Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★★0

    Det er ikke kun alderen, selvom det også er noget af det. Min 80-årige overbo Erling kan bruge flere timer om dagen med at lave havearbejde i vores have og er fuldstændig åndsfrisk. Han er også medlem af vores bestyrelse.

    Jeg nævnte, at Biden jo var ældre end ham, og Erling svarede, at det var fuldstændig vanvittigt, at Biden (og også Trump) genopstillede taget hans fysiske og kognitive evner i betragtning. Og det vil jo nok ikke blive bedre i løbet af de næste 4 år...

    Det kan godt være, at Biden har fået mere politik igennem end Obama, men Obama er måske også den præsident i nyere tid, der fik mindst muligt politisk ud af sine 8 år (men han var og er selvfølgelig super karismatisk).

    Og Biden har kun én gang tidligere været mere upopulær, end han er nu - og Trump og republikanerne vil igen og igen frem til valget slå ned på hans alder og missteps.

    Jeg tror måske, at Biden er overbevist om, at kun han kan slå Trump, og måske har han en plan om at vinde og så træde tilbage før tid og overlade præsidentembedet til VP'en.

    Men jeg tror, at Trump vinder, hvis ikke Biden træder til side før og lader en yngre kandidat overtage. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvem det kunne være. De fleste betting-firmaer har Michelle Obama som bedste bud...

    chandler75 9-02-24 22:56

  • ★★★5

    Men altså, hvad republikanerne slår ned på er jo 100% ligegyldigt. Trump er ikke markant yngre end Biden, selv under optimale forhold kan manden ikke holde en tanke mere end 10 sekunder, før han begynder at tale om noget andet, eller bare siger noget der ikke giver mening og han kan dårligt gå op og ned ad trapper, uden at droppe død pga. overvægt. Samtidig med at han slog tusindvis af amerikanere ihjel pga. løgne og idioti i forbindelse med Covid-19.

    Man kan jo ikke rigtigt analysere valget i USA ud fra hvad vi betragter som normale omstændigheder, fordi valget er jo mellem en mand der har ført en politik der har fået folk i arbejdet, har stillet en del mennesker økonomisk bedre, har gjort visse typer medicin markant bedre mv, og en mand der lyver hver gang han åbner munden, er åbenlyst kriminel, opfører sig som et barn og med sikkerhed vil hævne sig på sine politiske modstandere med vold, hvis han får muligheden for det.

    Man skulle mene at valget mellem demokrati og diktatur ville være SUPER åbenlyst og der er talrige eksempler på at både Trump og republikanerne vil bruge minoriteter til at få magt, for at vende sig mod dem i det øjeblik de har magten. Faktisk vil Trump bruge alle, familie, venner og politiske allierede for at fremme sin dagsorden, og ryster ikke på hånden, når han dropper dem i det øjeblik de ikke længere er brugbare for ham.

    Alligevel er der minoriteter der siger "aaah, demokrati er ok, men Biden er lidt gammel" eller republikanere der siger "ja, han har stukket sin familie og sine allierede i ryggen igen og igen, men mig.. jeg er speciel, så det sker ikke for mig".

    Så mellem at redde demokratiet i USA eller overgive landet til en mand der har sagt at han vil være diktator fra dag 1.. man skulle mene at valget var åbenlyst, men nej.

    Biden kunne være 40 år gammel, løbe et marathon om dagen, have en pik på 30 cm. og tre PhD'er, samtidig med at han var countrysanger, men det ville ikke gøre noget som helst for Trumps kernevælgere.

    Måske vil en anden person have en bedre chance, jeg har svært ved at se det og ser man på historien er det utroligt sjældent at en amerikansk præsident kun sidder i én periode. Ud af de 45 foregående præsidenter, er det kun sket 11 gange.

    Mit håb er at de yngre generationer gør en indsats. Fordi det er dem der nok mest mærker republikanernes politik, fra rettigheder for LGBT+ personer der rulles tilbage, abortforbud og at konstant få at vide at de er dovne og dumme, selvom de lever i en verden hvor de skal have en kandidat for at kunne få et job der betaler mindstelønnen, men som stadig ikke er nok til at betale huslejen. Nå ja, og så vil de mærke alle de miljø- og klimatiltag der øjeblikkeligt bliver rullet tilbage, hvis Trump bliver prez igen.

    NSF10-02-24 01:35

  • ★★★★★★0

    Danmark er et dejligt land - på trods af de fejl der også er.

    Wayne10-02-24 07:35

  • ★★★1

    Der er dog en vis risiko for at Danmark ikke forbliver dejligt (udover alle klimaproblemerne som ingen gør noget ved), hvis der vælges en præsident som Trump. Han er meget pro-Putin, så der er nok ikke den store chance for at USA gør noget, hvis Rusland beslutter sig for at udvide mod vest.

    NSF10-02-24 09:31

  • ★★★★★0

    Måske vil en anden person have en bedre chance, jeg har svært ved at se det og ser man på historien er det utroligt sjældent at en amerikansk præsident kun sidder i én periode. Ud af de 45 foregående præsidenter, er det kun sket 11 gange.

    Men siden Nixon er det til gengæld sket 4 ud af 8 gange, at den siddende præsident ikke er blevet genvalgt på trods af at have stillet op, så det ser ud til, at vælgerne ikke er helt så trofaste som tidligere i historien.

    Jeg har altid "heppet" på demokraterne - der i dansk øjemed jo vel egentlig mest minder politisk om den nuværende SVM-regering. Jeg er ikke sikker på, at det ikke vile være en fordel af hive en dark horse ind til at erstatte Biden.

    chandler7510-02-24 13:22

  • ★★★★★★3

    Det er lidt langt ude, med de nye prisstigninger de forventer at indføre. De rige æder 3 gange så meget oksekød som de fattige, og som man kunne høre i nyhederne, var de rige jo egentlig ligeglade. De interviewede en fra Nord Sjælland, og han synes da det var ærgerligt, men well... Han var også kreativ direktør. Dem jeg kender, der har penge, putter jo bare det de har lyst til i vognen. De ser slet ikke på prisen. 

    Så stiger brændstof med samme resultat. Og rejser.

    Det er social skævridning, men nok også ret uløseligt. 

    davenport17-02-24 10:42

  • ★★★★★★2

    Det er lidt langt ude, med de nye prisstigninger de forventer at indføre. De rige æder 3 gange så meget oksekød som de fattige

    Sådan vil det altid være, når afgifter kommer på noget, som alle bruger. Men jeg er helt og aldeles for en mere aggressiv CO2-beskatning, og hvis det går for hårdt udover dem med få penge, så må der kompenseres på anden vis over skatten. Men de skal satme ikke gør som med flyafgiften, som går til ældrecheck - CO2-afgift skal gå direkte til grøn omstilling og/eller beskyttelse mod mere ekstremt vejr såsom kystsikring.

    Mit håb er at de yngre generationer gør en indsats.

    Det gør de. Jared Moskowitz, Cortez og Ilhan Omar og flere andre yngre demokrater råber højt og finder sig ikke i mere pis fra især MAGA-delen. 

    Det kan godt være, at Biden har fået mere politik igennem end Obama

    Grunden den måde, som USAs system er skruet sammen på, kan man ikke helt bruge det som målestok. En lov skal både igennem repræsentanternes hus og senatet, og hvis ikke begge har en majoritet indenfor samme parti, kan der effektivt bare blokeres. Tror måske, at Biden har fået mere igennem, fordi republikanerne kun har et overtal på 7 i repræsentanternes hus.

    Men ja, deres system er vanvittigt. Winner takes all udelukker en masse stemmer og blokere for effektiv lovgivning. Der er Biden faktisk en stor fordel, fordi han er så meget inde i gamet og har så mange kontakter og tråde at trække på. Deres filibuster-regel er også helt fucked.

    Deres partier er også kæmpe - der er godt langt fra John McCain til Donald Trump.

    Men USA er snublende tæt på at trække sig i en facistisk retning, hvis Trump bliver genvalgt. Man kan kun håbe på, at det så bliver demokraterne, der vinder både huset og senatet. MAGA-kulten er så vanvittigt langt væk fra virkeligheden...

    Guldager17-02-24 11:47

  • ★★★0

    Det gør de. Jared Moskowitz, Cortez og Ilhan Omar og flere andre yngre demokrater råber højt og finder sig ikke i mere pis fra især MAGA-delen. 

    Jeg tænkte mere på vælgerne. En rigtig stor del af gen z er blevet stemmeberettigede siden sidste valg og de vil typisk svinge i retning af demokraterne, netop fordi sammen med millennials, er det jo virkelig de to generationer der vil mærke konsekvenserne af den republikanske politik, hvis den bliver gennemført. Her og nu bliver alle selvfølgelig påvirket, men alle klimahensyn vil nærmest øjeblikkeligt blive smidt ud af vinduet, som Trump jo gjorde da han var præsident sidst. Der skal tjenes nogle penge.

    NSF17-02-24 12:12

  • ★★★★★1

    Men de skal satme ikke gør som med flyafgiften, som går til ældrecheck - CO2-afgift skal gå direkte til grøn omstilling og/eller beskyttelse mod mere ekstremt vejr såsom kystsikring.

    Men som tidligere nævnt er det jo bare snak. Det hele bliver taget fra én fælles kasse, så man kan lige så godt sige, at flyafgiften går til våben til Ukraine eller kompensation til Mink-avlerne.

    Som Mimi Jakobsen sagde i Politiken:

    "Jeg synes, der er mange mærkværdige ting, der er kommet ind i politik. Jeg tænkte på det så sent som i går, da de begyndte at sige, at nu skulle man betale mere i flyafgift, og så skulle nogle af pengene gå til ældrechecken. Og jeg sidder og tænker: Hvad taler I om – det er én kasse hele lortet! Og den mest absurde var jo den der med store bededag, der skulle gå til kampflyene. Jamen jeg har aldrig i mit liv hørt noget så åndssvagt."

    chandler7517-02-24 12:25

  • ★★★★★1

    Jeg synes også, det er grotesk, at Danmark vist nærmest er det eneste land med den samme moms på alt.

    Sæt dog momsen på grøntsager markant ned - fjern den gerne helt. Og sæt momsen på oksekød i vejret, så det nærmere bliver en luksusspise fremfor hverdagsmad.

    Dem jeg kender, der har penge, putter jo bare det de har lyst til i vognen. De ser slet ikke på prisen.

    Personligt kender jeg ikke nogen, der ikke ser på prisen, men jeg kender så heller ikke nogen rigtig rige :)

    chandler7517-02-24 12:35

  • ★★★★★★1

    Men som tidligere nævnt er det jo bare snak. Det hele bliver taget fra én fælles kasse, så man kan lige så godt sige, at flyafgiften går til våben til Ukraine eller kompensation til Mink-avlerne.

    Som Mimi Jakobsen sagde i Politiken:

    "Jeg synes, der er mange mærkværdige ting, der er kommet ind i politik. Jeg tænkte på det så sent som i går, da de begyndte at sige, at nu skulle man betale mere i flyafgift, og så skulle nogle af pengene gå til ældrechecken. Og jeg sidder og tænker: Hvad taler I om – det er én kasse hele lortet! Og den mest absurde var jo den der med store bededag, der skulle gå til kampflyene. Jamen jeg har aldrig i mit liv hørt noget så åndssvagt."

    Men det er ikke helt rigtigt. Hvis man laver en ny afgift med den begrundelse at finansiere noget andet - så er der jo tale om to kasser. I sidste ende er det Danmarks penge, men det betyder ikke, at man bare kan rykke rundt på det hele. Og fordi de hæver ældrechecken med den begrundelse, at de får penge fra flyafgiften - så går der færre penge til grøn omstilling. 

    Der er selvfølgelig ikke nogen, der siger, at en øget afgift skal være lig med øgede udgifter et andet sted...

    Guldager17-02-24 13:18

  • ★★★★★★2

    Men ja, det er jo mest retorik :) - jeg er bare altid lidt træt af, at der ikke er nok fokus på grøn politik.

    Der er tre områder, der skal stærkt opprioriteres i min optik:

    • Folkeskolen
    • Psykiatrien
    • Grøn politik

    Sidstnævnte fordi jeg gerne vil have, at sønnike og potentielle børnebarn har en verden, der er til at leve i, og de to første fordi jeg simpelthen ikke kan forestille mig, at det på sigt koster noget at investere i de to områder. En langt bedre folkeskole og en langt bedre psykiatri giver færre patienter med livslange problemer, vil jeg mene. 

    Jeg har en elev, som er blevet henvist til psykiater - i november 2025...

    Guldager17-02-24 13:25

  • ★★★★★★2

    Så er der også en skole på Fyn, der har skrevet et bekymringsbrev til kommunen. Gad vide hvor mange af dem, der kommer nu?

    En ting er dog sikkert - der skal nok være en masse mennesker, som har mange meninger om, hvad lærere og skole burde gøre - men som hverken forstår sig på pædagogik, klasseledelse, skoleledelse eller folkeskoleloven.

    Selvfølgelig er enhver trussel forkert og der skal handles, men det er faktisk meget svært at gøre noget.

    En folkeskole kan IKKE smide en elev ud af skolen. Man må gerne hjemsende elever, men der er loft for, hvor mange dage om året, det kan være. Man må gerne flytte eleven over i en anden klasse - og man må gerne flytte eleven til en ny skole, hvis den nye skole siger ja - men så skal eleven opføre sig meget ordentligt, ellers ryger vedkommende bare tilbage igen.

    Så er der alt det her med: "der skal bare være noget konsekvens!" - men det virker faktisk ikke på pre-pubertære børn alligevel, for deres hjerne har ikke udviklet evnen til at forstå konsekvenser endnu. Et andet problem er: hvad gør man så, når eleven er blevet immune overfor konsekvenserne? Så er der kun optrapning tilbage.

    Jeg er med på, det er hårdt for dem, der har børn, der bliver udsat for mobning og trusler - men hvis man ser det ud fra et fugleperspektiv, så stopper en elev ikke med mobning og trusler bare ved et skoleskift.

    Så er er også hele den her: "det er forældrenes opdragelse, den er gal med!" - oooog nej, så let er det desværre ikke. Problemet er, at hvis man hele tiden vil placere en årsag til en uhensigtsmæssig årsag, så ser man aldrig de strukturere, der gør, at elever opfører sig som de gør. 

    Men hvad gør man så?

    Ud fra mit perspektiv - og det ret begrænset - så kan en stor del undgås ved at ansætte flere pædagoger, lave mindre klasser, lave kortere skoledag og give lærerne mere tid til forberedelse. Der er simpelthen ikke personale eller tid nok til at samle elever op, der har behov for det. Og al forskning viser tydeligt, at en god og stærk relation til en stabil voksen, er noget af det, der virker allerbedst for elever. Selvfølgelig har vi også hele inklusionstanken, hvor en folkeskole både skal rumme de allerdygtigste, dem i midten (som der er flest), de fagligt svage elever og så dem, der slet ikke kan modtage en kollektiv besked, fordi deres hjerne på ingen måde kan fine ud at strukturere sig selv. Og de ordblinde, de aggressive, de depressive osv. Men man har sådan ca. 15 minutter til at forberede sig til 45 minutter, og hvis alles faglige niveau skal tilgodeses, så er det godt nok ikke lang tid, hvis man har 25 elever. 

    Et andet problem er, at skoledagen er alt for lang - der er alt for meget pres. Desværre har de sidste mange regeringer haft den fuldstændige fucked up tanke, at hvis danske elever skal være bedre, skal vi have flere test, flere prøver og flere faglige krav - men man bliver ikke bedre ved at sætte kravene op, men bliver bedre ved at få mere ro på.

    Og så er den rant ovre :)

    Guldager19-02-24 19:30

  • ★★★★★★1

    Giver dig helt ret. Min datter i 9. er fuldstændig nedkørt, og går til terapi for at holde til det pga. de ting du beskriver. Hun er kun tilfreds med et 12 tal, og som jeg ser det, er det ikke hendes skyld, det er presset på hele tiden at skulle fyre den af. Ro kunne være en god ting!

    davenport19-02-24 20:01

  • ★★★1

    Ikke som dengang jeg var dreng, hvor vi lyttede til punk, røg hass og knaldede på livet løs, og stadig scorede 13!

    NSF19-02-24 20:06

  • ★★★★★★0

    Giver dig helt ret. Min datter i 9. er fuldstændig nedkørt, og går til terapi for at holde til det pga. de ting du beskriver. Hun er kun tilfreds med et 12 tal, og som jeg ser det, er det ikke hendes skyld, det er presset på hele tiden at skulle fyre den af. Ro kunne være en god ting!

    Problemet er, at man skal bruge så meget tid på at snakke fremtid, fremtid og fremtid. Og karakterer, for nu er det jo blevet sådan, at det der før var prøver i folkeskolen, er blevet til eksamener. Forskellen er, at prøver før var for at prøve at være i en eksamenssituation før ungdomsuddannelse, men nu er det mere eller mindre eksamener, fordi der er karakterkrav.

    Desuden er der kommet flere faglige krav, som lærerne skal opfylde - i stedet for bare at lave god og interessant undervisning, som er relevant for de unge. 

    Og før gamle mennesker bryder ind og siger "da jeg var ung kunne vi sagtens bla bla bla" - så nej, for intet er, som da du var ung ;) - jeg er eddermame glad for, at jeg ikke var ung i en tid, hvor der var SoMe og smartphones.

    Guldager19-02-24 21:26

  • ★★★★★★1

    Tror vi er meget 1:1 på det her :)

    De unge er på hele fucking tiden, og de kan ikke slippe væk fra det. Det står på en skærm. Obey!

    Som rekreation præger jeg hende med film. Lige nu er hun inde på værelset og ser The Whale :)

    davenport19-02-24 22:07

  • ★★★2

    Så er der også en skole på Fyn, der har skrevet et bekymringsbrev til kommunen. Gad vide hvor mange af dem, der kommer nu?

    En ting er dog sikkert - der skal nok være en masse mennesker, som har mange meninger om, hvad lærere og skole burde gøre - men som hverken forstår sig på pædagogik, klasseledelse, skoleledelse eller folkeskoleloven.

    Selvfølgelig er enhver trussel forkert og der skal handles, men det er faktisk meget svært at gøre noget.

    En folkeskole kan IKKE smide en elev ud af skolen. Man må gerne hjemsende elever, men der er loft for, hvor mange dage om året, det kan være. Man må gerne flytte eleven over i en anden klasse - og man må gerne flytte eleven til en ny skole, hvis den nye skole siger ja - men så skal eleven opføre sig meget ordentligt, ellers ryger vedkommende bare tilbage igen.

    Så er der alt det her med: "der skal bare være noget konsekvens!" - men det virker faktisk ikke på pre-pubertære børn alligevel, for deres hjerne har ikke udviklet evnen til at forstå konsekvenser endnu. Et andet problem er: hvad gør man så, når eleven er blevet immune overfor konsekvenserne? Så er der kun optrapning tilbage.

    Jeg er med på, det er hårdt for dem, der har børn, der bliver udsat for mobning og trusler - men hvis man ser det ud fra et fugleperspektiv, så stopper en elev ikke med mobning og trusler bare ved et skoleskift.

    Så er er også hele den her: "det er forældrenes opdragelse, den er gal med!" - oooog nej, så let er det desværre ikke. Problemet er, at hvis man hele tiden vil placere en årsag til en uhensigtsmæssig årsag, så ser man aldrig de strukturere, der gør, at elever opfører sig som de gør. 

    Men hvad gør man så?

    Ud fra mit perspektiv - og det ret begrænset - så kan en stor del undgås ved at ansætte flere pædagoger, lave mindre klasser, lave kortere skoledag og give lærerne mere tid til forberedelse. Der er simpelthen ikke personale eller tid nok til at samle elever op, der har behov for det. Og al forskning viser tydeligt, at en god og stærk relation til en stabil voksen, er noget af det, der virker allerbedst for elever. Selvfølgelig har vi også hele inklusionstanken, hvor en folkeskole både skal rumme de allerdygtigste, dem i midten (som der er flest), de fagligt svage elever og så dem, der slet ikke kan modtage en kollektiv besked, fordi deres hjerne på ingen måde kan fine ud at strukturere sig selv. Og de ordblinde, de aggressive, de depressive osv. Men man har sådan ca. 15 minutter til at forberede sig til 45 minutter, og hvis alles faglige niveau skal tilgodeses, så er det godt nok ikke lang tid, hvis man har 25 elever. 

    Et andet problem er, at skoledagen er alt for lang - der er alt for meget pres. Desværre har de sidste mange regeringer haft den fuldstændige fucked up tanke, at hvis danske elever skal være bedre, skal vi have flere test, flere prøver og flere faglige krav - men man bliver ikke bedre ved at sætte kravene op, men bliver bedre ved at få mere ro på.

    Og så er den rant ovre :)

    Jeg er jo i udgangspunktet 100% enig i det, du skriver vedrørende hvad der hjælper og ikke hjælper i forhold til de børn, der af den ene eller anden grund "mobber" andre. Jeg sætter det i anførselstegn, for mange af de ting, der er kommet frem, er egentlig langt over grænsen for, hvad jeg vil kalde mobberi.

    Men jeg tror, du vender tankegangen og ønsket om at smide børnene ud, på hovedet. For det er for forældrene til de forudrettede børn - og dem, der i sympati for dem kalder på samme løsning - jo ikke for at der skal være en konsekvens for de forurettende børn, men for at der skal være en her-og-nu-løsning for de forudrettede børn, så de igen kan gå trygt i skole.

    Der hjælper processer og løfter om bedring i fremtiden gennem øget opmærksomhed, flere pædagoger og krisehjælp ikke. De vil have truslen væk nu - og så må nogle andre håndtere de forurettende børn på den måde, de nu finder nødvendig.

    Vi var selv igennem en proces lignende i børnehaven med vores datter, hvor specielt én dreng var utroligt voldsom over for flere af de andre børn. Og når det gang på gang blev taget op, var svaret, at "de var opmærksomme på problematikken, og de var i dialog med forældrene" - men det kunne jeg jo ikke sige til min på tidspunktet tre-årige datter. Hvad skulle hun dog bruge den oplysning til? Og nej, det havde ikke hjulpet den knægt, hvis han var blevet "smidt ud"/forflyttet. Men det havde hjulpet mindst 10 andre børn til at kunne begynde at være glade over at gå i børnehave igen.

    Og jeg vil gerne lige præcisere, at jeg - som skrevet - er enig med dig og at jeg sådan set ikke ønskede hverken knægten i min datters børnehave eller de forurettende børn på de forskellige skoler i verserende sager straffet gennem udsmidning/omplacering. Men jeg vil bare lige nuancere motivationen for ønsket herom :)

    HonoDelLoce21-02-24 14:07

  • ★★★★★★1

    Jeg er slet ikke uenig, og jeg forstår også følelsen. Men problemet er jo, at man ikke kan smide børn ud af en folkeskole. Det er ret tydeligt i folkeskoleloven.

    Om det så burde være sådan, det er jo noget andet. 

    Guldager21-02-24 14:41

  • ★★★★★0

    Jeg er slet ikke uenig, og jeg forstår også følelsen. Men problemet er jo, at man ikke kan smide børn ud af en folkeskole. Det er ret tydeligt i folkeskoleloven.

    Om det så burde være sådan, det er jo noget andet. 

    Man kan vel godt bortvise/hjemsende? (Selvom det selvfølgelig så er i en begrænset periode).

    chandler7521-02-24 15:06

  • ★★★★★★0

    Man kan vel godt bortvise/hjemsende? (Selvom det selvfølgelig så er i en begrænset periode).

    Jojo, men netop kun begrænset. Ti dage i løbet af et skoleår.

    Guldager21-02-24 18:07

  • ★★★★★★0

    Tysklands nye cannabislov virker ikke helt gennemtænkt. Hvis man er nødt til at få sit hash i en klub, bliver den klub jo bare drevet af kriminelle. Det må vel være staten, der producere det, og sælger det på fx apoteket eller specialforretninger? Man kan vel heller ikke bare gå ud fra, at folk fra 1.4. planter 3 frø i potter, venter på at det gror op, høster, tørrer og presser det? Så er der sgu lang vej til at ryge en pind...

    davenport24-02-24 09:34

  • ★★★0

    De er vel ikke kriminelle, hvis de driver en lovlig klub?

    Og hvorfor skulle man presse sin weed? Man kan jo bare nappe topskud, tørre dem og ryge dem, eller bage dem og lave smør eller olie af dem, hvis man hellere vil bruge dem til kager eller sådan noget.

    Nå ja, eller knuse sine tørrede topskud og rocke en vape, hvis man ikke har lyst til at ryge.

    NSF24-02-24 10:11

  • ★★★★★★0

    Men hvor kommer den hashish fra i første omgang?? (Altså i klubben)

    davenport24-02-24 10:20

  • ★★★★★★0

    Men hvor kommer den hashish fra i første omgang?? (Altså i klubben)

    Der er mange steder, hvor det kan dyrkes lovligt. Men jeg er enig - der skal være et kædeansvar, så klubberne garanterer, at ingen kriminelle er inde over

    Guldager24-02-24 10:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen