Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Kører den jo på beregning, så der er da ikke rester ;)

    davenport16-01-24 19:44

  • ★★0

    I går stod den på kyllingeoverlår med rødkålssalat.

    I aften står den på Vindaloo med svin og blomkålsris

    HelmerJ17-01-24 09:26

  • ★★★★★★0

    Jeg kan mærke, at jeg falder lige så stille ind i rollen på det nye arbejde. Der bliver mere og mere plads til de kække bemærkninger, som nok er fast i de fleste køkkener. (Undtaget på plejehjem!!) Mit ansvar vokser stille og roligt, og det er jo dejligt. Efterhånden ved jeg hvad jeg skal lave, da hende der lærte mig op sidste uge, er taget på ferie i Cap Verde. Så håber jeg gør en god figur, og kan bruge det til at forhandle en ordentlig løn. Synes jeg ligger vandret, i dag i 8½ time, da jeg kom i god tid pga vejret. Har kørt 600 kv. kyllingesnitzler med rösti og bernaise-creme, snittet en kasse spidskål, 1 kasse gulerødder, et helt parti Bacon, 400 frikadeller, 2 hele svinekamme, 4 kg. pulled pork, lavet en tærte og alt muligt andet ad hoc.

    Nu skal jeg igang med væltet lokum med kartoffelmos herhjemme. Og så skal jeg nok ikke lave så meget mere mad i dag... Efter madpakker, forstås! 

    davenport17-01-24 15:59

  • ★★★★★★0

    Davenport - er du ikke ansat som ernæringsassistent og/eller har en gastronomiassistent-uddannelse? Så tror jeg altså ikke, at lønnen generelt er højere end hvad du får. Jeg er med på, at det ikke er en høj løn, og at du har masser af god erfaring - men hvis du er offentlig ansat, så starter du jo på et løntrin, der svarer til din erfaring i samme job.

    Guldager17-01-24 19:03

  • ★★★★★★0

    Nope - er på lige linje med kok. Jeg har bare taget min uddannelse som voksen, og så hedder det Gastronom. (Kokkebogen hedder i øvrigt bare Gastronom i dag) Så, ingen forskel. Du ved måske noget andet?

    davenport17-01-24 19:12

  • ★★★★★★0

    Ah, troede kun du havde den korte 2 års gastronomiassistent-uddannelse og ikke den fulde gastronom-uddannelse på 4 år og 3 måneder. Min fejl :)

    Men ja, så er lønsnakken jo noget helt andet - så er det lavt.

    Guldager17-01-24 19:18

  • ★★★★★★0

    Det er fornærmende lavt. Men hvad skal jeg gøre? Vi forhandler igen efter en måned, men den skal way up. Problemet er bare at det er fint at jeg siger det, men jeg er fanget i saksen. For jeg kan jo ikke sige op, så bliver jeg bare karantænet af a-kassen. Og som timelønnet, kan jeg ikke melde mig syg, for så dokker de mig bare i penge. Så jeg kan kun finde noget andet.

    Ikke at jeg som sådan vil det, men det er satme hårdt uden hjælpemidler. Det er 25+ kg løft i lænden. Jobbet er såmænd godt nok og fint. Nok bare lidt for hårdt for en gammel knark som jeg...

    davenport17-01-24 19:26

  • ★★0

    Jeg kan mærke, at jeg falder lige så stille ind i rollen på det nye arbejde. Der bliver mere og mere plads til de kække bemærkninger, som nok er fast i de fleste køkkener. (Undtaget på plejehjem!!) Mit ansvar vokser stille og roligt, og det er jo dejligt. Efterhånden ved jeg hvad jeg skal lave, da hende der lærte mig op sidste uge, er taget på ferie i Cap Verde. Så håber jeg gør en god figur, og kan bruge det til at forhandle en ordentlig løn. Synes jeg ligger vandret, i dag i 8½ time, da jeg kom i god tid pga vejret. Har kørt 600 kv. kyllingesnitzler med rösti og bernaise-creme, snittet en kasse spidskål, 1 kasse gulerødder, et helt parti Bacon, 400 frikadeller, 2 hele svinekamme, 4 kg. pulled pork, lavet en tærte og alt muligt andet ad hoc.

    Nu skal jeg igang med væltet lokum med kartoffelmos herhjemme. Og så skal jeg nok ikke lave så meget mere mad i dag... Efter madpakker, forstås! 

    Må være noget af et køkken du arbejder i, med det antal serveringer I får sendt ud :-).

    Men dejligt det begynder at føles bedre. Jo altid stressende og hårdt at starte på nyt arbejde, man skal lige falde til:-)

    Weird_J17-01-24 19:26

  • ★★★★★★0

    Nok bare lidt for hårdt for en gammel knark som jeg...

    Det skal nok blive bedre med tiden, når du lige får dit korpus i gang igen. Og så måske finde nogle øvelser eller andet til når du kommer hjem. 

    Men der er vel ikke så meget at gøre - lønforhandling en måned og så ellers holde den ud i et år, hvis det er rigtig træls.

    Jeg har for i øvrigt ingen ide om, hvordan det foregår med sådan noget løn...har kun haft tilkaldejobs med 0 mulighed for forhandling eller mit nuværende job som offentlig ansat med en ret fast lønstruktur. Er det unormalt at starte lavt den første måned og så får 30-40 kr mere i timen? Eller starter man nogen gange på timeløn og så bliver man månedslønnet?

    Guldager17-01-24 19:43

  • ★★★★★★0

    Ingen ide. Det er også første gang for mig... ;)

    davenport17-01-24 19:54

  • ★★★0

    Har du spurgt om hvad de andre får i løn? Det er måske lidt tabu at spørge om, men det synes jeg godt man kan.

    Du kan jo også sagtens søge efter andet arbejde imens du går der. 

    Aranyhajú Nyárszépe17-01-24 20:16

  • ★★★★★★1

    Kraftedeme pinligt!! Jeg har lige stegt 2 brader Bacon, og hele huset dufter af brændt svin. Så kommer min yngste ud i køkkenet, og udbryder "nøj, peberfrugt! Må jeg spise den??" (Indkøb lå stadig på bordet)

    Det var selvfølgelig et nej! 

    davenport19-01-24 15:57

  • ★★0

    Er kun lidt sulten, så skal bare have en pose nudler med rejesmag fra Coop...de er mega mums og tilpas spicy...

    Ryder66619-01-24 23:22

  • ★★0

    Endnu en appetitløs aften, hvor det igen, kun bliver til en pose nudler, dog med oksekødssmag, af dem fra Coop...denne gang...

    Ryder66620-01-24 23:04

  • ★★★0

    Kraftedeme pinligt!! Jeg har lige stegt 2 brader Bacon, og hele huset dufter af brændt svin. Så kommer min yngste ud i køkkenet, og udbryder "nøj, peberfrugt! Må jeg spise den??" (Indkøb lå stadig på bordet)

    Det var selvfølgelig et nej! 

    Han lyder da til at være fornuftig.

    Bacon er meget usundt, så jeg spiser det sjældent. Laver jeg en bondeomelet, plejer jeg i stedet at komme hamburgryg i. Det er lavt på fedt og højt på protein.

    I dag har jeg dog selv spist meget usundt, Var i byen i går og det var så hyggeligt, at jeg lidt fortsatte med at drikke i dag. Derfor endte det ud i at jeg ringede efter en pizza. I morgen er det tilbage til den sunde livstil.

    Prøver for tiden at finde ud af hvad mit kalorieforbrug er til hverdag. Problemet er at jeg taber mellem 0,6 og 0,8 kg om dagen de dage jeg er på arbejde. Det kan næsten ikke passe og en del af det bliver nød til at være væske eller der er et problem med min vægt. 0,8 kg fedt ville svare til 7200 kalorier. Det lyder meget usandsynligt. Et så højt kalorieunderskud ville være ekstremt usundt og højst sandsynligt betyde at kroppen nedbryder muskler for at skaffe energi. Under alle omstændigheder er jeg i gang med at skrue op for kalorieindtaget i hverdagen. Vil netop gerne bygge flere muskler og jeg skal være helt sikker på at kroppen får det den skal bruge, for kunne holde til mit arbejde. Har udvidet mine måltider fra 4 til 5 om dagen. Hvis jeg skal medregne de tidspunkter hvor jeg drikker proteintilskud, så er jeg på 7. Det er godt 3700 kalorier, men det er åbenbart stadig alt for lidt. Kreatin er jeg også begyndt på i juleferien, hvilket jeg synes jeg allerede kan se resultaterne af.

    Tror sku jeg vil stege frikadeller i morgen.

    Aranyhajú Nyárszépe20-01-24 23:35

  • ★★★★★★0

    Men øl er sundt??

    davenport21-01-24 06:44

  • ★★★★★★1

    Problemet er at jeg taber mellem 0,6 og 0,8 kg om dagen de dage jeg er på arbejde

    Det kan godt passe. Væskebalance og alt muligt andet kan sagtens svinge vægten med 1-2 kg. Prøv at veje dig morgen og aften hver dag og plotte det ind og lav en regressionsanalyse - det giver det mest rigtige billede.

    Men øl er sundt??

    Nej da, men det gør jo hverken Bacon mere eller mindre sundt.

    Guldager21-01-24 09:16

  • ★★★★★★0

    Vár din mund!!

    davenport21-01-24 09:34

  • ★★★1

    Jeg tror at jeg spiser bacon 1-2 gange om året, mest omkring jul. Jeg synes sgu ikke at det er specielt spændende og lugten finder jeg irriterende, fordi man nærmest skal have gennemtræk i en halv dag for at slippe af med den.

    NSF21-01-24 09:38

  • ★★★★★★0

    Pity the fool...

    davenport21-01-24 10:03

  • ★★★★★0

    Jeg elsker bacon, især på hjemmelavet leverpostej, men kan også bare sidde og gnave i det uden andet. Når jeg er til familiefrokoster, er det altid bacon, der er det første der forsvinder.

    Jeg laver det dog aldrig selv, dels fordi jeg ved det er pænt usundt, og dels fordi det lugter flere dage efter.

    chandler7521-01-24 10:54

  • ★★★0

    Men øl er sundt??

    Nej, det ved jeg. Det er endnu værre med alle de smøger jeg ryger når jeg begynder at drikke. Men fordi jeg ikke rigtigt kan tåle det længere (er træt i tre dage efter), så har jeg også begrænset det og det er ikke længere hver weekend jeg drikker. Denne gang var det fordi der var nytårstaffel for os frivillige i biografforeningen. Næste weekend er det nul alkohol. I stedet vagt i biografen og Yoga.

    Det kan godt passe. Væskebalance og alt muligt andet kan sagtens svinge vægten med 1-2 kg. Prøv at veje dig morgen og aften hver dag og plotte det ind og lav en regressionsanalyse - det giver det mest rigtige billede.

    God ide. Jeg vejer mig på samme tidspunkt hver morgen når jeg er stået op, netop for at få så retvisende resultat som muligt. Men har ikke tænkt på at veje mig om aftenen. Det vil jeg prøve.

    Aranyhajú Nyárszépe21-01-24 11:12

  • ★★★★★★0

    Nej, det ved jeg. Det er endnu værre med alle de smøger jeg ryger når jeg begynder at drikke. Men fordi jeg ikke rigtigt kan tåle det længere (er træt i tre dage efter), så har jeg også begrænset det og det er ikke længere hver weekend jeg drikker. Denne gang var det fordi der var nytårstaffel for os frivillige i biografforeningen. Næste weekend er det nul alkohol. I stedet vagt i biografen og Yoga.

    God ide. Jeg vejer mig på samme tidspunkt hver morgen når jeg er stået op, netop for at få så retvisende resultat som muligt. Men har ikke tænkt på at veje mig om aftenen. Det vil jeg prøve.

    Normalt siger man jo, at man skal veje sig en gang om ugen. Men jeg læste et indlæg på reddit af en dataanalytiker, som mente at man skulle veje sig to gange om dagen og plotte det ind, for så tager man højde for udsving

    Guldager21-01-24 12:06

  • ★★★★★★3

    Nå, jeg spurgte min chef i fredags, om han lige kunne give mig en evaluering på ugen (så jeg lige ved hvor jeg står) - han sagde at der var et par enkelte rookie mistakes, som forventet, når jeg skulle stå med det hele selv, nu min kollega er på ferie, og jeg bare er blevet smidt ud i det. Han sagde også, at han godt kan lide min personlighed og mit håndværk! 

    Ja, Tak! :D 

    davenport21-01-24 13:03

  • ★★★0

    Du virker jo også til at være ret hyggelig. Sådan nogle vil man jo gerne arbejde sammen med. Har selv en kollega på arbejde, som er i negativt humør det meste af tiden og virker decideret passivt aggressiv. Heldigvis arbejder jeg ikke direkte sammen med ham, så han får lov at passe sig selv. Det betyder også at jeg ikke har meget lyst til hjælpe ham. Tænker nok han ikke har det særlig godt. Det må i hvert fald være hårdt at være i negativt humør hele tiden.

    Der bor en sort kvinde ovre i den anden blok. Tror hun vil i lag med mig. Hun kommer i hvert fald med mad til mig. Har fået en stor tallerken med en kyllingeret og ris. Det ser lækkert ud. Det ryger ind til aftensmad.

    Aranyhajú Nyárszépe21-01-24 16:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen