Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★0

    Jeg må dog indrømme, at "komedie" slet ikke er det første, der falder mig ind, selvom den selvfølgelig har komiske optrin. På IMDb er den klassificeret som "Drama, Romance", hvilket også er det, jeg bedst husker den som.

    Det er fordi ingen andre klassificerer den som komedie, at jeg selv holdt mig tilbage i første omgang og skrev "En engelsk kostumedrama med humoristiske toner". Funny fact: Grunden til at jeg bruger "En" og ikke "Et" er, at jeg har rettet i sætningen, for oprindelig skrev jeg "kostumekomedie". 

    Men komedie kan retfærdiggøres. Der er vitser og fjolletheder all over the place.

    Lars!12-07-18 14:11

  • ★★★★0

    Dawn of the Dead (1978)

    Gensyn. 

    Betragtet som zombiens hellige gral og det er da hævet over enhver tvivl, at Romero har dannet skole indenfor genren.

    Filmen fremstår desværre ældet og overspændt. Der er gode scener hist og her, men ellers så er det ikke et must-have i min samling.

    Ærligt talt synes jeg genren har udviklet sig til det bedre med årene. På trods af gode intentioner her, endt filmen med at være en gumpetung affære.

    Babo12-07-18 15:45

  • 1

    Det er vildt sært at læse denne anmeldelse, og det mener jeg faktisk ikke som en kritik, selvom jeg stort set er uenig i hele din opfattelse. Filmen er en komedie, som på den ene side er en kritik af den hedengangne engelske Edwardianske periode og på den anden side meget forelsket i perioden. Man kan sige, at den dobbelthed mellem det dyriske og det civiliserede er temaet - pragtfuldt og sjovt fremvist i den badescene, du nævner. Figurerne er karikerede, men det er lidt en del af morskaben. At den næppe ville gå hos #metoo-bevægelsen er en sjov tanke – og nok et tegn på at vi er ved at blive temmelig hæmmede igen.

    Det er ikke en perfekt film, men jeg synes den er ret så uimodståelig og ville nok give den 5/6. Merchant Ivory-folkene som stod bag har blandt andet også lavet "Howards End" og "The Remains of the Day". De er begge 6/6’ere hos mig.

    'A Room with a View' fra 1985 er en af mine absolutte yndlingsfilm. Jeg synes ikke, den er svær at kategorisere: Det er et lystspil. Gyldendals Store Danske definerer "lystspil" som: "det lette, underholdende og veldrejede drama uden den klassiske komedies fordybelse i de komiske typer".

    'A Room with a View' er efter min mening en af verdens mest charmerende film. Det er et gammeldags lystspil med en god blanding af humor (mest af den underspillede, ironiske slags) og romantik. Og så oser den af stemning med sin elegante brug af flot klassisk musik og sin dvælen ved omgivelserne, herunder naturlandskaberne. Sin eskapistiske, romantiske tone til trods giver filmen et fint tidsbillede, og selvom personerne (i forskellig grad) er karikerede eller forsimplede, har specielt vores hovedpersoner Lucy og George alligevel noget genkendeligt eller troværdigt over sig; ihvertfald nok til at jeg kan relatere til dem som andet end lystspils-figurer.

    Inddelingen af filmen i kapitler med overskrifter får den til at føles som en hyggelig, illustreret bog, og jeg morer mig hver gang - på den stille klukkende måde - over de sidste overskrifter, der kører på at hun (Lucy) lyver for først den ene og så den anden.

    Jeg bliver altid i godt humør af at se denne film. Den er så fuld af livsglæde, varme, håb og optimisme og så dejligt fri for den kyniske og kolde tone, der præger mange nyere film.

    BN den nysgerrige12-07-18 21:16

  • ★★★★★0

    Godt den har et publikum. 

    Lars!12-07-18 23:46

  • ★★★★★★1

    Night of the Living Dead (1968)

     

    George A. Romero’s low-budget independent debutfilm, der i dag fortjent står som en stor kultklassiker, skulle i sin tid havde været genredefinerende for horrorfilmen. Jeg forstår klart hvorfor.

    Historien er bygget på et enkelt koncept, hvor der ikke er meget handling. Til gengæld er der en intens atmosfære af skræmmende rædsel, hvor de tiltagende interne konflikter vokser, mens den udefrakommende trussel får huset til at virke mindre og mindre. Stemningen bliver mere og mere trykkende, alt imens det ene håb efter det andet slukkes.

    Det er at skære ind til benet, der fokuseres kun på kernen af frygten og bruges ikke unødig meget tid på sidehistorier man alligevel ingen interesse har i.

    Lige umiddelbart ligner filmen måske nok en ret dårlig B-film, der er holdt i sort og hvid for at spare på budgettet. Der har heller ikke været mange penge at gøre godt med og jeg skal ikke nægte at det ikke kan ses, for det kan det. Men det skrabede og ofte næsten dokumentariske look gør sig godt, for det giver en autentisk stilistisk rå billedside med et kamera der jævnligt bevæger sig tæt på personerne. Det gør gyset mere nervepirrende og fortættet og får det til at virke ægte og troværdigt.

    Skuespillerne er alle uprøvede kræfter (more or less), men de spiller egentlig overraskende godt, både for genren hvis jeg tør skrive det, men også for filmens udgangspunkt. Selvfølgelig fornemmer man deres begrænsninger og replikkerne siges ofte som stod de og ventede på deres clue. Men sammenlignet med andre film der er lavet ud fra sådanne betingelser, så er der intet at klage over. Filmens ubarmhjertige og sarkastiske slutning er for i øvrigt hele spilletiden værd.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen13-07-18 08:47

  • ★★★★0

    Den kan jeg også lide og langt bedre end Dawn of the Dead. Også fordi den fokuserer langt mindre på zombier, der går i slowmotion :) 

    Babo13-07-18 09:05

  • ★★★★★★0

    Jeg kunne også bedre lide denne, end dens efterfølger som du ved. Jeg har kun set Dawn Of The Dead en gang, så et gensyn her mange år senere kunne måske rykke den op eller ned. Dengang var jeg dog ikke oppe at ringe. Fandt den god, men ikke great.

    T. Nielsen13-07-18 09:36

  • ★★★★★★0

    Black Panther (2018)

     

    Det seneste skud på stammen af Marvel superheltefilm, skiller sig mest ud fra resten af filmene ved dens udpræget afrikansk inspireret scenografi og valget af hovedsagligt farvede skuespillere. Selv om årsagen til dette valg måske mere er kommercielt, er dette sikkert et tiltrængt tiltag, for at omfavne mangfoldigheden i verden. Men ellers er der ikke voldsomt meget at rose filmen for synes jeg.

    Jeg har læst enkelte steder, at den er blevet kaldt den måske bedste Marvel filmatisering. Det kan jeg vitterligt ikke se det kan være andet end et udslag af, at vi lever i en tid hvor politisk korrekthed er den nye fetichistme. Man kan indrømmet godt forsvare at den er bedre end jeg synes, men med tanke på hvor gode de bedste Marvelfilm de rent faktisk er, så nej, denne hører ikke til deroppe ifølge mig.

    Nuvel, tonen er ikke så pjattet og skævt fjollet som i f.eks. ”Thor: Ragnarock”, der netop grundet sit skøre anstrøg mistede al sin spænding, hvis det var meningen den skulle have nogen. Der er Black Panther langt mere seriøs, om end stadig ret kulørt, og det kan jo være godt nok, hvis man foretrækker dette. Problemet er blot at den absolut ikke er særligt spændende synes jeg og så har den altså ikke meget tilbage at byde ind med.

    Historien svinger mellem det lidt kedeligt banale og de mere underholdende banaliteter, der løftes op via godt spil. Her vil jeg så fremhæve Michael B. Jordan, om hvem jeg sad og tænkte at jeg næsten ville ønske de havde valgt ham som Black Panther, fremfor at gøre ham til skurken. Ikke at Chadwick Boseman er dårlig, tværtimod. Jordan’s karisma brændte bare bedre igennem synes jeg. Pudsigt nok bliver jeg dog nød til at påstå, at en af filmens bedste faktisk er Andy Serkis, der giver den som overspillende karismatisk skurk.

    Man kan muligvis også rose historien for at have lidt mere på hjertet, end mange af de andre Marvelfilm. Her er der lidt politiske tanker bag, set i forhold til vores verden, flygtninge med mere. Det stikker ikke specielt dybt, men det er der. Der er så også en del som jeg synes bliver lidt bøvet.

    Som det afrikanske land vores helt kommer fra, der præsenteres så højteknologisk at det mere ligner en del af Star Wars universet, takket være den sjældne metal der er i undergrunden, men som alligevel yder at bruge blandt andet pansrede næsehorn og spyd når de slås (go figure).

    I øvrigt et land der må siges at have været ret så protektionistisk på alle måder. Samtidig får man lidt indtrykket af et land der gerne vil freden og ikke vil deltage i krige, men som alligevel har en toptrænet hær af (naturligvis) kvindelige soldater og angrebsvåben der ville få den amerikanske våbenlobby til at savle (oh the irony).

    Så er der skurken som uanset hvor god Jordan er, har nogle meget ædle og etiske bevæggrunde som at ville hjælpe alle undertrykte sorte til at rejse sig og tage magten, men som alligevel er mere racistiske mod sine egne end en gennemsnitlig DF’er (hmm).

    Som altid er der også de obligatoriske actionscener, der nu efterhånden godt kan blive lidt trættende udi deres overkill af CG brug og overdrevne ”larger-than-life” tilgang. Den del kan kaldes solidt og desværre også forglemmeligt, selv om kvindehæren nu er ret sej, indrømmet!

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen13-07-18 11:25

  • ★★★★★★0

    12 Strong (2018)

     

    Iscenesat af danske Nicolai Fuglsig og produceret af Jerry Bruckheimer, er det her en lidt typisk amerikansk krigsfilm af den slags, der skal hylde de amerikanske soldater og gøre dem til helte for deres indsats. Det kan man jo synes om hvad man vil.

    Historien kunne såmænd være interessant nok, men her vælger man at servere den uden meget nerve, da den føles som kører den glat og forudsigeligt hen ad samlebåndet. Trods de ellers gode navne på skuespillerfronten, er persongalleriet heller ikke meget mere end genbrugte klicheer uden nok substans til at man investerer i dem.

    Som film er det er såmænd solidt og fermt lavet og produceret, som man måske kunne forvente. Der er lidt med klipningen i krigsscenerne jeg ikke finder optimalt. Det bliver lidt rodet, uden at føles tilsigtet.

    Til gengæld må jeg så rose den for, at kameraet ikke kastes ulideligt rundt og at der ikke klippes i et væk. Noget man ikke ofte ser i moderne krigs- og actionfilm i den mere poppede ende, som den her hører til.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen13-07-18 11:43

  • ★★★★0

    Det kan godt være jeg skal se den nu. Lidt mere på hjertet? :)

    Babo13-07-18 12:01

  • ★★★★★★0

    Det kan godt være jeg skal se den nu. Lidt mere på hjertet? :)

    Ved ikke om du er ironisk, men det kunne da muligvis godt være du ville finde netop denne bedre end jeg. Om ikke andet, så kender du da om nogen noget til lidt af dens temaer og relaterer så måske bedre til dem, om end de er ret overfladiske.  

    T. Nielsen13-07-18 12:12

  • ★★★★0

    Jeg var lidt alvorlig :) 

    Jeg synes Coogler er en god instruktør, så måske giver jeg denne en chance, after all. Jeg var egentlig holdt med at se flere MCU, så ved ikke om denne her kan stå alene?

    Babo13-07-18 12:30

  • ★★★★★★0

    Jeg var lidt alvorlig :) 

    Jeg synes Coogler er en god instruktør, så måske giver jeg denne en chance, after all. Jeg var egentlig holdt med at se flere MCU, så ved ikke om denne her kan stå alene?

    Det kan den faktisk godt synes jeg.

    T. Nielsen13-07-18 12:35

  • ★★★★0

    Det kan den faktisk godt synes jeg.

    (Y)

    Babo13-07-18 12:41

  • ★★★★0

    The Fog (1979)

    Langt fra Carpenters ‘finest hour’. Den virker ældet, men det er nostalgifaktoren, som trækker og filmen oser af atmosfære fra start til slut. I bund og grund er det en fjollet ghoststory. Heldigvis holdt på 90 min, som forløb nogenlunde smertefrit :)

    Babo13-07-18 22:38

  • ★★★★★★0

    I bund og grund er det en fjollet ghoststory.

    Den vender du vist lige med Sandmanden tak;-P

    T. Nielsen13-07-18 23:01

  • ★★★★0

    der præsenteres så højteknologisk at det mere ligner en del af Star Wars universet, takket være den sjældne metal der er i undergrunden,

    Jeg har endnu ikke helt forstået, hvordan noget stærkt metal fra rummet, kan gøre Wakanda pisse gode til teknologi. Ja faktisk så gode, at de er langt foran resten af verden og som du skriver, mere minder om Star Wars.

    Er der en der gider forklare en retard som mig, hvordan det kan lade sig gøre?

    Åkepool13-07-18 23:33

  • ★★★★★0

    Jeg har endnu ikke helt forstået, hvordan noget stærkt metal fra rummet, kan gøre Wakanda pisse gode til teknologi. Ja faktisk så gode, at de er langt foran resten af verden og som du skriver, mere minder om Star Wars.

    Er der en der gider forklare en retard som mig, hvordan det kan lade sig gøre?

    Det er jo metal FRA RUNMET, din retard =)

    David Lund13-07-18 23:37

  • ★★★★★★0

    Jeg har endnu ikke helt forstået, hvordan noget stærkt metal fra rummet, kan gøre Wakanda pisse gode til teknologi. Ja faktisk så gode, at de er langt foran resten af verden og som du skriver, mere minder om Star Wars.

    Den var jeg heller ikke helt med på, slet ikke fordi den åbenbart både kunne bruges til højteknologisk Superheltetøj, der næsten får Ironman's dragter til at virke stenalderagtige, rumskibelignende flyvere og meget meget mere. Muligt det skal tænkes som en energikilde, men derfor bygger teknologien jo ikke sig selv og hvordan denne energikilde kan gøre en dragt "magisk" giver jo heller ingen umiddelbar mening. 

    T. Nielsen13-07-18 23:45

  • ★★★★★★0

    Jeg er nu nået halvvejs i Star Trek: Enterprise sæson 2, og selvom afsnittene er velproducerede, så føles de også lidt ligegyldige. Hvor det meste af sæson 1 havde en fed pionerånd, er sæson 2 mere en lidt mindre interessant udgave af TNG 

    Guldager15-07-18 12:29

  • 0

    Jeg har ligge set sæson 3 af Broen/Bron og jeg mener stadigvæk det er en af de bedre danske serier eller dansk/svens som den jo egentlig er, med en svensk manuskriptforfatter. Nok ikke mindst pga. Saga som er en unik karakter ikke bare i en nordisk serie, men i en serie i det hele taget. Men man skal godt være villig til at sluge en del red herrings, for der er en del. Ikke mindst er der aldrig nogensinde kommet en forklaring til slutningen af sæson 2, som slutter i en cliffhanger.

    Nå ja og så det faktum at danskerne i serien intet problem har med at forstå og svenskerne har ikke et problem med at forstå dansk. Jeg ved godt at det er København og Malmø, men alligevel ved jeg at i virkeligheden vil det ofte foregå på engelsk, men det er en af præmisserne man bliver nødt til at sluge.

    I sæson 3 er der også en række ting, hvor man blot bliver nødt til at gisne, men skuespillet er godt og vejen til afsløringen er spændende.

    Whispering Horse15-07-18 23:00

  • ★★★★0

    Det er jo metal FRA RUNMET, din retard =)

    Ja, dumme mig :)

    Den var jeg heller ikke helt med på, slet ikke fordi den åbenbart både kunne bruges til højteknologisk Superheltetøj, der næsten får Ironman's dragter til at virke stenalderagtige, rumskibelignende flyvere og meget meget mere. Muligt det skal tænkes som en energikilde, men derfor bygger teknologien jo ikke sig selv og hvordan denne energikilde kan gøre en dragt "magisk" giver jo heller ingen umiddelbar mening. 

    Præcis.

    Det irriterer mig mere end hvad godt er, så der taber den altså en karakter eller to.

    Åkepool15-07-18 23:00

  • ★★★★★★0

    The Dark Tower (2017)

    Den var pænt kedelig.

    Zero Cool16-07-18 22:35

  • ★★★★0

    Jeg er 5 afsnit inde i Deadwood med mine nevøer.

    Hold da fucking cocksucker kæft, hvor er det bare sublimt! Det ensemble er en guldmine.

    Det er en katastrofe, at man ikke bruger Timothy Olyphant mere, for i de rette roller, er han fantastisk.

    Bruce16-07-18 22:57

  • ★★★★★0

    Det er en katastrofe, at man ikke bruger Timothy Olyphant mere, for i de rette roller, er han fantastisk.

    Hear hear! Jeg har allerede besluttet mig for, at hvis jeg skal lave et band mere i fremtiden, skal det hedde Olyphant, for så bliver det uden tvivl pænt awesome!

    David Lund16-07-18 23:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen