ved, så rammer det kun nye ting?

    Uanset grunden så er det da ærgerligt i, hvertfald.

    Elwood30-08-23 12:17

  • ★★★★0

    Ja. Der var en post i et forum forleden af nogle af dem, der har indtalt nye kommentarspor og skrevet en booklet, der alt sammen bliver droppet. De skrev, at det hele var blev droppet pga. en "bizar teknikalitet," hvad det så end dækker over.

    De har i stedet besluttet at samle alt deres materiale, omskrive det og udvide det og vil udgive det hele i den ultimative bog om Columbo. 

    thomsen31-08-23 10:46

  • ★★★★0

    Radiance har opgjort den amerikanske beholdning af Messiah of Evil - limited edition, og der skulle være solgt 80% nu. Dvs. der kan max. være 600 kopier tilbage til forudbestilling. Amazon US har solgt alle deres og lukket for bestilling.

    Den engelske release er allerede helt udsolgt. 

    Udgivelsesdatoen er først i slutningen af oktober, så der er nok en god chance/ risiko for, at det bliver den første Radiance-titel, der når at blive fuldstændigt udsolgt, allerede før den er udkommet. 

    thomsen31-08-23 10:53

  • ★★0

    Noget nyt angående Neon City blu ray release?

    Synes ikke jeg kan finde den nogen steder...

    Ryder66631-08-23 13:18

  • ★★★★1

    Second Sight har annonceret deres oktobertitler:

    Chopper (2000) - BD limited edition - Mark "Chopper" Read var en af de mest berygtede forbrydere i Australiens kriminelle underverden, hvor han formåede at kravle helt til tops. Filmen følger hans liv, forbrydelser og tid i fængslet og har Eric Bana i hovedrollen.

    Chopper skulle med tiden have fået lidt af en kultstatus, og der kom en BD for få år siden i Australien, der dog fik meget hug for sine hårde brug af DNR, der fik alle til at se helt voksagtige ud.

    Second Sight har lavet en ny restaurering baseret på det eksisterende 2K-scan, så forhåbentligt ser deres udgave bedre ud.

    Der er både nye og gamle interviews og kommentarspor, inkl. et med den virkelige Mark "Chopper Read, og den limited edition får den sædvanlige hårde slipcase, nogle postkort og et hæfte på 70 sider.

    The Ginger Snaps Trilogy - BD limited edition med de canadiske horrorfilm Ginger Snaps (2000), Ginger Snaps: Unleashed (2004) og Ginger Snaps Back: The Beginning om to søster, der ikke alene skal håndtere den svære pubertet og overgang fra barn til voksen, men også må slås med det faktum, at de begge er varulve.

    Der er ikke noget om nye transfers, og det kunne tyde på, at der (igen-igen) er tale om genbrug af de samme gamle transfers, der har været anvendt til alle andre udgivelser indtil nu (ellers ville de vel have nævnt det?)

    Man får en hård slipcase med en bog på 112 sider og nogle postkort. Det digitale indhold er mest genbrug fra andre releases - masser af interviews, kommentarspor og fraklip m.m. med kun enkelte nye ting.

    Chopper og The Ginger Snaps Trilogy udkommer begge den 30/10. 

    thomsen 2-09-23 11:22

  • ★★★★1

    Det er Labor Day i USA i denne weekend, og Vinegar Syndrome benytter lejligheden til at få tømt ud på lageret.

    • Fra i går middag til og med mandag er der 50-70% rabat på SRP (vejledende udsalgspris) på udvalgte titler og merchandise fra både VS og partner labels. Det gælder bl.a. titler, som der stadigvæk er rigtig mange på lager af, selvom de er udgivet for længe siden, men også en hel del titler, der er ved at udgå.
    • Alle gamle dvd-only releases koster kun $5 per styk, og de vil blive fjernet fra siden, når udsalget er ovre.

    I det hele taget rydder Vinegar Syndrome up for tiden.

    For en måned siden lancerede de deres nye søster-label Melusine.com, der fremover skal håndtere alle de mere erotiske titler (fra sexploitation til vintage hardcore). I den forbindelse har der hele måneden været udsalg på de fleste erotiske titler, der tidligere har været udsendt direkte under navnet Vinegar Syndrome eller som en del deres Peekarama-linje. Også her er dvd'erne billige og vil ikke blive genoptrykt, når de er udsolgt.

    VS har skrevet, at enkelte dvd-titler måske senere vil blive genudgivet på BD, men resten vil udgå helt. De erotiske titler på BD, der er på tilbud, vil senere blive genoptrykt i nye udgaver under Melusines navn.

    Blandt tilbuddene på Vinegar Syndromes hovedside er der en hel del titler, der ellers længe har været en del af programmet.

    Man kan igen få alle de fire direkte-til-video Amityville-sequels til $10 per styk. De blev oprindeligt udgivet i en flot samlet boks, der er udgået for længe siden, og de har været på tilbud flere gange i løbet af året. Nyt er dog, at de nu er på VS' liste over titler, der er ved at udgå. 

    Det samme er alle Rudy Ray Moores underholdende blaxploitation-film (Dolemite, The Human Tornado m.fl.), der var nogle af de første titler, VS udgav på blu.ray. De kan købes enkeltvis eller samlet i en boks til $50 (boksen kan også købes løst, hvis man allerede har filmen).

    Jeg har selv gaflet nogle af de billige dvd'er, fordi de indeholder exploitation- og horrorfilm, som det ikke er sikkert, nogensinde vil få en anden udgivelse - bl.a. dobbelt-featuren med Crypt of the Living Dead/ House of the Living Dead (1973, 1974). Den udkom også som en limited edition BD i kun 1000 eksemplarer, dengang VS prøvede at finde ud af, hvordan de kunne få hele det her med at skifte format til at løbe rundt. BD'en er naturligvis udsolgt for mange år siden og er i dag vanvittigt dyr at skaffe brugt, så jeg tænker, at dvd'en må kunne gøre det. 

    Endnu dyrere brugt er blu-ray-udgaven af The Executioner II/ Frozen, der kun blev givet som en bonus til folk, der tilbage i 2015 støttede VS i en crowdfunding-kampagne. Igen er dvd'en nok den bedste mulighed, så den skulle også med hjem.

    Porto til DK er som sædvanligt $18, uanset hvor meget man køber, og VS håndterer told og moms. Hvis man køber for mere end $200, er der fri fragt.

    Man kan som sædvanligt tilføje nye ordrer løbende ved at vælge det ved kassen, så man slipper for at betale for porto flere gange.

    Som noget nyt kan man også tilføje ordrer på melusine.com til sine eksisterende ordre fra VS. Det skal dog tilsyneladende pt. gå den vej, dvs. man skal lave en ordre hos VS først og derefter hos melusine, hvis det skal fungere automatisk. Kommer man til at gøre det omvendt, så skulle det dog kunne ordnes ved at kontakte kundeservice.

    thomsen 2-09-23 12:30

  • ★★★★1

    I forbindelse med Labor Day-udsalget har Vinegar Syndrome også offentliggjort en række nye titler fra dem selv og deres partner labels. De udkommer alle sidst på måneden.

    Fra VS:

    The Curse of the Screaming Dead (1982) - 2 x BD limited edition - obskur, amerikansk, regional horror, lavet uafhængigt for små penge og langt væk fra Hollywood. 

    En gruppe campister falder over en forfalden kirkegård fra borgerkrigstiden. Da en af dem finder en gammel dagbog og tager den med, vækkes de døde soldater til live igen.

    Filmen blev efter sigende til, fordi producenten af instruktørens første film, Night of Horror (1981), gav ham en pose penge til at skyde nogle ekstra blodige scener, men instruktøren brugte dem i stedet på at lave en helt ny film.

    Vs' udgivelse indeholder begge film, nye kommentarspor, interviews, fraklip, et interviews med Stephen Thrower (forfatteren til den essentielle bog om amerikansk exploitation-film, Nightmare USA) m.m.

    Arnold (1973) - underholdende pastiche over den klassiske "old dark house"-formular. En excentrisk rigmand dør og bliver ved si begravelse (!) gift med elskerinden. Hun står til at arve hele herligheden, hvis hun vel og mærke flytter ind i hans gamle, uhyggelige hus og bor der med liget af Arnold ved sin side. Et væld af forskellige familiemedlemmer er naturligvis pænt utilfredse med arrangementet og prøver at gøre noget ved det, samtidigt med at de leder efter en stor stak penge, der ifølge rygter skulle være gemt et sted på ejendommen. En efter en må de lade livet, og spørgsmålet er, om Arnold er tilbage fra de døde, eller om en morder er løs. På rollelisten finder man bl.a. Roddy McDowall og Elsa Lanchester (Frankensteins oprindelige brud). 

    Det er den første BD-udgivelse i verden, og den har tilsyneladende været meget savnet, når man læser reaktionerne rundt omkring. Selv har jeg aldrig hørt om den, men den skal da helt sikkert hjem henad vejen.

    Udgivelsen byder på en helt ny restaurering, et kommentarspor og et video-essay om den gotiske horror-komedie i Hollywood.

    Evil Judgment (1984) - canadisk slasher med giallo-undertoner. 

    Ny restaurering fra det originale negativ, to kommentarspor og nye interviews.

    Ghost Nursing (1982) - okkult horror fra Hong Kong. Jackie er forfulgt af uheld og rejser til Thailand for at se noget andet. Her møder hun en mystiker, som fortæller hende, at hun kan rette op på sit held ved at adoptere et spøgelsesbarn (I kid you not!) Som sagt så gjort. Jackie gennemgår et ritual og fodrer spøgelset med sit blod, men glemmer det, da hendes nye kæreste distraherer hende - og så er der ballade! Masser af sort magi, fejlslagne eksorcismer og kropsvæsker skulle gøre det til en rigtig Hong Kong-skrækfilm.

    Ny 2K-restaurering fra det originale negativ, original kantonesisk lyd med nye engelske undertekster samt alternativ dub på mandarin, et interview og et video-essay.

    An Eternal Battle (1991) - mere Hong Kong-film, denne her en solid blanding af fantasy, wuxia (sværdkamp) og et skvæt horror om en taoistisk præst, der kæmper mod en japansk dæmonkonge i en skov og derefter transporteres 500 år ind i fremtiden, til nutidens Hong Kong.

    Vinegar Syndrome Archive-release, dvs. den kommer i en speciel boks, der også indeholder en plakat og en booklet.

    Nyt scan og restaurering fra det originale negativ, kantonesisk lyd med nye engelske undertekster og alternativ dub på mandarin, to interviews, bl.a. et aldrig-før-set interview med skuespilleren Anthony Wong om hans karriere, samt en booklet.

    The Films of Enrique Gómez Vadillo - VSL 2 x BD limited edition - VS fortsætter med at bringe usædvanlige ting til torvs med deres Vinegar Syndrome Labs-label. Her er det en opsamling med tre film af en mexicansk instruktør, der er stort set ukendt i de engelsksprogede lande, men gennem årtier instruerede genrefilm, erotiske film og melodramer.

    Verano Salvage (Savage Summer, 1980) følger et trekantsdrama ved en strand, der plages af voldelige overgreb. Johnny Chicano (1981) planter det klassiske Hollywood-melodrama i en mexicansk arbejderklassekontekst, hvor en fattig landarbejder forelsker sig i sin rige, amerikanske chefs datter med store og voldelige konsekvenser for sin familie og sit nærmiljø. Muerta en el playa (Death on the Beach, 1991) er en homoerotisk thriller om en ung seriemorder, der blev misbrugt som barn og nu myrder alle, som ligner overgrebsmanden i sit forsøg på at undertrykke sin egen homoseksualitet. 

    Alle tre film har fået nye transfers fra deres originale negativer. Der er desuden er par interviews og en booklet med. 

    Umiddelbart er der ikke noget, der får mig til at løbe ud og smide penge på bordet. Men der er da flere, jeg sikkert godt kan finde på at købe senere, måske på et udsalg. 

    thomsen 2-09-23 13:27

  • ★★★1

    Det er Labor Day i USA i denne weekend, og Vinegar Syndrome benytter lejligheden til at få tømt ud på lageret.

    Nice, det var billigere at bestille de to Rudy Ray Moore film jeg manglede, sammen med 3 billige DVD'er, end at købe bare de to film hos Faraos.

    NSF 2-09-23 13:56

  • ★★1

    Noget nyt angående Neon City blu ray release?

    Synes ikke jeg kan finde den nogen steder...

    Fandt selv svaret til ovenstående spørgsmål.

    Den udkommer først i november, hvis jeg har set rigtigt efter...

    Ryder666 2-09-23 15:27

  • ★★★★0

    En lille heads-up, hvis man er til spansk film eller udenlandske, gamle skrækfilm:

    Den limited edition af Vinegar Syndromes Villages of the Damned - Three Horrors From Spain er meget tæt på at være udsolgt.

    Lige nu er der kun 56 kopier tilbage hos VS selv (samt selvfølgelig, hvad der gemmer sig af kopier hos andre forhandlere rundt omkring).

    Det betyder, at de har solgt 5000 styk siden starten af juli, hvor titlen blev offentliggjort (den udkom først i slutningen af juli).

    Den limited edition afløses selvfølgelig af en billigere standardudgave.

    Jeg synes dog selv, at den limited edition er en af de mere flotte udgivelser, der har udgivet i år: En tyk slipcase med et to-disk-cover indeni (standardudgaven vil formentligt blot være dette cover for sig selv) og en fyldig booklet med et par essays. 

    Måske endnu mere imponerende er, at den limited edition af Showgirls nu er nede på kun lige over 600 eksemplarer. VS har altså solgt næsten 10.000 styk siden juni af en forholdsvis dyr 4K/ BD-boks! 

    thomsen 6-09-23 12:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen