Animeret "Babylon 5"-film på vej

En af sci-fi-genrens største franchises får snart endnu et kapitel.

Tilbage i 2021 skrev vi her på Moovy, at sci-fi-sagaen "Babylon 5" – som består af adskillige tv-serier, tv-film, bøger og tegneserier – snart ville blive udvidet med en ny serie.

Det viste sig senere, at der var tale om et tv-reboot, som udvikles i et samarbejde mellem tv-stationen CW og skaberen af "Babylon 5"-universet: den BAFTA-nominerede J. Michael Straczynski.

Arbejdet på serien er dog gået mere eller mindre i stå, bl.a. fordi CW er ved at blive solgt, men nu har Straczynski noget godt nyt til fans: En animeret "Babylon 5"-film er gået i produktion.

Læs også: Anmeldelse: Babylon 5: The Ultimate Collection (DVD)

Vi ved dog endnu ikke noget om plottet i den kommende "Babylon 5"-film. Det vides heller ikke, om den følger op på begivenhederne i den oprindelige serie, eller om den er mere knyttet til det kommende reboot.

"Babylon 5" udfolder sig i det 23. århundrede, hvor menneskeheden er ved at komme til hægterne igen ti år efter en katastrofal krig med de såkaldte Minbari – en race af stærke og stærkt spirituelle rumvæsner, som var lige på nippet til at destruere Jorden og sejre, da de af ukendte årsager pludseligt overgav sig.

Den kostbare konflikt inspirerede jordboerne til at bygge rumstationen Babylon 5, hvor galaksens racer kan mødes, skabe diplomatiske forbindelser og i fællesskab værne om freden i Mælkevejen. Men naturligvis bliver freden truet – bl.a. af sadistiske terrorister og en mytisk, krigerisk race, The Shadows, der begynder at røre på sig efter tusind års eksil.

"Babylon 5" (1993-1998) blev efterfulgt af en række tv-film (senest "Babylon 5: The Lost Tales" fra 2007) og tv-serien "Crusade", som dog blot fik én enkelt sæson i 1999.

Vi satser på at lære meget mere om den næste "Babylon 5"-film i de kommende uger – heriblandt hvor og hvornår den udkommer.

Kommentarer

Animeret "Babylon 5"-film på vej

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen