Anmeldelse: Spider-Man: Far From Home

Her er mange herlige jokes, der nok skal trække på smilebåndet – samt en enkelt overraskelse eller to.

Det tør siges, at Spider-Man endnu en gang har viklet sit spindelvæv rundt om underholdningsindustrien. Fra "Spider-Man: Homecoming", der kom i 2017, til PlayStation 4-spillet "Spider-Man" og mesterværket "Spider-Man: Into the Spider-Verse". For slet ikke at tale om edderkoppens tilstedeværelse i de sidste to "Avengers"-film. Nu er superhelten aktuel atter en gang med "Spider-Man: Far From Home". En fortsættelse, der nok skal underholde.

Filmen foregår kort efter "Avengers: Endgame", og Peter Parker (Tom Holland) skal på skoleudflugt i Europa. Han er stadig i færd med at bearbejde begivenhederne fra kampen mod Thanos – samtidig med at han bejler til pigen MJ (Zendaya). Parker bliver dog tvunget til at sætte sit teenageliv på standby, da Nick Fury (Samuel L. Jackson) har brug for edderkoppens hjælp til i selskab med Mysterio (Jake Gyllenhaal) at bekæmpe de overnaturlige Elementals.

Ligesom med "Homecoming" er "Far From Home" både en superheltefilm og en high school-fortælling om teenagere, der opdager nye følelser, såsom den første kærlighed og genopdagelsen af selvet. Balancen er dog ikke nær så elegant, da superheltefortællingen fylder mere end teenageløjerne. Dette er i sig selv ikke dårligt, men desværre er de to elementer tilsammen en anelse rodede. Filmens logik er til tider dårligt forklaret, hvor det kan virke som om, at manuskriptforfatterne har haft en masse idéer, som de ikke har kunnet binde helt overbevisende sammen. Det hjælper heller ikke, at en sen drejning er stjålet direkte fra en tidligere Marvel Cinematic Universe-film.

Alligevel forlod jeg dog biografsalen i godt humør. Her er mange herlige jokes, der nok skal trække på smilebåndet, samt en enkelt overraskelse eller to. Meget af denne ære skyldes naturligvis skuespillet. Holland er perfekt som den kiksede og nørdede Parker, men han bliver også bakket flot op af Zendaya, Jackson, Gyllenhaal (der tydeligt har det sjovt med sin rolle), Jon Favreau og Jacob Batalon.

Selv de typiske Marvel-actionscener med gennemtrængende eksplosioner og et overvæld af CGI er hævet en anelse over standarden takket være god fotografering og enkelte, kreative sekvenser. Det havde pyntet med mere kreativitet, men spindelvævet holder stadig.

"Spider-Man: Far From Home" når ikke samme niveau som "Spider-Man: Homecoming", og har man i forvejen set sig træt på Marvels cinematiske univers, vil denne film næppe ændre ens indstilling. Men for os andre bliver der serveret 129 minutters solid underholdning, som bestemt har sine højdepunkter. Det er ærgerligt med den lidt forvirrende logik og ubalancen mellem fortælletonerne, men det er stadigvæk herligt at tage på studietur med nabolagets venlige edderkop.

Spider-Man: Far From Home

Kommentarer

Spider-Man: Far From Home

 • ★★★★★0

  Ingen kommentarer.

  Lars! 7-08-19 00:00

 • ★★★★★0

  Jeg kunne godt lide filmen :) Jeg så den med konen, som ikke har noget som helst forhold til MCU. Vi snuppede "Homecoming" i eftermiddags og så tog vi turen ind og så denne her til aften.

  Der er ingen tvivl om at jeg nød denne i højere grad end Homecoming (som dog heller ikke var dårlig). 

  De kreative scener, som nævnes i anmeldelsen, var for mig mere end bare kreative. De var virkelig awesome. Der er en disorienterende og vild konfrontation med skurken lidt over midtvejs inde i filmen, som nærmest stadigvæk sidder i mig på en fed måde - noget af det bedste effekt-magi jeg har set i en marvelfilm. 

  Det er dog ikke den perfekte film og nogen ting skal man undgå at tænke for meget over eller spørge om. Lidt eksempler (i spoilers):

  Hvorfor har Peter pludselig ingen spider-sense, da filmen begynder? 
  Og hvorfor har han det så alligevel til sidst - i en sådan grad at han kan "dodge" alle patroner og besejre skurken med lukkede øjne?

  Hvad er Mysterios plan B, efter at Plan A går i vasken, da han bliver afsløret som illusionist? Hvad er hans motivation til allersidst? 

  Hvad ser Aunt May i Happy? What? Is it all just a joke to you? 

  Men sjov film og klart værd biografbilletten for dem af os, som ikke er alt for trætte af superheltefilm. 

  Lars! 7-08-19 00:11

 • ★★★★★0

  Blev du ikke siddende under rulleteksterne, midt credits især, men end credits er også ret munter ?

  Der er da en rimelig fin forklaring på, hans Plan B vil jeg da mene :)

  Elwood 7-08-19 11:33

 • ★★★★★0

  Spoiler til Mid Credits

  Den Cameo fra J.K. Simmons som J. Jonah Jameson som en slags Alex Jones fra Info Wars, var den bedste Mid Credits scenen i lang tid fra Marvel, og setuppet med at J.J. Jameson er tilbage og nu vil være ude efter Spiderman/Peter Parker fordi at Mysterio fik det til at se ud som om at Spiderman var bag det hele, er jeg ret spændt på, hvad de kan få ud af.

  Elwood 7-08-19 11:45

 • ★★★★★0

  Blev du ikke siddende under rulleteksterne, midt credits især, men end credits er også ret munter ?

  Nej, vi gik. :) 

  Lars! 7-08-19 11:46

 • ★★★★★0

  Nej, vi gik. :) 

  Ahh tænkte det nok der var en forklaring på det du efterspurgte, så det må du lige se, når den kommer ud på BD, hvis du da kan klare en gang til :)

  Mid og End credits, mid credits var hvor jeg ikke ku holde min mund og udbrød et højt Yes i biografen med armene i vejret :)

  Værsgo i fantastisk HD kvalitet, men tænker det lige går an.

  Elwood 7-08-19 11:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen