Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★★0

    Argumentet er blot, at hvis nogen bryder ind i mit hjem, så er det noget de har valgt. Dermed har jeg ret til at forsvare det der er mit, først og fremmest mine børn!! Og hvis det betyder, at jeg er nødt til at give dem tæsk, så er det sådan det bliver. Det er ikke synd for en tyv, ligesom det heller ikke er synd for en voldtægtsmand. Jeg synes retssystemet tilgodeser forbryderen, og det er ikke rimeligt. 

    Hvad ville du selv gøre?? Bare lade dig blive røvet, og give dem alle dine penge og værdier? Måske hjælpe med at bære fjernsynet ud til den polske kassevogn?

    davenport18-01-17 17:38

  • ★★★★0

    Hørt!! 

    Jeg er nok tættere på denne her reaktion:

    m.youtube.com/watch

    Babo18-01-17 17:47

  • ★★★1

    Man må benytte magtanvendelse i det omfang som det er nødvendigt og ikke mere end det. Nu har jeg ikke set den nævnte dokumentar, men kun det klip fra DR Nyhederne som jeg går ud fra omhandler den konkrete sag.

    Det der sker, er at han løber efter dem igennem gaderne og tæsker dem med en kølle. Det må man selvfølgelig ikke.

    Det er efter min opfattelse medierne der gerne vil ophidse, fordi det sælger. Det handler om vores allesammens retssikkerhed og ikke om at tilgodese forbrydere. Hvad nu hvis han havde set forkert og det var den forkerte kvinde han tæskede til sidst? I England var der en sag hvor pøblen brændte en retarderet mand levende, fordi de troede han var en pædofil seksualforbryder, men det viste sig at være en fejl.

    Så når det er domstolene der dømmer og staten der har monopol på magt, så er det også for at beskytte vores allesammens retssikkerhed. Det overser i. I gider vel heller ikke leve i den slags vilde vesten, hvor vi kan gå rundt og afklapser hinanden efter forgodtbefindende?

    Aranyhajú Nyárszépe18-01-17 18:18

  • ★★★★★★0

    Det er ikke det der er snak om. Men igen: hvad ville du gøre?

    davenport18-01-17 18:56

  • ★★★0

    Jeez slutningen til "Leaving Las Vegas" er da godt nok en af de mest triste filmslutninger ever... og så er det i øvrigt også en fantastisk film. Beviset på at Cage kan levere fænomenale præstationer. 

    Som Flight of the Concords sang: "I'm not crying, It's just been raining... on my face" ;)

    Essal18-01-17 19:17

  • ★★★★★★0

    Cage er lidt ligesom Pacino, hvis den rette instruktør forstår at tæmme dem og banke en præstation ud af dem, bliver det en god præstation. Hvis ikke, bliver det en larmende, dog underholdende affære.

    Zero Cool18-01-17 19:17

  • ★★★1

    Nu har jeg set klippet igen og jeg er ret sikker på at det er det der er snak om.

    Indbrudstyve begår for det meste indbrud, når de tror der ikke er nogle hjemme. Derfor vil de højst sandsynligt løbe deres vej med det samme de opdager at det ikke er tilfældet. Det bliver først rigtig farligt hvis du kommer til at jage dem op i hjørne hvor de ikke har mulighed for at komme væk. Hvis det kræver det, må man selvfølgelig forsvare sig selv, men det omfatter ikke at jagte tyve igennem gaderne og tæske dem med et bat.

    Jeg syntes jeg opfatter nogle fordomme når det kommer til hjemmerøverier og østeuropæere. I de fleste tilfælde er røveren almindelig hvid dansker der bor tæt på offeret. Gerningsmand og offer kender for det meste hinanden og har måske et mellemværende i forvejen..

    Jeg har selv prøvet at være udsat for et hjemmerøveri og der holdt jeg mig i ro, da vi blev truet med kniv. Havde jeg sat mig til modværge der, kunne jeg selv eller andre være kommet alvorligt til skade. Det første vi gjorde efter de smuttede, var at komme væk i en hvis fart, i frygt for at de skulle komme tilbage.

    Selvom i får det til at lyde som om det er helt af helvede til med vores retssystem, så er antallet af anmeldelser af hjemmerøverier faktisk halveret siden 2009.

    Aranyhajú Nyárszépe18-01-17 19:26

  • ★★★★★★0

    Jeg var lidt hurtig med vendingen "Ikke det der er tale om" (Det var i en time-out i håndboldkampen) :)

    Jeg mener heller ikke at man skal optage forfølgelsen, og selv bestemme dommen. Selvfølgelig er det forkert. Jeg var mere optaget af det, at der kommer nogen ind i ens hjem, og de følger, der kan komme ud af det. Jeg ville personligt have det svært med at forholde mig rolig, det er vidst slået fast. Efter min mening har man pligt til at forsvare det der ens eget. Især når man har påtaget sig ansvaret som forælder. Jeg ved ikke om det ville have en opdragende effekt, hvis flere "slog igen". Tror også det tit er op den enkelte betjent, om der optages rapport hvis en tyv lige har fået lidt på frakken.

    Kan huske noget med en vindueskigger engang, hvor alle naboer sammen fangede ham, og så fik han et par nyredrøn. Til politiet sagde de, at han var faldet over en trillebør, og det grinte de så lidt af.

    davenport18-01-17 19:59

  • 0

    Det er vigtigt at skelne mellem selvtægt og at forsvare sig. Man har ret til at forsvare sig, hvis man føler sig truet. Omvendt har man ikke lov til at begå selvtægt, det vil sige for eksempel at banke løs på nogle som er forsvarsløse. 

    Nu har jeg ikke set dokumentaren, så den vil jeg ikke forholde mig til, men i sager hvor nogle har brudt ind i et hus og har fået bank (for at sige det på godt dansk) kan der være flere ting at forholde sig til.

    Først og fremmest skal der tages stilling til om den forulempede, den som indbruddet er begået mod, kan siges at have følt sig truet. Kun i de tilfælde er det i orden, da du i så fald har forsvaret dig.

    Har du derimod begyndt at slå med et baseballbat mod en som ikke har mulighed for at forsvare sig eller som ikke udstrakt grad kan siges at have bragt dit liv i fare, er det ikke i orden. Der er der tale om selvtægt, hvilket er ulovligt.

    Du har dog lov til at foretage en civil anholdelse og kontakte politiet og vente indtil de kommer.

    Whispering Horse18-01-17 20:39

  • ★★★★★★0

    Så: "Sæt dig venligst på stolen og vent på politiet. Vil du ha en kop kaffe mens du venter? De kan være lidt langsomme her om natten... Men du er civilt anholdt, altså!"

    Må man så foretage en civil anholdelse iført et bat? Altså uden at slå, men bare true med det? Synes det er meget gråzone det her.

    davenport18-01-17 20:52

  • 0

    Så: "Sæt dig venligst på stolen og vent på politiet. Vil du ha en kop kaffe mens du venter? De kan være lidt langsomme her om natten... Men du er civilt anholdt, altså!"

    Må man så foretage en civil anholdelse iført et bat? Altså uden at slå, men bare true med det? Synes det er meget gråzone det her.

    Det er netop en gråzone og kan være svært at bedømme fra gang til gang. Hvor langt har man lov til at gå i forhold til en civil anholdelse er essentielt.

    Whispering Horse18-01-17 21:18

  • ★★★★★★0

    Det er jo ret svært at navigere i. Så vil det være op til en dommer i sidste ende.

    davenport18-01-17 21:21

  • ★★★★★★0

    I skal lige huske, at der er forskel på røveri og tyveri. Ved førstnævnte er der trussel om vold og konfrontation, ved tyveri er der ikke. Man må gerne forsvare sig mod en røver.

    En civil anholdelse må gerne involvere at binde en person eller fastholde vedkommende - og sikkert også trussel med et bat.

    En tyv, der bliver tæsket med bat, er næppe proportionalt med forbrydelsen. Desuden er det også vildt dumt at angribe en person pga. et ufarligt tyveri - det kan føre til en opskalering af konflikten med personskade til følge.

    Selvtægt er altid dumt...

    Guldager18-01-17 21:28

  • ★★★★★★0

    Det er jo ret svært at navigere i. Så vil det være op til en dommer i sidste ende.

    That's why we have them;-)

    T. Nielsen18-01-17 21:37

  • 0

    Udgangspunktet for en civil anholdelse er at man ikke bruger mere magt end nødvendigt. Det skal med andre ord være proportionelt med den forbrydelse der bliver begået.

    Men, ja der er forskel på røveri og tyveri. Er det for eksempel en bank der bliver røvet er hele udgangspunktet at der bliver anvendt magt til at røve banken. I de fleste tilfælde.

    Hvor imod det som udgangspunktet er et helt andet scenario hvis der blive begået et tyveri i en villa. Det foretages når der ikke er nogle hjemme. I de fleste tilfælde.

    Whispering Horse18-01-17 21:46

  • ★★★★★★0

    En af mine gamle venner havde en rollespilsbutik, med et stort skilt, hvor der stod "Tyve får tæsk!". Der blev aldrig stjålet noget, men han var også kæmpe stor og bevæbnet med en modderfucker paintballgun :D

    davenport18-01-17 22:04

  • ★★★0

    I skal lige huske, at der er forskel på røveri og tyveri. Ved førstnævnte er der trussel om vold og konfrontation, ved tyveri er der ikke. Man må gerne forsvare sig mod en røver.

    Held og lykke med at forsvare sig imod en røver siger jeg bare. 

    Min mors fætter er urmager og blev forsøgt røvet for ca 1 års tid siden, heldigvis overraskede han røveren inden røveriet, og først da han holdte røverens arme opdagede han at røveren havde en kniv på sig, som røveren forsøgte at få fat i. Efterfølgende kom chokket, han og konen som også var til stede måtte til krisepsykolog, han fik også at vide at hvis han havde lavet skader på røveren, kunne han blive anmeldt og betale for skaderne.

    MOVIE100018-01-17 22:13

  • ★★★★0

    Det viser sig faktisk at en af mine kolleger er fra samme by som ham gutten i dokumentaren, og han er kendt vidt og bredt på egnen som en galning. Hun havde ingen problemer med at tro, at han var gået langt, langt over stregen. Samtidig skal hans straf også ses i lyset af, at han havde en betinget dom, der blev udløst.

    gi-jones18-01-17 22:24

  • ★★★★★★1

    DR burde være mere objektiv i deres udsendelse. Jeg vidste ikke noget om de andre ting, og kunne godt (til en hvis grad) have sympati med hændelsen. Nu sagde DR så også, at de involverede havde haft mulighed for at medvirke, hvilket de ikke ønskede. Det havde måske givet et andet take på sagen.

    Men i min bog er de jo stadigvæk tyveknægte. De skal ikke tilgodeses, uanset hvad! Det bliver ikke automatisk synd for dem, at de begår et indbrud. De blev kørt til behandling, indehaveren kom i spjældet.

    davenport18-01-17 22:37

  • ★★★★0

    Enig. Det nytter bare ikke noget at lade folk selv udmåle straffen.

    gi-jones18-01-17 22:44

  • ★★★★★★0

    Og hvis den slags skete for os svage filmnørder, ville vi i praksis sidde i hjørnet og tisse lidt i bukserne, mens tyveknægtene stak af med hele vores filmsamling.

    Zero Cool18-01-17 22:51

  • ★★★★0

    Som Dirty Harry ville have sagt det:

    Well, we're not just gonna let you walk out of here.

    Babo18-01-17 23:17

  • ★★0

    Efter min mening mister en person enhver ret til at blive tilgodeset i det øjeblik han bryder ind i andre menneskers hjem. Og dermed mener jeg: Hvis han kommer til skade derinde som følge af et glat gulv, en stejl trappe, en hund, en familiefar (der - indenfor rimelighedens grænser - forsvarer sig selv og sin familie) eller på anden vis, er det hans egen skyld, og han bør ikke have noget som helst krav på erstatning eller nogen mulighed for at rejse tiltale mod ejerne.

    Selvfølgelig bør enhver situation vurderes individuelt og efter omstændighederne. Og der bør tages al mulig hensyn til ofrene, d.v.s. den eller de personer, der udsættes for røveri eller tager en indbrudstyv på fersk gerning. Der bør tages hensyn, at man er under et stærkt psykisk og følelsesmæssigt pres, ja, at man - såfremt man griber til selvforsvar - handler i frygt, desperation og vrede (forurettelse), hvorfor det ikke på nogen måde er rimeligt, at man bagefter skal bebrejdes eller anklages for eventuelle overreaktioner, som jo UDELUKKENDE er fremprovokeret af røveren og den situation HAN har bragt én i. Jeg er dog ikke fortaler for, at man følger efter en tyv eller røver og/eller gennembanker vedkommende. Jeg er tilhænger af, at man bevarer roen, forholder sig passiv og husker, at det er vigtigere at beholde liv og helbred end penge og materielle værdier ... medmindre røveren tydeligt viser, at han har i sinde at gøre fysisk skade på én, uanset at man forholder sig rolig. (Hvis en tyv truer med et våben, fordi han tages på fersk gerning, er der som bekendt ikke længere tale om tyveri, men røveri.)

    Det støder min retsbevidsthed, at det at forsvare sig selv og sine nærmeste hvis man føler sig truet på liv og helbred sommetider bliver gjort til et spørgsmål om, at man er en voldelig selvtægtsforbryder eller ude på selv at udmåle straffen til røveren. Det har INTET med dette at gøre.

    BN18-01-17 23:58

  • ★★★★★★0

    Ved ikke om man kan være heldig at det kan afspejle fremtidig smag, eller om det blot er en periode nu. Min store pige der fylder 4 til august har set Disney's "To På Flugt" 6-7 gange og Tornerose 5-6 gange, mens hun ikke engang har gidet set "Bolt" færdig. Ville være fedt hvis det er et udtryk for smag og fortrukne genrer fremover:-D

    T. Nielsen19-01-17 10:04

  • ★★★★0

    Bolt er da mega-fed! Ingen skal sige noget om Bolt!

    gi-jones19-01-17 10:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen