Bruce Willis stopper karrieren på grund af sygdom

Den 67-årige "Die Hard"-superstjerne trækker sig tilbage og afslører, at han lider af hjernelidelsen afasi.

Bruce Willis' familie bekræfter i en officiel udtalelse, at den Emmy-belønnede, mangeårige megastjerne dropper karrieren som skuespiller, eftersom han lider af afasi.

Afasi er en neurologisk lidelse, der forårsages af en pludselig hjerneskade og resulterer i tab af evnen til at opfatte, tale, læse og skrive – med andre ord: evnen til at kommunikere og formulere går bort.

Udtalelsen lyder: "Vi vil gerne fortælle Bruces fantastiske fans, at vores elskede Bruce har døjet med nogle helbredsmæssige problemer og for nylig blev diagnosticeret med afasi, som påvirker hans kognitive evner. Som konsekvens – og efter grundige overvejelser – dropper Bruce nu den karriere, der har betydet så meget for ham.

"Dette er en virkelig udfordrende tid for vores familie, og vi sætter stor pris på jeres kærlighed, medfølelse og støtte. Som Bruce altid sagde: 'Nyd livet', og det vil vi gøre."

Der har længe floreret ubehagelige rygter om, at Bruce Willis lider af demens. Rygterne er bl.a. opstået på baggrund af Willis' karriere de seneste år, som har budt på et veritabelt bjerg af elendige, spekulative hjemmevideo-produktioner, hvori Willis blot medvirker i få minutter, men til gengæld er blevet betalt relativt store millionbeløb for sin optræden – nedsablede makværker som "Apex", "Fortress", "Cosmic Sin" og "A Day to Die".

Og Willis-familiens udtalelse understreger tilsyneladende det, mange har gættet på ovenpå disse film: at Willis har været bevidst om sin sygdom og derfor har lavet så mange film som muligt så hurtigt som muligt, så han kunne tjene penge ind til sin familie, mens han stadig kunne optræde foran et kamera.

I mange af disse film har Willis også haft et begrænset antal replikker, og i flere tilfælde kunne man tydeligt spotte en øresnegl i Willis' øre – hvor en person bag kameraet formentlig har givet Willis' hans replikker, mens kameraerne rullede.

Bruce Willis' film – inklusive de i alt fem "Die Hard"-film – har tilsammen indtjent godt 5 mia. dollars på verdensplan.

Ud over den succesfulde actionfranchise er Willis også kendt for roller i hits som "Den sjette sans", "Pulp Fiction", "12 Monkeys", "Sin City" og "The Expendables".

Hans sidste større biograffilm var M. Night Shyamalans "Glass".

Kommentarer

Bruce Willis stopper karrieren på grund af sygdom

 • ★★★★0

  Han har været med i en håndfuld virkelig gode film. Jeg kunne bedste lide ham i Unbreakable, synes han viste nye takter og gjorde det formidabelt. Men 12 Monkeys, Pulp, Die Hard og Sjette Sans er også højdepunkterne. 

  Babo30-03-22 19:50

 • ★★★★★0

  Kedelig afslutning, men ingen tvivl om at han vil blive husket som en af de helt store actionstjerner, særligt på grund af John McClane, på trods af de sidste ligegyldige film og de kontroverser som ellers har været om hans samarbejdsevner og opførsel på interviews. Tak for flere gode oplevelser, Bruce. 

  Lars!30-03-22 20:09

 • ★★★★★★0

  Die Hard står naturligvis over dem alle, som den evige juleklassiker den er BLEVET til! Der er også andre fine film mellem. Men som McClane var han bedst og gjorde det virkelig fremragende i de tre første film. 

  T. Nielsen30-03-22 20:12

 • ★★★★★0

  Jeg har fået tips om at jeg skal se Moonrise Kingdom og Motherless Brooklyn. Det kan jo tænkes, at der findes flere Bruce Willis-guldklumper end dem man lige kender til... 

  Lars!30-03-22 22:24

 • ★★★0

  Jeg har fået tips om at jeg skal se Moonrise Kingdom og Motherless Brooklyn. Det kan jo tænkes, at der findes flere Bruce Willis-guldklumper end dem man lige kender til... 

  Tears of the sun

  The fifth element

  Mercury rising

  lucky number slevin

  Surrogates

  er også helt habile film der ikke lige er nævnt i artiklerne i dag.

  Gormanden30-03-22 23:24

 • 0

  Så godt RLM-videoerne om dette, for et par uger siden. Fint at de i sidste video deklarerede, at det måske var fordi han var syg. For filmene fik ellers en ordentlig en over nakken!

  Men det er alligevel trist, at hans karriere, selvom han ikke var verdens største karakterskuespiller, skal have sådan et endeligt. For Die Hard triologien (inden det blev til en "franchise") er nogle af de bedste actionfilm der er lavet (jovist, 2'eren har en række svagheder - men jeg er nu godt underholdt, selv i dag), og John McClane er en ikonisk (ja, jeg sagde det) filmkarakter.

  nwinther31-03-22 10:43

 • 1

  Jeg synes at Die Hard 1-4 er glimrende film, selvom 4'eren har visse svagheder og flyder over i det lidt fjollede. Det opvejes dog af en ret god skurk og en del oldschool effekter og stunts. Den sidste film i serien er til gengæld noget lort.

  Men enig, McClane er en ikonisk figur og Die Hard er en af de bedste julefilm nogensinde!

  Lord Nikon31-03-22 11:48

 • 0

  Hvor svært kan han have ved at sige yippee ki yay mother fucker, i et par film mere ? :)

  Geekalot31-03-22 12:25

 • ★★★★0

  Der er mange af hans film, jeg virkelig ikke kan lide. Looper er den eneste jeg umiddelbart kan nævne, der virkelig er god og hvor han også er god. Moonrise Kingdom husker jeg også som fin. 

  Babo31-03-22 12:36

 • 2

  Hvor svært kan han have ved at sige yippee ki yay mother fucker, i et par film mere ? :)

  Hvis han ikke kan tale, kan det være pænt svært.

  Lord Nikon31-03-22 12:38

 • 0

  Han var den helt store helt, i min ungdom... Sikken en skam :-( 

  Die Hard 1-4 har jeg set voldsomt mange gange. 1'eren er en årlig tradition herhjemme til jul.  

  Samtidig har jeg lige været i USA, hvor Armageddon blev vist en aften. Hold kæft den er underholdende, stadigvæk. 

  Ærgerligt at han skal ende sin karriere således. Havde altid håbet de lige løftede Die Hard med en 6'er, hvor niveauet lå op af de fire første. 

  Gladiator31-03-22 13:25

 • ★★★★★1

  Ja, det er er sgu trist læsning. Forfærdelig måde at slutte sin karriere på og derudover at skulle døje med de sidste år af hans liv. Så det er fuld forståeligt, at han trækker sig tilbage - også for især at kunne nyde de sidste år med familien inden, at det bliver endnu værre.

  Bruce Willis har længe været en skuespiller jeg har holdt af og nydt med et kænpe smil lige siden de gode gamle dage, hvor han gav den gas som den herligt gakkede privatdetektiv David Addison i tv-serien "Moonlighting", og som den charmerende og fandenivoldske John McClaine i den nu efterhånden legendariske action-helterolle i den ligeså legendariske "Die Hard"- franchise.

  Men også via mange andre roller og præstationer over årene har Bruce Willis for mit vedkommende bidraget til både solid og munter underholdning, samt magiske og mindeværdige film-oplevelser så som bl.a.

  • Hudson Hawk 
  • The Last Boyscout 
  • Striking Distance 
  • Pulp Fiction 
  • Nobodys Fool
  • 12 Monkeys 
  • The Fifth Element 
  • The Jackal 
  • Mercury Rising
  • The Siege 
  • Breakfast of Champions 
  • The Kid 
  • The Sixth Sense 
  • Unbreakable 
  • Hart's War 
  • Sin City 
  • Hostage 
  • 16 Blocks 
  • Red
  • Moonrise Kingdom 
  • Looper 
  • Glass 

  Men bortset fra sidstnævnte film fra 2019 var det jo efter "Looper" en sørgelig omgang af B-film og Direct-to-DVD titler som han var med i, og jeg skal bestemt ikke lægge skjul på, at jeg både undrede mig meget over, at det var gået så meget ned af bakke for så stor en stjerne, samt det at han virkede til fuldstændig at have mistet lysten til at være skuespiller, hvilket gjorde at jeg helt mistede min tidligere respekt for ham. 

  Men alt sammen viste der sig jo at være en rigtig god grund til med annonceringen af hans tragiske sygdom, og derfor giver det heller ikke nogen mening for mig længere at sidde og brokke mig over hans valg af roller/film eller hans generelle attitude/udstråling i den periode post "Looper". Jeg sidder faktisk derimod og får lidt dårlig samvittighed over, hvad jeg har gået og tænkt og skrevet trods det, at jeg ligesom alle andre jo ikke anede, at han var så syg som han var.

  Så i stedet vil jeg fremover huske på alle de gode og positive filmoplevelser jeg har haft med ham og sige en stor tak til Bruce Willis for alle de mange timer, som jeg har hygget mig i biografen og foran tv'et med i hans selskab.

  Håber at han trods den forfærdelige sygdom er i stand til alligevel at få nogle gode år sammen med sin familie. 

  NightHawk31-03-22 14:45

 • ★★★★1

  Han har også lavet to ganske gedigne albums, hvoraf især "The Return of Bruno" fra 1987 er et, jeg regelmæssigt lytter til.

  Da jeg var 12 år, var jeg stor fan - først i "De heldige helte" og derefter selvfølgelig i "Die Hard". Da jeg så hørte, at han også havde udgivet en 7", "Under the Boardwalk", skyndte jeg med ned i den lokale Fona, hvor jeg var heldig at få fat i det sidste eksemplar :)

  Bruce Willis sammen med The Temptations (Willis' del er dog playback)

  chandler7531-03-22 17:23

 • ★★1

  Han har også lavet to ganske gedigne albums, hvoraf især "The Return of Bruno" fra 1987 er et, jeg regelmæssigt lytter til.

  Da jeg var 12 år, var jeg stor fan - først i "De heldige helte" og derefter selvfølgelig i "Die Hard". Da jeg så hørte, at han også havde udgivet en 7", "Under the Boardwalk", skyndte jeg med ned i den lokale Fona, hvor jeg var heldig at få fat i det sidste eksemplar :)

  Bruce Willis sammen med The Temptations (Willis' del er dog playback)

  Ja kan huske at jeg i mine unge år, have bestilt billet til en koncert han skulle spille i københavn. Glædede mig for vildt, skulle til storbyen med en god kammerat, og med hotel og det hele(er fra jylland). Godt nok en sørgelig dag, da vi på dagen fandt ud af at det var aflyst, kan stadig irritere mig lidt i dag, at jeg aldrig fik set ham spille live :-/ :-).

  Weird_J31-03-22 17:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen