Moovy Exclusive: Moovy til virtuel pressekonference med Jude Law og Co. fra "Peter Pan & Wendy"

Vi var med i det digitale presselokale, da instruktøren David Lowery og hans skuespillere sludrede med verdenspressen om Disney-remaket, som udkommer i dag.

I dag har Disney+ frigivet endnu en film baseret på J.M. Barries tidløse fabler om den flyvende dreng, der nægter at blive gammel: Peter Pan. "Peter Pan & Wendy" lyder titlen på den seneste filmatisering, som både tager afsæt i Barries skriverier og den suverænt største film (ud af talrige af slagsen) baseret på forlægget: Disneys animationsklassiker fra 1953.

Her præcis 70 år senere har en af tidens mest ombejlede og hædrede filmmagere, David Lowery, nyfortolket Barries univers via levende billeder. Og ud over at lave kritikerroste indie-perler som "A Ghost Story" og "The Green Knight" så har Lowery faktisk tidligere pustet nyt liv i et klassisk Disney-eventyr i form af 2016’s kritikerroste "Peter og dragen".

Men havde vi vitterligt brug for endnu en live-action-version af fortællingen om Peter Pan, Wendy, de glemte drenge og Kaptajn Klo på Ønskeøen? Det er trods alt relativt få år siden, at vi fik P.J. Hogans "Peter Pan" og Joe Wrights "Pan" – to film, som i øvrigt floppede fælt ved billetlugerne. Hvilket udløser endnu et spørgsmål: Er der overhovedet en efterspørgsel på flere film om Pan og Co.?

Hvorom alting er, så er "Peter Pan & Wendy" altså en herlig film, der snildt overgår alle de andre, nyere "Peter Pan"-film. Og selvom den selvsagt er langt mere børnevenlig, jovial og lettilgængelig end Lowerys "The Green Knight", så formår "Peter Pan & Wendy" også at tage et storslået, fantasifuldt eventyr og gøre dets verdener og karakterer enormt troværdige – Ønskeøen føles vitterligt som et ægte sted, og særligt Jude Laws udgave af Kaptajn Klo er dragende og forbavsende menneskelig.

En ny titel med et gammelt udgangspunkt

Netop det at gøre en "Peter Pan"-film både genkendelig og forfriskende var en mission, som Lowery havde, fortale instruktøren os over Zoom:

"I første omgang tænkte jeg: Åh, det er 'Peter Pan', jeg kender historien, hvor svært kan det være at filmatisere den? Men mens vi arbejdede på manuskriptet over en årrække, indså jeg, at der er mere at gå på opdagelse i, og der er så meget i det eventyr, som vi aldrig har set før på film. Vi er nødt til at ære det kendskab, som folk har til historien, og vi kan ikke bare genopfinde hjulet. Vi er nødt til at give publikummet en film, hvor de får den Peter Pan og Wendy, som de kender og elsker, men vi er også nødt til at sætte dem i et nyt lys. Det var den store udfordring: At finde dét nye lys og teksturen i det.

"Jeg vil nødigt bruge ordet 'jordnært', fordi filmen handler om flyvende børn... Men jeg ville gerne have, at Ønskeøen føltes som et sted, man godt kan besøge. At det ikke var en kulisse, eller at det hele var computerskabt. At det var inden for rækkevidde. Vi skød i Skotland, Irland og Færøerne, som har nogle magiske landskaber. Det er en version af Ønskeøen, som vi ikke har set før, og som ikke er den tropiske, Hawaii-agtige udgave fra fortiden."

Mange forunderligt forandringsforskræmte stemmer på de sociale medier har også studset over, at Wendy denne gang er med i titlen, men som Lowery pointerer:

"Altså, den oprindelige titel på J.M. Barries bog var 'Peter Pan & Wendy', så det var vores udgangspunkt. Og Wendy repræsenterer – på mange måder – publikummet. Hun er den, der rejser til Ønskeøen, og vi rejser med hende. Vi ville virkelig gerne ære og udforske det perspektiv."

Hook 2.0

Der er dog ingen tvivl om, at det store højdepunkt i "Peter Pan & Wendy" er Kaptajn Klo – eller Hook, som han hedder i originaludgaven – som spilles af førnævnte Jude Law. Vi vil naturligvis ikke afsløre filmens overraskelser hér, men vi havde ikke forventet et så nuanceret portræt af en skurk, der normalt skildres som en rimelig endimensional galning.

"David gav mig muligheden for at forstå ham og for at dykke ned i hans fortid," fortæller Law os. "Derfor forstår jeg, hvad der gjorde ham til en skurk, og det var fantastisk for mig som skuespiller. Det er ikke interessant at portrættere skurken som bare... en skurk. Han tror, at han selv er helten, og at det er alle de andre, der er onde.

"I bogen står der, at han er den eneste pirat, som Long John Silver var bange for. Så jeg vidste, at han var nødt til at være uhyggelig og fysisk til stede på en måde, som føltes ærlig og ægte. Og så undersøger man, hvordan det må være at leve som Klo. Hvad betyder det egentlig, og hvem kan man stole på? Hvad gjorde ham så fuld af had til Peter Pan? Så det var en virkelig sjov rolle at spille, alt imens jeg prøvede at sikre mig, at jeg ikke blev for skælmsk, og at jeg var uhyggelig, men ikke for uhyggelig."

Ønskeøen i en garage

Også skuespillerne Alexander Molony (Peter Pan), Ever Anderson (Wendy) og Yara Shahidi (Klokkeblomst) var med i det digitale presselokale. Og apropos samtaler over nettet, så blev en stor del af "Peter Pan & Wendy" produceret, mens pandemien var på sit højeste, og derfor mødte Shahidi ikke sine medspillere under optagelserne – og faktisk indspillede hun alle sine scener i en lille garage i Burbank, Californien!

"Jeg mødte Ever og Alexander for første gang for bare en time siden!" sagde Shahidi, mens alle lo i deres respektive lokaler. "Men det var samtidigt en interessant opgave for mig at skulle leve mig ind i den her verden på den måde. Og David hjalp mig igennem hele processen. Men ja, det lignede, at jeg bare havde nogle GoPros stående på en mikrofonholder – man skulle ikke tro, at det var udstyr for flere millioner dollars, jeg kiggede på!"

Både Anderson og Molony talte en del om, hvor beærede de var over at få lov til at spille to af kulturhistoriens mest kendte karakterer. Før optagelserne brugte de to måneder på bare at øve flyvescenerne – hvordan ser man ud, når man virkelig tror, at man kan flyve, mens man i virkeligheden er koblet til en masse kabler?

Lowery og skuespillerne har tydeligvis en kæmpe kærlighed til kildematerialet – Law afslørede sågar, at hans ældste søn ofte klædte sig ud som Peter Pan, da han var 4-5 år gammel, hvor Law så selvfølgelig iførte sig et Kaptajn Klo-kostume. Selv Shahidi var Klokkeblomst til Halloween, da hun var 6 år gammel.

100 år at se tilbage på – og en fremtid at se frem til

Ganske vist fylder Disneys oprindelige "Peter Pan" 70 år i år, men årets helt store Disney-fødselsdag er naturligvis selskabets 100-års jubilæum. Er der monstro noget særligt ved at lancere en nyfortolkning af et af Disneys største eventyr netop nu?

"Jeg arbejder faktisk i øjeblikket i Disneys gamle animationsbygning," fortæller Shahidi, "så hver dag bliver jeg mindet om Disneys historie, og det er noget helt særligt at blive en del af selskabets historiefortælling og eventyr."

"Jeg synes, det er vigtigt at reflektere over og forstå selskabets arv," indskyder Lowery. "Men jeg er mere spændt på de kommende 100 år."

Ovenpå "Peter Pan & Wendy" og mandens forrige perler er vi i hvert fald også spændt på at se, hvad Lowery giver sig i kast med de næste mange årtier. "Peter Pan & Wendy" er som sagt udkommet på Disney+ her i dag.

Kommentarer

Moovy til virtuel pressekonference med Jude Law og Co. fra "Peter Pan & Wendy"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen