Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★★1

    Radiance Films har annonceret årets sidste udgivelser og løfter samtidigt sløret for, hvad vi kan vente os fra dem i 2024.

    World Noir Vol. 1 - 3 x BD limited edition boks - efter Anden Verdenskrig var slut, væltede det ind med amerikanske film, og nogle franske kritikere lagde hurtigt mærke til, at der var en fælles tone og æstetik i de amerikanske kriminalfilm. De kaldte dem samlet for film noir - sort film - et begreb, der har hængt ved, selvom der godt kan være en smule uenighed om, hvad det egentligt dækker over, og hvilke film der hører ind under det.

    Bølgen af hårdkogte, amerikanske kriminalfilm inspirerede filmskabere over hele verden til at lave noget lignende, og det er disse ikke-amerikanske film noir, Radiance hylder med denne nye serie.

    Den første boks indeholder tre film:

    I am Waiting (1957) - genrespecialisten Koreyoshi Kurahara instruerer en historie om en falleret bokser, der drømmer om at flytte til Brasilien, men får et forbrydersyndikat på nakken, da han beskytter en ung servitrice mod dem. 

    Hovedrollerne spilles af nogle af samtidens mest populære japanske stjerner, der også var et par i virkeligheden. Filmen er produceret af Nikkatsu, der specialiserede sig i barske kriminal- og gangsterfilm i Japan efter krigen.

    Witness in the City (1959) - En kvinde myrdes af sin rige elsker, og hendes mand (Lino Ventura) søger hævn. Fransk noir baseret på en bog af Boileau og Narcejac, der måske er mest kendte for at have skrevet bøgerne bag Vertigo og Les diaboliques

    The Facts of Murder (1959) - en italiensk politimand sendes ud for at efterforske et røveri i en etageejendom i Rom. Men beboerne fortier noget, og pludseligt står han med et mord på hænderne. Claudia Cardinale spiller en af birollerne.

    Boksen byder på ny 4K-restauering af The Facts of Murder, 2K-restaurering af Witness in the City, og et HD-transfer af I am Waiting (første BD-udgivelse i verden), ukomprimeret PCM-lyd på alle film og nye engelske undertekster, en solid æske og et hæfte på 80 sider. 

    I am Waiting har et kommentarspor af en ekspert i japansk film, en dokumentarfilm om filmens stjerne og et visuelt essay.

    Witness in the City har en introduktion, et interview med forfatteren til en biografi om Lino Ventura og et overblik over den franske film noir.

    The Facts of Murder indeholder et nyt interview med en ekspert i instruktøren og en dokumentarfilm om instruktøren samt et visuelt essay om den italienske noir. 

    World Noir Vol. 1 udkommer den 18/12.

    Samme måned udkommer også Elegant Beast (1962) - en satire over det efterkrigstidens økonomiske mirakel i Japan. 

    Maeda-familien bor sammen i en to-værelses lejlighed. Datteren er elskerinde til en succesfuld forfatter, sønnen begår underslæb sammen med sin kæresten, og faren, en tidligere militærmand, sværger, at han aldrig vil være så fattig igen, som han var under krigen, uanset omkonstningerne. En efter en dukker ofrene for familiens forskellige rænkespil op ved deres dør, men alle har deres egen agenda.

    Manus er skrevet af Kaneto Shindo (Onibaba, Naked Island), baseret på sit eget teaterstykke, og filmen er instrueret af Yuzo Kawashima, der var læremester for Shohei Imamura og en væsentlig indflydelse på den japanske nybølge.

    Der er en ny 4K-restaurering, to interviews og et visuelt essay. Den limited edition (3000 eks.) indeholder den sædvanlige booklet med essays.

    Elegant Beast udkommer den 18/12.

    (fortsættes)

    thomsen 7-09-23 12:34

  • ★★★★1

    (jeg kom til at trykke "gem" for tidligt, så jeg deler lige indlægget op i to)

    Ved siden af deres to egne udgivelser i december, har Radiance også annonceret to titler fra deres partner-labels:

    Murder Obsession (1981) - Raro - italiensk mordmysterie om en filmstjerne, der kommer under mistanke for at stå bag nogle mord. Filmen er instrueret af Riccardo Freda, der kendes fra en række andre italienske genreindslag, bl.a. den gotiske skrækfilm The Horrible Dr Hichcock, som Radiance udgiver i oktober.

    Det er den tredje titel i Radiance nye samarbejde med det italienske selskab Raro. Udgivelsen byder på to forskellige versioner af filmen - den uklippede, italienske version med filmens originale score og en forkortet engelsksproget version med elektronisk underlægningsmusik. Som de andre titler i samarbejdet er der formentligt tale om et lidt ældre HD-transfer, her fra filmens originale negativ, forhåbentligt med en bedre komprimering fra Radiance. Der er både nye og gamle extras, bl.a. nogle interviews og et nyt kommentarspor samt en limited edition booklet. 

    Udkommer den 18/12.

    Black God, White Devil (1964) - Mawu Films, der står for at udgive film fra lande, der ofte bliver overset, udgiver her en af de mest roste og indflydelsesrige brasilianske film nogensinde. Black God, White Devil følger en ung, brasiliansk landarbejder, der sammen med sin hustru må flygte til den tørkeramte nordlige del af landet for at gemme sig efter at have slået en rig landmand ihjel.

    Her støder de på en religiøs kult, der taler for brugen af vold, og parret må navigere mellem religiøs fanatisme og det hårde liv blandt en voldelig landbefolkning, mens myndighederne prøver at opspore dem. 

    Ny 4K-restaurering, kommentarspor, visuelt essay, dokumentarfilm om instruktøren og dokumentar om den brasilianske cinema novo-bevægelse. Som sædvanlig er der en limited edition med vendbart sleeve og et hæfte. 

    Udkommer 18/12.

    --

    Radiance skriver, at fra 2024 stiger prisen på deres limited editions fra £16,99 til £17,99.

    Det er nu muligt at forudbestille bundles for hele 2024. Radiance har gjort det lidt specielt denne gang, så hver måned er opdelt som sin egen bundle på hjemmesiden. På den måned kan man meget præcist styre, hvor meget, man vil have, og hvor ofte det skal sendes. Hvis man fx køber alle 12 månedsbundles hver for sig, så bliver de sendt løbende hver måned. Hvis man køber alle 12 på én gang, så bliver de til gengæld først sendt til december næste år!
    Man kan også nøjes med et halvt år, og man kan sågar vælge at dele det op, så de kun bliver sendt hver anden måned, hvis man vil spare lidt på portoen - så skal man fx bare købe januar-februar sammen, marts-april for sig og maj-juni for sig i tre adskilte transaktioner.

    Det virker en smule besværligt i stedet for bare at have en samlet bundle for et halvt år og en for et helt, men det er altså sådan, Radiance har valgt at gøre den i denne omgang.

    Messiah of Evil (1973) vender hurtigt tilbage! Radiance er overrasket over, hvor godt deres limited edition boksudgave af den amerikanske indie-horrorfilm Messiah of Evil har solgt. Filmen er ikke engang udkommet endnu, men den er fuldstændigt udsolgt i UK, og den ser også ud til at være stort set væk i USA. 

    Radiance skriver, at det aldrig har været meningen, at deres titler skulle blive udsolgte allere under forudbestillingsfasen, og at de derfor har besluttet at lave en "almindelig" limited edition oveni.

    Den nye limited udgave udkommer i 2000 eks. og indeholder alt de samme digitale extras som den udsolgte deluxe-udgave. Man går glip af deluxe-udgaven tykke slipboks og bogen på 80 sider, men man får stadigvæk et vendbart sleeve og en booklet med et enkelt essay. 

    Messiah of Evil - LE (V2) udkommer den 27/11. 

    --

    Endeligt har Radiance løftet sløret en smule for, hvad vi kan vente os næste år:

    2024 is shaping up to be very exciting for us with forthcoming releases including films by Bava, Bunuel, Comencini, Damiani, Fukasaku, Rivette, Suzuki, a variety of countries and genres featuring poliziotteschi, gothic, ninjas, samurai, serial killers, Japanese New Wave, American Indie, European arthouse, plus new and ongoing collections including World Noir Vol 2 and more to be revealed!

    thomsen 7-09-23 13:21

  • ★★★★1

    Paramount har ikke helt opgivet fysiske medier endnu.

    Den 24. oktober udgiver filmselskabet Paramount Scares, Vol. 1 - en boks med fem gamle og nye horrorfilm på 4K UHD.

    Boksen indeholder:

    Rosemary's Baby (1968)

    Pet Sematary (1989)

    Smile (2022)

    Crawl (2019)

    ... samt en femte hemmelig titel, som først vil blive afsløret, når boksen udkommer, men som de beskriver som en fan-favorit, der ikke har været udgivet på i 4K før.

    Der er selvfølgelig masser af digitale extras, og boksen indeholder også et ark med klistermærker, samt et særnummer af det klassiske horror-magasin Fangoria med genoptryk af relevante artikler. 

    thomsen 8-09-23 12:28

  • ★★★★1

    En lidt overraskende nyhed:

    Jeg har før lovprist det lille label Deaf Crocodile herinde, en af de mange partner-labels hos Vinegar Syndrome. 

    Deaf Crocodile har over de sidste par år udsendt en lang række temmelig obskure titler - fra russiske fantasyfilm fra 1950'erne over tjekkisk skrækfilm til schweizisk science fiction og amerikansk blaxploitation. Men en af de ting, de især har gjort sig i, har været oversete animationsfilm, gerne fra den tidligere østblok. De har fx udgivet en meget rost og syret science fiction-tegnefilm fra Rumænien og en dyster filmatisering af Rottefængeren fra Hammeln med dukker fra Tjekkiet.

    Nu har de afsløret, at de er ved at restaurere tre nye animationstitler:

    Cat City (1986) - ungarsk sci-fi-kultfavorit, der foregår på Planet X, 80 AMM (80 år efter Mickey Mouse). En hemmelig museagent kæmper mod en kriminel sammensværgelse af katte og rotter, som har slået sig sammen for at udrydde alle planetens mus. 

    Stilen skulle smage af Don Bluth tilsat en nærmest konstant underlægning af østeuropæisk disco. Filmen er for nylig blevet restaureret af det ungarske filminstitut fra det originale negativ.

    The Tune (1992) - vild og surrealistisk musikalsk komedie om sangskriveren Del, der kæmper for at skrive et nyt hit, så han kan redde sit forhold. Undervejs falder han ind i en alternativ virkelighed, der blander 1950'er-nostalgi med David Lynch, Talking Heads og Snurre Snup. Man kan bl.a. opleve en kærlighedsduet mellem en burger og en pommes frites!

    Og så den måske (for os) mest interessante nyhed:

    Bennys Badekar (1971) - ja, du læste rigtigt! Deaf Crocodile/ Vinegar Syndrome er simpelthen i gang med at restaurere Jannik Hastrup og Flemming Quist Møllers legendariske danske børneanimationsfilm. Det bliver gjort i 4K fra det originale negativ, og filmen får hermed sin første udgivelse i USA nogensinde.

    Links til restaurerings-trailers i titlerne.

    Der er ikke noget om nogen evt. udgivelsesdato, fordi de netop er i gang med arbejdet, men der er en god chance for, at nogle af dem når at udkomme enten i slutningen af i år og ellers i starten af næste år.

    thomsen 8-09-23 13:06

  • ★★★★1

    Mens film på fysiske medier stadigvæk ser ud til at være en rimelig god forretning for de mange, så såkaldte boutiqe-labels, så ser det anderledes ud for de store selskaber.

    For en måneds tid siden meddelte Disney som bekendt, at de helt ville stoppe med at sælge film på disk i Australien og Sydøstasien.

    Nu kaster den store amerikanske mediedistributør Ingram håndklædet i ringen og meddeler, at de trækker sig helt ud af dvd- og blu-ray-markedet. Ifølge deres CEO er årsagen ganske simpelt, at udgifterne overstiger salget af fysiske medier i dag. 

    Ingram er nok ikke et navn, der er kendt af særligt mange. Men Ingram har håndteret distributionen af fysiske medier mellem de flere af de store filmselskaber og alle forhandlerne. De stod også for forhandler til forbruger-distributionen for flere store kæder og butikker som Walmart, Target og Gruv. Det er med andre ord en af de helt tunge drenge, der forsvinder. 

    Der er stadigvæk andre distributører tilbage, men for mig er det endnu et tegn på, at markedet har ændret sig over mod noget, der ligner de gamle dage med laserdisk - hvor film på fysiske medier er et niche-marked, der i stigende grad henvender sig til entusiaster og samlere og ikke længere altid kan svare sig for for de store labels.

    Ingram Entertainment, Once the Largest Home Entertainment Distributor, Exits Disc Business - Media Play News

    thomsen 8-09-23 13:26

  • ★★★★1

    Lidt mere om Bennys badekar på amerikansk BD:

    Fyrene bag Deaf Crocodile var et smut forbi Disc-Connected podcasten forleden, og de fortalte varmt om filmen. De sagde, at fordi den var temmelig kort (41 min.), så vil der også være en del extras på deres kommende blu-ray-udgivelse.

    Der vil bl.a. være to kommentarspor, det ene med instruktøren Jannik Hastrup. Der vil også være tre af de gamle Cirkeline-tegnefilm, her i blandt en ny 4K-restaurering af den famøse Cirkeline - flugten fra Amerika, der i sin tid aldrig blev sendt på DR, fordi Cirkeline var lige en tand for politisk bevidst. Cirkeline tager til USA og render bl.a. inde i Black Panther-mus, der fortæller om racisme, og hun udsættes for politivold. Selv for DR's B/U-afdeling i 1970'erne var det åbenbart lidt for stærkt.

    Der er med andre ord noget at glæde sig til.

    Filmkritikeren og -forfatteren Brian Iskov skrev i øvrigt i går, at Samson og Sally også er blevet scannet og restaureret i 4K for nylig. Han skrev, at det blev spændende at se, om den også vil blive udgivet på BD i udlandet, for der var ingen planer om det herhjemme. 

    thomsen 9-09-23 10:00

  • ★★★★1

    Hvis man er fuldstændigt pjattet med Disney (eller bare nervøs for, at de helt skal trække sig fra fysiske udgivelser), så bliver det snart muligt at købe en gigantisk opsamling fra dem.

    For den nette sum af $1.500 (!) kan man fra den 14/11 købe Disney Legacy - Animated Film Collection med hele 100 Disney-animationsfilm på blu-ray, naturligvis i en stor boks med ekstra lir.

    Der er ikke nogle detaljer om, hvorvidt det bliver en ren amerikansk udgivelse.

    Her er Disneys annoncerings-trailer:

    Disney Legacy Animated Film Collection | Available November 14 - YouTube

    Her er en liste over de 100 titler i boksen:

    1. Snow White and The Seven Dwarfs (1937)
    2. Pinocchio (1940)
    3. Fantasia (1940)
    4. Dumbo (1941)
    5. Bambi (1942)
    6. Saludos Amigos (1943)
    7. The Three Caballeros (1945)
    8. Make Mine Music (1946)
    9. Fun And Fancy Free (1947)
    10. Melody Time (1948)
    11. The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)
    12. Cinderella (1950)
    13. Alice in Wonderland (1951)
    14. Peter Pan (1953)
    15. Lady and the Tramp (1955)
    16. Sleeping Beauty (1959)
    17. One Hundred and One Dalmatians (1961)
    18. The Sword in the Stone (1963)
    19. The Jungle Book (1967)
    20. The Aristocats (1970)
    21. Robin Hood (1973)
    22. The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
    23. The Rescuers (1977)
    24. The Fox and The Hound (1981)
    25. The Black Cauldron (1985)
    26. The Great Mouse Detective (1986)
    27. Oliver & Company (1988)
    28. The Little Mermaid (1989)
    29. The Rescuers Down Under (1990)
    30. Beauty and the Beast (1991)
    31. Aladdin (1992)
    32. Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993)
    33. The Lion King (1994)
    34. A Goofy Movie (1995)
    35. Pocahontas (1995)
    36. Toy Story (1995)
    37. James and the Giant Peach (1996)
    38. The Hunchback of Notre Dame (1996)
    39. Hercules (1997)
    40. Mulan (1998)
    41. A Bug’s Life (1998)
    42. Tarzan (1999)
    43. Toy Story 2 (1999)
    44. Fantasia/2000 (2000)
    45. The Tigger Movie (2000)
    46. Dinosaur (2000)
    47. The Emperor’s New Groove (2000)
    48. Atlantis: The Lost Empire (2001)
    49. Monsters, Inc. (2001)
    50. Return to Never Land (2002)
    51. Lilo & Stitch (2002)
    52. Treasure Planet (2002)
    53. The Jungle Book 2 (2003)
    54. Piglet’s Big Movie (2003)
    55. Finding Nemo (2003)
    56. Brother Bear (2003)
    57. Home on the Range (2004)
    58. The Incredibles (2004)
    59. Pooh’s Heffalump Movie (2005)
    60. Chicken Little (2005)
    61. Cars (2006)
    62. Meet the Robinsons (2007)
    63. Ratatouille (2007)
    64. Wall•E (2008)
    65. Tinker Bell (2008)
    66. Bolt (2008)
    67. Up (2009)
    68. The Princess and the Frog (2009)
    69. Toy Story 3 (2010)
    70. Tangled (2010)
    71. Cars 2 (2011)
    72. Winnie the Pooh (2011)
    73. Brave (2012)
    74. Frankenweenie (2012)
    75. Wreck-It Ralph (2012)
    76. Monsters University (2013)
    77. Planes (2013)
    78. Frozen (2013)
    79. Planes: Fire & Rescue (2014)
    80. Big Hero 6 (2014)
    81. Inside Out (2015)
    82. The Good Dinosaur (2015)
    83. Zootopia (2016)
    84. Finding Dory (2016)
    85. Moana (2016)
    86. Cars 3 (2017)
    87. Coco (2017)
    88. Incredibles 2 (2018)
    89. Ralph Breaks the Internet (2018)
    90. Toy Story 4 (2019)
    91. Frozen 2 (2019)
    92. Onward (2020)
    93. Soul (2020)
    94. Raya and the Last Dragon (2021)
    95. Luca (2021)
    96. Encanto (2021)
    97. Turning Red (2022)
    98. Lightyear (2022)
    99. Strange World (2022)
    100. Elemental (2023)

    thomsen11-09-23 18:08

  • ★★★★★0

    Hvis man er fuldstændigt pjattet med Disney (eller bare nervøs for, at de helt skal trække sig fra fysiske udgivelser), så bliver det snart muligt at købe en gigantisk opsamling fra dem.

    For den nette sum af $1.500 (!) kan man fra den 14/11 købe Disney Legacy - Animated Film Collection med hele 100 Disney-animationsfilm på blu-ray, naturligvis i en stor boks med ekstra lir.

    Der er ikke nogle detaljer om, hvorvidt det bliver en ren amerikansk udgivelse.

    Her er Disneys annoncerings-trailer:

    Disney Legacy Animated Film Collection | Available November 14 - YouTube

    Her er en liste over de 100 titler i boksen:

    1. Snow White and The Seven Dwarfs (1937)
    2. Pinocchio (1940)
    3. Fantasia (1940)
    4. Dumbo (1941)
    5. Bambi (1942)
    6. Saludos Amigos (1943)
    7. The Three Caballeros (1945)
    8. Make Mine Music (1946)
    9. Fun And Fancy Free (1947)
    10. Melody Time (1948)
    11. The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)
    12. Cinderella (1950)
    13. Alice in Wonderland (1951)
    14. Peter Pan (1953)
    15. Lady and the Tramp (1955)
    16. Sleeping Beauty (1959)
    17. One Hundred and One Dalmatians (1961)
    18. The Sword in the Stone (1963)
    19. The Jungle Book (1967)
    20. The Aristocats (1970)
    21. Robin Hood (1973)
    22. The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
    23. The Rescuers (1977)
    24. The Fox and The Hound (1981)
    25. The Black Cauldron (1985)
    26. The Great Mouse Detective (1986)
    27. Oliver & Company (1988)
    28. The Little Mermaid (1989)
    29. The Rescuers Down Under (1990)
    30. Beauty and the Beast (1991)
    31. Aladdin (1992)
    32. Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993)
    33. The Lion King (1994)
    34. A Goofy Movie (1995)
    35. Pocahontas (1995)
    36. Toy Story (1995)
    37. James and the Giant Peach (1996)
    38. The Hunchback of Notre Dame (1996)
    39. Hercules (1997)
    40. Mulan (1998)
    41. A Bug’s Life (1998)
    42. Tarzan (1999)
    43. Toy Story 2 (1999)
    44. Fantasia/2000 (2000)
    45. The Tigger Movie (2000)
    46. Dinosaur (2000)
    47. The Emperor’s New Groove (2000)
    48. Atlantis: The Lost Empire (2001)
    49. Monsters, Inc. (2001)
    50. Return to Never Land (2002)
    51. Lilo & Stitch (2002)
    52. Treasure Planet (2002)
    53. The Jungle Book 2 (2003)
    54. Piglet’s Big Movie (2003)
    55. Finding Nemo (2003)
    56. Brother Bear (2003)
    57. Home on the Range (2004)
    58. The Incredibles (2004)
    59. Pooh’s Heffalump Movie (2005)
    60. Chicken Little (2005)
    61. Cars (2006)
    62. Meet the Robinsons (2007)
    63. Ratatouille (2007)
    64. Wall•E (2008)
    65. Tinker Bell (2008)
    66. Bolt (2008)
    67. Up (2009)
    68. The Princess and the Frog (2009)
    69. Toy Story 3 (2010)
    70. Tangled (2010)
    71. Cars 2 (2011)
    72. Winnie the Pooh (2011)
    73. Brave (2012)
    74. Frankenweenie (2012)
    75. Wreck-It Ralph (2012)
    76. Monsters University (2013)
    77. Planes (2013)
    78. Frozen (2013)
    79. Planes: Fire & Rescue (2014)
    80. Big Hero 6 (2014)
    81. Inside Out (2015)
    82. The Good Dinosaur (2015)
    83. Zootopia (2016)
    84. Finding Dory (2016)
    85. Moana (2016)
    86. Cars 3 (2017)
    87. Coco (2017)
    88. Incredibles 2 (2018)
    89. Ralph Breaks the Internet (2018)
    90. Toy Story 4 (2019)
    91. Frozen 2 (2019)
    92. Onward (2020)
    93. Soul (2020)
    94. Raya and the Last Dragon (2021)
    95. Luca (2021)
    96. Encanto (2021)
    97. Turning Red (2022)
    98. Lightyear (2022)
    99. Strange World (2022)
    100. Elemental (2023)

    Johan mode "men det er jo ikke 4K"

    Stadigvæk en vild samling dog.

    Elwood12-09-23 10:12

  • ★★★★0

    Johan mode "men det er jo ikke 4K"

    Stadigvæk en vild samling dog.

    Det er det, men det virker nu også, som om nogle af direkte-til-video-titlerne bare er taget med for at nå op på de magiske 100. 

    thomsen12-09-23 12:43

  • ★★★★0

    Warner Archive UK har to nye titler til forudbestilling i oktober. Det er begge titler, der allerede er udsendt på BD i Warner Archive i USA:

    Doctor X (1932) - klassisk pre-code-horror om en (gal) videnskabsmand, der forsøger at opklare nogle mord ved at genskabe dem i sit laboratorium.

    Doctor X er instrueret af Michael Curtiz (Casablanca) og har Lionel Atwill og Fay Wray (King Kong) på rollelisten. Den er især kendt for at være en af de få film, der blev optaget i det tidlige two-strip-Technicolor-farveformat. Farveudgaven blev i mange år regnet for at være gået tabt, men der dukkede en kopi op i boet efter filmmogulen Jack Warner. Den blev restaureret for få år siden af filmarkivet på UCLA, bl.a. med økonomisk større fra George Lucas' familiefond. Nu står den stort set som ny.

    Disken indeholder også den alternative version i sort/ hvid, som blev optaget med andre kameraer samtidigt, og som derfor indeholder lidt andre vinkler og nogle gange også andre takes end farveudgaven.

    Eye of the Devil (1966) - blanding af gotisk skræk og folk horror med Deborah Kerr, der opdager, at hendes ægtemands (David Niven) familieslot er hjemsted for en broget forsamling af hekse og troldkarle. Donald Pleasance, David Hemmings og Sharon Tate dukker op i birollerne. 

    Begge titler udkommer i UK den 16/10. 

    thomsen12-09-23 15:36

  • ★★★0

    Disken indeholder også den alternative version i sort/ hvid, som blev optaget med andre kameraer samtidigt, og som derfor indeholder lidt andre vinkler og nogle gange også andre takes end farveudgaven.

    Så Curtiz var Tommy Wiseau før Tommy var det!

    Til dem der ikke fanger joken, så skød Wiseau The Room både digitalt og på 35mm. samtidig. Efter sigende er BD'en baseret på den digitale udgave af filmen og ligner lort, sikkert fordi film og digital skal belyses forskelligt.

    NSF12-09-23 16:09

  • ★★1

    Scream 3 udkommer på 4K HDR Ultra HD d. 2. Oktober...så mangler vi blot at 4'eren også udkommer i samme format

    Det er nordisk udgave med dansk tekst...

    Ryder66614-09-23 19:07

  • ★★★★0

    Lidt smånyt:

    På mandag udgiver Arrow Video nye limited editions af Mario Bavas kulørte mordmysterie Blood and Black Lace (1964).

    Der er dukket billeder af indholdet op på nettet. Som en sjov detalje, så viser det sig, at den såkaldte Arte Originale-udgave, der kun kan købes direkte fra Arrow, og som har den italienske filmplakat på forsiden af boksen, faktisk har den originale danske filmplakat som alternativ på selve coveret inde i boksen. Den har oven i købet fået lov til at beholde den fantastiske danske titel Jernhånden i rædselsnatten

    Den danske plakat har været brugt på andre udgivelser før, fordi den regnes for at være en af de bedste fra filmen, fx på den gamle amerikanske dvd-udgivelse. Men normalt har man skiftet den danske titel ud med den engelske inden. 

    --

    Radiance Films har tweetet (eller x'et, eller hvad det nu hedder ...), at de har gjort status på deres lager og har fundet en lille stak af de limited editions, der er udgået.

    De skulle ryge til salg på hjemmesiden, når de sender deres næste nyhedsbrev ud onsdag morgen.

    Tweetet viser billeder af de limited editions af The Working Class Goes to Heaven, Big Time Gambling Boss, The Man on the Roof og Welcome to the Dollhouse

    Hvis man mangler nogle af dem, er her altså en god mulighed for at få fat på dem, uden at skulle betale vilde priser på eBay. Men man skal nok være hurtig.

    --

    Det lille, amerikanske label Mondo Macabro, der specialiserer sig i syrede genrefilm fra hele verden, har åbnet op for pre-orders af deres næste to titler.

    Der er tale om to japanske film:

    Curse of the Dog God (1977) - efter sigende en fuldstændig crazy okkult horrorfilm om dæmonbesættelse, naturligvis grundigt inspireret af Eksorcisten og instrueret af manden bag de tre første Female Prisoner Scorpion-film. 

    Da nogle videnskabsmænd kommer til at køre en lille drengs hund ihjel, bliver det starten på en lang kæde af tragiske begivenheder. Drengen kaster en forbandelse på dem, og en efter en bukker mændene og deres nærmeste under for hundegudens vrede. 

    The Inferno (1979) - en mand dræber sin kone og hendes elsker, og i det hustruen dør, føder hun en lille pige. 20 år senere begynder den nu voksne pige at dykke ned i sin forhistorie og hævne sin mor. 

    Filmen er stærkt inspireret af Nobuo Nakagawas Jigoku (1960, udgivet på dvd af Criterion) og ligesom Jigoku indeholder den scener, hvor hovedpersonen bogstaveligt talt rejser ned i helvedet. 

    Begge udkommer i første omgang i limited editions (1500 eks. pr stk), der som sædvanligt indeholder en booklet og kommer i de karakteristiske røde covers.

    Når de er solgt, vil begge udkomme i lidt billigere standardversioner i almindelige covers og uden booklets.

    De kan forudbestilles nu på hjemmesiden, og man kan købe dem i en bundle med lidt rabat til $51 samlet. Ifølge Mondo er begge titler allerede på lager, og de regner med at begynde at sende dem ud i næste uge. 

    --

    Mondo Macabro har også annonceret deres årlige Halloween-udsalg. Det starter naturligvis den 31/10. Som noget nyt vil der både være rabat på film, men også på porto. De skriver, at de satser på at gøre portoen i USA gratis og noget billigere til udlandet.

    Som sædvanlig udkommer der også nogle nye limited editions i forbindelse med udsalget. Denne gang er der tale om fire, hvoraf vi kender titlerne på de to af dem:

    Special Silencers (1982), der skulle være en vanvittig indonesisk horrorfilm, og Death Squad (1984?), en sleazy, fransk action-exploitation-sag.

    Som noget nyt vil Mondo lave en lille, hurtig "flash pre-order" den 20/10, hvor man kan forudbestille de fire film. 

    Ved den lejlighed vil der være en særlig 2-disk-udgave af Death Squad til salg: en ultra-limited 4K UHD/ BD-combo, der kun bliver lavet i 500 eksemplarer. 

    Mondo skriver, at den ultra-limited-udgave kun vil kunne købes under deres flash pre-order. Den bliver erstattet af en normal limited udgave, kun med BD, til Halloween-udsalget den 31/10.

    thomsen15-09-23 11:10

  • ★★★★0

    Arrows store Bruce Lee at Golden Harvest-bokssæt er ved at være udsolgt. Pt. har de kun 4K UHD-boksen tilbage, og derfor har de allerede nu annonceret standardudgaver:

    Fist of Fury - inkl. den alternative eksportversion

    Game of Death - to-disk-udgave inkl. Game of Death II og Hong Kong-versionen Tower of Death

    The Big Boss - to-disk-udgave inkl. fraklip og den alternative, længere udgave på mandarin

    Way of the Dragon - 2-disk-udgave inkl. Hong Kong-biografudgaven og den japanske udgave samt den næsten fire timer lange dokumentar The Final Game of Death.

    Alle udkommer i første omgang med limited edition slipcovers og booklets og kan købes både som BD og som 4K UHD. 

    I forhold til boksen, så mister man de alternative versioner af Game of Death, en ekstra disk med to klassiske dokumentarfilm om Bruce Lee og den store 200 siders bog. Arrow har dog valgt at overføre bogens udførlige produktionsbeskrivelser til de nye booklets.

    Alle udkommer den 13/11 og koster £18 per BD eller £22 per 4K UHD. Man sparer altså en pæn del. 

    --

    Vinegar Syndrome holder igen et "flash sale," hvor man kan forudbestille de nye titler, der vil blive udgivet i forbindelse med deres årlige Black Friday-udsalg i november.

    Ideen er, at man på den måde kan være helt sikker på at få fat i de titler, man gerne vil have. I praksis er det dog sjældent, at ting bliver udsolgt så hurtigt. Jeg kan kun huske, at deres Flesh for Frankenstein blev udsolgt en dag eller to inde i deres BF-udsalg, og jeg kan ikke mindes, at noget nogensinde er blevet udsolgt før udgivelsen.

    Man får dog som sædvanlig lidt rabat, hvis man forudbestiller, og man vil også få dobbelt point i deres medlemsklub (der kan byttes til rabatkuponer, genoptryk af udgåede slipcovers m.m.).

    Vinegar Syndrome Flash Sale starter på næste fredag, den 22/9, kl. 12:01 AM EST, dvs. kl. 6:01 dansk tid.  

    thomsen16-09-23 14:41

  • ★★★★0

    Lidt nyt fra Severin:

    Opmærksomme mennesker har spottet, at Severin stiller nye 4K-restaureringer af to af Michele Soavis film til rådighed for den årlige Beyond Fest i L.A. i slutningen af måneden.

    Den ene er den nye 4K-restaurering af Soavis horrorkomedie Dellamorte Dellamore (alias Cemetery Man, 1994), som de Severin allerede har annonceret, at de arbejder på en udgivelse af. Den anden er en nyhed: Det er nemlig en ny 4K-restaurering af Soavis dæmoniske skrækfilm La chiesa (The Church, 1989). 

    The Church regnes ofte for at være en af de sidste gode skrækfilm fra Italiens genrefilmindustri og startede egentlig livet som tredje del i den Argento-producerede Demons-serie, indtil den udviklede sig til en mere selvstændig feature.

    Folk med mere forstand på det gætter, at det, at begge allerede vises offentligt nu, kan betyde, at både Cemetery Man og The Church vil være blandt de titler, som Severin offentliggør i forbindelse med Black Friday. 

    --

    Severin har samtidigt offentliggjort deres titler i november (altså dem, der ligger udenfor Black Friday-annonceringerne), og der er en overraskelse iblandt:

    Dr. Butcher M.D./ Zombie Holocaust - 4-disk (2 x BD + 2 x 4K UHD= limited edition - den ultimative udgave af denne "klassiske" zombie- og kannibalsjasker. Ny 4K-restaurering fra de originale filmruller fra arkiver i både Rom og NY. To udgaver af filmen - den originale, italienske version (med både italiensk dub med undertekster og det engelske dub) samt den omklippede, amerikanske udgave kendt som Dr. Butcher M.D

    4K UHD'erne indeholder filmene (med Dolby Vision HDR) og trailers, BD'erne indeholder filmene og mere end fire timers nye og gamle extras.

    Severin annoncerede allerede for noget tid siden, at det var en af de titler, som de arbejdede på, og hvis man er ligeglad med den amerikanske Dr. Butcher M.D.-version, så kan det måske bedre betale sig at vente på, at 88 Films udgiver Zombie Holocaust på 4K UHD/ BD i UK. 

    Overraskelsen i denne omgang er en ny restaurering af Jésus Francos Count Dracula (1970).

    Count Dracula er, som mange af Francos film, lige dele fantastisk og lidt for billigt produceret B-film. Christopher Lee gentager sin ikoniske rolle som vampyrgreven - en rolle han ellers var godt og grundigt træt af på det tidspunkt. Men som han sagde ja til, fordi Franco lovede for første gang at fremstille Dracula, som han rent faktisk bliver beskrevet i bogen, som en ældre mand med et stort overskæg. I birollerne finder vi bl.a. en af Francos faste samarbejdspartnere, den smukke Soledad Miranda i rollen som Lucy, og den tyske madman Klaus Kinski i rollen som Renfield. 

    Filmen har længe været ude på BD, men fælles for alle udgivelser har været, at de var baseret på et gammelt transfer fra dvd-tiden, som var alt for hårdt behandlet med DNR, og derfor havde mistet meget af sit filmiske look. Der var ikke meget film grain tilbage, og folk lignede mere voksfigurer end mennesker.

    Severin og 88 Films annoncerede for flere år siden, at de arbejdede på en ny udgave, men indtil nu har vi ikke hørt mere.

    Den helt store nyhed i den forbindelse er, at det er lykkedes en spansk filmarkivar at finde det originale uklippede negativ i foråret 2023, og denne udgave bliver derfor baseret på en hel ny 4K-restaurering af det bedste materiale.

    Count Dracula bliver igen en 4-disk-udgivelse, denne gang med filmen på 1 x 4K UHD med et kommentarspor, så er der en almindelig BD, igen med filmen, men med flere extras, og en hel ekstra BD med mere bonusmateriale, bl.a. en spillefilmslang dokumentarfilm fra 2017 om produktionen. Den fjerde disk er en cd med filmens soundtrack.

    Pt. ser det ud til, at filmen både vil være at finde med den originale spanske dub og den engelske eksport dub. Spørgsmålet er så, om den engelske dub dækker hele den uklippede version, eller om der vil være sener, hvor der hoppes tilbage til spansk.

    Prisen er igen høj. Severin skal have hele $50 for den 4-disk limited edition med et slipcover. Men hvis man vil spare lidt, så kan man jo vente at se, hvad 88 Films tilbyder, når de udsender deres version. Mit gæt er, at den vil blive på to diske, en UHD og en BD, men det vil tiden vise. 

    Sidste udgivelse i denne omgang er en double-feature af spanske Pere Portabella:

    Cuadecuc Vampir/ Umbracle - 1 x BD - Cuadecuc Vampir har været udgivet før - både selvstændigt og som bonus til Count Dracula. Der er nemlig tale om en slags dokumentarfilm om produktionen af Count Dracula, men som går sine helt egne veje og regnes for et selvstændigt kunstværk. Begge film har fået nye transfers fra instruktørens eget arkivmateriale. Extras er en dokumentarfilm om Pere Portabella og en booklet. 

    Alle titlerne udkommer officielt i slutningen af november, men Severin satser på at begynde at sende forudbestillingerne ud allerede fra midten af oktober. 

    thomsen16-09-23 15:28

  • ★★★★1

    Vedr. Zombie Holocaust, så gik det lige op for mig, at 88 Films udgave jo udkommer lige om lidt og kan forudbestilles på deres hjemmeside, så man kan nemt sammenligne.

    88 Films er en to-disk-udgave med filmen på både 4K UHD og BD. Den indeholder desuden et kommentarspor, en del forskellige interviews og dokumentarfilmen Eaten Alive! om den italienske kannibalgenre. 

    Der er engelsk og italiensk lydspor med engelske undertekster.

    Udgivelsen indeholder desuden en booklet.

    Severins kommende udgave er, som sagt, en fire-disk-udgave med filmen i to versioner, den originale, italienske Zombie Holocaust-version samt den forkortede og anderledes amerikanske Dr. Butcher M.D.-version, begge på både 4K UHD og BD.

    Dr. Butcher M.D.-versionen indeholder en del extras omkring amerikansk exploitation-filmdistribution og denne specifikke version af filmen.

    Zombie Holocaust-disken indeholder en del interviews.

    Der er engelske closed captions på Dr. Butcher M.D. og italiensk lyd med engelske undertekster + engelsk lyd og closed captions på Zombie Holocaust.

    88 Films og Severin ser ud til at ramme flere af de samme personer i deres interviews. Severin har nogle interviews med effektfolk og en skuespillerinde, der ser ud til at være unikke. 88 Films har til gengæld interviews med dem, der lavede musikken og som nævnt den lange kannibaldokumentar. Dokumentarfilmen findes dog også på Grindhouse Releasings tre-disk-udgave af Cannibal Ferox. 

    Priserne er £26,95 for den engelske UHD/ BD-dobbeltdisk fra 88 Films (der er også en billigere version kun på BD).

    Severins version koster som sagt hele $50. 

    thomsen18-09-23 15:05

  • ★★★★0

    Warner Archive har annonceret deres titler i oktober:

    Dance, Fools, Dance (1931) - pre-code drama fra MGM med Joan Crawford som en ung journalist, der efterforsker mordet på en kollega. Clark Gable spiller gangsterboss. Ny 4K-restaurering fra originale nitratfilmruller. 

    Double Trouble (1967) - musikalsk komedie med Elvis. 4K-restaurering fra det originale negativ.

    In Love and War (1996) - Richard Attenborough instruerer Chris O'Donnell og Sandra Bullock i en historie om forfatteren Ernest Hemingways oplevelser under Første Verdenskrig. 

    Mad City (1997) - thriller af Costa-Gavras (Z) med Dustin Hoffmann og John Travolta i en historie om en gidseltagning på et museum. 

    Rapa-Nui (1994) - "historisk" action-adventure på Påskeøen. Det historiske aspekt skulle dog være ret kontroversielt.

    The Devil Doll (1936) - horrorfilm fra MGM instrueret af Tod Browning (Dracula, Freaks). En videnskabsmand opfinder en metode til at skrumpe mennesker som en løsning på verdens overbefolkning. Men da han dør under et flugtforsøg fra fængslet, stjæler en medfange formlen og beslutter sig for at bruge den til at hævne sig på alle sine fjender. 4K-restaurering af arkivelementer.

    Jeg må indrømme, at jeg nok er en smule skuffet over, at det ser ud til, at vi kun får en enkelt klassisk horrorfilm i år fra WAC.

    Jeg havde ellers lovet mig selv, at det ville jeg ikke blive, og også sagt at jeg egentligt slet ikke kunne tillade mig det, i et år hvor vi endeligt får en ny restaurering af Freaks

    Det er selvfølgelig fedt, at vi får opgraderet The Devil Doll. Det skulle være en af Tod Brownings bedre film, og den passer fint ind med, at vi i oktober i forvejen får en super lækker Browning-opsamling fra Criterion. 

    Det betyder også, at vi kan strege endnu en film fra den fantastiske gamle dvd-opsamling Hollywood Legends of Horror. Nu mangler vi kun opgraderinger af Return of Dr X (med Humphrey Bogart) og The Mask of Fu Manchu (med Boris Karloff) for helt at kunne lægge de gamle dvd'er væk.

    Men det føles alligevel en smule pauvert, når man ved, hvilke titler Warner har tilbage i deres katalog og i forhold til, hvad vi har fået andre år. 

    Jeg ville personligt langt hellere have set de to manglende Val Lewton-produktioner, den okkulte The Seventh Victim og den drømmende I Walked With a Zombie (begge 1943). Der er også den før nævnte The Mask of Fu Manchu (1932), som selv i sin samtid var helt ublu racistisk i sin "yellow peril"-historie, eller The Walking Dead (1936) med Boris Karloff som en mand, der bliver bragt til live igen. 

    Måske næste år ...

    thomsen19-09-23 12:28

  • ★★★0

    Warner Archive har annonceret deres titler i oktober:

    Det kunne være jeg skulle begynde at udskifte Hollywood Legends of Horror skiverne, fordi en virker ikke i mit boxset.

    NSF19-09-23 12:50

  • ★★★★0

    Det kunne være jeg skulle begynde at udskifte Hollywood Legends of Horror skiverne, fordi en virker ikke i mit boxset.

    Det skulle være et kendt problem med den gamle udgivelse, og mange andre af Warners udgivelser fra samme periode.

    Min er genudgivelsen på dvd-r, så den virker fint endnu.

    thomsen20-09-23 14:08

  • ★★★★1

    Lidt smånyt:

    1) Arrow er begyndt at sende deres nye Psycho-bokssæt ud, og jeg har nu læst to amerikanere, der begge har modtaget deres direkte fra Arrow med langt bedre indpakning end sædvanligt. Begge skriver, at boksen var pakket ind i en ekstra papkasse indeni forsendelseskassen, og at der var både bobleplast rundt om og støddæmpende luftpuder i kassen.

    Jeg venter lige på at høre fra lidt flere, men hvis det er rigtigt, så kunne det da tyde på, at Arrow rent faktisk har lært noget af hele fadæsen med deres Bruce Lee-boks.

    (For dem, der ikke har fulgt med, så udgav Arrow for nylig en Bruce Lee-boks og sendte den, som de plejer, ud uden videre beskyttelse i forsendelseskassen. Bokssættet var både stort og tungt, og resultatet var naturligvis, at de fleste modtog bokse, der var grundigt smadrede.

    Da Arrow stadigvæk er stort set det eneste label, der  ikke får lavet ekstra indpakning/ bokse, som de kan sende ud som erstatning i den slags tilfælde, så var folks eneste mulighed enten at returnere boksen og få pengene tilbage eller også at modtage en sølle rabatkupon på £10 som et plaster på såret (og det var vel og mærke for en boks, der kostede £130-140). 

    Folk var naturligvis rasende, og det var ikke begrænset til kunder. Mange forretninger modtog også smadrede bokse. DiabolikDVD skrev fx på SoMe, at 50% af de bokse, de havde bestilt, havde skader, og jeg har ved selvsyn konstateret, at mange af dem, Faraos Cigarer modtog, havde samme problem.)

    Det er i hvert fald glædeligt, hvis det viser sig at være sandt. Jeg har længe valgt at betale ekstra for at købe Arrows bokse herhjemme, fordi risikoen for at modtage et smadret eksemplar hvis man bestilte direkte, simpelthen var alt for stor.

    2) Second Sight skriver, at de har fået den limited edition af It Follows (med både BD og 4K UHD) på lager igen. De råder dog folk til at ikke a tøve med at bestille, for den sælger godt, og de regner med, at den snart vil være udsolgt.

    thomsen21-09-23 13:00

  • ★★★★1

    Kino fortsætter deres række af spændende 4K-udgivelser.

    Nyeste på stammen bliver den populære ungdomsskrækfilm The Monster Squad fra 1987.

    The Monster Squad kommer i en tre-disk-udgave - 1 x 4K UHD og 2 x BD.

    4K UHD'en indeholder filmen i 4K med Dolby Vision Master HDR fra et nyt 4K-transfer af filmens originale negativ. Der er to kommentarspor, og engelske undertekster.

    Der er desuden 2 x BD - den første igen med filmen fra samme transfer og med de samme to kommentarspor, derudover den spillefilmslange dokumentarfilm Monster Squad Forever i fem dele, en samtale om filmen, fraklip, diverse trailers m.m.

    Den anden BD indeholder dokumentarfilmen Wolfman Got Nards (2018(, der er skrevetog instrueret af en af filmens skuespillere. 

    Som ved alle Kinos 4K-udgivelser er der et limited edition slipcover.

    The Monster Squad 4K/ BD udkommer den 28/11.

    thomsen21-09-23 13:18

  • ★★★★1

    Apropos Kino, så har de netop startet deres store efterårsudsalg.

    Kino holder fire store udsalg hvert år, typisk i marts, juni, september og december + deres faste While Supplies Last-udsalg med titler, der er ved at udgå, og et par mindre, spontane udsalg undervejs med fokus på specielle områder.

    Hvis du tænker, at det ikke er særligt længe siden, at jeg sidst skrev m et udsalg hos dem, så er det helt rigtigt. Deres normale udsalg i juni blev nemlig skubbet til august, fordi de skulle flytte et lager. Så de har to store udsalg næsten oveni hinanden.

    Kino sender stadigvæk ikke til udlandet. Men deres udsalgspriser er som regel så gode, at det kan svare sig at sende gennem en re-shipper, hvis bare man køber nok ind.

    Der er nemlig gratis forsendelse i USA, hvis man blot køber for mere end $50, og så skal man kun betale for porto fra re-shipperen til DK + naturligvis moms og importgebyr. 

    Der er masser af blu-rays til $10 og under, og 4K-diske til kun $17,99.

    Udsalget slutter den 10/10.

    Kino Lorber Fall Sale 2023 (Ends Tuesday, October 10th) :: Kino Lorber - Experience Cinema

    thomsen22-09-23 09:54

  • ★★★★0

    Så har Vinegar Syndrome startet sit lille hurtige "Black Friday Flash Pre-order," hvor man kan forudbestille de titler, der udkommer i forbindelse med Black Friday og samtidig få lidt rabat.

    Man kan enten købe dem alle eller enkeltvis, og evt. fylde op med andre ting, man er sikker på, at man gerne vil have, så man når op på de $200, der giver gratis forsendelse til DK.

    Tidligere har det også været sådan, at VS lukkede for muligheden for at få gratis forsendelse i forbindelse med det store BF-udsalg, så den eneste mulighed for at opnå det var at lægge en stor nok bestilling i deres Flash Pre-order. Men der står ikke noget om det i deres FAQ denne gang, så det er muligt, at de har droppet det, og at man nu igen kan få fri forsendelse, hvis blot man køber nok under selve udsalget.

    Ved at forudbestille nogle af tingene nu, så får man altså primært lidt rabat på titlerne og sikrer sig, at de ikke bliver udsolgt, før selve udsalget starter (det er dog mig bekendt aldrig sket, så det er mere teoretisk). '

    Det kan dog være en fordel at have en forudbestillingsordre liggende hos dem, fordi man løbende kan tilføje til eksisterende ordrer. Hvis der nu er nogle andre udgivelser, man er sikker på, at man gerne vil have, og man kan se, at der ikke er så mange tilbage, og at de måske ikke holder helt til udsalget i november, så kan man bare slå til og tilføje dem sin ordre, i stedet for at skulle betale porto for blot en enkelt eller to film, der er ved at udgå.

    Som altid sender VS med FedEx, og de ordner momsen for dig.

    --

    Der udkommer seks nye titler i forbindelse med Black Friday, og de fire af dem er blevet afsløret. De to sidste bliver først offentliggjort til udsalget i november.

    D.A.R.Y.L. (1985) - 4K UHD/ BD VSU limited edition - populær amerikansk ungdoms-sci-fi-thriller. 10-årige Daryl ligner hvilken som helst anden dreng i skolen, men er i virkeligheden en sofistikeret cyborg, skabt som et magtfuldt våben. Da militæret trækker stikket på projektet og beordrer Daryl udslettet, må Daryl bruge al sin list for sammen med videnskabsmændene at holde ham i live.

    Filmen udsendes i en limited edition (8000 eks.) i VSU-serien, der udkommer i en speciel æske med magnetlukning og bl.a. indeholder en booklet. 

    The Prophecy 1-3 (1995-200) - 4K UHD/ BD limited edition - Christopher Walken og Eric Stoltz spiller engle på hver sin side, der forsøger enten at starte eller forhindre dommedag. Boksen indeholder alle tre film i denne, en af de mindst sete nyere horror-franchises: The Prophecy (1995), The Prophecy II (1998) og The Prophecy III (2000).

    Opsamlingen udkommer i den samme type boks med skæv åbning, som VS' lækre udgivelse af Blade in the Dark gjorde for nogle måneder siden. Filmene vil være på både 4K og almindelige BD-diske. Extras er endnu ikke afsløret.

    Fatal Games (1984) - BD limited edition - En ukendt morder slår potentielle OL-atleter ihjel med sit kastespyd i denne slasherfilm, der ifølge VS skulle være en af deres mest efterspurgte titler. Ny restaurering og nye interviews m.m. Extras bliver offentliggjort senere.

    Vinegar Syndrome's Lost Picture Show - multi-disk BD boks limited edition - VS har teaset længe, at de ville fejre deres 10 års jubilæum med en helt speciel boksudgivelse, og internettet har svømmet over af bud på, hvad det kunne være. Folk har håbet og drømt om alt fra en Nightmare on Elm Street-boks til genudgivelser af udgåede titler, men VS har undervejs gjort det klart, at de ti film i boksen ikke ville være fra samme franchise, at de ikke havde udgivet nogle af dem før, og at det ville være en boks, som ingen andre nok ville vove at give sig i kast med.

    Resulatet er noget helt uventet. Vinegar Syndrome's Lost Picture er en hyldest til amerikansk genrefilms yderste afkroge i form af ti film, som aldrig har været tilgængelige til køb på noget filmmedie før, og som mere eller mindre har været regnet for at været gået tabt. Nogle af titlerne er så sjældne, at de ikke engang har et opslag på IMDB, og i alle tilfælde har VS restaureret dem fra deres bedste overlevende elementer. Genremæssigt spænder boksen fra exploitation til horror og fra absurde "børnefilm" til forfængelighedsprojekter fra den amerikanske filmundergrund. 

    Blandt titlerne, der er blevet afsløret, er proto-slasheren The Las Vegas Strangler (1968), mordmysteriet Beware the Black Widow (1968), sexploitation-stranddramaet Deep Inside (1958), bad-taste-thrilleren Violated! (1975), undergrundssexploitation-filmen Barbara (1970), den postapokalyptiske Red Midnight (?), den semi-dokumentariske The Last of the American Hoboes (1967), den erotiske What's Love? (?), horror-exploitation-filmen The Sex Serum of Doctor Blake (1972) og den vanvittige "børne"-musical The Rare Blue Apes of Cannibal Isle (1975?).

    Boksen indeholder også en hel ny spillefilmslang dokumentarfilm Against the Grain, der handler om, hvordan genreorienterede videoselskaber i dag i stigende grad har overtaget arbejdet med at bevare og restaurere film, der ellers ville være gået tabt.

    De to sidste titler er som sagt ikke afsløret endnu. Men VS skriver, at den ene vil være en 4K UHD/ BD-combo med en "slimy epic" fra en af de største genrefilmskabere nogensinde, og at den anden vil være en BD-udgivelse af blodig film, der aldrig tidligere har været udgivet på disk. 

    Flash pre-order-salget slutter søndag nat. Alle titler udkommer i forbindelse med Black Friday i slutningen af november. 

    thomsen22-09-23 14:07

  • ★★★★0

    Indicator er på banen med deres udgivelser i december. Det engelske label har eksperimenteret mere end nogensinde før det sidste års tid, men i julemåneden vender de tilbage til rødderne med fire klassiske Hollywood-film, alle fra 1930'erne:

    An American Tragedy (1931) - chokerende pre-code-fortælling om forbrydelse og straf. En fattig tekstilarbejder med en fortid øjner mulighed for at gifte sig med en rig arving, da hans hans hemmelige elskerinde pludseligt fortæller ham, at hun er gravid. Han er parat til at gå langt for at sikre sig sin plads i solen. Instrueret af Josef von Sternberg. 4K-restaurering fra 2019. 

    Honor Among Lovers (1931) - romantisk komedie/ drama. Frederich March (Dr. Jekyll og Mr. Hyde) er en børsmægler, der falder for sin sekretær (Claudette Colbert), men hun afviser ham for at gifte sig med anden. Men et år efter går det op for hende, at hun har begået en fejl. 4K-restaurering fra 2017. 

    Love Me Tonight (1932) - musikalsk komedie instrueret af Rouben Mamoulian. En parisisk skrædder (Maurice Chevalier) opsøger en adelig kunde for at opkræve sit tilgodehavende. Han forelsker sig i en prinsesse, som dog afviser ham pga. hans lave sociale rang. 4K-restaurering fra 2019. 

    Desire (1936) - romantisk kriminalfilm med Marlene Dietrich og Gary Cooper. Dietrich spiller en juveltyv, der forsøger at smugle sine tyvekoster over grænsen til Spanien ved hjælp af en uvidende mekaniker (Cooper). Instrueret af Frank Borzage og co-produceret af Ernst Lubitsch. Ny 2022-restaurering fra et 4K-scan. 

    --

    Indicator annoncerer samtidigt amerikanske standardudgaver af de fire film i Mexico Macabre-boksen. Den amerikanske udgave er boksen er nemlig officielt ved at være udsolgt. Man kan stadigvæk bestille den direkte på Indicators website og hos enkelte amerikanske forhandlere, men der er ikke flere på lager hos deres amerikanske distributør. Den engelske udgave har til gengæld åbenbart ikke solgt lige så godt, for den er stadigvæk ikke varslet som "low stock" og kan nemt bestilles hos alle engelske forhandlere og hos Indicator selv.

    thomsen22-09-23 17:26

  • 0

    Lidt smånyt:

    På mandag udgiver Arrow Video nye limited editions af Mario Bavas kulørte mordmysterie Blood and Black Lace (1964).

    Der er dukket billeder af indholdet op på nettet. Som en sjov detalje, så viser det sig, at den såkaldte Arte Originale-udgave, der kun kan købes direkte fra Arrow, og som har den italienske filmplakat på forsiden af boksen, faktisk har den originale danske filmplakat som alternativ på selve coveret inde i boksen. Den har oven i købet fået lov til at beholde den fantastiske danske titel Jernhånden i rædselsnatten

    Den danske plakat har været brugt på andre udgivelser før, fordi den regnes for at være en af de bedste fra filmen, fx på den gamle amerikanske dvd-udgivelse. Men normalt har man skiftet den danske titel ud med den engelske inden. 

    Jeg kan se, at Arte Originale-boksen står som udsolgt på Arrows side. Hvordan vurderer du chancerne for, at de igen får den til salg?

    Laser25-09-23 20:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen