Moovy TV: Interview med skaberne af Disneys "Percy Jackson og olymperne": Jonathan Steinberg og Dan Shotz

De to showrunners taler med os om deres kritikerroste fantasy-serie baseret på Rick Riordans bestsellere.

For snart 20 år siden udkom Rick Riordans børnebog, "Lyntyven" (eller "The Lightning Thief"), om den unge, hårdt prøvede knægt Percy Jackson, som opdager, at de græske guder ikke blot findes, men at han tilmed er søn af en af dem. Og kun Jackson og hans venner kan bremse en altødelæggende krig mellem Olympens guder.

Siden da har Riordan skrevet en masse bøger om den heroiske Jackson, som er blevet solgt i over 180 millioner eksemplarer på verdensplan.

Derfor giver det sig selv, at Disney har produceret en tv-serie baseret på de ekstremt populære og prisbelønnede bøger, og 1. sæson blev kickstartet for få uger siden og har fået fantastiske anmeldelser og høstet imponerende seertal.

Se også: Moovy TV: Bag om "Willow" med Warwick Davis og Co.

Og vi har interviewet seriens to såkaldte showrunners, der skriver og producerer serien, og som tilmed har arbejdet på projektet siden 2019: Dan Shotz og Jonathan Steinberg. Vi diskuterer alt fra seriens unge cast og musikken af Bear McCreary ("God of War", "Battlestar Galactica") til duoens tætte samarbejde med bøgernes førnævnte forfatter, Rick Riordan.

Sammen har d'herrer tidligere lavet fantasifulde tv-føljetoner som "See" og "Black Sails" samt actionserien "Human Target" og kult-katastrofeserien "Jerricho".

Makkerparret har altså masser af tv-erfaring, og det kan mærkes på "Percy Jackson og olymperne", som er et enormt gennemført streaming-eventyr, der fornemt sammenfletter en gribende coming of age-historie med græsk mytologi, og som bugner af mindeværdige helte og skurke.

Serien kan ses nu på Disney+, og vores interview med Shotz og Steinberg kan ses her:

Kommentarer

Interview med skaberne af Disneys "Percy Jackson og olymperne": Jonathan Steinberg og Dan Shotz

 • ★★★★★★1

  Herligt interview.

  Jeg har set de første par afsnit - og helt enig med Rotten Tomatoes - de er sluppet ret pænt fra start. Det føles som det eventyr man godt gider at se. 

  Bear McCreary's score er lige i hælene på John Williams Harry Potter, så det er absolut med til at løfte serien.

  Walker Scobell har den rette blanding af uskyldighed, beslutsomhed og charme som gør at han fungerer i rollen - godt valg.

  Wayne 8-01-24 09:06

 • ★★★★★1

  Tusind tak, Wayne! Og helt enig mht. McCreary og Scobell :-)

  Jeg har ikke engang læst bøgerne og er blevet suget godt ind i universet via tv-serien – skal stadig lige finde tid til at se videre efter afsnit 4, men jeg ser frem til det!

  The Insider 8-01-24 10:59

 • ★★★★★★1

  Tusind tak, Wayne! Og helt enig mht. McCreary og Scobell :-)

  Jeg har ikke engang læst bøgerne og er blevet suget godt ind i universet via tv-serien – skal stadig lige finde tid til at se videre efter afsnit 4, men jeg ser frem til det!

  Velbekomme - altid en fornøjelse at se dine interview's - garneret med illustrative klip og eksempler.

  Jeg har heller ikke læst bøgerne - mit eneste kendskab er filmene, som jo ikke helt var på højde med Harry Potter - men som stadig så interessante ud.

  Nu virker det til at den har fået en fair behandling - jeg glæder mig, som du, til at se mere.

  Wayne 8-01-24 11:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen