Anmeldelse: Avengers: Infinity War

"Avengers: Infinity War" sammenfletter rækken af Marvel-film i et farverigt underholdnings-rabalder på tværs af tid og dimensioner.

Ti år er gået siden den første "Iron Man". Filmen om Tony Stark kickstartede Marvel Cinematic Universe (MCU) og førte superheltegenren ind i en helt ny æra – og den har siden da været et altdominerende popkulturelt fænomen på alle tænkelige niveauer. Eller rettere faser, eftersom det kulørte tegneserieunivers nu er havnet i en afsluttende 3. fase efter indtjeningen af astronomiske beløb med den ene kassesucces efter den anden. Nu med MCU-indslag nr. 19 i rækken og første af to "Avengers: Infinity War"-film, der bestræber sig på at være større og vildere end alle de andre tilsammen. Nogensinde. Igen.

The Avengers har ikke været på god fod siden "Captain America: Civil War", der endte med at dele superheltene op i to grupperinger: Tony Stark/Iron Man på den ene side og Steve Rogers/Captain America på den anden. Rigtige venner finder dog sammen igen, når det rigtigt brænder på. Denne gang er Thanos på krigsstien. Den mægtige titan tror på nyttemoral i en bæredygtig forstand, ud i at alle galakser optimeres ved at halvere befolkningstallene. Dette gøres nemmere ved at samle de mystiske infinity stones i en fiks Michael Jackson-handske, så folkemord bogstaveligt talt kan eksekveres ved et knips. Heldigvis får Avengers hjælp af Guardians of the Galaxy, Doctor Strange og Spider-Man i kampen mod den mest magtfulde superskurk i universet.

Overblikket over antallet af superhelte og superskurke i "Avengers: Infinity War" mistes nemt. Selvom det formentlig ikke er tilsigtet, sniger der sig derfor en underlig tilfredsstillelse ind ved, at Thanos introduceres. Superskurken ér en ordentlig mundfuld, når nyttemoralen også gør sig gældende blandt vores ellers usårlige helte. Med andre ord har MCU oprigtigt haft behov for Thanos. Vel at mærke uden at det går udover de klassiske Marvel-dyder, samtidig med at sammenfletningen af Avengers og Guardians håndteres forbløffende smertefrit.

Tag ikke fejl, "Avengers: Infinity War" er en potent fan pleaser. Kække replikker, veloplagte actionsekvenser og spandevis af onde rumvæsener beriger en æstetisk flot film, der ovenikøbet er den første optaget kun i IMAX. Skæg og ballade og eminent teknisk design, der skal opleves i selvsamme format. Derfor er der heller ikke så vidt noget nyt under solen, selvom Thanos er en forfriskende – og for en gangs skyld – udfordrende modstander.

Form og fortælling er i og for sig den samme som i de fleste andre MCU-titler. Med den forskel, at underholdningsværdien er velbalanceret over de 149 minutter, uden det store persongalleri virker alt for tungt. Tværdimod overgiver man sig til underholdningen. Komplet blottet for følelsesmæssig investering i de mange superheltes ve og vel. Selvom vi allerede er blevet introduceret til Cap America & Co. i de foregående film, og handlingstrådene derfra knyttes relativt elegant sammen – under forudsætning af at der kendes til bagkataloget – runger de rørende sekvenser påfaldende ligegyldige. Måske fordi man sidder tilbage i biografsædet med en følelse af, at opfølgeren næste år ender med, at vores allesammens helte redder dagen på frustrerende forudsigelig vis. Indtil da kan sommeren nu blive gået vel i møde med årets første solide blockbuster.

De to Russo-brødre sammenfletter glimrende rækken af MCU-film i et farverigt underholdnings-rabalder på tværs af tid og dimensioner. Selvom Thanos er en af de bedste superskurke i Marvel-filmene til dato, og som er svær ikke at sidde og heppe på, rammes bestræbelserne ud i dybfølte følelser og epik ikke altid de harmoniske mellemtoner. "Avengers: Infinity War" skal dog hér bedømmes med visse forbehold, med henblik på at anden del først udkommer til næste år.

Avengers: Infinity War

Kommentarer

Avengers: Infinity War

 • ★★★0

  "Avengers: Infinity War" skal dog hér bedømmes med visse forbehold, med henblik på at anden del først udkommer til næste år.

  Skal den nu også det?

  Essal25-04-18 07:42

 • ★★★0

  Er det et reelt eller et retorisk spørgsmål? :)

  Dolphinfriendly25-04-18 13:59

 • ★★★0

  "Avengers: Infinity War" skal dog hér bedømmes med visse forbehold, med henblik på at anden del først udkommer til næste år.

  I følge interviewet med Russo brødrene i det seneste nummer af Empire, skal Infinity War tages som en enkeltstående film. Filmen der kommer næste år skulle ikke være en "del 2".

  Steffan Rasmussen25-04-18 14:07

 • ★★★1

  Okki, det er så ikke den information jeg har fået. Samtidig med at filmen slutter på en så brat måde, at det føles som om første del af én film - selvom jeg kan læse mig frem til, at titlen er ændret fra del 1 og at del 2 er ændret til "Untitled". Dog vil jeg fastholde, at det giver mening når man ser selve filmen.

  Dolphinfriendly25-04-18 14:43

 • ★★★0

  Jeg har også forstået at det skulle være en enkeltstående film men efter at have set den, vil jeg også betragte det her som del 1. Og synes det er en skam de ikke holder ved det, da folk måske opfatter det som en spoiler.

  Ellers havde jeg en fed oplevelse, den mest seriøse og dystre Marvel film til dato og man kan lige fra starten mærke at der er mere på spil end de tidligere Marvel film. 10 år var ventetiden værd for mig. 

  Sammenspillet fungerer "super", humoren tilpas og Thanos var helt sikkert også ventetiden værd og indtil videre deler første pladsen med Loki som bedste Marvel skurke. Nu er jeg rigtig overbevist over at Russo brødrene var det rigtige valg. Tror også det er første gang jeg har fældet en lille tåre over en Marvel film eller en superheltefilm overhovedet. 9/10

  Og bliv efter rulleteksterne!!

  Elskede post credit scene der hentyder til Captain Marvel, og Samuel`s "Motherfucker"

  Jeg synes Peter Dinklage var awesome og var helt blæst væk over Red Skull camoe. Var færdig af grin over Spider-mans "What are thooose!!" udbrud da de ekstra robot arme kom ud fra hans dragt, og kneb sgu også lige en lille tåre over hans farvel til Tony.  

  MOVIE100025-04-18 14:55

 • ★★★★★0

  Jeg tager den i aften, siden min kone skal have "venninnekveld" derhjemme. Satser på at det bliver marvelous. 

  Lars!25-04-18 14:58

 • ★★★★★0

  Det blev det. Hold da kæft. :) 

  Lars!25-04-18 21:53

 • ★★★★★★0

  Hold da kæft hvor har jeg snart hørt mange positive meldinger fra dem der betyder noget om denne film. Tror sgu jeg vil se den nu:)

  T. Nielsen25-04-18 22:01

 • ★★★★★★0

  Den er sguda meget go'.

  Zero Cool25-04-18 22:09

 • ★★★★★0

  Okki, det er så ikke den information jeg har fået. Samtidig med at filmen slutter på en så brat måde, at det føles som om første del af én film - selvom jeg kan læse mig frem til, at titlen er ændret fra del 1 og at del 2 er ændret til "Untitled". Dog vil jeg fastholde, at det giver mening når man ser selve filmen.

  Folk må selvfølgelig selv vurdere, men jeg følte faktisk, filmen fik en afslutning. Ingen løse ender. 

  Bortset fra hvordan de nu kan lave nye Spider-Man- og Guardians-film..

  Lars!25-04-18 22:25

 • ★★1

  Det der næsten overrasker mig mest er hvor meget jeg har lyst til at se den igen. Synes generelt Marvel-filmene har ringe gensynsværdi, men med den her glæder jeg mig allerede virkelig meget til en runde to.

  Mikkel Abel25-04-18 22:46

 • ★★0

  Hvad tænker i om at DR. Strange gav Thanos stenen? Tænker de har lavet noget ved den eller at de følger den ene plan som kan besejre ham ? 

  Wangsgaard25-04-18 23:29

 • ★★★★★0

  Netop, der findes 1 fremtid, hvor de overvinder Thanos ifølge Strange - og den fremtid involverede åbenbart at Stark overlevede, så derfor måtte han gøre det sådan. 

  Hvilket ikke er overraskende. Iron Man er MCU's hovedsuperhelt. Han startede det. Han kommer til at afslutte det. 

  Lars!25-04-18 23:35

 • ★★★0

  Netop, der findes 1 fremtid, hvor de overvinder Thanos ifølge Strange - og den fremtid involverede åbenbart at Stark overlevede, så derfor måtte han gøre det sådan. 

  Hvilket ikke er overraskende. Iron Man er MCU's hovedsuperhelt. Han startede det. Han kommer til at afslutte det. 

  Jeg tror også, at det her er hovedet på sømmet.

  Dr. Strange siger jo endda, lige inden han forsvinder, at 'it's the only way'.

  Netop fordi det er alle de "gamle hoveder", der overlever, er jeg helt sikker på, at i hvert fald de fleste af dem, der øhm, forstøvede, vender tilbage. Vi har stadig Iron Man, Cap og Thor - og det er jo netop dem, man regner med, skal 'stoppe' efter denne omgang. Jeg føler mig helt overbevist om, at der nok skal komme både en Black Panther 2 og Spider-Man 2, hvilket jo fordrer, at de bliver bragt tilbage til live.

  HonoDelLoce26-04-18 00:31

 • ★★0

  Både Black Panther 2 og Spider-Man 2 er jo allerede annonceret, så SELVFØLGELIG kommer de tilbage. Det ville også være tåbelig at skille sig af med dem - de er lige blevet introduceret (Spiderman for to år siden, Black Panther for to måneder siden) og Black Panther var deres anden største Boxoffixe-hit. Jeg tror de får folk tilbage til live ved hjælp af infinity stones, enten ved at spole tiden tilbage med den grønne, eller ofre ved den orange. (eller ny mystisk ting de lige finder ud af). Kunne godt forestille mig det eventuelt ender med, at Cap eller Tony må ofre sig.

  For mig er det også det der bliver lidt en hæmsko ved universet. Synes det var en fed slutning, men samtidig har jeg også svært ved at blive emotionelt involveret for alvor når jeg ved Kevin Feige står på sidelinjen med dollartegn i øjnene - man ved jo der kommer mange flere kapitler. 

  Mikkel Abel26-04-18 08:50

 • ★★★0

  Præcis, Mikkel - jeg tror desværre også, at slutningen på denne film ligegyldiggøres ud i en "det var bare en drøm"-logik, evt. med at Doctor Strange spoler tiden tilbage i den næste. Ergo, at det underbygger at der atter igen ikke er noget reelt på spil. Om ikke andet minimalt, for at underbygge Thanos' utilitarisme og nødvendigheden i at give en ny generation plads efter ti år med Iron Man i sin nuværende form. 

  Dolphinfriendly26-04-18 09:10

 • 0

  Skal se den i aftnen kl 20.00, squ en god måde at slutte af på min fødselsdag. Nu håber jeg dog ikke filmen er så barsk, og ens hjerte bliver stukket flere gange især når man er så sentimental som jeg er haha. 

  Batsy26-04-18 09:19

 • ★★★0

  Skal se den i aftnen kl 20.00, squ en god måde at slutte af på min fødselsdag. Nu håber jeg dog ikke filmen er så barsk, og ens hjerte bliver stukket flere gange især når man er så sentimental som jeg er haha. 

  Batman dør.

  MOVIE100026-04-18 09:43

 • ★★★★★★0

  Jeg kan tidligst se den på onsdag (arrrrrrg that busy life:)

  T. Nielsen26-04-18 10:09

 • ★★★★★★1

  Batman dør.

  Batman døde med Justice League!

  T. Nielsen26-04-18 10:33

 • ★★★★★0

  Batman døde med Justice League!

  Før det, broder. 

  Lars!26-04-18 14:44

 • ★★★★★0

  Ja, de pulveriserede helte vender selvfølgelig tilbage. Og Vision kan nok samles igen. Men næppe Loki.

  Lars!26-04-18 15:20

 • ★★★★★★0

  Før det, broder. 

  Amen!

  T. Nielsen26-04-18 15:33

 • ★★★★★0

  Meh.

  The Insider27-04-18 02:30

 • ★★★0

  Meh.

  Jep!

  Essal27-04-18 07:01

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen