Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • 0

    Jeg er gået af med mange dvd'er, blu-ray's og cdér, og nu har jeg en lille "delikat" samling som tiltaler mig, det er nemt og håndterligt. Jeg er rigtig glad for at jeg frit kan vælge om jeg vil have mine medier fysisk eller ude i skyen, ærlig talt, så er det ikke alt jeg gider have fysisk derhjemme, det fylder og jeg gider ikke bekymre mig om det. :-) Det er meget nemmere at have de ting som man ikk er "sikker" på ude i skyen, hvorimod de ting som man elsker og som man ved at man kommer til at elske fremover, sagtens kan ejes fysisk. Det er også meget nemmere at have medier ude i skyen, hvis man er på farten hele tiden, eller hvis man bare gerne vil have musik i ørene. Desuden er det jo også fedt, at man kan lave sine egne playlister.

    Når det er sagt, så fortryder jeg lidt at jeg gav afkald på de fleste af mine cdér, for der var mange fede indimellem, men samtidig har det også vakt min interesse for vinyl, som jeg synes er et meget federe medie.

    Men er man samler, så er man samler.

    Kyllingebenet14-05-17 19:44

  • 0

    Til Kisbye:

    DVD'er besværlige? Næh. Det er da langt hurtigere at sætte en film i gang på Blu-ray- eller DVD-afspilleren end det er først at skulle tænde pc'en og finde filmen dér.

    I tilfælde af brand og indbrud køber man bare nogle nye kopier af sine film og sin musik. Der er der noget, der hedder forsikring. ... Iøvrigt er din pc og dit tv, som du bruger til at streame film eller se digitale kopier, jo ikke immune overfor indbrud eller brand, vel? Så forskellen er ens. ;-)

    Og som Rasmus Drews minder dig om, så betragter mange jo fysiske skiver som "skrald" - ergo kan der jo ingen fare være for, at de bliver stjålet. De er jo - ifølge dig selv - værdiløse. Ikk'?

    Jeg ved ikke, hvorfor du snakker om "ligegyldige hollywood metervare" og "skrald". Ingen af filmene i min samling passer til den beskrivelse. Hvad angår film, der ikke er udkommet på Blu-ray eller DVD endnu, kan internettet sommetider være til midlertidig trøst; en supplerende hjælp.

    Jeg snakker desuden ikke om digital bevaring af film. Blu-rays, dvd'er og cd'er er jo også digitale, modsat de gamle vinylplader. Nej, jeg snakker om hvilken form man SOM BRUGER har tingene i hjemme hos sig selv.

    Allan Knudsson14-05-17 19:41

  • ★★★★★★2

    Udvalget af film og musik har i hvert fald aldrig været så stort som i dag. På godt og ondt var min generation, særligt os langtfra storbyerne, "tvunget" til at dykke mere ned i de enkelte værker, fordi der ikke var ret meget udvalg. Værker var ofte de mest gængse.

    Derfor var der også meget (af den mere smalle) musik og mange (af de kunstnerisk tungere) film, som jeg kan se unge med interesse for musik/film i dag får set, men som først begyndte at blive mere tilgængelige for mig da jeg var +25 omtrent. 

    Jeg har i hvert fald aldrig haft så meget blandet musik og film at vælge mellem, som jeg har nu!

    jeg køber ikke længere musik fysisk, men film gør jeg dig ofte.

    T. Nielsen14-05-17 19:55

  • ★★0

    Efter jeg har købt lejlighed og derved regner med at skal bo det samme sted i mange år. Er jeg gået fuldt over til digitalt køb og spotify. Af den simple grund at ellers ender jeg med at have dvd'er og cd'er over alt og det er jeg sådan set ikke interreseret i. Har rigtig mange cd'er og en pæn sjat film, men det er rigtig langtid siden jeg har sat en CD på, det er bare meget nemmere med spotify. det eneste jeg må sige kan være træls ved netflix og købte film på iTunes, er det med nettet, er det lidt ustabilt får man ikke altid den bedste oplevese, det er nederen indrømmer jeg blankt.

    Weird_J14-05-17 20:01

  • ★★★0

    DVD'er besværlige? Næh. Det er da langt hurtigere at sætte en film i gang på Blu-ray- eller DVD-afspilleren end det er først at skulle tænde pc'en og finde filmen dér.

    Det mener jeg nu ikke. Hvem siger også at det skal ligge på computeren? Man kan jo sagens ha en NAS kørende og så streame det der fra over netværket. Der findes flere afspillere og bokse der kan afspille de fleste formater. Derudover, er der jo også noget der hedder en seedbox, så man kan jo have sin samling liggende i skyen. 

    I tilfælde af brand og indbrud køber man bare nogle nye kopier af sine film og sin musik. Der er der noget, der hedder forsikring. ... Iøvrigt er din pc og dit tv, som du bruger til at streame film eller se digitale kopier, jo ikke immune overfor indbrud eller brand, vel? Så forskellen er ens. ;-)

    Og som Rasmus Drews minder dig om, så betragter mange jo fysiske skiver som "skrald" - ergo kan der jo ingen fare være for, at de bliver stjålet. De er jo - ifølge dig selv - værdiløse. Ikk'?

    Jeg ved ikke, hvorfor du snakker om "ligegyldige hollywood metervare" og "skrald". Ingen af filmene i min samling passer til den beskrivelse. Hvad angår film, der ikke er udkommet på Blu-ray eller DVD endnu, kan internettet sommetider være til midlertidig trøst; en supplerende hjælp.

    Ja, der er nogen der kan stjæle mit fjernsyn og min computer. Går også ud fra at de også kan stjæle dit fjernsyn og mon ikke også du har en computer som du så bare bruger til noget andet? Det laver ikke rigtigt om på noget. Man behøver som sagt ikke have det liggende på computeren.

    Hvad angår film, hvem siger så at det er alt der er nemt at skaffe igen?  Meningen med Hollywood metervarer, var at gøre opmærksom på at noget kan man få smidt i nakken næsten gratis, hvorimod andet er mere sjælendt. Det kræver måske nok også en filminteresseret indbrudstyv for at vide hvad film der er noget værd at løbe med og hvad der ikke er. Det giver jeg jer ret i :)

    Jeg ved godt at cd'er og dvd'er er digitale. Det var forkert ordvalg, men jeg tror du ved hvad jeg mener.

    Aranyhajú Nyárszépe14-05-17 20:10

  • ★★★0

    Jeg dropper helt DVD og BD hvis der skulle gå ild i hele lejligheden. 

    MOVIE100014-05-17 20:15

  • ★★★★★★1

    For mig drejer det sig om kvalitet. Jeg kan sagtens se fidusen ved at have det hele liggende på en NAS, afspille det via et mediecenter af en eller anden slags, men det er bare slet ikke realistisk for mit vedkommende.

    Min Blu-ray-samling er ikke superstor, men selv hvis man går ud fra at en titel er lig med en film og en film kun fylder 25 GB, skulle jeg bruge 14-15 TB lagerplads, hvis jeg skal have filmen liggende uden kvalitetstab. Dertil kommer min DVD-samling, så selv før jeg begynder at overveje at have plads til film i fremtiden, skal jeg købe en NAS og for cirka 5000 kr. harddiske.

    At jeg så samtidig godt kan kan lide at samle, er en anden sag og har udviklet en lidt speciel smag, hvor filmene kan være lidt svære at opdrive, selv på DVD, er en helt anden sag.

    Det er jo virkelig, virkelig mange film som aldrig udkommer på DVD, Blu-ray, streaming eller som digital download af forskellige årsager. Jeg har allerede en habil liste af film på VHS, som jeg overvejer at anskaffe mig, bare for at få dem set, samt måske tage en kopi, så båndet ikke dør helt.

    På musikfronten har jeg overgivet mig til den digitale tidsalder, men der er dårligt en uge, hvor jeg ikke opdager et nyt band blandt andet pga. Spotify.

    Zero Cool14-05-17 20:18

  • 0

    Vrøvl, unge mennesker lytter også til musik fra tidligere tider. Og i modsætning til for 15-20 år siden, er der intet behov for at grave stakke af brugt musik igennem eller for bestilt noget hjem fra den lokale musikforhandler, fordi størstedelen af det er til rådighed digitalt, uanset om det er nyt eller gammelt.

    Der er selvfølgelig en stor del unge mennesker, som kun lytter til tidens popmusik, hvilket overhovedet ikke er anderledes end sidste årti, årtiet før det osv. osv. Og ligesom dengang, så er der noget af det som har staying power og noget af det som er en døgnflue.

    Jeg skrev, ikke at unge mennesker GENERELT kun lyttede til tidens popmusik og gik udenom ældre musik - jeg skrev, at der var en stigende tendens til det. Og jeg skrev heller ikke, at dette fænomen var noget nyt. Tværtimod skrev jeg, at det har været kendt i tidligere generationer. ..... Lad os holde os til det, jeg rent faktisk har skrevet.

    Det ER anderledes (læs: værre) idag. Jeg oplever det gang på gang, når jeg "in real life" taler med arbejdskollegaer, kunder, venner og slægtninge, og altså vel at mærke fra den yngre generation. De fleste af dem kender utroligt lidt eller intet overhovedet til rockens historie. De kender kun få eller ingen navne på bands eller sange fra tidligere årtier, eksempelvis 90'erne. De lytter sjældent til andet end playlister med musik, der er lavet indenfor de sidste få år. Og jeg møder nærmest aldrig nogen, der har en større samling (i det ene eller andet format) derhjemme; altså en samling af musik, de har lyttet til gennem årene.

    Internettet har for mig og andre samlere været en kæmpe hjælp til at kortlægge mange kunstneres karriere og diskografi. I denne henseende er internettet ganske enkelt uvurderligt og uovertruffent. Men jeg læser og hører kun sjældent om unge, der rent faktisk GØR BRUG AF muligheden og går på opdagelsesrejse i de mangfoldige musikalske skatte, der findes.

    Næh, vi skal faktisk udenfor landets grænser. Dér hvor jeg mest er stødt på unge, der har en tidløs, bred smag, som får dem til at lave private samlinger af musik og film, har været på YouTube, IMDB og Amazon m.fl. i diverse kommentarer og indlæg.

    .... Mit indlæg var i øvrigt fremfor alt en beskrivelse af hvad JEG har det bedst med. Og det var et forsvar for at SAMLE fremfor bare at smide væk eller glemme. Hvis andre synes, det er fantastisk at have sine film og sin musik "i skyen", skal de da have lov til at synes dét. JEG foretrækker bare til enhver tid at have noget håndgribeligt; noget med nogle billeder og noget tekst; noget jeg kan hive frem fra skabet ... også om det så "bare" er alt ekstramaterialet eller bag kameraet-dokumentarerne jeg vil se, som i tilfældet med extended edition-udgaverne af PJ's Lord of the Rings Trilogy.

    Allan Knudsson14-05-17 20:41

  • 0

    Det mener jeg nu ikke. Hvem siger også at det skal ligge på computeren? Man kan jo sagens ha en NAS kørende og så streame det der fra over netværket. Der findes flere afspillere og bokse der kan afspille de fleste formater. Derudover, er der jo også noget der hedder en seedbox, så man kan jo have sin samling liggende i skyen. 

    Ja, der er nogen der kan stjæle mit fjernsyn og min computer. Går også ud fra at de også kan stjæle dit fjernsyn og mon ikke også du har en computer som du så bare bruger til noget andet? Det laver ikke rigtigt om på noget. Man behøver som sagt ikke have det liggende på computeren.

    Hvad angår film, hvem siger så at det er alt der er nemt at skaffe igen?  Meningen med Hollywood metervarer, var at gøre opmærksom på at noget kan man få smidt i nakken næsten gratis, hvorimod andet er mere sjælendt. Det kræver måske nok også en filminteresseret indbrudstyv for at vide hvad film der er noget værd at løbe med og hvad der ikke er. Det giver jeg jer ret i :)

    Jeg ved godt at cd'er og dvd'er er digitale. Det var forkert ordvalg, men jeg tror du ved hvad jeg mener.

    Jeg har endnu aldrig oplevet, at en film, jeg var nødt til at generhverve i et nyt eksemplar, ikke kunne fås et eller andet sted på nettet. Jeg går næsten aldrig i fysiske butikker mere, fordi netbutikkerne sælger tingene langt billigere.

    Jeg har intet imod digitale online-versioner af film. Min pointe er bare, at hvad min private samling herhjemme angår, foretrækker jeg, at den er fysisk og kan stå i mine skabe.

    Uanset hvad, er vi vel begge interesserede i, at vores favoritfilm også er tilgængelige og kan ses om 10, 20, 30 eller 50 år. ;-)

    Allan Knudsson14-05-17 20:38

  • ★★★★★★1

    Og jeg støder næsten kun ind i mennesker, som har en interesse i musik, går til koncerter, køber vinyl, aktivt leder efter nyt musik osv., så mellem os lader det til, at verden er stort set som den altid har været mht. hvordan man lytter til musik.

    Mon ikke det har mere med omgangskreds at gøre, end det er et spørgsmål om, at det hele var meget bedre i gamle dage?

    Zero Cool14-05-17 20:43

  • ★★★★★★3

    Men - det kommer jo an på, om man er musikinteresseret eller ej? Jeg kender mange på min alder og ældre, der kun kan nævne det, der bliver spillet i radioen, men jeg har også mødt mange teenagere, der kender til rockens historie. Og sådan har det vel altid været - i 50'erne var der sikkert også folk, der ikke kendte til musikhistorie og kun hørte populær-musik, og så var der dem, der også brokkede sig over det. 

    Der hvor jeg ser en forandring, er i forhold til udgivelser - streaming har gjort, at albums i ringere grad er gennemtænkt fra start til slut. 

    On a sidenote: ældre mennesker, der brokker sig over ungdommen morer mig altid lidt. Det var ikke bedre i "gamle dage", og hvis man ser det fra ungdommens perspektiv, så giver det ingen mening - de har jo ikke den samme referenceramme. Tingene er forandret - det er klart - det hedder udvikling, og hvis man ikke kan lide den, så er det ikke de unge, der har et problem, men en selv der ikke har fulgt med.

    Guldager14-05-17 20:45

  • 1

    Og jeg støder næsten kun ind i mennesker, som har en interesse i musik, går til koncerter, køber vinyl, aktivt leder efter nyt musik osv., så mellem os lader det til, at verden er stort set som den altid har været mht. hvordan man lytter til musik.

    Det er jeg også enig i.

    Jeg møder mange unge på mit arbejde, og vi snakker om musik af forskellige genre. Jeg tror den største forskel er, at mange unge ikke har travlt med at fastlåse sig på én genre og det er egentlig også forståeligt, når nu der egentlig ikke findes nogen nye/boomende ungdomskulturer. Jeg vil mene, at hip-hop og rap har været den sidste STORE musikgenre/subkultur, der har fået en anerkendt plads i verden.

    Kyllingebenet14-05-17 20:55

  • ★★★★★★0

    Ah, grunge havde nu også sin tid efter hiphop, og fordrede en sublim subkultur. Tror i øvrigt det bliver det næste, og jeg har gjort mig klar med hullede bukser og langt hår :D

    davenport14-05-17 21:58

  • ★★★★★★1

    Jo, men grunge er jo barn af punk fra 70'erne og støjrock fra slutningen af 80'erne. Rap og hip-hop-kulturen i det hele taget, var jo noget helt nyt, da det opstod i 70'erne.

    Zero Cool14-05-17 22:04

  • ★★★★★★0

    Læser lige at Powers Boothe er død. Ham har jeg godt nok set i utallige film og serier. 

    T. Nielsen15-05-17 08:51

  • ★★★★★★0

    Hvorfor hulen er jeg vågnet med en Eminem-sang på hjernen?

    Zero Cool15-05-17 09:00

  • ★★★★★1

    Will the real Bruno, please stand up ?

    Elwood15-05-17 09:05

  • ★★★0

    Læser lige at Powers Boothe er død. Ham har jeg godt nok set i utallige film og serier. 

    Så kan kan HBO vist også droppe Deadwood efterfølgeren.

    Deadwood spoiler:

    Jeg har svært ved at se hvordan David Milch og co. vil følge op på 3. sæson uden Boothe. Der blev i hvert fald lagt op til et opgør mellem Cy Tolliver og Al Swearengen i seriens alt for tidlige sidste sæson. 

    Essal15-05-17 09:11

  • 0

    Men - det kommer jo an på, om man er musikinteresseret eller ej? Jeg kender mange på min alder og ældre, der kun kan nævne det, der bliver spillet i radioen, men jeg har også mødt mange teenagere, der kender til rockens historie. Og sådan har det vel altid været - i 50'erne var der sikkert også folk, der ikke kendte til musikhistorie og kun hørte populær-musik, og så var der dem, der også brokkede sig over det. 

    Der hvor jeg ser en forandring, er i forhold til udgivelser - streaming har gjort, at albums i ringere grad er gennemtænkt fra start til slut. 

    On a sidenote: ældre mennesker, der brokker sig over ungdommen morer mig altid lidt. Det var ikke bedre i "gamle dage", og hvis man ser det fra ungdommens perspektiv, så giver det ingen mening - de har jo ikke den samme referenceramme. Tingene er forandret - det er klart - det hedder udvikling, og hvis man ikke kan lide den, så er det ikke de unge, der har et problem, men en selv der ikke har fulgt med.

    Ovennævnte indlæg af Guldager er et godt eksempel på hvor grueligt galt det kan gå, når man ikke har sat sig ind i det, man udtaler sig om, men gerne vil lyde lidt klog.

    Og det samme kan siges om Brunos indlæg her:

    Mon ikke det har mere med omgangskreds at gøre, end det er et spørgsmål om, at det hele var meget bedre i gamle dage?

    Udover at det IKKE er et spørgsmål om omgangskreds, men et spørgsmål om alle mulige unge mennesker, jeg støder på "in real life"og på nettet (det kalder man ikke en "omgangskreds"), må jeg også spørge:

    Hvor og hvornår i alverden har jeg sagt, at "det hele var meget bedre i gamle dage"???

    Fakta er, at jeg har sagt det stik modsatte af hvad de herrer falskeligt påstår:

    Jeg har udelukkende talt om den digitale tidsalder, hvilket vist næppe kan kaldes "gamle dage"! Hvis begrebet "gamle dage" skal give mening i en sammenhæng, der handler om det tekniske udstyr, der benyttes til at distribuering og afspilning af film og musik, må "gamle dage" nødvendigvis handle om dengang alting var anderledes på det område. Men bemærk, at det 2015 var det første år hvor det digitale salg af musik overgik det fysiske salg.

    Fra gaffa.dk: "Flere og flere betaler for den digitale musik på nettet. 2015 blev det første år, hvor indtægterne fra salg af digital musik globalt set overgik salget af fysiske formater såsom cd'er. Det viser en ny rapport fra musikselskabernes internationale brancheorganisation, IFPI. Indtægterne fra digital musik, altså stream og download, bidrager nu med 45 procent af det samlede musiksalg og overhaler dermed det fysiske salg, som nu udgør 39 procent af salget. Desuden udgør de såkaldte "performance rights" – indtægter for radio- og tv-stationers samt spillesteders brug af musik – 14 procent og "Synkronisering", indtægter for brug af musik i film og reklamer, 2 procent af salget."

    45 procent (stream og download) mod 39 procent (cd'er). Er dette en enorm forskel, der gør, at enhver med forkærlighed for cd'er er at betegne som en person, der lever i fortiden og "ikke har fulgt med" (som Guldager så gammelklogt udtrykker det)?

    Næh. Så længe situationen stadig er tæt på at være fifty-fifty, har undertegnedes holdning nul og niks at gøre med "gamle dage".

    Ydermere talte jeg om internettet og kaldte det "uvurderligt og uovertruffent" med hensyn til at være en "hjælp til at kortlægge mange kunstneres karriere og diskografi" og "gå på opdagelsesrejse i de mangfoldige musikalske skatte, der findes". ... Hvad har det med "gamle dage" at gøre?

    Og hvis nogen her skulle være i tvivl, har jeg heller ikke den mindste smule imod playlister på telefoner og YouTube m.v. Jeg har skam selv playlister på både YouTube og YouSee, som jeg benytter til at høre musik. Nej, min pointe var, at til at lave egentlige, varige samlinger af sin favoritmusik, er sådanne playlister ikke et særlig effektivt redskab.

    I det hele taget er det temmelig kikset at forsøge at hænge mig ud som en gammeldags, tilbageskuende person, når jeg - som allerede nævnt - kan lide film og musik fra stort set ALLE årtierne i det 20. og 21. århundrede. (Jeg siger "stort set", fordi det især er fra jazzens fødsel/gennembrud i 1920'erne, at der dukker musik op, der er noget for mig.)

    Jeg skrev: "Hvorfor snyde sig selv, når der er lavet så meget godt? Og hvorfor ikke have det, så man til enhver tid kan hive en given film eller et givent musiknummer frem fra samlingen?"

    Mine p.t. største favoritter fra musikverdenen er:

    Sia (hendes seneste tre albums)

    Lana del Rey

    Beach House

    Schiller (dannet i 1998)

    Allan Knudsson15-05-17 11:55

  • ★★★★★★6

    BN, du skriver: "Det ER anderledes (læs: værre) idag". Så lige der skriver du, at det var bedre i gamle dage.

    Det var heller ikke direkte henvendt til dig, men du tager tingene ret personligt - og så begynder du også at svine mig til og gøre det personligt  - det er en irriterende debatstil, som jeg ikke gider være en del af. Held og lykke med at komme af med din BN-karakter.

    Du er hvert fald ignoreret fra min side af nu.

    Og jeg er klog ;)- og lidt arrogant, men det er en del af at være så klog, som jeg er!

    Guldager15-05-17 12:10

  • ★★★★★★0

    Will the real Bruno, please stand up ?

    Hah, det var nu denne: www.youtube.com/watch

    Zero Cool15-05-17 12:12

  • ★★★★★★0

    Kæft jeg glæder mig... Om en time sidder jeg i tandlægestolen. Jeg kan snart ikke vente. Det gør så ondt, at jeg ingen steder kan være. Jeg blev sendt hjem fra arbejde..

    davenport15-05-17 12:26

  • ★★★★★★0

    Har været til tandlæge 1 gang siden jeg var 18...der var ikke noget i vejen, men jeg har stadig sådan bøjleting på i undermunden, som skulle have været fjernet for 16 år siden.

    Guldager15-05-17 12:50

  • ★★★★★★0

    De trak den sgu ud! 1½ time, fordi den var genstridig... Nu føler jeg mit hoved er en opsvulmet ballon.

    davenport15-05-17 15:20

  • 0

    Hah, det var nu denne: www.youtube.com/watch

    Så længe det ikke har været noget af det nyere med Eminem, så kan jeg ikke se at det er noget problem for dig. ;-)

    Kyllingebenet15-05-17 16:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen