Moovy TV: "At være flygtning er ikke en identitet, det er et livsvilkår" - interview med instruktøren bag "Flugt"

Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentar, "Flugt", er en gribende genistreg om venskab og menneskelig viljestyrke. Vi har talt med manden bag Sundance-vinderen.

En af årets mest imødesete film er den danske Sundance-vinder "Flugt" – en enestående og uafrystelig dokumentar om den afghanske flygtning Amin, som efter 20 års tavshed endelig afslører sin lamslående livshistorie over for sin barndomsven, Jonas Poher Rasmussen, som har instrueret filmen.

Og netop Amins livshistorie skildres i filmen gennem en kreativ kombination af arkivmateriale og animation, der vækker varme minder om den skelsættende "Waltz with Bashir".

"Flugt" er allerede blevet skamrost og hædret med priser i udlandet, og de verdenskendte skuespillere Riz Ahmed ("Sound of Metal") og Nikolaj Coster-Waldau ("Game of Thrones") er sågar executive producers på projektet.

Vi slog forleden et smut forbi Empire Bio i København for at interviewe Rasmussen, og vi diskuterede bl.a. Ahmed og Coster-Waldaus respektive roller bag kameraet, Rasmussens mangeårige venskab med Amin samt filmens unikke brug af animation.

Det komplette (og naturligvis animerede) interview kan ses her:

Kommentarer

"At være flygtning er ikke en identitet, det er et livsvilkår" - interview med instruktøren bag "Flugt"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen