"Percy Jackson"-forfatter: De kørte mit livsarbejde gennem kødhakkeren

Fantasy-forfatteren Rick Riordan er bestemt ikke tilfreds med filmatiseringerne af sine populære børnebøger.

Tilbage i 2005 skrev Riordan den første bog om Percy Jackson – en ung eventyrer, som opdager, at han er en halvgud og en direkte efterkommer af en ægte, græsk gud. Siden da har Riordan skrevet adskillige bøger om Jackson, og knap 70 mio. eksemplarer af bøgerne er til dato blevet solgt på tværs af 35 lande.

Bøgernes store popularitet betød naturligvis, at Hollywood valgte at filmatisere dem. I 2010 udkom "Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief", og tre år senere fik vi "Percy Jackson: Sea of Monsters". Tilsammen indtjente de to film cirka 430 mio. dollars på verdensplan.

Men mange fans og kritikere var skuffede over filmene, og det samme var Riordan, som lige har nedsablet dem i en række opslag på Twitter.

Læs også: John Lennon bad Stanley Kubrick om at indspille J.R.R. Tolkiens "Ringenes herre" med The Beatles

Riordans bredside blev udløst, da en anden Twitter-bruger gjorde Riordan opmærksom på, at en scene i et casino var blevet klippet ud af den første "Percy Jackson"-film på streaming-tjenesten Disney+. Riordans reaktion lød således:

"Jeg ved ikke, hvorfor de har gjort det, men det er helt klart en fejl. De burde censurere hele filmen. Bare indsætte to timers sort skærm. For jer var det måske bare to timers underholdning. Men i mine øjne kørte de mit livsarbejde gennem kødhakkeren."

Riordan indrømmer dog, at han ikke har set de to film. Hans bedømmelse tager udgangspunkt i manuskripterne til filmene, som han blev tilsendt af filmselskabet 20th Century Fox, før optagelserne gik i gang.

Forfatteren glæder sig dog over, at Disney+ snart laver en tv-serie baseret på hans bøger, og at han denne gang er direkte involveret i produktionen.

Kommentarer

"Percy Jackson"-forfatter: De kørte mit livsarbejde gennem kødhakkeren

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen