Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Husker du at give dem olie?

    NSF18-09-23 13:56

  • 0

    Husker du at give dem olie?

    Jep. Det er ikke så meget fordi det er gået i stykker det jeg har, men mere fordi jeg bare gerne vil have et nyt og større.

    Kiyonji18-09-23 14:22

  • ★★0

    Testede lige tomatsauce på pastaskruer med svitsede Bacontern....nøøøj, den var lækker. Krydrede det lige med lidt chili for at gi det noget bid. Fremover køber jeg den tomatsauce fremfor pizzasauce...

    Ryder66618-09-23 21:40

  • ★★1

    Jeg har et træskærebræt der er over 30år gammelt, jeg har arvet det fra min mor. Det er et stykke massiv stavlimet køkkenbordsplade, faktisk er det "hullet" fra en rundvask, det er ca 40cm og 3cm tykt. Nogle byggemarkeder sælger afskær (rester). Vores lokale Silvan har en kasse lige ved udgangen, hvor de stiller resterne hvis andre kunder har fået skåret noget på mål. Jeg er utroligt glad for mit og kan klart anbefale den løsning, så kan man også få det både i størrelse og facon som man ønsker.

    HelmerJ19-09-23 07:08

  • ★★★★0

    Har en ubehagelig lyst til at æde corndogs, så det må jeg hellere få lavet i dag. Jeg bør få købt mig en fritøse engang!

    dyg19-09-23 08:23

  • ★★★★★★0

    Hel kylling, brun sovs, kartofler og agurkesalat.

    davenport19-09-23 17:34

  • ★★★★★★2

    Lavede mad til høstfest på arbejde i dag, en 35 pax. Det gik bare super godt, og jeg blev sågar hevet frem efter middagen og blev klappet af... :O

    Forret var halve æg med plukket hvidløgslaks, hjemmerørt mayo og rejer. Hovedret var en helt perfekt rosa culotte med både ovnkartofler og flødekartofler med rød peber og oregano. Kalvesovs og salater. Desserten var pæretærte med crumble og vaniljeflødeskum. 

    Det hele kørte som en rigtig restaurant-service, og jeg huskede hvorfor jeg valgte at blive kok, og opleve den positive stress, det er at gi den hug i et par timer. (Ikke at jeg gider det hver dag, men det er sgu fedt ind i mellem alligevel ;) )

    davenport19-09-23 18:57

  • 0

    I dag blev det til flæskesteg på tube med ovnkartofler, tzatziki og en meget simpel salat.

    Verbal19-09-23 20:06

  • ★★★★★★0

    flæskesteg på tube? Hvad går jeg glip af???

    davenport19-09-23 20:25

  • 1

    flæskesteg på tube? Hvad går jeg glip af???

    Flæskesteg på tube er medister.

    Verbal19-09-23 20:34

  • ★★★★★★0

    Nej, det er sgu da frikadeller i tarm?? Pyha, troede fanme lige jeg var gået glip af noget sensationelt.

    davenport19-09-23 22:50

  • ★★★★★★0

    I går fik vi meget simpelt mad:

    Wokkede grøntsager, rød karrypasta, kokosmælk, soja, kaffirlime, bouillon og nudler. Tager ingen tid at lave. Jeg puttede noget hot sauce på.

    I dag: McDonald's - det var sønnikes valg, men det er fint nok - er altid alene med ham om onsdagen, og så hygger vi lidt med det.

    Guldager20-09-23 06:44

  • ★★★★★★0

    Nu lavede jeg lige en halv Ryder (nu er det et ord!):

    Købt pizzadej, købt tomatsauce, og så har jeg pyntet to pizzaer med hhv. løg, kebabkød, svampe og "ost" og en med grøn og rød peber i ringe, pepperoni og "ost". Det bliver spændende at smage, og se om det er mums ;D 

    davenport20-09-23 16:53

  • ★★★0

    Jeg ynder ofte at lave en fuld Ryder og købe en frysepizza. Så pynter jeg den med cocktailpølser og ekstra ost. Denne weekend har jeg dog tænkt mig at komme igennem i ædru tilstand og så kan det godt blive sundt. 

    Aranyhajú Nyárszépe21-09-23 00:49

  • ★★★★★★0

    I dag bliver det en helt klassisk forloren hare med en god flødesauce, kartofler og bagte rødbeder.

    I morgen har vi planlagt tapas, der bliver spist i sofaen, mens vi ser E.T. :)

    På lørdag en ordentlig god hjemmelavet lasagne med en fuldfed bechamelsauce til.

    Søndag ved jeg ikke helt - skal løbe halvmarathon, så gider nok ikke noget mad der. Enten pizza, indisk eller sushi.

    Guldager21-09-23 16:15

  • ★★★★★★0

    Har to tærter i ovnen, begge med porre, skinke, ost og Bacon, og så pyntet med tomater med oregano. Laver en grydefuld majskolber til, da Rema har dem på tilbud.

    På arbejdet lavede jeg 10 liter svensk pølseret, da der skulle være nok til bestyrelsesmøde i aften. Og så fik jeg at vide, at jeg skal begrænse indkøb med ca. 10%. Det er også ok, da budgettet skal hænge sammen, men de vil stadig gerne have de gode hjemmelavede retter, og de insisterer på at bruge BC Catering, i stedet for at få et Rema-kort, og så gøre indkøbene det billigere.

    Alt i alt synes jeg godt nok, at de kræver meget af min 21 timers stilling. Det er virkelig svært at nå alting, når der er rigeligt til en fuldtidsstilling. Navnlig fordi der er forskellige mennesker i det køkken hver dag, og alle har en mening om hvordan det skal være. Dvs at jeg bruger meget tid på at finde ting, flytte ting og i det hele taget høre på brok over det de andre gør forkert. 

    davenport21-09-23 16:49

  • 0

    Det er igen et af de navne der ikke giver mening. Det hedder svensk pølseret på trods af at jeg ikke kender nogle i Sverige der kender til den. Det er oftes ikke engang svenske pølser der bliver brugt. Omvendt findes der også ris à la mande, som heller ikke er fransk. Det forvirrer mig ofte.

    Forloren hare er vist oftest heller ikke med hare, men måske det var det tidligere og så fandt folk ud af at det var for ulækkert og lavede det om. Sprog er nogle gange mærkeligt

    Kiyonji21-09-23 17:32

  • ★★★★0

    Forloren hare er vist oftest heller ikke med hare

    Hvad er det så med?

    chandler7521-09-23 17:50

  • ★★★★★★1

    Mener SP har noget med spejderbevægelsen at gøre. En nem ret til mange på fx en lejrtur i fx Sverige.

    Ris ala mande er vidst opfundet af en kok på D'Angleterre som en slags improviseret dessert.

    Forloren betyder "falsk", så der indgår jo selvfølgelig ikke hare i retten, men hakket kalv/flæsk. Navnet er nok opfundet pga formen, der er et rundt, aflangt stykke kød omviklet med Bacon, og som tillige tit laves "som vildt" dvs. med fx tyttebær i sovsen.

    Er det pis, eller bliver du oprigtig forvirret??

    davenport21-09-23 18:05

  • 0

    Hvad er det så med?

    Er det ikke bare et farsbrød med svinekød. Det var det i hvert fald sidste gang jeg fik det, men det er så også en del år efterhånden. Jeg ved faktisk heller ikke om det er en regionsret. 

    Kiyonji21-09-23 18:06

  • 0

    Nej jeg bliver ikke så meget forvirret over retterne da jeg ved hvad de indeholder, men første gang jeg stiftede bekendtskab med dem gjorde jeg. Det har nok været som barn.

    Nu er det mere navnene der forvirrer. eller undrer, men min hjerne er nok også lidt underligt indrettet :) Jeg var egentlig også overbevist om at der tidligere blev brugt hare, men det er måske ikke rigtigt. Jeg vidste så heller ikke at forloren betyder falsk, men det er nok fordi det er et gammelt ord som ikke bruges længere. Der er så også noget der hedder forloren skildpadde, som jeg aldrig har fået. Der gør det noget mere usandsynligt at der nogensinde har været brugt skildpadde, da det vel næsten bliver betragtet som et kældedyr i Danmark og ikke ligefrem noget du går på jagt efter :)

    Kiyonji21-09-23 18:16

  • ★★★★0

    Som Kiyonji: Jeg var ikke klar over, at "forloren" betød falsk. Jeg troede oprigtigt, at det var hare, der var tilberedt på en bestemt (forloren) måde :D

    Kan man så slet ikke få rigtig hare?

    chandler7521-09-23 18:20

  • ★★★★0

    Jeg er ved at lave spaghetti-færdigretten "Miracoli", som jeg har lavet siden 90'erne, hvis jeg som teenager var alene hjemme. Det er en æske med spaghetti, tomatpure og krydderi. Kog spaghetti, opvarm pure tilsat vand og tilsæt krydderi.

    Genialiteten her er krydderiet, som er (næsten) alle pengene værd, og som muligvis også er grunden til, at færdigretten er forblevet uændret i 30 år. Med undtagelse af prisen, naturligvis.

    Suppleret af et hvidsløgsflute...

    chandler7521-09-23 18:36

  • ★★★★★★0

    de insisterer på at bruge BC Catering, i stedet for at få et Rema-kort, og så gøre indkøbene det billigere.

    Jeg har lige været til et møde med indkøbsafdelingen i Odense Kommune, fordi de gerne ville høre, hvordan vi køber ind på folkeskoler. Og de har jo lavet kommunale indkøbsaftaler som helst skal bruges. I Odense har de 40! ansatte til at håndtere de aftaler - i stedet for selv bare kan gøre det. Der er sikkert en fornuftig grund til det, men når man står i det, er det pisse træls.

    Jeg mener at have læst, at svensk pølseret kommer fra lejrture i Sverige, hvor man på den sidste dag tog kødresterne og kogte sammen med kartofler.

    Men jeg fandt også noget på quora om, at det kommer fra en svensk ret, der hedder "korv strogranof", hvor man erstattede oksekød fra beuf stroganof med svensk oksepølse.

    Og endelig - ChatGPT siger det er en afart af "pyt i panna" - men det er jo så egentlig biksemad, så den ved jo ikke noget!

    Guldager21-09-23 19:01

  • ★★★★★★0

    Nogle af mine bedsteforældre havde forlorne tænder, og det betød ikke at de var tilberedt :D (Gebis)

    Mht. indkøbsaftaler, så arbejder jeg for KFUM, så det er op til stedet selv. Jeg tænker egentlig at det er mit ansvarsområde, men min chef er lige taget på ferie, så jeg tror jeg vender den med hende, når hun vender tilbage. Det ville kræve en del handlen ind, men samtidig spare en masse penge. Det er jo ikke billigt (eller miljøvenligt!!) at have en lastbil kommende to gange i ugen med vare for ca. 1500,- pr. gang. Vi kunne som sådan oprette en stilling for en frivillig, som ansvarshavende indkøber...

    davenport21-09-23 19:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen