Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★★★0

    Med færre ord, også det jeg selv nåede frem til. Men tak for din research :) 

    davenport23-04-24 18:19

  • 0

    Med færre ord, også det jeg selv nåede frem til. Men tak for din research :) 

    det er da så bims at høre på at man selv uden at tjekke op kan høre hun er en under fuldt hus. 

    DonnieDingDong25-04-24 12:18

  • ★★★★★★0

    Vi diskuterer amning herhjemme. Min kone er oppe at ringe over, at ammende kvinder bliver shunned. Navnlig en sag, der åbenbart kører på FB for tiden, med en mor, der ammer sine børn på 2 år. 

    Men mit modargument (og jeg går helt ind for amning, da det giver en sund udvikling i hjernen) er at så kan hende moderen jo lade være med at deltage i TV programmer og gøre sig selv til skydeskive på FB. Hvis hun nu bare holdte sin kæft, var der ingen der vidste det, eller sagde noget. 

    Det er sådan, at alle skal have en mening om alt, og fanges af små artikler på FB. Og det er mig så ligegyldigt. Hvorfor gå op i den slags, og skal lave en kampagne, så hr. og fru Danmark skal få ondt i røven over det? 

    davenport28-04-24 13:21

  • ★★★★★★1

    Navnlig en sag, der åbenbart kører på FB for tiden,

    Jeg har opdaget, hvad der er gået galt ;)

    Jeg hørte i min faste podcast, at vores hjerne køre i to tempi - den umiddelbare der reagere hurtigt, og den lidt langsommere rationelt tænkende. Og når der svares på sociale medier sker det meget hurtigt, og derfor får folk ikke rigtig modereret sig. Det kunne være et interessant forsøg med svartider...hvor man sætter forskellige grupper af mennesker til at svare på SoMe med forskellige restriktiv på svartid.

    Guldager28-04-24 13:46

  • ★★★★★★1

    Men jeg er ellers enig. Synes da selv, det er lidt mærkeligt at amme en 2-årig, men det er jo bare ud fra min egen oplevelse - det gør det hverken rigtig eller forkert, og det er uanset hvad ikke noget,  jeg skal blande mig i.

    "Men Allan, blander du dig ikke, når folk taler om akupunktur, spøgelser, voodoo etc?". Jojo, men der er vi over i videnskabelige spørgsmål og ikke holdninger. 

    Guldager28-04-24 13:52

  • ★★★★★0

    Der var også for en uges tid siden en historie i Politiken om, at kunstudvalget i Milanos byråd havde forbudt, at en statue af en ammende kvinde kunne stå på en lille tom plads i centrum af byen. Årsagen skulle være for ikke at såre minoritetsgrupper.

    "Kunstudvalget, som hovedsagelig består af medlemmer fra venstreorienterede partier som PD og De Grønne samt kunsteksperter, mener ganske enkelt ikke, at det vil være passende at opstille værket på en byplads, »fordi det ikke repræsenterer værdier, som deles af alle borgere«.

    Ifølge kunstudvalget ligger årsagen til afslaget i, at værket beskæftiger sig med temaet ’moderskab’, og desuden vurderes det til at have religiøse overtoner...

    Hovedrysten og vrede deles blandt politikere og almindelige borgere. Sågar en sammenslutning af børnelæger. 53 læger og sundhedspersonale fra børnehospitalet Buzzi i Milano har sendt et brev til byrådet, hvori de skriver. »Det er et budskab om livet. Amning skal forsvares og tilskyndes, uden at nogen bør føle sig diskrimineret«.

    En gruppe ammende kvinder har ligefrem følt sig så provokeret over kunstudvalgets beslutning, at de for nogle dage siden, i rasende protest, gav sig til at fællesamme deres babyer – i en såkaldt flash mob – midt på Piazza Eleonora Duse.

    Præsident i det italienske Senat Ignazio La Russa fra det højrepopulistiske regeringsparti Italiens Brødre kalder statuen for en hyldest til det at være mor og opfordrer til, at den bliver sat op på en offentlig plads.

    Kunstudvalget i Milano byråd specificerer i sin begrundelse ikke, hvem eller hvilke grupper de mener kan føle sig ramt af de værdier, som statuen skønnes at repræsentere. Men for den politiske organisation Gioventù Nazionale, som er ungdomsafdelingen i Italiens Brødre, er der ingen tvivl.

    »Vi er sikre på, at kunstudvalgets beslutning er taget, fordi området Porta Venezia-kvarteret, hvor statuen skulle stå, er et mødested for mange fra lgbt-miljøet på barer og andre steder. Metrostationen er malet i regnbuefarver der. De er bange for at støde lgbt-miljøet, fordi de har brug for deres stemmer«, siger talsmand Matteo Respinti.

    Han mener, at kunstudvalget ved at sende statuen videre til en religiøs institution tager for givet, at det er sårende for ikkereligiøse at hylde moderskab.

    »Det er langt ude. Det er et fuldstændig malplaceret eksempel på wokeisme«, siger Matteo Respinti, som sammen med andre medlemmer af Gioventù Nazionale har sat en planche med et foto af statuen af den ammende kvinde op på Piazza Eleonora Duse.

    Hos Arcigay, som er en af Italiens største lgbt-interesseorganisationer, siger formand Natascia Maesi: »Der er intet umoralsk i at amme offentligt, om det så er levende kvinder eller bronzestatuer, der gør det«.

    Skulle det glippe med at finde et passende sted til statuen i Milano, har flere borgmestre i andre byer meldt sig som villige aftagere."

    chandler7528-04-24 15:17

  • ★★★★★★1

    Jeg forstår ikke artiklen...så fascisterne i Italiens Brødre mener, at beslutningen er taget for ikke at støde LGBTQ-segmentet? Hvad fanden har LGBTQ og amning med hinanden at gøre?

    Men - hvis det er en offentlig plads, så kan det godt være et argument, at man skal tage hensyn, det er bare træls, at de ikke fremlægger grundene til den endelige beslutning, så befolkningen kan tage stilling på et ordentligt grundlag.

    Ellers er jeg formentlig helt uenig i deres beslutning.

    Guldager28-04-24 16:57

  • 0

    synes det er mærkeligt at særligt mænd er så bange for babyer der får mad af et par bryster. få nu pæren ud af anus og bemærk vi skriver 2024. men ved godt at det for mange er et no go. 

    DonnieDingDong29-04-24 11:38

  • ★★★1

    Jeg kender mange der elsker at få munden i nogle store saftige bryster, uanset om det er kylling eller and.

    MOVIE100029-04-24 12:11

  • ★★★★★2

    Har I set den deepfake-video, Morten Messerschmidt har lavet med Mette Frederiksen, hvor hun proklamerer, at hun nu vil afskaffe alle helligdage?

    Til Politiken siger han: "Der er jo ikke nogen, der kan være i tvivl om, at den video er satire, og at det er en deepfake, der er lavet for at lave satire."

    Jeg tror, han overvurderer danskerne og vælgernes evne ret meget med den udtalelse. Og jeg er enig med dem, der siger, at det er en farlig glidebane.

    Hvis man absolut vil lave den type satire, kunne man lave det med en Mette Frederiksen som en Spitting Image-dukke eller lign...

    chandler7529-04-24 19:08

  • ★★★★★★2

    Læste lige at en masse demonstranter er anholdt i USA. Så i the land of the free må man ikke demonstrere...

    Jeg er helt med på, at Palæstina skal være sit eget land og at Israel burde straffes internationalt for deres ageren. Men der stopper min sympati også for Palæstina. Til Copenhagen Pride diskuterede de, om der skulle være Palæstina-flag med, hvilket ingen mening giver - homoseksualitet er forbudt i Palæstina, og generelt er LGBTQ-rettigheder og kvinderettigheder forfærdelige.

    Så ja, Free Palestine, for jeg mener oprigtigt det er et besat land, men der ud over er det ikke just et land, jeg bryder mig om.

    Guldager 1-05-24 06:16

  • 0

    Copenhagen Pride diskuterede de, om der skulle være Palæstina-flag med, hvilket ingen mening giver

    det en ting man ser gå igen i mange miljøer. specielt i kredse i staden hvor jeg selv kommer er der dumheder af den art.

    DonnieDingDong 1-05-24 11:17

  • ★★★★★2

    Læste lige at en masse demonstranter er anholdt i USA. Så i the land of the free må man ikke demonstrere...

    Man skal i hvert fald nok ikke barrikadere, indhegne og kaste med sten...

    chandler75 1-05-24 12:57

  • ★★★2

    Jeg tror at du vil opdage at politiet i USA ofte er ligeglad med om det er fredelige demonstrationer eller ej, der skal knuses nogle hoveder.

    NSF 1-05-24 13:25

  • ★★★★★1

    Der er den der video fra demostration hvor en lidt lidt ældre kvindelig professor spørg What are you doing?

    Hvorefter de fluks nærmest hende på jorden og gir hende strips på, og i baggrunden ser man bare flere og flere blive anholdt, uden de opildner til noget andet end fredelig demonstration.

    Elwood 1-05-24 15:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen