Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Idag, uskrællede kartofler,  medisterpølse og bearnaise sovs :)

    MadMartigan 8-09-23 19:06

  • ★★★★★★0

    Har weekendvagt på caféen. Men min chef vil gerne have mig mere på gulvet, så i dag er jeg vært, i stedet for at være i køkkenet. Jeg har to frivillige på derude. Så kan jeg lige så godt gøre brug af det, og sætte dem til at bage. Har også en god sjat hønsesalat fra receptionen i går, og en masse kartoffelsalat jeg gerne vil af med. Så det vil jeg sætte dem til at lave, mens jeg serverer kaffe... Jeg er allerede lidt træt, ved tanken om at stå og snakke hele dagen, og jeg har også lige en varebestilling der skal nåes.

    davenport 9-09-23 07:45

  • ★★★★★★0

    Er for baldret til at lave mad, så det bliver fra pizzamanden i dag. 

    davenport 9-09-23 18:04

  • ★★★★★★0

    Har købt en ny lækker pande, så det stak af...

    Ribeye, store aspargeskartofler m. persille og smør, bagte tomater med hvidløg, saltbagte skalotteløg, stegte svampe med rosmarin, timian og majs og selvfølgelig en sovs på kalv. Nu venter jeg bare på at stegen rammer 50 i ovnen, så den kan komme ud og hvile lidt.

    davenport15-09-23 17:12

  • 0

    Davenport, når jeg skal grydestege en gammeldags oksesteg, kan den så blive stegt for længe? Det er vigtigt at kødet har masser af smag og er mørt og det gør ikke noget at det går i stykker, når man skal skære det ud.

    Verbal16-09-23 09:57

  • ★★★★★★1

    Jeg plejer at stege alle flader af i en stegegryde med gulerødder og løg. Når den er brun, så hælder jeg vand på, til det dækker stegen. Så skamkoger jeg den i en 3-4 timer. Man kan sagtens putte alle mulige grøntsager ved. Så tager jeg den op, dækker den til, og sier den mængde væske jeg skal bruge til sovs. Jeg plejer at smage væsken til med oksekrudt, salt, peber, ribsgele og så jævne den med maizena. Kulør og så en omgang fløde.

    I løbet af 3-4 timer, er der rigelig tid til at lave karamelliserede perleløg, bønner og kartofler ;)

    Du kan næsten ikke give din steg for meget, især ikke hvis den er snørret. Det dufter bare lækkert jo mere tid den får :D 

    davenport16-09-23 10:30

  • ★★★★★★0

    Nu siger du skamkoger? Den skal vel ikke bulderkoge hele tiden, men simre? Det bliver tørt, hvis den bare står for fuld drøn

    Guldager16-09-23 11:50

  • ★★★★★★0

    Ja, ok. Du har ret. Simre :)

    davenport16-09-23 13:19

  • ★★★★★★0

    Tænke nok du mente det - men vi skulle jo nødig have, at Verbal før tør grydesteg ;)

    Guldager16-09-23 13:34

  • ★★★★0

    @guldager, har du været på Restaurant Værdsat? Så lige lidt billeder derfra, og det ser ganske godt ud.

    dyg16-09-23 14:34

  • ★★★★★★0

    Nej ikke endnu. 

    Mener du deres smørrebrød eller aftenmenu? Jeg er ikke så meget til smørrebrød, men jeg skal helt sikker derhen en aften.

    Guldager16-09-23 14:39

  • ★★★★★★0

    Er ved at koge en krydderskinke. Laver resten af mine store aspargeskartofler til, med en hvid sovs, ærter og bønner. Ikke det vilde lørdagsmad, men det er jo fint nok. Der er nok ikke det vilde salg i det, men sårn er det jo! 

    davenport16-09-23 16:17

  • ★★★★0

    Nej ikke endnu. 

    Mener du deres smørrebrød eller aftenmenu? Jeg er ikke så meget til smørrebrød, men jeg skal helt sikker derhen en aften.

    Begge dele. Jeg elsker moderne smørrebrød, en af mine yndlingsrestauranter i kbh, Selma, laver næsten udelukkende smørrebrød.

    dyg16-09-23 17:09

  • ★★0

    Jeg har købt 700 gram tomatsauce, som skal bruges til kødsauce.

    Det kunne i længden bedre svare sig, da 700 gram kostede 14.75kr og et glas pizzasauce med 340 gram kostede 13.29kr så har jeg til nogle omgange. Fik også lige købt en pose pastaskruer til 7.5kr for 500 gram...

    Ryder66616-09-23 17:28

  • ★★★★★★0

    En dåse tomatpuré koster et par kroner. Finsnit et løg, steg det af i olie. Brænd puréen let af i gryden under omrøring. Kom vand i. Kom salt, peber, hvidløgspulver og tørret oregano i, og jævn den med lidt mel og kog igennem. Hvis du har de forskellige ting i skabet alligevel, kan du lave en tomatsauce selv for under en 10er, og har sparet penge :) 

    davenport16-09-23 18:06

  • ★★0

    En dåse tomatpuré koster et par kroner. Finsnit et løg, steg det af i olie. Brænd puréen let af i gryden under omrøring. Kom vand i. Kom salt, peber, hvidløgspulver og tørret oregano i, og jævn den med lidt mel og kog igennem. Hvis du har de forskellige ting i skabet alligevel, kan du lave en tomatsauce selv for under en 10er, og har sparet penge :) 

    Jeg kan ikke lide almindelige løg.

    Eneste form for løg jeg kan lide er ristede, ellers undgår jeg dem helt...og så har jeg sjældent overskud til at lave mad fra bunden...

    Ryder66616-09-23 18:16

  • ★★★★★★0

    Så sparer du penge på løg :)

    davenport16-09-23 18:19

  • ★★★0

    ja, man kan jo også vende den om og sige at man spare alt besværet for kun et par kroner ekstra. Det er vel også ideen med færdigretter. At man betaler ekstra for at spare tid og besvær.

    Aranyhajú Nyárszépe16-09-23 18:47

  • ★★0

    ja, man kan jo også vende den om og sige at man spare alt besværet for kun et par kroner ekstra. Det er vel også ideen med færdigretter. At man betaler ekstra for at spare tid og besvær.

    Lige præcis....helt enig...man kan så derefter diskutere om det kan betale sig for at få mere næring via hjemmelavet mad selvfølgelig, og de ekstra store portioner...men jeg laver det dog ikke så tit mere, og min fryser er ret lille, så kan godt unde mig, at bruge de ekstra par kroner for færdiglavet...

    Ryder66616-09-23 18:56

  • ★★★★★★0

    Men der er da ikke det store hjemmelavet i vand og puré? Det er nærmest mere vanskeligt at fragte glasset med færdiglavet hjem? Gryden skal vaskes op alligevel... Det er nok bare mig, men jeg synes bare der er noget tilfredsstillende, ved selv at lave sit mad, i stedet for alt det tilsætningslort og processed mad? I det  her ex er tiden ihf ikke det afgørende.

    davenport16-09-23 19:19

  • 0

    Jeg er ikke selv den store kok, da det ikke har min interesse, men jeg laver alt min mad selv.

    Jeg kører også efter madplan så jeg ved præcis hvad jeg skal spise hver dag og hvor mange kalorier der er samt protein, kulhydrater og fedt, som til gengæld er noget jeg interesserer mig for.

    Det gør det nemt at handle ind, da jeg ved hvad jeg skal købe og sparer mig for penge, da der ikke bliver købt alt muligt unødvendigt. Det sparer mig faktisk også for tid, da jeg kun behøver handle ind 1-2 gange i ugen eller får det leveret 

    Selve retterne tager 20-30 minutter at lave. Morgenmad og frokost lidt kortere. Det handler alt om forberedelse.

    Kiyonji16-09-23 19:55

  • 0

    Jeg plejer at stege alle flader af i en stegegryde med gulerødder og løg. Når den er brun, så hælder jeg vand på, til det dækker stegen. Så skamkoger jeg den i en 3-4 timer. Man kan sagtens putte alle mulige grøntsager ved. Så tager jeg den op, dækker den til, og sier den mængde væske jeg skal bruge til sovs. Jeg plejer at smage væsken til med oksekrudt, salt, peber, ribsgele og så jævne den med maizena. Kulør og så en omgang fløde.

    I løbet af 3-4 timer, er der rigelig tid til at lave karamelliserede perleløg, bønner og kartofler ;)

    Du kan næsten ikke give din steg for meget, især ikke hvis den er snørret. Det dufter bare lækkert jo mere tid den får :D 

    Jeg takker især Davenport, men også Guldager for at bekymre sig om stegen blev mør. Det blev den. Jeg var godt klar over at stegen ikke måtte buldrekoge. Jeg brunede stegen og tilsatte efterfølgende løg, gulerødder, peberkorn og laurbærblade. Fordi at æbletræet bugner med æbler, tilsatte jeg også et enkelt æble og så selvfølgelig vand. Forskellige opskrifter foreslog at man kunne tilsætte øl eller rødvin. Jeg valgte opskriften med rødvin, for i den stod der at jeg, udover vand, skulle tilsætte et glas rødvin og så selv drikke to glas imens stegen hyggede sig. Hvad jeg så skulle drikke resten af tiden, at stegen var over, stod der intet om? 

    Stegen fik tre timer og var super mør og saftig. Den gik ikke i stykker, da jeg skar den ud, og det eneste jeg undrede mig over var, at der stadig sad lidt fedt på stegen. Jeg ved at der altid vil sidde lidt fedt, men havde alligevel forventet, at mere af det var smeltet væk. Er i tvivl om jeg har gjort noget forkert, eller om det bare var kødet?

    Sovsen blev også god. Den gang min mor levede, kunne hun lave en drøm af en oksestegsovs, men jeg har desværre aldrig lært at lave den. Min far, som er på besøg, er på ingen måde nogen god kok, men han er til gengæld helt fantastisk til at smage til og vurdere hvad der mangler, og sammen fik vi skabt en sovs, som stadig ikke står mål med den min mor lavede, men som alligevel var tættere på end tidligere. Alt i alt et mere end vellykket måltid. 

    Verbal16-09-23 21:55

  • ★★0

    Well, jeg finder det lidt småironisk, i og med jeg ikke kokkererer til daglig, alligevel godt kan blive inspireret af tråden herinde, og er en sucker for madprogrammer hvor især Gordon Ramsay medvirker, men også Masterchef og med kniven for struben...plus det nye koncept Next Level Chef...

    Ryder66617-09-23 01:29

  • ★★★★★★1

    Lækkert Verbal! Fedtet er der altid, og det er kun godt. Puttede i fløde i sovsen? Et lille trick kan også være, at putte en god skive smør i lige tilsidst, og sukker pepper altid en sovs op. Hvis du ikke bruger alt væsken fra stegen, kan den jo gemmes til at øve med, da det jo ikke er hver dag man lige laver en oksesteg :) 

    davenport17-09-23 10:06

  • 0

    Er der nogen som kan anbefale et godt skærebræt i træ. Der er en del og også nogle ret dyre nogle, men det mener jeg er overkill til mit forbrug.

    Ved dog ikke om dem fra Ikea er ordentlig kvalitet. Her tænker på om det er et der alligevel flækker efter et års brug.

    Kiyonji18-09-23 13:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen