Moovy TV: X-klusivt "X"-interview med gysermesteren Ti West

Vi har talt med kultinstruktøren bag gyserhittene "The House of the Devil", "The Innkeepers" og den spritnye "X", som er blevet skamrost af kritikerne og Stephen King.

Medmindre du har en kæmpe passion for gysergenren, så er det ikke sikkert, at du har hørt Ti Wests (fabelagtige) navn før.

Men den 41-årige filmmager har i årevis lavet kritikerroste gysere med smalle budgetter – fra indslag i antologi-filmene "V/H/S" og "The ABCs of Death" til prisbelønnede horror-perler som "The House of the Devil" og "The Innkeepers".

Og nu er West aktuel med "X", der følger et ungt filmhold i 1979, som drager ud på landet for at optage en lummer film på en gammel gård. De opdager dog hurtigt, at værtsparret, der lægger hus til – Pearl og Howard – har nogle dystre hemmeligheder. Og pludselig forvandler det, der skulle have været et par lystige dage med filmoptagelser, sig til en kamp for overlevelse.

Læs også: Den kommende (og skamroste) gyser "X" får en prequel

"X" er allerede blevet skamrost af kritikerne i USA, og for nylig skrev selveste Stephen King på Twitter, at "X" er "en ekstremt god gyserfilm. Uhyggelig, skarp, selvbevidst. Og underholdende."

Og Moovy TV har talt med West om hans seneste opus, der på fornem vis både kilder lattermusklerne og nerverne.

Vi diskuterer bl.a. Wests mangeårige forkærlighed for 1970'erne, de slående ligheder mellem "X" og "Motorsavsmassakren", pornoens guldalder og Wests samarbejde med Weta Workshop, som i sin tid arbejdede på Peter Jacksons gamle, grumme gysere, der ligeledes svælgede i balstyrisk horror-spas.

"X" har dansk biografpremiere i morgen, den 31. marts, og interviewet med Ti West kan ses her:

Kommentarer

X-klusivt "X"-interview med gysermesteren Ti West

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen