Moovy Exclusive: "3 Body Problem": Interview med Liam Cunningham

Fra sympatiske Ser Davos i "Game of Thrones" til iskolde Thomas Wade i Netflix' science fiction-serie "3 Body Problem". Den irske skuespiller har været vidt omkring.

Liam Cunningham har spillet det meste. Fra thrillere og tungsindige dramafilmer til sci-fi og gys, har han godt over 100 titler på CV’en.

Jeg interviewede nylig Liam Cunningham i forbindelse med hans rolle som den kyniske og pragmatiske efterretningschef Thomas Wade fra "3 Body Problem". Der genforenes den irske skuespiller med "Game of Thrones"-skaberne David Benioff og D.B. Weiss. Serien, der er baseret på den første bog i kinesiske Liu Cixins science fiction-trilogi "Remembrance of Earth's Past", stiller spørgsmålet om intelligent liv på andre planeter – på en helt unik og tankevækkende måde.

I interviewet talte vi om Cunninghams rolle i "3 Body Problem", hans gensyn med Game of Thrones-skaberne David Benioff og D.B. Weiss, samt hans engagement rundt videnskabelige spørgsmål og syn på hvorvidt det faktisk er intelligent liv der ude i verdensrummet. Vi snakken også om hans mange roller og hans kærlighed til gysergenren.

Den mystiske Thomas Wade

Liam Cunningham var noget nølende til at give for mange detaljer om rollen som Wade, helt til det kom frem, at jeg var en af de få journalister han var blevet interviewet af, som havde set hele sæsonen. Han beskriver rollen sådan:

- Thomas Wade er en ganske mystisk type, tungt involveret i efterretning og konspirationer. Når mystiske ting begynder at ske rundt omkring i verden, og videnskab og teknologi bliver undergravet, er han manden, der skal håndtere truslen. Han er uortodoks, for at sige det mildt, og er sikkert en rigtig god fyr at have på holdet. Men det er virkelig, virkelig skidt at have ham som sin fjende.

-I modsætning til Davos, der var en godhjertet mand med moral, er Wade helt forskelligt. Han er kynisk, manipulerende, pragmatisk og selvsikker. Man ser på ham og spørger sig selv, hvad denne djævel kommer til at finde på. Han er et monster. Men han er det rette monster til jobbet, når det skal gøres.

Et gensyn med David Benioff og D.B. Weiss

Da jeg spurgte Liam Cunningham om, hvad som lokkede ham til denne rolle, og hvordan der var at arbejde med David Benioff og D.B. Weiss igen, var han helt tydelig:

"De gutter var grunden til, at jeg sagde ja. Deres skrivetalent er helt ekstraordinært, og gjorde "Game of Thrones" til det kulturfænomen, det blev dengang. Det var denne kvalitet, der gjorde, at "Game of Thrones" fungerede så godt, og det er det samme med dette projekt. Deres evne til at skabe storslående ord og scener gør, at enhver skuespiller, der tager sit arbejde seriøst, ville sige ja til at arbejde med dem.

Jeg er typisk rigtigt forsigtig med hvilke projekter, som jeg takker ja til. Og det er måske grunden til, at jeg ikke har garagen fuld af Ferrarier. Men da David Benioff og D.B. Weiss spurgte mig, om jeg ville med ombord på et nyt projekt, sagde jeg ja – med det samme. Til trods for, at jeg var i forhandlinger om et helt andet projekt. Alene det, at de to og Alexander Woo, var involveret, var nok!"

Videnskabens rolle

"3 Body Problem" og bøgerne, som serien er baseret på, fejrer videnskaben og de mennesker, der gør videnskab mulig. I en tid, hvor videnskab for ofte bliver måden hvor politiske meninger og alternativ tænkning retfærdigøres, er måske serien specielt relevant netop nu?

"Ja, den er absolut relevant", siger Liam. "Serien fejrer menneskerne bag videnskaben og understreger vigtigheden af deres arbejde. Men det er visse elementer i samfundet, som ikke længere stoler på videnskab. Bare se på klimaskeptikerne og vaccinemodstanderne under pandemien. Det er videnskab, der vil redde os. Uden videnskab havde vi ikke overlevet indtil nu. Videnskab er den eneste grund til, at menneskeheden stadig findes."

"3 Body Problem" handler om en invasion fra rummet. Præsenteret unikt. Det naturlige spørgsmål videre da bliver selvfølgelig om, hvorvidt Liam tror, at der er intelligent liv derude i universet et sted.

"Statistisk set, så skal der være intelligent liv derude. Det handler ikke om at tro eller ikke tro. Hvis du taler med hvem som helst inden for teoretisk fysik eller astronomi, så er de helt sikre. Bare tænk over det. Det tager lyset 100 000 år for at komme fra den ene siden af galaksen til den anden, og vores galakse er kun én af 100 millioner galakser. Og vi er ikke engang begyndt at forstå sorte huller! Så er der kvantefysik, som er et tema i "3 Body Problem. Så ja, der er garanteret liv derude."

Efter dette gode svar var der kun ét opfølgende spørgsmål, som jeg kunne stille: Med al galskab, der sker i vores verden, tvivler Liam nogensinde på. om der er intelligent liv her på Jorden?

"Haha! Ofte, min ven! Ofte! Ja, vi kunne godt af lidt mere intelligent liv her. Du har helt ret! Hahaha!"

Mange genrer

Samtalen går videre til Cunninghams karriere og alle genre, som han har spillet i. Gyser-genren er en af hans favoritter, og han fortæller, hvordan han elsker stemningen i enn mørk biografsal under en skrækfilm.

"Jeg spillede en varulv i "Dog Soldiers", der siden er blevet en kultklassiker. Og jeg vender tilbage til den film nu og da, og jeg griner højlydt over den! Det var en fantastisk, lille film. Vi tjente meget lidt på den, men den er utrolig godt skrevet. Og Neil Marshall, der instruerede den film, gik videre til at instruere blandt andet afsnit i "Game of Thrones", så jeg arbejdede med ham igen der.

Derudover har jeg medvirket i en af "Mummy"-filmene med Brendan Fraser. Og lad os ikke glemme André Øvredals Dracula-film. Så jeg har været i en mumie-film, en varulv-film, en vampyr-film og endvidere har jeg spillet Djævlen i en lille film, der hedder "Let Us Prey". Jeg elsker gysergenren."

At arbejde med norske André Øvredal

Jeg spørger også om Liam Cunninghams arbejde på André Øvredals "The Last Voyage of the Demeter".

"Det er en rigtig fed film. Men den udkom på forkert tidspunkt, midt i skuespillerstrejken. Jeg havde ondt af André, specielt fordi han lagt så meget arbejde i projektet, havde så meget godt budget og en fantastisk gruppe skuespillere.

- Men det var fryd at arbejde med André. Han bidrager med idéerne til skuespillerne, og tager  sig af alle omkring sig på settet. Jeg ville ikke tøve med at arbejde med André igen. Han er en fantastisk instruktør! Vi har et irsk ordsprog, som jeg vil bruge om ham: "I love the bones of him!"

Hvad vi bør tage med os

Vi begynder at runde af interviewet, men før vi gør det, går vi lidt tilbage til "3 Body Problem". Hvad håber Liam Cunningham, at man skal tage med sig efter at have set serien?

"3 Body Problem" er en serie med dybe karakterer og temaer. Det er en serie, der kræver ekstra opmærksomhed og koncentration. Ikke sådan en serie du ser, mens du sidder på mobiltelefonen og spiller "Candy Crush". Her kommer du til at lære nye ting inden for videnskab, sådan som kvanteforskning og nanoteknologi. og hvor vigtig videnskab er for os mennesker.

-Det er også en meget menneskelig historie, og meget af den er meget rørende. Man føler sig knyttet til disse komplekse og dybe roller. Det er dét, som David Benioff, D.B. Weiss og Alexander Woo har givet os med denne serie."

Mens vi runder af interviewet, sludrer vi om nogle af de spektakulære scener i serien. For at undgå at røbe handlingen, vil jeg ikke beskrive dem. Men de er spektakulære!

"3 Body Problem" har premiere på Netflix 21. marts.

Kommentarer

"3 Body Problem": Interview med Liam Cunningham

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen