Michael Keaton: Derfor droppede jeg "Batman Forever"

I både Tim Burtons "Batman" (1989) og "Batman Returns" (1992) spillede Michael Keaton milliardæren Bruce Wayne og hans mørkklædte alter ego, Batman.

Men Keaton forlod superhelte-franchisen, da Burton overdrog instruktørstolen til Joel Schumacher, som instruerede "Batman Forever" (1995) og senere "Batman & Robin" (1997), der floppede så fælt, at franchisen blev lagt i graven, indtil Nolan genopvakte den i 2005 med "Batman Begins".

Keaton blev ellers tilbudt at gentage rollen i netop "Batman Forever", men i et nyt interview med The Hollywood Reporter afslører Keaton, hvorfor han takkede nej til tjansen:

"Manuskriptet var noget bras. Jeg vidste, franchisen var i knibe, da [Schumacher] sagde: 'Hvorfor skal alt absolut være så mørkt?'"

Schumachers to Batman-film blev netop kritiseret for ikke at være "mørke nok" og for nærmest at gøre grin med deres dystre forlæg – på baggrund af (blandt andet) filmenes tætsiddende spandex-dragter, tydelige brystvorter på kostumerne, talløse dumsmarte one-liners og overdrevet flamboyante skurke.

Det "andet" gennembrud

I de efterfølgende år lavede Keaton en masse mindre film, men han fik sit andet gennembrud i Alejandro González Iñárritus "Birdman", hvor Keaton pudsigt nok spiller en falleret skuespiller, der har svært ved at få karrieren op i gear igen ovenpå flere superheltefilm.

"Det sikre valg havde været at sige 'hold dig langt væk fra den her rolle,'" konstaterer Keaton om "Birdman". Men han tog altså chancen og blev Oscar-nomineret for sin indsats.

Michael Keaton er snart aktuel i det autentiske drama "The Founder", der har biografpremiere 2. februar og handler om skabelsen af restaurantkæden McDonald's.

Kommentarer

Michael Keaton: Derfor droppede jeg "Batman Forever"

 • ★★★★1

  HAHA! Han fik da også helt ret. Han stoppede, mens legen var god. Hans beslutninger er i hvert fald gode og hvordan det hele flaskede sig for ham i 'Birdman', har jeg sgu kun beundring til overs for. 

  Babo 6-01-17 14:13

 • ★★★★★★0

  Ja det er svært ikke at beundre det comeback. Keaton er i det hele taget en skuespiller jeg altid har beundret uanset. Og ja, fin beslutning, selv om jeg mistede min favorit Batman/Bruce Wayne.

  T. Nielsen 6-01-17 14:35

 • ★★★★★★1

  Det er også underligt, at Keaton "forsvandt" i en periode, fordi han har unægteligt haft nogle virkelig gode præstationer siden Batman, eksempelvis i Jackie Brown og The Company.

  Zero Cool 6-01-17 14:55

 • 0

  Klog beslutning. Keaton er the man, og ja han burde have lavet mange flere spændende ting i løbet af karrieren. Han er altid god.

  Til Joel Schumachers forsvar skal det dog siges, at han oprindeligt ville have lavet en prequel baseret på Frank Millers 'Year One', men fik ikke lov. Se DEN film ville jeg godt have set.

  Oberst Kurtz 6-01-17 14:57

 • ★★★★★0

  Jeg har svært ved at se "Batman Forever" som en fortsættelse til "Batman Returns". Og nu mener jeg ikke bare fordi den er dårlig, men også fordi den er så anderledes. Det er en helt anden verden. 

  Lars! 6-01-17 14:57

 • ★★★★★★0

  Så vidt jeg husker fra The Death of Superman Lives, havde Burton vist planer om at bringe Keaton tilbage i en cameo som Batman.

  Zero Cool 6-01-17 14:58

 • 0
  Så vidt jeg husker fra The Death of Superman Lives, havde Burton vist planer om at bringe Keaton tilbage i en cameo som Batman

  Som er en fremragende dokumentar i øvrigt og anbefales til alle interesserede. Virkelig interessant what if-historie.

  Oberst Kurtz 6-01-17 15:04

 • ★★★★★★0

  Som er en fremragende dokumentar i øvrigt og anbefales til alle interesserede. Virkelig interessant what if-historie.

  Hvor kan den ses henne? Jeg kender den, men synes ikke at være stødt på den nogen steder og vil rigtigt godt se den (om ikke andet for at se Cage i dragten med langt hår, efter hvad jeg har ladet mig fortælle:)

  T. Nielsen 6-01-17 15:18

 • ★★★★★★0

  Den kan købes direkte fra producentens hjemmeside på BD eller som download. Om den streames er sted, ved jeg ikke.

  Zero Cool 6-01-17 15:20

 • 0

  Jeps.  www.tdoslwh.com/

  Det er et virkelig prisværdigt ildsjæl-projekt, så du støtter også en god sag :-)

  Oberst Kurtz 6-01-17 15:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen