Den kommende (og skamroste) gyser "X" får en prequel

Allerede før den danske biografpremiere på Ti Wests nyeste gyser kan hans fans se frem til en fortsættelse.

Tilbage i januar delte vi den første trailer til Ti West og A24's gyser, "X", som får dansk biografpremiere den 31. marts.

Filmen havde for nylig verdenspremiere på den amerikanske filmfestival SXSW, hvor den blev skamrost af kritikerne. Og selskabet bag filmen, A24 – som også har produceret nyere gyserperler som "The VVitch" og "Hereditary" – havde tydeligvis stor tiltro til projektet på forhånd, for det er kommet frem, at Ti West fik grønt lys til at lave en prequel til "X" for flere måneder siden, og at fortsættelsen faktisk allerede næsten er færdiggjort.

I "X" følger vi et ungt filmhold i 1979, som drager ud på landet for at optage en lummer film på en gammel gård. De opdager dog hurtigt, at værtsparret, der lægger hus til – Pearl og Howard – har nogle dystre hemmeligheder. Og pludselig forvandler det, der skulle have været et par lystige dage med filmoptagelser, sig til en kamp for overlevelse.

Og netop Pearls unge dage er omdrejningspunket i den kommende prequel, som da også ganske passende får titlen... "Pearl".

Læs også: John Carpenter vil have Kurt Russell med i ny "The Thing"

Ti West fortæller LA Times, at han begyndte at skrive manuskriptet til "Pearl", efter at han og filmholdet var ankommet i New Zealand, hvor de skulle være i corona-karantæne i to uger.

Derefter overbeviste West A24 om, at han skulle skyde to gysere på samme tid og således kickstarte A24's første horror-franchise.

Mia Goth ("Nymphomaniac"), som både spiller den unge pornostjerne Maxine og den gamle Pearl i "X", vender tilbage foran kameraet og spiller titelrollen i "Pearl", der tidsmæssigt udfolder sig samtidigt med 1. verdenskrig. West og Goth har i øvrigt arbejdet på manuskriptet sammen.

West betegner "Pearl" som kulørt, melodramatisk og forrykt. Og så afslører West i øvrigt, at hvis "Pearl" også bliver en succes, så kan "X"-sagaen meget muligt ende som en trilogi. "Jeg har altid følt, at når man laver en slasher-film, så skal man også lave en stor stak fortsættelser," fastslår West.

Ti West har efterhånden oparbejdet en stor fanskare ved at lave en masse effektive, stemningsmættede gysere med små budgetter – inklusive "The House of the Devil" og "The Innkeepers".

Og I kan se frem til Moovy TV's kommende, eksklusive video-interview med West op til premieren på "X", som altså udkommer den 31. marts. "Pearl" har til gengæld endnu ikke fået en premieredato.

Kommentarer

Den kommende (og skamroste) gyser "X" får en prequel

 • 1

  Forhelvede Johan!!! Jeg vil se X nu! NU!!!!!

  jarlen22-03-22 10:51

 • ★★★★★0

  Forhelvede Johan!!! Jeg vil se X nu! NU!!!!!

  Jamen DUUUUUUDE! Der var jo forpremiere på Blodig Weekend! Jeg skal i øvrigt stadig have set "In the Valley of Violence" og "The Sacrament".

  The Insider22-03-22 10:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen