Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Prøvede en 3xspicy i dag. Den var lige en tand for meget for mig. Der står, den er 13000 SHU, men den føles meget stærkere end habanero. Tror måske ikke, at man kan bruge SHU på andet end rene chilier.

    Samme smag som 2xspicy, men bare stærkere.

    Guldager28-01-24 18:58

  • ★★★★★★0

    Hence the 3...? ;)

    davenport28-01-24 19:53

  • ★★0

    Idag står den på noget så simpelt som kogte ris med tomatsauce.

    Prøvede det igår, og det var ret så velsmagende...

    Ryder66629-01-24 19:45

  • ★★★★★★1

    Så du har gang i to blus i aften?? :D 

    davenport29-01-24 19:52

  • ★★1

    Så du har gang i to blus i aften?? :D 

    Nej, kun et enkelt blus...det får lige to minutter i mikroovnen, til sidst... :-)

    Ryder66629-01-24 19:54

  • ★★★★★★0

    Konen havde noget torsk med hjem fra madspildsfryseren på arbejde. Det var gået én dag på dato, men jeg lavede en batter og dybstegte det, og det smagte fint. Det blev serveret i en suppe med porre, gulerødder, rødløg og rød peber skåret brunoises. Og så en god sjat fløde i. Glimrende - næsten gratis mad, men nok ikke noget jeg kan gå mæt i seng på ;)

    davenport30-01-24 18:47

  • ★★★0

    Noget der var i overskud fra arbejdet, kartofler og noget kød af en eller anden slags. Ganske gratis, ganske nice.

    NSF30-01-24 19:36

  • ★★0

    Til de der nyder deres numsehul brændende, vil jeg lige gøre opmærksom på man kan få Samyang chilisauce i Lidl fra Søndag d.4 feb

    HelmerJ31-01-24 10:20

  • ★★★0

    Jeg køber bare Carolina Reaper i hel tørret form og så kværner jeg det i de retter hvor jeg vil have chili eller bruger det som bordkrydderi. Jo mere man kværner i, jo stærkere bliver det. Nemt og enkelt. Og så har den en rigtig god smag.

    Aranyhajú Nyárszépe31-01-24 11:52

  • ★★★★0

    Jeg køber bare Carolina Reaper i hel tørret form og så kværner jeg det i de retter hvor jeg vil have chili eller bruger det som bordkrydderi. Jo mere man kværner i, jo stærkere bliver det. Nemt og enkelt. Og så har den en rigtig god smag.

    Jeg bliver aldrig helt stor fan af tørret chili. Det jeg elske ved de stærkere frugter er deres smag, og den er bare ikke til stede, når de bliver tørret. Så jeg har i mange år dyrket mine egne chilier på altanen, og så frosset frugterne hele, når jeg ikke kan spise flere.

    dyg31-01-24 12:59

  • ★★★★★★0

    De havde fået et parti svinemørbrad hjem i konens REMA, hvor der ikke var dato på, så de stod med 36 stk. som chefen ikke var så glad for at dele ud af. Min kones kollega er dog ret fremme i skoene, så de blev delt mellem medarbejderne, i stedet for at de havnede hjemme hos chefen. 

    Så... Fik mørbradbøffer med løg og svampe i flødesauce og mos. Jeg fandt ud af, at jeg ikke ejer en kødhammer, så brugte en kagerulle til at smadre kødet.

    Det blev godt :) 

    davenport31-01-24 19:11

  • ★★0

    I aften står den på noget jeg ikke har fået i årevis, nemlig fish n chips. 

    Brugsen havde det på tilbud til 25kr, og var den sidste pose de havde, så tænkte at det måtte jeg prøve, nu det var så længe siden....

    Ryder66631-01-24 20:08

  • ★★★★★★0

    Havde svigermekanikken på besøg - lavede en paprikagryde med svinemørbrad, paprika, en masse grønstsager og fløde. Dertil kartofler - fordi svigerfag altid vil have kartofler - men gav dem lige lidt ekstra, så de var nemme at mose også.

    Guldager31-01-24 21:05

  • ★★★★★★0

    Det er også godt at variere sin kost ind imellem, og fisk er jo sundt! Og du er egentlig i mål når det kommer til grøntsager, da du jo har kartofler til.

    davenport31-01-24 21:05

  • ★★0

    I aftes lave jeg en omgang suppe, en afart af forbrændingssuppen

    Startede med at brune bacon med en halvtør rød chili og 2 jumbo hvidløg derefter 2 store skefulde kyllingebouillonpulver og en dåse tomatkoncentrat

    Så følgende i tern

    • rødkål
    • bladselleri
    • peberfrugt, rød og grøn
    • gulerod
    • porre

    Så en dåse flåede tomater, ½l vand, worcestershire, saft af en lime og ½ citron og et ordenligt drøn salt

    HelmerJ 1-02-24 08:15

  • ★★★★0

    Har aldrig prøvet bouillon i pulverform, hvilket produkt bruger du?

    dyg 1-02-24 10:18

  • ★★1

    Maggi

    brands-of-germany.com/da-dk/products/maggi-klare-suppe-mit-rind-in-der-vorratsdose-ergibt-16-liter

    Den på billedet er godt nok ko

    HelmerJ 1-02-24 10:49

  • ★★★★★★0

    Jeg købte en i vores lokale indvandrer-marked. Ca et kilo til omk 40,- Tror endda den er med grillkyllingesmag :)

    davenport 1-02-24 11:48

  • ★★0

    Har købt to poser fastelavnsboller fra Hatting, med fire stks i hver. Gider ikke at lave glasur til, så de spises uden, hvilket sagtens kan gå an. Derudover har jeg købt frysepizzaer fra Dr Oetker, med tomat ost og skinke. Fik også lige købt party pølser og en flaske ketchup, da jeg var ved at løbe tør. Tænker at stege nogle party pølser i aften, med ketchup og remoulade som dip  Det plejer altid at være en succes!!!

    Ryder666 3-02-24 20:54

  • ★★★0

    Vil jo gerne ligge på en 500 kalorier i overskud, da det er optimalt hvis man gerne vil opbygge muskler. Har eksperimenteret lidt med at finde ud af hvor meget jeg enligt forbrænder på arbejdsdag. Vægtet havde stabiliseret sig i et par dage ved 3800 kalorier, men i torsdags havde vi så et bånd der var gået i stykker, så vi måtte manuelt skubbe køleskabene igennem. Vi lavede sådanset lige så meget som vi plejer (arbejdede sammen med min kollega King Kong, som også godt kan tage ved), men arbejdet bliver betydeligt hårdere og så er de 3800 kalorier ikke længere nok. Det er lidt svært beregne min kost, når jeg ikke ved på forhånd hvor meget jeg skal yde på en arbejdsdag. Har kigget lidt på min makrofordeling og kan se at jeg nok får for lidt fedt. Derfor tror jeg løsningen bliver at jeg tager nogle nødder med på arbejde. De er rige på umættet fedt, så jeg kan hurtigt få ekstra kalorier ind, de dage hvor jeg kan se at det ikke slår til. Det er to fluer med et smæk.

    Sidste uge lavede jeg chili-kyllingsuppe til mit 14:30 måltid. Til næste uge vil jeg igen kører med noget frikadeller og pastasalat. Det er ikke så lang tid siden lavede det sidst, men frikadeller bliver jeg aldrig træt af. Denne gang vil jeg dog forsøge mig med en mere cremet pastasalt. Tænker noget med noget fedtfattig fraise og måske lidt af min hjemmerørte mayonaise.

    Hvad jeg skal have at spise i dag, har jeg endnu ikke fundet ud af, men har lyst til noget med rosenkål.

    Aranyhajú Nyárszépe 4-02-24 07:28

  • ★★★0

    Nå, det blev til fiskefrikadeller og der synes jeg ikke rosenkål passer til.

    Jeg hader fisk og fiskefrikadeller er noget af det eneste jeg gider æde, forudsat at det er badet i remolade. Kan også godt spise en paneret fiskefilet, men det er jo heller ikke så sundt. Har tidligere overvejet at spise fiskeoliekapsler, men Hjerteforeningen mener jo ikke der er nogen virkning af det. Det fatter jeg så ikke. Hvordan kan fiskeolie i kapsler ikke have nogen virkning, men spiser man det i form af fisk, så er det sundt. Har endda skrevet til dem og spurgt, men fik ikke et svar jeg rigtigt kunne bruge til noget. Måske ved de det ikke selv. Nu spurgte jeg så ChatGPT. Det virker ikke somom den tror på den undersøgelse Hjerteforeningen henviser til og mener faktisk det er en god ide. Den anbefaler dog  at man konsultere sin læge. Synes det er noget småtteri at forstyrre lægen med, men ChatGPT mener at det vigtigt at tage ansvar for eget helbred og det kan den jo have ret i, så nu har jeg skrevet til lægen og er spændt på hvad jeg får af svar.

    Aranyhajú Nyárszépe 4-02-24 14:37

  • ★★0

    Det bliver bare til en frysepizza med tomat ost og skinke fra Dr Oetker, i aften...har mærkeligt nok, ikke haft den store appetit de to seneste dage. Men nu er sulten langsomt begyndt at vende tilbage...

    Ryder666 4-02-24 23:19

  • 0

    Så... Fik mørbradbøffer med løg og svampe i flødesauce og mos. Jeg fandt ud af, at jeg ikke ejer en kødhammer, så brugte en kagerulle til at smadre kødet.

    Af ren uvidenhed vil jeg høre hvorfor du banker mørbradbøfferne? Hvornår ved man hvilket kød som skal/bør bankes? 

    Verbal 5-02-24 11:58

  • ★★★★★★1

    Man smadrer fibrene for at opnå mørhed. Man skal bare ikke tæske for meget, så bliver de for flade og dermed tørre. Jeg ved faktisk ikke hvilke kødstykker der har gavn af det, men gætter på at bankekød er én af dem :D 

    davenport 5-02-24 12:30

  • ★★★1

    Jeg troede at mørbrad var rigeligt mørt i forvejen. Er det ikke derfor det hedder mørbrad?

    Aranyhajú Nyárszépe 5-02-24 13:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen