Anmeldelse: Pokémon Detective Pikachu

Trods et par svagheder er denne film bedre, end den har ret til at være.

Historisk set har Hollywood haft svært ved film baseret på videospil. Lige fra de horrible "Resident Evil"-film, nogenlunde "Tomb Raider" og den skuffende "Assassin's Creed". Det kan derfor ikke undgås at have lave forventninger til "Pokémon Detective Pikachu", der er baseret på spillet af samme navn fra 2016. At denne film eksisterer er bizart. En live-action-film, hvor mennesker og Pokémon forenes, og hvor nuttede Pikachu skal opklare et mysterium. Men hvad der er endnu mere bizart er, at filmen faktisk formår at overraske.

Vi følger 21-årige Tim (Justice Smith), der er rejst til Ryme City efter beskeden om sin fars død. Et anstrengt forhold til faderen gør dog, at knægten indledningsvis ikke er interesseret i at finde ud af, hvad der er sket. Pludselig møder den unge dreng en Pikachu (med stemme af Ryan Reynolds), der ikke blot kan engelsk (hvilket kun Tim kan forstå), men også er en detektiv. Dette bliver starten på et samarbejde, hvor det umage par skal løse mysteriet om, hvad præcis der skete med Tims far.

Præmissen er mærkelig. Ved start kan det ikke undgås at grine akavet over de 3D-animerede Pokémons og deres eksistens i en realistisk verden. Især med en prominent skuespiller som Bill Nighy, der i et tv-program taler dybt seriøst om Pokémons. Instruktør Rob Letterman formår alligevel at gøre det troværdigt, hvilket er en imponerende bedrift i sig selv. Det er herligt at spotte de forskellige lomme-monstre og deres plads i Ryme City. Her er tilpas fanservice til dem af os, der er vokset op med Game Boy-spillene og den tilsvarende animé. For "Pokémon Detective Pikachu" er en flot film, hvor der tydeligt hersker kærlighed til kildematerialet.

Detektivfortællingen er også overraskende humoristisk. Reynolds har det tydeligvis sjovt med sin rolle, hvor han kaster om sig med spydige, søde og selvbevidste jokes. Manden bag bamsen driver næsten løjerne på egen hånd, men komplimenteres godt af Smith. Jeg grinte mere, end jeg havde forventet, hvor især en sekvens med Mr. Mime var hysterisk morsom. Ydermere er det umage makkerpar charmerende, hvilket giver filmen hjerte.

Selve mysteriet er ikke just originalt og derfor heller ikke så interessant. Mystikken har bestemt sine øjeblikke, selvom det bliver en anelse kompliceret mod slutningen. Der kommer lidt for mange drejninger og afsløringer, hvor man skal holde tungen i munden for at kunne følge med. Humoren forsvinder desværre under visse sektioner, men trods dette er filmen stadig en hyggelig oplevelse. Trods et par svagheder er denne film bedre, end den har ret til at være.

"Pokémon Detective Pikachu" er ikke just original eller fantastisk, men alligevel en herlig overraskelse. De forskellige Pókemoner er flot animeret, skuespillerne er veloplagte og charmerende, og jokes'ne er morsomme. Jeg ville bestemt ikke have noget imod at se endnu en film i dette univers, der pludseligt rummer potentiale. Endelig en film baseret på et videospil, der kan anses for at være god!

Pokémon Detective Pikachu