Forum - Forum-tråd: Bogtråden

Bogtråden

 • ★★★3

  I denne tråd kan man skrive om alt vedrørende bøger, hvad enten det drejer sig om skønlitteratur, man har læst eller påtænker at læse, faglitteratur af al slags, e-bøger, lydbøger, almen interesse for bøger, boghandel/antikvariatetsbesøg eller blot almen bibliofil. Ordet er frit, og ånden svæver både højt, lavt og bredt!

  Benway11-04-18 16:02

 • ★★★1

  Indledningsvist kan jeg måske fortælle, at jeg selv er lidt af en bibliofil. Jeg elsker bøger af al slags - både for den viden de indeholder, for de rejser de kan tage en på og med tiden også for selve deres materiale beskaffenhed. Min mor var boghandler, så det er vitterligt kommet ind med modermælken.

  Jeg har været en bogorm fra en tidlig alder, hvilket jeg har haft et utal af positive oplevelser og gode virkninger af. Jeg udviklede f.eks. tidligt ret gode engelske kundskaber af at forsøge på at tyde det Dungeons & Dragons-spil som en ven bragte hjem fra det fagre USA. Det var vilde ting den gang! Jeg er så lidt i tvivl om, hvorvidt jeg rent faktisk forstod reglerne korrekt, men min gruppe protesterede ikke. Nok mest fordi de heller ikke læste engelsk særlig godt på det tidspunkt.

  Jeg er - måske også som en lidt spøjs modreaktion på hele digitaliseringen - blevet tiltagende glad for gamle bøger. Jeg havde for et par år siden en lidt sjov oplevelse, da jeg købte en udgave af Luthers skrifter fra 1910, hvori jeg fandt en gammel opkrævning fra Horsens Postkontor på 16 kroner og 20 øre. Der er ingen datomarkering, men jeg gætter på, at den er fra 40'erne eller måske tidlig 50'erne. Hvorvidt den blev betalt melder historien intet om, men den har så siden fundet anvendelse som bogmærke.

  Benway11-04-18 15:47

 • ★★2

  Må man også være med selvom det er lydbøger? :)

  Jeg har altid elsket bøger, men efter jeg har fået børn, så er tiden/overskuddet ikke til det. Jeg bliver simpelthen fysisk træt når jeg læser, så jeg har givet op.

  Til gengæld så har jeg fundet glæden ved lydbøger, som jeg lytter til, når jeg kører frem og tilbage på arbejde.

  Tiany11-04-18 15:55

 • ★★★0

  Må man også være med selvom det er lydbøger? :)

  Jeg har altid elsket bøger, men efter jeg har fået børn, så er tiden/overskuddet ikke til det. Jeg bliver simpelthen fysisk træt når jeg læser, så jeg har givet op.

  Til gengæld så har jeg fundet glæden ved lydbøger, som jeg lytter til, når jeg kører frem og tilbage på arbejde.

  Jeg har ikke børn (endnu), men er i en travl hverdag også blevet rigtigt glad for lydbøger, som netop kan konsumeres i f.eks. bilen :-)

  Faktisk kan jeg også finde på at have det kørende i høretelefoner, når jeg handler, går tur med hunden eller går og ordner alt muligt herhjemme :-)

  HonoDelLoce11-04-18 16:00

 • ★★★0

  Må man også være med selvom det er lydbøger? :)

  Jeg har altid elsket bøger, men efter jeg har fået børn, så er tiden/overskuddet ikke til det. Jeg bliver simpelthen fysisk træt når jeg læser, så jeg har givet op.

  Til gengæld så har jeg fundet glæden ved lydbøger, som jeg lytter til, når jeg kører frem og tilbage på arbejde.

  Selvfølgelig. :) En af mine gode venner gør i øvrigt præcis det samme, når han pendler mellem Jylland og Fyn. Han har efterhånden hørt tons af bøger på den måde.

  Benway11-04-18 16:00

 • ★★★0

  Nu har jeg tilføjet lydbøger til trådbeskrivelsen. Det skulle jo nødigt hedde sig, at man var fjendtlig indstillet overfor den slags. :)

  Benway11-04-18 16:04

 • ★★★★★0

  Lydbøger = bøger. 

  Lars!11-04-18 16:07

 • ★★★★★★0

  Jeg gør mig også mest i lydbøger, selvom jeg lejlighedsvis klemmer en "rigtig" bog ind. I øjeblikket har jeg gang i:

  "The Hacker Crackdown" af Bruce Sterling

  "Blaxploitation Cinema" af Josiah Howard

  Zero Cool11-04-18 16:08

 • ★★★★★0

  Jeg elsker bøger. Mest fordi jeg elsker at lære. Det er til gengæld mange år siden en roman har rørt mig. 

  Lars!11-04-18 16:09

 • ★★★0

  Jeg lytter også mest til lydbøger. Hvis jeg skal gå og lave noget, der ikke kræver min fulde koncentration, kan jeg godt lide udnytte tiden ved også at lytte imens. Bøger imens jeg gøre rent, lave mad, osv. I bilen hører jeg mest p1/radio24syv.

  Lytter mest faglitteratur. Det kan være inde for alle mulige emner, men historie interessere mig mest. Specielt 2 verdenskrig har jeg efterhånden hørt meget om. Det er stadig et område der er stor interesse om og hvor der udkommer mange nye bøger. Jeg er i øjeblikket igang med krigsdagbog af Niels Bøgh Andersen.
  Til lydbøger bruger jeg Ereolen, som jo er gratis og så er jeg ved at prøve saxo premium. Har før prøvet mofibo, men syntes prisen er noget peberet.

  Har som sådan ikke noget imod skønliteratur, men syntes der er så mange bøger, at jeg ikke kan gemnemskue hvad der er værd at kaste sig over.
  Findes der entelig en IMDb for bøger?

  Aranyhajú Nyárszépe11-04-18 16:48

 • ★★0

  Findes der entelig en IMDb for bøger

  Goodreads.com er nok det tætteste du kommer. Det fungerer lidt ala IMDb/Letterboxd. Du kan finde forfatterens bibliografi, lave lister, give karakterer, skrive anmeldelser, følge forfattere og brugere, osv.

  Mikkel Abel11-04-18 17:32

 • ★★★★★0

  Jeg ønsker at læse flere bøger. Jeg har faktisk i de seneste år anskaffet mig en del klassikere og filmrelaterede bøger, som jeg har planer om at læse, men jeg har bare svært ved at tage mig sammen til at komme igang. Jeg er faktisk stort set kun vant til at læse bøger når jeg er på ferie sydpå, så det med at inkorporere læsning i min hverdag er noget, jeg skal arbejde med. De følgende bøger har jeg liggende og mangler at få læst:

  Dune - Frank Herbert
  Do Androids Dream of Electric Sheep - Philip K. Dick
  The Catcher in the Rye - J.D. Salinger
  It - Stephen King
  The Gunslinger - Stephen King
  Lolita - Vladimir Nabokov
  Heart of Darkness - Joseph Conrad
  1984 - George Orwell
  Fight Club - Chuck Palahniuk
  Making Movies - Sidney Lumet
  Rebels on the Backlot - Sharon Waxman
  Tales From Development Hell: The Greatest Movies Never Made - David Hughes
  Young Orson: The Years of Luck and Genius on the Path to Citizen Kane - Patrick McGilligan

  Kruse11-04-18 17:42

 • ★★★★0

  The Catcher in the Rye - J.D. Salinger

  Det var første bog, jeg læste i one sitting. Salinger fyldte en stor del af min literære smag i især 90'erne, og jeg har hele tiden planer om at genlæse ham. "Catcher" har jeg dog allerede genlæst og kan godt finde på at hive den ud af reolen for lige at genlæse en bestemt passage.

  Han holdt jo op med at udgive bøger meget tidligt (efter kun en lille håndfuld) og døde for ikke så mange år siden. Der var teorier om, at han var blevet ved med at skrive, og at man ved hans død ville finde et bjerg af upublicerede værker. Der er dog endnu ikke dukket noget op, så enten passede teorien ikke, eller også skilte han sig af med alt materiale inden sin død.

  Den eneste anden bog, jeg i øvrigt har læst i one sitting, er Nick Hornbys "High Fidelity", som jeg fik i fødselsdagsgave af trådstarteren for 19 år siden.

  chandler7511-04-18 18:52

 • 0

  The Catcher in the Rye er en af mine yndlingsbøger og på trods af at den har en del år på bagen, så føler jeg stadigvæk at jeg kan relatere til de ting som Holden Caulfield siger og nævner. Jovist referer han skuespillere fra den tid som Laurence Oliver, som jeg uden at røbe for meget godt kan sige at han ikke bryder sig så meget om, men det er aldrig noget der har bragt mig ud af kurs. En stor del af det skyldes sikkert også at den er skrevet på et letlæseligt sprog som fremstår frisk selv den dag i dag.Og så er Holden Caulfield bare en så velskrevet karakter. 

  Whispering Horse11-04-18 19:11

 • ★★0

  Jeg er lige blevet færdig med Call Me By Your Name af André Aciman. 

  Den var fantastisk, den er skrevet i et levende og smukt sprog, og flere gange undervejs fik jeg helt sommerfugle i maven af Elios forelskelse. Det er sjældent at en bog har fået mig til at føle så meget.

  Jeg har ikke set filmen, men glæder mig til den. Og så vil jeg ønske noget inspiration til bøger der kan sætte mig i den samme stemning.

  Tiany11-04-18 19:40

 • ★★0

  Ellers er en af de mest interessante bøger jeg har læst i de sidste par måneder været American War af Omar El Akkad.

  synopsis: 

  Sarat Chestnut, født i Louisiana, er kun seks, da den anden amerikansk borgerkrig bryder ud i 2074. Men selv hun ved, at olie er ulovlig, at Louisiana er halvt under vandet, og at ubemandede droner fylder himlen. Da hendes far bliver dræbt, og hendes familie er tvunget ind i Camp Patience for fordrevne, begynder hun at vokse op, formet af  tiden og stedet. Men ikke alle på Camp Patience er, som de hævder at være.

  Bogens temaer omkring radikalisering og hvad man selv ville gøre i ekstreme situationer,  trækker fint tråde til nutidens problematikker. Dette har gjort at den hang i mig længe efter jeg blev færdig med den. Bogen er ujævnt skrevet, især dialogen er klodset nogle steder  - og årsagen til krigen virker ikke troværdig, men ellers tegner bogen et troværdigt billede af en mulig fremtid. Her er der ikke tale om en højteknologisk fremtid, men en fremtid der minder meget om den tid vi lever i, dog plaget af den globale opvarmning.

  Jeg vil anbefale den, hvis man bliver nysgerrig efter synopsis (som var det der fangede min nysgerrighed) og på hvordan radikalisering påvirker mennesker. 

  Tiany11-04-18 20:54

 • ★★★★★0

  Jeg er gået i gang med at læse Fannie Flaggs "Fried Green Tomatoes At The Whistle Stop Cafe", hvilket er første gang. Filmen har jeg til gengæld set utallige gange og den er jeg helt vild med.

  www.amazon.co.uk/Fried-Green-Tomatoes-Whistle-Stop/dp/0099143712/ref=sr_1_1

  Bagefter skal jeg i gang med en bog, som jeg har store forventninger til, nemlig "Paul Auster - En Verden I Ord", som er en samtalebog mellem Inge Birgitte Siegumfeldt og Paul Auster om hele hans forfatterskab, inspirationskilder osv. Den ser meget spændende ud.

  www.bog-ide.dk/produkt/en-verden-i-ord-haeftet/2267975

  Og den næste i rækken bliver så Billy Idols selvbiografi "Dancing With Myself", som også skulle være særdeles interessant og underholdende. Jeg har hørt rigtig meget af hans musik, men Billy Idol som person kender jeg kun ganske overfladisk, så jeg glæder mig til at høre hans mange syrede anekdoter og se om man komme lidt mere ind på livet af ham.

  www.amazon.co.uk/Dancing-Myself-Billy-Idol/dp/0857205587/ref=sr_1_1_twi_har_2

  NightHawk12-04-18 01:17

 • ★★★0

  Jeg er blevet færdig med krigsdagbog og kaster mig nu over "Djævlens dagbog" af David Kinney og Robert Wittman. Den omhandler Hitlers chefideolog Alfred Rosenberg.

  Syntes det er lidt irreterende, at Mofibo og Saxo Premium kun virker som smartphone app. Det ville være nemmere hvis man kunne finde sine lydbøger via browseren på en computer istedet for igennem en app på en telefon.
  Det sjove er at en gratis service som Ereolen kan tilgås igennem en computer, når man ikke kan med tjenester der koster penge.

  Aranyhajú Nyárszépe12-04-18 12:35

 • ★★★0

  Jeg er blevet færdig med krigsdagbog og kaster mig nu over "Djævlens dagbog" af David Kinney og Robert Wittman. Den omhandler Hitlers chefideolog Alfred Rosenberg.

  Syntes det er lidt irreterende, at Mofibo og Saxo Premium kun virker som smartphone app. Det ville være nemmere hvis man kunne finde sine lydbøger via browseren på en computer istedet for igennem en app på en telefon.
  Det sjove er at en gratis service som Ereolen kan tilgås igennem en computer, når man ikke kan med tjenester der koster penge.

  Bookmate har adgang til deres tjeneste via web :-)

  Tilføjelse: jeg ved dog ikke, om lydbøger virker derover eller kun almindelige e-bøger :-)

  HonoDelLoce12-04-18 13:29

 • ★★★0

  Jeg læser mest faglitteratur, mens der indimellem også sniger sig lidt skønlitterært med - men det skal som regel være noget virkeligt syret og kreativt, eller vanvittigt opfindsomt eller gakket, hvis det rigtigt skal fange mig. Min tid på Litteraturvidenskab har miljøskadet mig en del i det henseende, ud i at jeg blev overmættet af skønlitteratur. Seneste skønlitterære værker var Italo Calvinos "Hvis en vinternat en rejsende", genlæsning af Brian Lumleys første "Necroscope" bog og Patrick Rothfuss' Kingkiller bøger (kom nu med 3'eren!!). Har nogen gode forslag til noget a la Rothfuss, som ikke er Martin, må I sige til. 

  For tiden er jeg primært interesseret i populisme, demokratiteori og kritik af sidstnævnte. På det seneste er det blevet til Jeffrey Edward Greens "The Eyes of the People - Democracy in an Age of Spectatorship", Kresten Schultz Jørgensens "Følelsernes politik - nå folkestyret taler" og Jan Werner-Müllers "Hvad er populisme?". Jeg overvejer at få læst Michael Soussans (iøvrigt komplet vanvittige) "Backstabbing for Beginners" og Jesper Tynells "Mørkelygten" færdig i denne uge, samt begynde på Farhad Manjoos "True Enough: Learning to Live in a Post-fact Society".   

  Dolphinfriendly12-04-18 14:29

 • ★★1

  Har lige læst, livsfarlig ledelse af Christian Ørsted. Tænkte det ville være noget tungt lort. Men den er virkelig interessant, fortæller om måden man er kommet til den ledelses stil vi er kommet til i dag og hvorfor det er noget lort. Den har dog ikke rigtig nogen svar, men det er faktisk rart nok.

  Weird_J12-04-18 17:39

 • ★★★1

  Den har jeg også læst - og gav den til min forhenværende direktør i afskedsgave. Firmaet gik konkurs halvanden år senere, så går ikke ud fra at han nåede at læse bogen. ;)

  Dolphinfriendly12-04-18 18:35

 • ★★★★★★0

  Har du læst Howard Zinns "A People's History of the United States"?

  davenport12-04-18 19:12

 • ★★★★★★0

  Jeg læser slet ikke så sofistikerede og elitære bøger som flertallet herinde i gør (surprice....Deeeet havde i godt nok ikke regnet med hva;)

  Jeg har dog altid nydt at læse både bøger og tegneserier (som barn mest tegneserier, nu omvendt). 

  Især kan jeg ofte lide at læse biografier, men nyder også lidt mere “underlødig” skønlitteratur. Jeg får dog læst en del mindre i disse år, da øjnene ofte bliver for trætte. Jeg har i den tid hørt lidt lydbøger. 

  Lige pt læser jeg den kulørte og tvivlsomt skrevne, men sjovt underholdende “Hercules’ Grav” og jeg lytter til bogen “D-Dag” (gæt hvad den handler om:)

  T. Nielsen12-04-18 20:31

 • ★★★★★★0

  Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke gider læse mere skønlitteratur. Det skyldes, at jeg gik og irriterede mig over, at jeg ikke havde tid til at læse bøgerne.

  Jeg læser stadig, men nu er det faglitteratur, hvor jeg er lidt bagud. På hylden står der følgende bøger, som jeg mangler at læse:

  Af bøger om læring og unge mangler jeg:

  • Hjernen og Læring af Ole Lauridsen
  • Læringens biologi og undervisning, der virker af Kaj Smedemark
  • Unges Motivation og læring som er en antologi med 10 små artiker
  • Fysik/kemi-didaktik
  • Biologi-didaktik

  Af videnskabelig skepticisme mangler jeg:

  • Trick or Treatment?
  • Pseudoscience and the paranormal
  • How to think about weird things
  • Abominable Science
  • Alternativ Behandling - praksis og fakta
  • Bad Science

  Og så læser jeg selvfølgelig lektier til studiet...

  Guldager12-04-18 21:55

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen