Første kig på Mads Mikkelsen i "Indiana Jones 5"

Den danske verdensstjerne spiller en ond nazist i Indiana Jones’ svanesang.

Vi venter stadig spændt på den første trailer til den femte (og stadig unavngivne) "Indiana Jones"-film, som bør udkomme inden midt-december.

Men det engelske filmmagasin Empire har nu fået fingre i en håndfuld eksklusive billeder fra filmen, som kan ses her og her. Her finder vi bl.a. det første officielle billede af vor egen Mads Mikkelsen i filmens store skurkerolle, som I også kan se herover.

Derudover har Empire også fået fat i filmens officielle synopsis, så nu er vi endelig blevet klogere på filmens plot. Vi skal derfor advare om milde spoilers herunder.

Læs også: Disney laver ny "Indiana Jones"-tv-serie

I "Indiana Jones 5" tørner Indiana Jones nok en gang sammen med ondsindede nazister, som han har bekæmpet siden den oprindelige "Jagten på den forsvundne skat" fra 1981.

For selvom nazisterne blev besejret under 2. verdenskrig, så blev flere af nazisternes videnskabsmænd hyret af USA under rumkapløbet med Sovjetunionen, og i "Indiana Jones 5" viser det sig, at flere af dem har skumle, skjulte planer.

En af dem er forskeren Voller, der spilles af Mikkelsen. Karakteren er inspireret af den rigtige raketforsker Wernher von Braun, som arbejdede for nazisterne og SS under 2. verdenskrig, men senere spillede han en nøglerolle i USA's rumforskning. Mikkelsen fortæller Empire:

"Han er en mand, som gerne vil rette op på fortidens fejl. Der er noget derude, der vil gøre vores verden til et meget bedre sted at leve. Voller vil gene have fingre i det, og det samme vil Indiana Jones. Og således har vi en historie."

"Indiana Jones 5" udfolder sig i 1969 nogenlunde samtidigt med Apollo 11's rejse til Månen, og Boyd Holbrook spiller en af Vollers brutale håndlangere. Du kan læse meget mere om filmen i det næste nummer af Empire, som udkommer den 24. november – du kan se forsiden (med et nyt billede af Ford som Indiana Jones) herunder.

Og du kan se både Harrison Ford og Mads Mikkelsen i aktion den 29. juni 2023, hvor "Indiana Jones 5" svinger ind i de danske biografsale.

Kommentarer

Første kig på Mads Mikkelsen i "Indiana Jones 5"

 • 0

  Selvfølgelig spiller han skurk igen. Ved ikke om det er blevet bekræftet før, men det er første gang jeg hører om det. Havde egentlig håbet på at han for engangsskyld fik lov til at spille en rolle der ikke var skurk i en Hollywood produktion. Altså en rolle der er større end hans roller i King Arthur, Rogue One og Clash of the Titans

  Sublimeken20-11-22 00:00

 • ★★★★0

  ..jeg håber bare, at ulige tal = lidt bedre, holder i 2023...

  Flot: 'Empire' forside. Kender i øvrigt selv godt den med tommelfinger i ungdommens bælte...strammer og ikke flere huller :-/

  Gasivodo20-11-22 00:23

 • ★★★★★★0

  Nazis! I Hate These Guys!

  Wayne20-11-22 07:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen