Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★0

    Hvorfor hedder det stadig landmand? Kunne man ikke kalde dem landfolk?

    Fordi kvinder kun bør arbejde i landbruget i form af Kogekoner. 

    Aranyhajú Nyárszépe26-02-24 20:16

  • ★★★★1

    Jon Stewart kan godt blive vred: Jon Stewart

    Og ham han råber er tosset: link til en fucked up tale

    Det er så vildt, at Jack Posobiec kan stå på den republikanske landskrongress og direkte sige, at de vil afskaffe demokratiet, og at der ikke er nogen, der stopper ham. Tværtimod så jubler de.

    thomsen27-02-24 10:17

  • ★★★★3

    sige, at de vil afskaffe demokratiet, og at der ikke er nogen, der stopper ham. Tværtimod så jubler de.

    Det er ligesom Palpatine!

    gi-jones27-02-24 12:08

  • ★★★0

    Det er ligesom Palpatine!

    Rigtig god analogi :)

    Gormanden27-02-24 16:01

  • ★★★★2

    Ja, det er ret vildt hvordan alle diktatorer tilsyneladende bruger The Phantom Menace som instruktionsbog. Men i det mindste kan den jo så bruges til noget...

    gi-jones27-02-24 16:31

  • ★★★3

    Det er ligesom Palpatine!

    Men med mere bruncreme.

    NSF27-02-24 16:40

  • ★★★★0

    Men i det mindste kan den jo så bruges til noget...

    chandler7527-02-24 17:05

  • ★★★★★★2

    Der er en på DR der øffer over, at hun ikke tør ride ude i skoven, når der går kvæg rundt vildt i naturen. Vorherre bevares... Så rid da rundt på din kødknallert inde på en aflukket bane. Så kan krikken også skide der, hvor du kan gøre rent efter det. Fuck hvor er folk da latterlige og selviske. Iøvrigt er en hest mad! 

    davenport28-02-24 19:46

  • ★★★★★★2

    Men det er i virkeligheden meget sigende for, hvorfor det er svært at lave radikale ændringerne til fordel for klima, miljø og natur:

    "Men selvom Jane Hald er stor fortaler for mere biodiversitet, så mener hun, at det er en fejl at indhegne Ulkerup Skov og sætte store afgræssere ind."

    Så hun er stor fortaler - hvis det altså ikke lige er til besvær for hende. Sådan har de fleste tænker jeg. Præcis derfor, at ansvaret ikke kan ligge på den enkelte borger, men hos politikerne. 

    Guldager28-02-24 19:51

  • ★★★2

    Således er Dansken. Vi vil godt klima og natur, men kød skal vi have 3 gange dagligt, vi skal helst rejse 4 gange om året, have nyt tøj konstant. Og kommer der faktisk natur til Danmark, så skal det helst være uden vilde dyr og ikke til besvær!

    NSF28-02-24 19:56

  • ★★★★★★3

    Min mors kæreste er helt på bagbenene når det kommer til vindmøller. (Kan jeg se på FB) Jeg har med vilje undgået at bringe emnet på bane, da jeg ved at det kan afstedkomme lidt af en debat, som jeg nok ikke gider at tage, da han alligevel ikke kan overbevises. 

    Det er det samme med det opholdssted jeg var kok på for lidt år siden. Alle var enige i formålet og at det var godt, det skulle bare ligge i en anden by end deres. Allerhelst ude på en mark, ca. 20 km. fra almen beboelse..

    davenport28-02-24 19:59

  • ★★★★1

    Åh ja, jeg hørte det godt. Det var også noget med, at hun var bange for, at dyrene nu spiste påskeliljen, fordi den jo er så flot at se på...

    chandler7528-02-24 20:00

  • ★★★★★★1

    Hurra for Dansken :)

    Jeg synes selv, vi spiser for meget kød herhemme - ikke så meget oksekød dog. Men ellers så rejser jeg aldrig, køber næsten aldrig nyt tøj - de fleste af mine bukser er ret flossede og der er ved at være en del huller i mine jakke. Og jeg ser gerne meget mere vild natur (er alligevel meget sjældent ude i naturen). Til gengæld er jeg alt for dårlig til at komme op på cyklen, og tager bilen alt for ofte.

    Guldager28-02-24 20:00

  • ★★★★2

    Jeg synes selv, vi spiser for meget kød herhemme - ikke så meget oksekød dog.

    Samme her, jeg kan slet ikke huske, hvornår vi sidst har fået rødt kød. Kylling spiser vi derimod lidt for ofte, og svin også af og til.

    Kæresten fylder 40 i næste uge, der skal frokosten stå på et ordentligt skalddyrsfad ved Krogs Fiskerestaurant (895kr pr person, så har det bare at være fucking lækert), og aftensmaden bliver en ordentlig rød ribeye, lavet derhjemme, mens ungerne får nuggets eller sushi.

    dyg28-02-24 20:37

  • ★★★★★0

    Vi spiser kød 1-2 gange til aftensmad herhjeme. Frokosten består nærmest altid af rugbrød med kødpålæg dog. Synes sgu det er svært, at finde noget godt vegetarisk pålæg, som er lige til at tage ud af køleskabet.

    David Lund28-02-24 20:44

  • ★★★★0

    Vi spiser kød 1-2 gange til aftensmad herhjeme. Frokosten består nærmest altid af rugbrød med kødpålæg dog. Synes sgu det er svært, at finde noget godt vegetarisk pålæg, som er lige til at tage ud af køleskabet.

    Altså, der er jo "fine" alternativer, såsom vegansk ost, vegansk kødpølse, vegansk leverpostej... Men det smager bare virkeligt uinspireret. Så vil jeg hellere lave en rugbrødsmad med avocado, men det er jo på ingen måde heller godt for miljøet.

    dyg28-02-24 20:49

  • ★★★★★0

    Altså, der er jo "fine" alternativer, såsom vegansk ost, vegansk kødpølse, vegansk leverpostej... Men det smager bare virkeligt uinspireret. Så vil jeg hellere lave en rugbrødsmad med avocado, men det er jo på ingen måde heller godt for miljøet.

    Har prøvet en lang række veganske alternativer, men de er sgu bare ikke særligt gode. En kartoffelmad med ristede løg og mayo er super lækkert, men det er sgu sjældent der lige er en kogt kartoffel i køleskabet. Ellers er der selvfølgelig tomat og mayo - men det bliver bare lidt for fesent i længden, hvis det er det eneste, man sådan lige hurtigt kan lave.

    David Lund28-02-24 21:37

  • ★★★0

    Jeg skal ikke gå ned på protein med det jeg laver. Derfor rigeligt med kød og majerivare. 

    Har prøvet en lang række veganske alternativer, men de er sgu bare ikke særligt gode. En kartoffelmad med ristede løg og mayo er super lækkert, men det er sgu sjældent der lige er en kogt kartoffel i køleskabet. Ellers er der selvfølgelig tomat og mayo - men det bliver bare lidt for fesent i længden, hvis det er det eneste, man sådan lige hurtigt kan lave.

    Der er normalt gerne æg i mayonnaise. 

    Aranyhajú Nyárszépe29-02-24 00:42

  • ★★★★★1

    Det er jeg godt klar over. Er heller ikke veganer eller vegetar, men prøver jo gerne alternativerne. Men køber skam ofte også vegansk mayo, der smager stort set identisk som den almindelige.

    David Lund29-02-24 05:21

  • ★★★★★★0

    Hos os er vi vel på 4 dage vegetar og 3 dage kød - men selv de dage hvor vi får kød er det reduceret. Altså når vi taler aftensmad.

    Frokost er det lidt som David tænker jeg. Pate, leverporsteg og spegepølse bliver suppleret med fisk og æg.

    Morgenmad er på hverdage - grovvalsede havregryn med mandler, rosiner, branflakes og æble. I week-ender brød med ost, æg mm.

    Jeg vores kødforbrug er reduceret med mindst 50% over de sidste 5 år.

    Det er egentlig ikke fordi vi har været specielt klimabevidste - der er måske noget ubevidst. Vi har bare eksperimenteret med nogle retter, hvor smag og mæthedsfølelse - gør at man glæder sig til de fleste måltider. Vi er endda blevet så rutinerede at vi kan køre en "tøm køleskabet" vegetarisk.

    Jeg indrømmer, som tidligere stor kødspiser - at jeg var temmelig skepsisk i overgangsfasen, også fordi jeg har set et skidt eksempel på en som var underernæret i forhold til proteiner. Men det findes der heldigvis masser af alternativer til.

    Vi kom igang ved at bestille nogle uger med Hello Fresh, kun vegetar - inspireret af min datter hvor vi prøvede det første gang.

    Det skal ikke være en reklame for Hello Fresh - som jo er vanvittigt dyrt. Men de kører et introtilbud for nye kunder - og det er en god måde at have alle ingredienserne, frem for at skulle tømme en mellemstor butik, første gang.

    Efterfølgende har vi brugt de opskrifter vi synes bedst om - og har købt de mest basic ting, så vi har dem på hylderne.

    Reelt tror jeg ikke man sparer noget - men det er mere spændende at lave mad, og der er noget mere for øjne og smag.

    Wayne29-02-24 07:32

  • 0

    Du kan sagtens få nok protein uden kød, du skal bare vide hvilke produkter du skal lede efter.

    Det er egentlig lidt sjovt at til aftensmad der kan vi sagtens lave mad fra hele verden men til frokost er det det traditionelle danske rugbrød, eller jeg kan jo ikke rigtigt få det her i Sverige men alligevel får det da tit når jeg er i Danmark.

    Det er jo ikke ligefrem fordi de spiser rugbrød i resten af verdene. Om det så et Asien, Sydeuropa eller Sydamerika.

    Kiyonji29-02-24 08:31

  • ★★★★★★0

    Rugbrød er kongespise - resten af verden går glip af noget.

    Svensk rugbrød - i stil med Pågen er dog ikke værd at snakke om - pøj for Puttgarden....

    Wayne29-02-24 09:10

  • ★★0

    Kohberg's protein rugbrød er mega mums!!!

    Ryder66629-02-24 09:33

  • 0

    Ko eller gris hver dag, skal dælme ikke komme hjem og der ikke er en af delene, så ryger hun sq ud :D 

    Rejser sker aldrig hjemme ved os, nyt tøj er også sjældent.

    Men hold snitterne fra min Ko eller gris.

    Ved at være sådan at alle tror de skal bestemme over alle, til at brække sig over.

    Var engang man bare sørgede for at passe sig selv.

    Geekalot29-02-24 09:52

  • ★★★★★★0

    Rugbrød er kongespise - resten af verden går glip af noget.

    Enig :)

    Schulstads Signaturbrød er begge vildt gode.

    Apropos kødfri - så giver det ikke specielt meget mening i at gå 100% kødfri, fordi der er brug for dyrenes afføring til gødning. Så de mennesker, der vil gå helt vegansk og økologisk - de har et uløseligt problem.

    Min største anke med de kødfrie produkter er to ting: de er ofte ret usunde pga. meget høj saltindhold og/eller palmeolie eller kokosolie. Desuden irriterer jagten på at efterligne kødprodukter mig også. I stedet for at imitere f.eks. leverpostej med kødfrie alternativer - så bare udvikle en lækker kødfri postej uden det skal ligne leverpostej. Lad være med at udvikle vegetar-"hakket kød", som skal smage som hakket kød - lav et skidegodt, sundt og miljøvenligt produkt, der kan bruges og være sin helt egen.

    Guldager29-02-24 10:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen