Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Har kørt dansk bøf på arbejdet i dag. Bare klassisk, men jeg skal da love for, at det var noget de kunne lide. Jeg udsolgte på en time (40 serveringer!!) Så der var smæk på service, på den positive måde, da det hele bare kørte på en snor. Og vi havde besøg, fra andre af vores KFUM-afdelinger, der var til fokusmøde, som også fik en portion mad.

    Efter service, var jeg henne på Restaurant Valdemar, der skal levere mad til vores medarbejderdag på tirsdag. De laver noget jeg aldrig har fået: svineslips, som skulle være noget nær flanksteak, bare fra gris. Og så en dessert. Jeg forhandlede lidt, da jeg kun havde 200 pr. pax, hvilket er meget lidt for to retter, men de ville gerne lave noget, når det jo drejede sig om frivillige og vi også er naboer :D Fedt!

    Til aften herhjemme, lavede jeg en culotte med kartofler, gulerødder, løg og tomater i ovnen, og en sovs til. Den blev perfekt rød, og det smagte dejligt, men de er jo vant til det, så det var bare sådan "ja, det var da fint". Ved snart ikke, hvad jeg skal finde på, for at noget er lækkert mere? I går var det tomatsuppe med suppenudler og kødboller, og det fik ben at gå på, så tror jeg notcher den ned her i efteråret, og bare kører klassiske, danske retter. (Kunne godt snart æde en mængde medister...)

    davenport26-09-23 20:21

  • 0

    Fik lunch/frokost hos en italienskinspireret restaurant, Olivia er navnet, som hedder  penne al pollo ubriaco, som er penne, kylling, bacon, basilikum, tomat, Chili og fløde. Så italienskinspireret. Dertil purezza mineralvand, som kan virke underligt da der altid bliver serveret gratis vand på alle restauranter. Smagen af purezza er dog virkelig god og passer fint til pasta.

    Kiyonji28-09-23 15:05

  • ★★★★★★0

    Lavede kyllingebryst, ovnkartofler og en løg/paprika sauce på arbejde i dag. Manglede to for at have udsolgt, så det har været en god uge.

    Jeg er dog udfordret af min sous chef, der ikke begriber, at når der er service, så skal der ikke til at laves banankage med chokolade... Jeg har altid hadet det der med, at folk ikke kan se det indlysende i køkkendrift. Givet at der manglede kage i vores montre, men gæsterne spiser jo ikke kage til middagsmad, og det kunne sagtens vente til bagefter, uden at der var nogen der døde af kagesult... Hun går meget op i salat, og synes tit det mangler (fordi hun godt selv kan lide det!) - den anden dag spurgte hun ind til det, og jeg måtte så indrømme, at jeg måske synes, at det ikke helt passer til dansk bøf med løg, kartofler og brun sovs. 

    Da de ansatte mig, blev køkkendriften og ansvaret overleveret til mig, men der er nogen der skal blande sig hele fucking tiden. Det er frustrerende.

    davenport28-09-23 15:21

  • 0

    Du kan vel tilbyde at lave en agurkesalat.

    Jeg kan egentlig også godt lide salat, men kun hvis der laves noget variation. Altså den der iceberg med agurker, tomat og majs er der altså ikke meget ved, synes jeg 

    Kiyonji28-09-23 15:44

  • ★★★★★★0

    Jeg er helt med på en masser af grøntsager, men sådan en blandet grønt salat on the side gider jeg ikke. Ofte passer det heller ikke til retten. Desuden er agurk den mest ligegyldige af alle grøntsager...men kan være fin syltet eller i en raita.

    Når jeg laver salat, så er det sådan noget som vandmelonsalat og spidskålssalat.

    Jeg var på Cuckoos Nest i Odense, hvor jeg fik en burger og fritter, og der var bare klasket en salat med iceberg, rødløg, oliven, croutoner og 3-4 andre ting sammen. Det passede slet ikke til (og pomfritterne lå og søbede i vandet og dressing derfra).

    ----

    I går stod den på bestille-indisk. Jeg valgte en Chicken Vindaloo og som en ny feature kunne man bestille den stærk, 2xstærk og 3xstærk. Valgte det sidste og det var ok, men lige i overkanten. Tror jeg nøjes med 2 næste gang.

    I aften er det tomatsuppe med suppehorn og ostebrød. Simpelt og godt. Selvfølgelig lavet på friske tomater, der bliver bagt i ovnen først.

    Guldager28-09-23 16:05

  • ★★★★★★0

    men gæsterne spiser jo ikke kage til middagsmad

    Det er sgu da fordi, der ikke var noget! ;)

    Guldager28-09-23 16:07

  • ★★★★★★0

    Det kan der være noget om... :)

    davenport28-09-23 16:32

  • ★★0

    I aften mad fra McDonald's, en cheeseburger menu, bestående af to cheeseburgers stor pomfrittes og en stor cola...

    Det er dælme også ved at være længe siden jeg har fået det!...

    Ryder66628-09-23 16:50

  • 0

    Det er altså noget sjovt noget det der med kaffe og kage. Jeg ved ikke om det er ved at uddø lidt men jeg ved mine forældre og deres generation så skal der altid være kaffe og kage når nogle kommer på besøg. Her i Sverige skal folk også altid have sin fika. Eller det med at du skal have noget med på din fødselsdag.

    Som en af mine tidligere kollegaer sagde, så undrede han sig over at det er ham som skal tage kage med. Det er hans fødselsdag så det bør være alle andre der har kage med til ham.

    Kiyonji28-09-23 17:24

  • ★★★★0

    Desuden er agurk den mest ligegyldige af alle grøntsager

    Jeg mener også, jeg har læst, at det ikke er nogen særlig sund grøntsag, da den nærmest bare består af vand.

    I aften mad fra McDonald

    Jeg bryder mig virkelig ikke om McD - jeg synes det er som at tygge i et stykke vådt pap. Burger King derimod har jeg været vild med lige siden min tid på college i Santa Barbara, hvor den daglige frokost bestod i en Whooper med pommes frites.

    Det er altså noget sjovt noget det der med kaffe og kage

    Når jeg får familien på besøg i kolonien, skal der også altid kaffe og kage på bordet. Jeg er meget lidt vild med kage og kan til nød klemme et lille stykke ned.

    Når jeg var på besøg hos min mormor og morfar, var det altid med kaffe og småkager på bordet. Småkager kunne jeg lidt bedre håndtere.

    chandler7528-09-23 17:47

  • 0

    Hvis jeg skal vælge mellem McD og BK vil jeg også helt klart vælge BK. Det får mig til at tænke på en ting som stadigvæk undrer mig, jeg ved ikke om det er det samme i Danmark. Hvis jeg bestiller en menu så får jeg posen med menuen og en iskold sodavand ved siden af. Jeg skal spørge efter en større pose med krusholder hver gang uanset om det er McD eller BK, altså når jeg bestiller som takeaway. Jeg har endda prøvet det om vinteren med minusgrader udenfor. Og jeg går altså ikke med en kold sodavand i hånden i minusgrader i 5-10 minutter. Og de har sjovt nok altid poserne på lager 

    Kiyonji28-09-23 18:27

  • ★★0

    Jeg har nu altid foretrukket McDonald's...

    Det er ihvertfald mere end 10+ år, siden jeg har besøgt Burger King, så om det med tiden har ændret er jo et godt spørgsmål...

    Ryder66628-09-23 19:05

  • ★★★★★★0

    Pomfritter og nuggets er bedst på McD, burgere er bedst på BK, synes jeg.

    --

    Den tomatsuppe sad lige i skabet!

    • 1 gulerod
    • 1 løg
    • 1 bladselleri
    • 6 store tomater
    • 1 bakke cocktailtomater
    • Evt. rød chili
    • En håndfuld frisk basilikum 
    • 2 dl fløde
    • 70 g tomatpure
    • Hønsebouillon
    • Olivenolie
    • Salt
    • Peber
    • Sukker
    • Æblecidereddikke

    Bag tomater med en god sjat olivenolie i ovn i 15 min på 225 grader varmluft, mens de andre grøntsager hakkes groft og sauteres. Ca 2 dl hønsebouillon tilsættes grøntsagerne og det koges mørt indtil tomater er færdige.

    Bland og blend tomater, grøntsager og frisk basilikum helt fint - evt. si det - og kog op med fløde. Smag til med salt, peber, sukker, tomatpure og æblecidereddikke (eller balsamico).

    Vi fik suppehorn og ostebrød (baguette vendt i olivenolie, drysset med cheddar og bagt i ovn), men Bacon, croutoner, æble, serrano og en masse andet kan også passe til.

    Guldager28-09-23 19:16

  • ★★★★★★1

    Jeg synes generelt, at BKs burgere er for tørre. Og deres salat og løg er hugget ud med en sløv økse. McD er lige dét mere raffineret, og er også mere gennemført, både hvad maden angår, men i høj grad også mht. medarbejderne. BKs virker totalt ligeglade, og ser ud som om de ingen stolthed har ved deres arbejdsplads. Og det har vi både Bossy og Jazzys ord for! 

    davenport28-09-23 19:57

  • ★★★★★★0

    Ja, det er rigtigt. Det virker til, at McD har et bedre arbejdsmiljø en BK. På BK er det bare nogen, der skal tjene lidt penge, men på McD opbygger de en kultur. Sådan virker det hvert fald på mig.

    Guldager28-09-23 20:43

  • ★★0

    Lidt natmad i form af Daloon forårsruller.

    Det er ovnruller, da jeg har bedst erfaring med disse, eftersom dem til pande, hurtigt bliver sorte/brændte og kolde inde i, hvor dem til ovn bliver gennembagte...

    Og så er det den halvkedelige version, med ketchup og remoulade som eneste tilbehør...men det plejer nu at være mega mums...

    Ryder666 4-10-23 02:20

  • ★★★★★★0

    Dem til panden, skal have tid. Granted, det er nemmere i ovnen. Men hvis man har tålmodighed, så er de mest lækre fra panden. Da jeg havde café, kunne jeg få fat i de "rigtige". (Dem der skal fyres af i friture) Det er eddermame level 2 ;)

    Har alt for mange æg, så skal finde på noget til aften, hvor der indgår op imod 30 æg... Og er ret blank, da ingen undtagen mig kan lide æggekage..

    davenport 4-10-23 10:35

  • ★★0

    GRATING det bruger alle de store steder, det lige som biksemad, bare stødt ind i æg, det elsker alle

    Eller skrammelæg, men det er der ingen der gider ha

    HelmerJ 4-10-23 10:53

  • ★★★★★★0

    Er du skæv?

    davenport 4-10-23 11:41

  • ★★0

    Dem til panden, skal have tid. Granted, det er nemmere i ovnen. Men hvis man har tålmodighed, så er de mest lækre fra panden. Da jeg havde café, kunne jeg få fat i de "rigtige". (Dem der skal fyres af i friture) Det er eddermame level 2 ;)

    Har alt for mange æg, så skal finde på noget til aften, hvor der indgår op imod 30 æg... Og er ret blank, da ingen undtagen mig kan lide æggekage..

    Min tålmodighed i et køkken, er tæt på lig nul, så foretrækker den nemmeste løsning. I nat står den på de sidste 3 forårsruller, inden sengetid...

    Ryder666 6-10-23 02:58

  • ★★★★★★0

    Laver en grydefuld mørbradgryde med kartoffelmos. Og det er konens egen skyld, fordi hun spurgte hvad jeg mest havde lyst til. Og det var det! 

    Jeg har en ordentlig klump kalvekrudt i, så det kommer til at smage af noget. 

    davenport 6-10-23 16:27

  • ★★★★★★0

    Medister, hvide kartofler, rødkål, porre og gulerødder og en tyk, brun sovs. Jeg kan faktisk mærke, at jeg blev federe...

    davenport 8-10-23 17:50

  • ★★★★★★0

    Det gør du uanset, hvad du spiser! Så bare spis løs ;)

    Men ok, jeg har også taget 10 kg på, på et år, så måske ikke lytte til mig...

    I dag står den på boller i karry med ris. Der er karry, koriander, spidskommen og lidt bukkehornsfrø i karrysovsen og så normale, hjemmelavede kødboller.

    Guldager 8-10-23 18:10

  • ★★★★★★0

    Er begyndt på madplan igen, for vi har simpelthen brugt så mange penge på at bestille.

    Mandag: Perlebygrisotto med svampe og Bacon

    Tirsdag: Fiskefilet, kartofler og persillesovs

    Onsdag: Pia og Lauge får en færdiggret - jeg er ude af huset

    Torsdag: Gullasch

    Fredag: Lasagne

    Lørdag: Er alene med sønnike, så det ender sgu nok med McDonald's

    Søndag: Mexicanske pandekager.

    Guldager 8-10-23 18:13

  • 0

    Det er så lige to retter i træk jeg ikke bryder mig specielt meget om. Hvis den næste så lige får stegt flæsk, så har vi hattrick :) De to første kan jeg så spise, hvis det skal være, men stegt flæsk kan jeg på ingen måde få ned.

    Kiyonji 8-10-23 18:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen