Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★1

    Så Rogue One i går aftes.

    hvis det er er det niveaue Disney kan holde med de næste mange Star wars film, så glæder jeg mig til st se hver eneste. Super god fortalt historie, gode figure og masser af flot action. Var anden gang jeg så den, ser allerede frem til tredje gang.

    8/10

    Weird_J14-05-17 09:15

  • ★★★★★0

    Hvilke tænker du på?

    Jeg tænker hovedsageligt "Dracula" og "The Mummy". Begge fine film og ikoniske monstre, men "Frankenstein" er på et andet niveau efter min mening.

    "Bride of Frankenstein" må jeg få genset engang. Jeg havde ikke helt den samme oplevelse af den film, som mange har og jeg blev faktisk en anelse skuffet af filmen. Det hjælper heller ikke at Una O'Connor fyldte så meget i den film, da jeg har det lidt svært med hende.

    Kruse14-05-17 10:57

  • ★★★★0

    Kruse - dem har jeg ikke set, men jeg er vild med Coppolas version af Dracula. 

    Babo14-05-17 11:47

  • ★★★★0

    "Frankenstein" er fantastisk! Væsentligt bedre end de andre Universal Horror-klassikere.



    ADVARSEL! WALL-OF-TEXT!

    Jeg kan faktisk huske, at jeg var en smule skuffet, første gang jeg så både Frankenstein og Dracula. Det må have været omkring december 1995 i forbindelse med filmens 100 års jubilæum, hvor DR og TV2 viste en masse klassikere, og DR lod forskellige kendisser introducere deres. 

    Jeg tror, at min skuffelse skyldtes, at de begge var bygget op til at være disse helt vildt store, uomgængelige værker - filmene der mere eller mindre kickstartede hele horrorgenren (det kan man selvfølgelig diskutere, men det er i det mindste sandt, at det var de første film, der blev omtalt som horrorfilm på engelsk). Det er der selvfølgelig næsten ingen film, der kan leve op til, og selvom jeg har været vant til at se gamle film i sort/ hvid siden min barndom og voksede op med at se Citizen Kane og De syv samuraier på DR, så er Dracula og Frankenstein alligevel noget andet. 

    Det er nok de færreste, der vil kalde det store kunst (i hvert fald sammenlignet med Kane eller samuraierne). Handlingerne er skåret helt ind til benet med en spilletid på omkring de 70 minutter, og jeg kan huske, at jeg syntes, at de begge var lidt "tynde" i historierne.

    Med årene er jeg dog blevet vild med Frankenstein, og det er klart min favorit blandt Universals skrækfilm i dag. Ja, historien er kogt lidt hårdt sammen, og den lykkelige slutning virker stadigvæk en anelse påklistret, men der er så meget andet godt i den: Jack Pierces fantastiske monster-makeup er blevet et kulturelt fænomen og er det første, de fleste af os tænker på, når vi hører ordet "Frankenstein".

    Boris Karloff formår med forholdsvis få midler at skabe en karakter, der både er skrækindjagende (i blu-ray-udgaven kan man for første gang virkeligt tydeligt se arrene, der hele tiden minder os om, at han er sammensat af dele fra forskellige lig), men også barnligt sårbar, forvirret og bange.

    Og så er der de ubesungne helte: Herman Rosses eminente scenografi med "umulige" skæve vinkler - stærkt inspireret af tysk ekspressionistisk film (Rosse var også manden bag den imposante trappe i den bedste scene i Draculas slot i Dracula-filmen), og Dwight Frye, der i birollen som assistenten Fritz konstant stjæler scenerne. 

    Det er selvfølgelig tam kost for et nutidigt publikum, men man skal ikke være bleg for, at både Dracula og Frankenstein blev anset som meget skræmmende, dengang de kom frem, og at Frankenstein faktisk først blev tilgængelig ucensureret igen i 1980'erne.

    Frankenstein fik aldrig biografpremiere i DK - ligesom de fleste andre Universal-horrorfilm heller ikke fik. Indtil censurens afskaffelse i 1969 forsøgte forskellige distributører tre gange at få lov til at vise den - senest i 1965 - og hver gang blev de afvist. Danskerne var tilsyneladende for følsomme til den slags snavs!

    Den har muligvis været vist i årene efter filmcensurens fald i filmmuseets gamle biograf på Christianshavn, men ellers var første gang, at et flertal af danskerne kunne stifte bekendtskab med Frankenstein den 8. december 1972, hvor DR viste den kl. 22.25. 

    Visningen i 1972 er nærmest legendarisk blandt de danske horrorfans, der er lige lidt ældre end mig. Jeg kender flere, der siden har beskæftiget sig med genren i blade, bøger og blogs, der siger, at det var lige dér, deres interesse blev vakt. (Min egen generations svar er nok 80'ernes visning af Eksorcisten på DR). 

    Frankenstein blev først vist igen på dansk tv den 15. december 1995, hvor jeg endeligt så den, og som et lille kuriosum, så kan jeg da tilføje, at licensen til at vise den kostede 5000 USD (27.598 Kr. i datidens kurs). Til sammenligning betalte DR 73.388 Kr. for at vise Bram Stoker's Dracula året efter. 

    thomsen14-05-17 14:25

  • ★★★★0

    Afgjort ikke perfekt Frankenstein, men den har virkelig mange gode ting kørende og synes ikke den led under den korte spilletid, tværtimod. Scenografi og makeup er godt stadigvæk. Jeg var lidt overrasket over skuespillet, som ikke var hysterisk, som forventet fra den tid. 

    Babo14-05-17 14:26

  • ★★★★★★0

    Koster det så meget at vise en film??? :O

    davenport14-05-17 14:45

  • ★★★★★1

    @Thomsen: Dejlig og interessant Wall-of-text! Og jeg er glad for at du fremhæver Dwight Frye, som er herlig som Fritz i "Frankenstein". Han også er mit helt klare favoritelement i "Dracula", hvor hans Renfield stjæler hver en scene han er med i.

    Kruse14-05-17 14:46

  • ★★★★0

    Jeg tænker hovedsageligt "Dracula" og "The Mummy". Begge fine film og ikoniske monstre, men "Frankenstein" er på et andet niveau efter min mening.

    "Bride of Frankenstein" må jeg få genset engang. Jeg havde ikke helt den samme oplevelse af den film, som mange har og jeg blev faktisk en anelse skuffet af filmen. Det hjælper heller ikke at Una O'Connor fyldte så meget i den film, da jeg har det lidt svært med hende.

    Dracula og The Mummy er begge ret kedelige efter min mening.

    Dracula lægger ellers spændende ud med rejsen til og besøget på Draculas slot. Men derefter går det nedad bakke, og filmen kommer hurtigt til at minde om filmet teater, hvor folk blot står og taler sammen. De fleste tilløb til spænding og uhygge fuser ud, og der filmes udenom de mest oplagte skrækscener, som fx Draculas tilintetgørelse.

    En del af det kan naturligvis skyldes, at Dracula netop er baseret på et populært teaterstykke, eller at man har taget overdrevet hensyn til censuren. Men når man så sammenligner med den spansksprogede udgave, der blev indspillet samtidigt og er anderledes livlig og mere "filmisk", så undgår Tod Browning ikke sin del af byrden. Browning var ellers en fin stumfilmsinstruktør, men der findes historier om, at han bl.a. var ved at gå til i alkoholisme på dette tidspunkt. Han har formentligt også været stærkt ulykkelig over, at hans gode ven og stjerne i flere af hans tidligere film, Lon Chaney, der oprindeligt skulle have haft titelrollen som Dracula, lige var død af kræft. 

    The Mummy lider sådan set af mange af de samme problemer som Dracula, og i bund og grund minder historierne også meget om hinanden. Det er hele filmen værd at se den ene indstilling, hvor Boris Karloff som mumien (i Jack Pierces fænomenale monster-makeup) langsomt åbner sine øjne. Men så ser man heller ikke mere til ham! Om han har været for uhyggelig og er blevet klippet ud, skal jeg ikke kunne sige, men det er spild af gode effekter at nøjes med skygger og lyde, når man nu har sådan et fantastisk monsterdesign. 

    Bride of Frankenstein har jeg altid haft det lidt svært med. Der er mange fans af Universals horrorfilm, der anser den for at være den bedste, og den er blevet kultdyrket mindst siden 1950'erne for at være "camp". Måske er det, fordi den så åbenlyst forsøger at blande humor og horror - en blanding jeg altid synes er svær at dosere - at den ikke rigtigt fungerer for mig? Tiden er nok ved at være moden til et gensyn.


    thomsen14-05-17 14:48

  • ★★★★★0

    Ghostbusters (2016)

    Jeg så den gennem Viaplay, hvor den lige er blevet tilføjet, og jeg er glad for at jeg ikke betalte penge for at se den, men kun spildte min tid. Den er jammerlig og det eneste jeg har fået ud af den, er at jeg nu kan tale med om hvor jammerlig den er. Den er dog så ligegyldig at jeg formentligt har glemt filmen igen i morgen. Jokesne er uinspirerede og falder alle fladt. Jeg hverken grinte eller smilte en eneste gang gennem filmen.

    3/10

    Kruse14-05-17 16:41

  • ★★★0

    Jeg spildte også 2 timer af min weekend på den. 

    MOVIE100014-05-17 16:52

  • ★★★★1

    Så godt den blev tilføjet på viaplay. Livet er for kort til den slags. Selv originalen er åndssvag. 

    Babo14-05-17 17:17

  • ★★★★★0

    Så godt den blev tilføjet på viaplay. Livet er for kort til den slags. Selv originalen er åndssvag. 

    Nu strammer du den. Originalen er skam fed nok, og i sammenligning med remaket ligner den "Citizen Kane".

    Kruse14-05-17 17:19

  • ★★★★★★0

    Originalen er åndssvag. 

    Så længe den som komedie blot er åndssvag på den sjove måde:-D Jeg har nu aldrig været den store fan, men den er såmænd hyggelig nok:-)

    T. Nielsen14-05-17 17:23

  • ★★★★0

    Så længe den som komedie blot er åndssvag på den sjove måde:-D Jeg har nu aldrig været den store fan, men den er såmænd hyggelig nok:-)

    Var aldrig fan og tvivler på den vil ramme noget i dag, der vil fænge mig.

    Babo14-05-17 17:25

  • ★★★★★★0

    Var aldrig fan og tvivler på den vil ramme noget i dag, der vil fænge mig.

    Så du så den da du var 4 år:-P

    T. Nielsen14-05-17 17:35

  • ★★★★0

    Mean Dreams (2016) - 7/10

    Ganske udmærket coming-of-age spændingsfilm i en af Bill Paxtons sidste optrædener. Han er til gengæld også helt forrygende her som korrupt politimand med voldelige tendenser. En film om volden, der driver folk på flugt og på vej i ukendt fremtid, når vi følger et ungt, nyforelsket par. Særdeles godt spillet, flot fotograferet og en spændende, moody thriller, der er så effektivt sat i scene. Og så står Paxton for denne levering:

    'One little phone call 'bout violated regulations' and I'll have land inspectors so far up your daddy's ass, the cattle will be impressed how hard he shits' :)

    Babo14-05-17 17:38

  • ★★★★1

    Alien: Resurrection - 1/10

    Gå ad helvede til, din åndssvage film. Havde en kammersjuk på besøg, hvor vi har kørt Alien-maraton i noget tid, som opvarmning til Alien: Covenant. Det gør virkelig ondt at se denne. Jeg så bare en stor bunke lort. Det er sådan set min beskrivelse af filmen. Alien 3 er ikke værre, men stadig skod og den får ikke flere chancer. 

    Babo14-05-17 21:32

  • ★★★★0

    Alien Covenant

    Jeg vil afholde mig fra spoilers. Glimrende start. Man kommer indover Prometheus og mere end jeg havde regnet med. Teknisk gennemført til UG. Fassbender FUCKING rocks! 

    Men. Jeg er uenig i franchisens retning og filmens fokus siger mig bare ikke så meget mere. Been there, done that. Og jeg har efter denne svært ved at se franchisen som noget Scott selv burde investere mere tid i. Overdrag til andre. 

    Denne er nok lige uden de "bummerter", som nogle mener Prometheus havde, men jeg vil rate Prometheus højere for stadig at holde ild i flammen, hvor denne slukker den. Dog professionelt.

    Prometheus 8 og Covenant 7.5

    Bruce15-05-17 00:34

  • ★★★★★0

    Ja, Fassbender er sgu vild i Covenant! Havde heller ikke regnet med, at den ville være så meget en fortsættelse til Prometheus, som den nu er. Rigtig mange fede scener og lækker score samt igen nogle fine bibelske referencer, men det eksistentielle er blevet pillet lidt fra til fordel for stemning og spænding. Prometheus var et langt større rod, men også mere ambitiøs. Tror jeg er på 7/10 til Prometheus og 6/10 til Covenant.

    David Lund15-05-17 00:39

  • ★★★★0

    Så altså, bedste Alien film siden 79', hvis vi ser bort fra Prometheus, som ikke decideret er en Alien-film? :)

    Babo15-05-17 00:47

  • ★★★★★1
    1. Alien - 10/10
    2. Aliens - 8/10
    3. Alien 3 - 7/10
    4. Prometheus - 7/10
    5. Alien: Covenant - 6/10
    6. Alien: Resurrection - 3/10
    7. Aliens Vs. Predator: Requiem - 2/10
    8. AVP: Alien Vs. Predator - 1/10

    Bare til dig, Babo!

    David Lund15-05-17 00:52

  • ★★★★0

    Godnat :)

    Laver min liste efter Covenant. 

    Babo15-05-17 01:00

  • ★★★★0

    Så altså, bedste Alien film siden 79', hvis vi ser bort fra Prometheus, som ikke decideret er en Alien-film? :)

    Tjaaaaaa :)

    Ingen tvivl om denne er gedigent eksekveret, men der mangler noget suspense. Det er lidt koldt og kynisk og der investeres ikke så meget i personerne, som i Aiien.

    Jeg ved sgu ikke helt på nuværende tidspunkt. Denne lider mere af franchisens metaltræthed end de andre films overlegenhed. 

    Bruce15-05-17 01:14

  • ★★★★0

    Tjaaaaaa :)

    Ingen tvivl om denne er gedigent eksekveret, men der mangler noget suspense. Det er lidt koldt og kynisk og der investeres ikke så meget i personerne, som i Aiien.

    Jeg ved sgu ikke helt på nuværende tidspunkt. Denne lider mere af franchisens metaltræthed end de andre films overlegenhed. 

    Jeg håber stadigvæk på en rigtig god film. Bliver klogere om nogle dage, men hvis jeg bare for en kort stund kan glemme, at Alien 3, 4 og VS eksisterer, så har det ikke været spild af tid. :)

    Babo15-05-17 09:02

  • ★★★★0

    Jeg håber stadigvæk på en rigtig god film. Bliver klogere om nogle dage, men hvis jeg bare for en kort stund kan glemme, at Alien 3, 4 og VS eksisterer, så har det ikke været spild af tid. :)

    Nu har jeg ihvertfald fået "sovet på den". Og der er faktisk nogle ting nu, som jeg synes man får til at hænge godt sammen, som jeg ikke lige tænkte så meget over "in the heat of the moment" og så vil jeg ikke sige mere, men jeg har nok mere lyst til at se den i dag, end da jeg gik hjem i går :)

    Jeg vil sige, at denne films "vigtighed" for franchisens historie som hele, først kan vurderes med den næste (to?) film, som skal binde universet sammen med Alien. Der gives nogle svar, men det vigtigste fra Prometheus er stadig ubesvaret. Hvis Ridley kan levere varen omkring dette i den næste, så er kapitlet her ikke uvæsentligt, men jeg synes blot ikke lige, at det er det, som Covenant lægger op til.

    Det må vi snakke mere om, når flere har set den :)

    Bruce15-05-17 10:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen