Moovy TV: Filmfotografen på "Five Nights at Freddy's" til Moovy TV: "Jurassic Park" og "Ondskabens hotel" inspirerede os

Lyn Moncrief havde ansvaret for at indfange gyserspillets uhygge på film.

Siden det første "Five Nights at Freddy's"-videospil udkom i 2014, har spilfranchisen oparbejdet en enorm, verdensomspændende fanskare, og derfor har det oprindelige gyser-game efterhånden affødt et ocean af spil, merchandise, bøger og nu også en spillefilm.

Ligesom spillene handler filmen om en gammel, nedslidt restaurant, hvor alskens gamle maskiner pludselig vækkes til live og går til angreb på menneskerne på stedet – inklusive stedets spritnye sikkerhedschef, Mike.

"Five Nights at Freddy's" har dansk biografpremiere i dag, og vi har talt med filmens prisbelønnede cheffotograf, Lyn Moncrief ("The Wind", "Vengeance").

Se også: Smag på en morderisk cupcake i ny trailer til "Five Nights at Freddy’s"

Om få dage kan du se vores komplette, dybdeborende interview med Moncrief, som altså står bag billederne i en af de mest ventede gysere i årevis.

Men allerede nu kan du herunder høre Moncrief diskutere flere af sine iøjnefaldende inspirationskilder – herunder horror-klassikere som "Ondskabens hotel" og "The Thing" samt mere familievenlige spændingsfilm som "Jurassic Park".

"Five Nights at Freddy's" kan bl.a. opleves i knivskarp 4K i FORMAT Biograf – book billetter her.

Kommentarer

Filmfotografen på "Five Nights at Freddy's" til Moovy TV: "Jurassic Park" og "Ondskabens hotel" inspirerede os

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen