Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★0

    Jeg sidder og venter på flyttefolk og hader alt ved dette flytteri.

    NSF28-05-24 07:49

  • ★★★0

    Jeg sidder og venter på flyttefolk og hader alt ved dette flytteri.

    Men det positive er at du trods alt kommer tilbage til en nyrenoveret lejlighed, ikk?

    Gormanden28-05-24 07:53

  • ★★★0

    Men det positive er at du trods alt kommer tilbage til en nyrenoveret lejlighed, ikk?

    Jo jo, jeg prøver at bilde mig selv ind at det hele bliver bedre bagefter, men efter at have boet det samme sted i næsten 20 år er det en ret ufed oplevelse at skulle pakke alt ned og rykke ud i 3 måneder. Og at skulle stole på at flyttefolk ikke fucker mit lort op.

    NSF28-05-24 07:57

  • ★★★0

    Jo jo, jeg prøver at bilde mig selv ind at det hele bliver bedre bagefter, men efter at have boet det samme sted i næsten 20 år er det en ret ufed oplevelse at skulle pakke alt ned og rykke ud i 3 måneder. Og at skulle stole på at flyttefolk ikke fucker mit lort op.

    Pøj pøj med det hele….

    Gormanden28-05-24 08:02

  • ★★★★0

    Det er ikke noget med, at der er forskel på moms og told? For hvordan finder Postnord frem til et beløb på 19,10 kr. i told/importmoms på en bestilling til 114 dollars? :)

    Ved at de har fået forkerte tal oplyst (gætter jeg på). Men USA har i hvert fald ikke 25% VAT på eksportvarer, så der er noget andet på fære.

    gi-jones28-05-24 08:40

  • ★★★★0

    Jeg har nogle vinyler på vej fra USA, hvor der allerede er blevet pålagt og betalt den danske moms på 25 %:

    Subtotal: 114.00  

    VAT (25.0%): 34.00  

    Shipping: 22.00  

    Total: $170.00 USD

    Hvad jeg ikke forstår er, at jeg af Postnord også bliver pålagt at skulle betale 19,10 kr.(!?) i told/importmoms samt 160 kr. i ekspeditionsgebyr.

    Er der nogen, der ved, hvordan det hænger sammen?

    Det er ikke noget med, at der er forskel på moms og told? For hvordan finder Postnord frem til et beløb på 19,10 kr. i told/importmoms på en bestilling til 114 dollars? :)

    Der er forskel på told og moms.

    Vi skal betale 25% moms på alle varer, vi importerer fra lande uden for EU.

    Told derimod er en ekstra afgift, som kun rammer udvalgte varegrupper (medmindre vi har en handelsaftale med afsenderlandet om lige netop den varegruppe). Det bruges som et redskab af lande og EU til at styre importen af varer og beskytte de lokale industrier.

    Fx er toldsatsen på tøj, der importeres fra lande uden for EU, på hele 12% (+ de 25% moms oveni).

    Jeg fandt en side, der påstod, at der er 3,5% toldafgift på vinylplader. Men det passer heller ikke helt med de 19,10 kr.

    thomsen28-05-24 11:30

  • ★★★★0

    Jeg ved ikke, om den side, jeg fandt (toldpriser.dk), holder.

    For hvis jeg går ind på toldstyrelsen officielle side og bruger deres toldberegner, så nævner den ikke noget om toldafgift for vinyl.

    Du kan selv prøve her:

    Toldberegner – beregn told og moms for din pakke Toldstyrelsen

    Umiddelbart, med dine tal og varetype ($114 for vinylplader og $22 for fragten), så giver den dette resultat:

    Pris med fragt: $136

    Pris med fragt i DKK: 902,96 kr.

    Told: 0,00 kr.

    Moms: 225,74 kr. 

    Så, hvor det er gået galt, skal jeg ikke gøre mig klog på. 

    Jeg ville måske prøver at skrive til told gennem deres kontaktformular for at høre nærmere, for umiddelbart så ser det, du har betalt jo ud til passe meget godt med deres egen beregner. Det kan heller ikke skyldes, at der slet ikke er blevet betalt, for de 19,10 kr. svarer jo ikke til 25% moms. 

    thomsen28-05-24 11:45

  • ★★★★0

    Jo, for resten, jeg har da også fået en lignende mystisk opkrævning fra tolderne ...

    Jeg venter en boks fra Arrow. Det er en "bytter," fordi den første boks var lidt for smadret. Men jeg har lige modtaget en opkrævning fra told for erstatningseksemplaret. 

    Det mærkelige er, at opkrævningen kun er på 166,50 Kr. - altså ikke tilnærmelsesvis de fulde 25% af værdien (på £90 + porto). Jeg skal betale 6,50 kr. i moms og 160 gebyr.

    Det lyder igen, som om noget er gået galt et sted i beregningen.

    Nu mistænker jeg pludseligt, at nogen hos Told har lavet en fejl.

    thomsen28-05-24 12:08

  • ★★★★★0

    Du kan selv prøve her:

    Toldberegner – beregn told og moms for din pakke Toldstyrelsen

    Ok, så må det være det, der står under beregningen (jeg ved såå ikke, hvad de 19,10 kr. er for noget...):

    Samlet uden transportørgebyr*:1.128,70 kr.

    *transportørgebyr

    Du skal regne med, at transportøren, fx Postnord, tager et transportørgebyr for at angive varen. Det koster normalt mellem 150-250 kr., som du skal lægge oveni den samlede pris. Toldstyrelsen har ikke noget med transportørgebyret at gøre.

    Det er jo fuldstændig vanvittigt, at det skal være så dyrt i gebyr at købe noget som vinyler fra USA. Det er jo 400 kr. oven i prisen! USA burde brandbeskatte danske varer som hævn!

    chandler7528-05-24 12:10

  • ★★★★★★1

    Jeg skrev lige til TopDanmark, der behandler min sag om mit uheld, der førte til både skade på køretøj, krop og arbejde. (De havde helt urimelige forhold, som jeg skulle forholde mig til og dokumentere, hvilket jo ikke kan lade sig gøre) Follows:

    "Hej

    Men hvad kan jeg komme med som privat person? I har jo tydeligvis allerede gjort det umuligt, at jeg skulle kunne have en potentiel sag. Som altid, når det er os små, ligegyldige personer, bliver vi mulet af forsikringsselskaberne. Det eneste jeg beder om, er jo bare en reparation af mit køretøj, hvilket ikke er noget højt beløb. For jer. Men for mig et livsnødvendigt køretøj, der afgør, om jeg kan komme fra A til B.

    Men det lader til at være en kamp, og selvfølgelig ikke en jeg kan vinde, da jeg hverken har mentalt overskud eller de økonomiske muligheder for at tage sagen op. Så: Tillykke! Igen har i vundet Den lille mand er blevet trukket gennem sølet, og i kan bryste jer af, at i (igen) ikke skulle punge ud. Den kan i så fejre med champagne og kaviar på jeres næste bestyrelsesmøde. 

    Læs evt. George Orwell´s Kammerat Napoleon, hvis der skulle være en snert af anstændighed tilbage."

    Jeg overvejer seriøst at opsig alle forsikringer. De er der ALDRIG når man har brug for dem, og de penge man bruger hver måned, gør det stort set op, hvis man endelig skulle komme ud for noget. Bla. luftballonulykke, som vores forsikring dækker. Og det er en sport vi er meget entusiastiske med i vores familie... 

    davenport29-05-24 14:43

  • ★★★★★0

    Godt brølet dave!

    For nogle måneder siden havde vi oversvømmelse i kælderrummene. Jeg havde nogle lidt dyre og sjældne cd'er, dvd'er og Blu-rays stående, som var røget på gulvet og var blevet ødelagt. Jeg opgjorde erstatningsbeløbet til 5.000 kr.

    Sjovt nok var selvrisikoen i den forbindelse for lige netop kælderrum på 6.000 kr...

    chandler7529-05-24 15:02

  • ★★★★★★0

    Ja, det er et foretagende, der er baseret på frygt. Det har ingen gang på jord. De dækker måske en cykel eller når uheldet virkelig er ude et nedbrændt hus, men når det er de essentielle medium uheld, kan de altid krybe udenom. 

    Sidst vi blev virkelig fucked, var da vi søgte erstatning med Mads diabetes. Da vi tegnede forsikringen, sagde konsulenten, der var på besøg, at det var en af de ting vi var dække for. Lige indtil det skete, så dækkede de ikke, fordi de manglede en tillægsforsikring. Det var de 100.000. Det var i øvrigt ved Tryg. Nu har vi Alm. Brand, der heller ikke kan hjælpe med mit uheld. (Selv om en smart sælger forsikrede mig om, at der står 15.000 på kontoen dagen efter!) Yea rigth! 

    De forbandede svin dækker aldrig en fucking skid, og jeg er træt af denne kamp i manegen. Tror man skal gøre op, om risikoen er pengene værd. Hvis en af drengene smadrer en drengs briller, er det jo billigere bare at give ham et par nye, i stedet for først at æde selvrisikoen, og så betale. 

    Og så værger jeg jo ved, at der er forsikringer man nærmest er nødt til at have. Men vi betaler over 2000 i måneden, og hvis man satte dem til side i stedet, var man jo lige vidt. Det er jo ikke USA vi lever i. 

    davenport29-05-24 15:39

  • ★★★★★★0

    Jeg havde på et tidspunkt en ulykkesforsikring i Baltica, som senere blev overtaget af Tryg - efter en løbetur stod jeg og strak ud og hører en lyd fra vejen, som gør at jeg vender mig efter den - i det samme mærker jeg et smæld i mit knæ, det fører til en menisk operation.

    Da jeg så efterfølgende søger om erstatning hos Tryg, beder de mig fortælle om hvad der skete og jeg nævner ikke den lyd der fik mig til at vende mig. Hvorefter sagen blev afvist, fordi der ikke havde været en pludselig hændelse.

    Da jeg så efterfølgende uddybede, for det var der jo tale om - afviste de igen - for bordet fangede ved den første redegørelse!

    En af mine venner fik næsten samtidig samme operation - og fik af sit forsikringsselskab udbetalt 80.000 kr - uden at skulle redegøre for noget som helst.

    Jeg skiftede med det samme forsikringsselskab, og svor at jeg aldrig ville bruge dem igen. 

    Mit nye forsikringsselskab blev Alka - som så senere er blevet opkøbt af Tryg.....!!!

    Wayne29-05-24 16:21

  • ★★★★★★0

    Som sagt, det er bare en slags virksomhed, som lever af vores frygt. Men det er så inkorporeret i vores bevidsthed, at vi absolut skal være forsikrede ved et selskab. Man kan jo godt sige, at vi jo er forsikret via staten, da vi jo har frit sygehus og den slags dejlige ting. Mht. min brækkede hånd, sagde Alm. Brand at de kunne dække hospitalsdækning og transport til/fra, hvilket jeg jo allerede har adgang til. Det er bare fup og svindel. Vi har slet ikke brug for det, det er penge ud af vinduet. 

    davenport29-05-24 16:55

  • ★★★★★0

    Da jeg studerede, havde jeg ikke en eneste forsikring, og det havde jeg det egentlig fint med.

    I dag har jeg en familieforsikring på lejligheden (2.172 kr.) og kolonihavehuset (2.213 kr.) samt en privat sundhedsforsikring (4.679). Den sidste tegnede jeg fornylig, fordi der jo kan være tossede lange ventetider i det danske sundhedsvæsen, og som selvstændig vil det koste mig mange penge, hvis jeg er ude af gamet i længere tid af den ene eller anden skade.

    Men det er så også det. A-kassen har jeg valgt fra for længst.

    chandler7529-05-24 18:15

  • ★★★★★★0

    Men du er vel ikke økonomisk kompenseret, hvis du ikke kan arbejde? Så tror jeg sgu raten er noget højere. Jeg har lige anmeldt min skade igen, bare for at være irriterende, og bare bliver ved, indtil de bliver trætte af mig. Og de 5 minutter det tager at anmelde, gør jeg gerne, bare for at pisse dem af. 

    davenport29-05-24 18:52

  • ★★★★★0

    Men du er vel ikke økonomisk kompenseret, hvis du ikke kan arbejde?

    Nej, jeg mente, at jo hurtigere jeg kan blive behandlet/arbejdsdygtig igen, jo hurtigere vil jeg kunne begynde at tjene penge igen :)

    chandler7529-05-24 19:01

  • ★★★★★★0

    Jeg bor jo i Kolding Kommune, og der kommer man hurtigt for. Det tog fx. 3 dage at få en scanning og lægesamtale vedr. min hånd. Det er så nok ikke det samme i alle landsdele. Men hvor om alting er, så er min forsikring jo ligegyldig i denne sammenhæng, da jeg har hurtig adgang til det offentlige system. Men det laver ikke om på, at jeg betaler for det. En omsonst udgift, der kun ser godt ud på papiret.

    davenport29-05-24 19:06

  • ★★★★★★0

    Davenport - nu er jeg lige djævelens advokat her...

    • Men i forhold til dit uheld, så hvis jeg læser hvad en ulykkesforsikring dækker over, så dækker den ikke over skader som sådan - kun varige mén. 
    • Og en tuktuk tæller som en knallert, så hvis du ikke har haft en knallertforsikring, er der ingen dækning.
    • Og i forhold til tabt arbejdsfortjeneste, skal man have lønsikring.
    • I forhold til din søns diabetes - fik I læst hele policen? (selvom det selvfølgelig er fucked up, at en sælger lyver)

    Så jeg tror egentlig, at de dækker, hvad de skal, det kan bare være virkelig svært at gennemskue, hvad man egentlig er forsikret for.

    Men der er altid mulighed for at klage til Ankenævn For Forsikring - det koster 200 kr. i gebyr, som man får igen, hvis man får medhold (eller sagen ikke afgøres)

    Guldager29-05-24 20:38

  • ★★★★★★0

    Jeg har forsikring på tukken, men bare ikke liiige på det der skete. 

    Mht diabetes, så er det jo nok påstand mod påstand, selv om min kone og jeg sad og så ham direkte i øjnene, og specifikt sagde, at vi SKULLE være dækket med D1, da jeg jo har det. (Og selv om det ikke er helt bevist, så er det jo nok genetisk - det vælger jeg da at tro, så derfor.) Og det sagde han, at alle tre børn så var. Men det var de ikke. Det var også derfor vi flyttede til Alm.Brand, da de og GF er de eneste der specifikt dækker D1. (Det vidste vi ikke dengang, og hvor om alting er, løj sælgeren jo)

    Men ulykkesforsikring... Hvad lyder det lige af? En forsikring ved ulykke, goddammit! Jeg havde netop en ulykke, og hvorvidt jeg får varige mén, må tiden jo vise, men så kan jeg måske få 75.000 om et år eller to, hvis jeg har overskud til at kæmpe for det. Det har de færreste nok, når der er nok af andre ting at bekymre sig om. Og de ved det. Derfor skovler de penge ind. Folk giver jo op - det samme med det offentlige system. Det er med vilje lavet så snørklet, at folk ikke orker det. Så i sidste ende vinder den store altid over den lille. 

    davenport29-05-24 21:18

  • ★★★★★★0

    Jeg tror aldrig, man får erstatning for en ulykke, der "bare" gør dig uarbejdsdygtig i en periode. 

    Men ja, det er ret fucked det med D1. Det lyder til, at sælgeren har snydt jer der.

    Guldager29-05-24 21:50

  • ★★★★0

    Jeg har heldigvis aldrig haft meget brug for min forsikring. Jeg har fået stjålet et par cykler (hvilket er meget billigt sluppet efter snart 30 år i det københavnske), jeg har haft en oversvømmet kælder (hvor de betalte mere, end jeg havde bedt om), og jeg havde en smadret højtaler under en fest, da jeg boede på kollegie (som de afviste som en såkaldt "gæstebudsskade"). 

    Jeg har altid haft Topdanmark, så vist nok ligger i den dyrere ende. Mine forældre er skiftet til Tryg og har  også forsøgt at få mig med hos dem, sikkert fordi de kan lave en billigere pakkedeal for hele familien, men jeg vil ikke have noget med Tryg at gøre. Jeg har hørt for meget dårligt om dem.

    Det var Tryg, der for nogle år tilbage blev hevet i medierne, fordi de brugte privatdetektiver til at overvåge skadesramte, for at se om de kunne sno sig uden om kravene.

    Jeg er ret sikker på, at de også gjorde det hos min kusine. Hun blev kørt ned af en bil, mens hun var på scooter, og har lidt af konstante smerter lige siden og har bl.a. fået bortopereret noget knogle i skulderen. Hun er i dag tilkendt fleksjob. Alligevel forsøgte Tryg at afvise erstatningen, og det tog flere år ferm og tilbage med diverse advokater, før hun fik bare en brøkdel af det, hun burde have fået.

    Det var i den forbindelse, da vi var i gang med at rydde dødsboet efter min moster, at jeg lagde mærke til i en mand i en bil, der blot holdt stille og sad og iagttog os i et par timer. Jeg kan selvfølgelig ikke vide det, men det er en nærliggende tanke, at han skulle holde øje med hende, fordi Trygs udgangspunkt var - på trods af utallige lægeerklæringer og -undersøgelser - at de ikke mente, at min kusine var så skadet, som hun sagde.

    Det hele endte dårligt, fordi min kusine dummede sig. 

    I løbe af hele sagen var hun først sygemeldt, senere fyret på grund af sit lange fravær og til sidst på kontanthjælp. Så hun var økonomisk ude i tovene og sagde ja til lidt sort arbejde i forbindelse med en ridekonkurrence. Det var hun så uklog at skrive om inde på et hesteforum, oven i købet under eget navn.

    På et tidspunkt fik hun så en henvendelse fra Tryg om, at de ville gå med til at betale erstatning, men kun det halve af det krævede (normale) beløb. Og hvis min kusine ikke sagde ja, ville de anmelde hende for socialt bedrageri, vedhæftet et screenshot af hendes indlæg på hesteforummet.

    Min kusine blev så rundt på gulvet og bange, at hun endte med at sige ja til et beløb, der lå langt, langt under, hvad hendes skade og grad af men normalt udløser. Hun burde selvfølgelig have givet den fingeren, fordi hun maksimalt ville skulle betale den måneds kontanthjælp tilbage. Men Tryg truede hende med vilde sanktioner, så hun turde simpelthen ikke andet.

    Derfor kommer jeg ALDRIG til at bruge Tryg. 

    thomsen30-05-24 10:10

  • ★★★★★★0

    Vild fredag aften!

    Har set børnefilm og spist god mad med familien...og nu ligger jeg mig i sengen for at læse en 2 timers tid før jeg vil sove!

    Guldager31-05-24 20:11

  • ★★★★1

    Jeg har lige hørt første afsnit af Elias Eliots nye podcast Kommentarsporet. Konceptet er at se en film med en af bagmændene bag filmen. Hans første afsnit er om Tarzan Mama Mia, og ingen ringere end Erik Clausen er med i afsnittet.

    Man kan godt høre at Clausen et ved at komme godt op i årene, men det er virkeligt en fin, hyggelig men også ærlig snak de har. Jeg glæder mig til mere!

    dyg 1-06-24 11:23

  • ★★0

    Jeg har lige hørt første afsnit af Elias Eliots nye podcast Kommentarsporet. Konceptet er at se en film med en af bagmændene bag filmen. Hans første afsnit er om Tarzan Mama Mia, og ingen ringere end Erik Clausen er med i afsnittet.

    Man kan godt høre at Clausen et ved at komme godt op i årene, men det er virkeligt en fin, hyggelig men også ærlig snak de har. Jeg glæder mig til mere!

    Tak, den skal jeg lige se om jeg kan høre!!:-)

    Weird_J 1-06-24 14:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen