Amerikansk distributør forsøger at få danske "Flugt" Oscar-nomineret til Bedste film

Bliver 2022 mon året, hvor en dansk film omsider kommer i spil til den største Oscar-pris?

Det kom bestemt ikke som nogen overraskelse, da den animerede dokumentar "Flugt" for et par uger siden blev udvalgt som en af årets tre danske Oscar-kandidater.

Den kritikerroste, danske film har nemlig allerede vundet talrige priser i udlandet, og "Flugt" er tilmed årets danske kandidat til Nordisk Råds Filmpris.

Først den 25. oktober finder vi ud af, om det bliver "Flugt", "Margrete den Første" eller "Skyggen i mit øje", som bliver Danmarks bud på en Oscar-vinder i kategorien Bedste internationale spillefilm. Men hvis det står til filmens amerikanske distributør, Neon, så bliver "Flugt" nomineret i yderligere tre Oscar-kategorier.

Læs også: Danske "Flugt" vinder prestigefyldt international pris

Tom Quinn, som er en af Neons stiftere, fortæller Variety, at de har så stor tillid til Jonas Poher Rasmussens film (som i USA går under navnet "Flee"), at de kæmper for at få "Flugt" Oscar-nomineret i kategorierne Bedste animationsfilm, Bedste dokumentar og (ikke mindst) Bedste film.

Det er sket før, at en film er blevet nomineret i både kategorierne Bedste dokumentar og Bedste internationale spillefilm. Og internationale hits som "Crouching Tiger, Hidden Dragon" og "Amour" blev Oscar-nomineret til Bedste film.

Men hvis "Flugt" nomineres til showets helt store pris, vil det være en historisk begivenhed af flere årsager. En dansk film er aldrig blevet nomineret til Bedste film, og desuden er en dokumentar aldrig før blevet nomineret til den prestigefyldte pris.

I interviewet med Variety fastslår Quinn: "Jeg synes, det er på høje tid, at en ikke-fiktionsfilm deltager i Bedste film-kategorien. 'Flugt' er aktuel og desværre mere relevant end nogensinde før. Det er en film, som giver genklang kulturelt, men som også er rendyrket filmmagi. Jeg vil gøre alt, jeg kan, for at overbevise andre om, at det er en film, som ikke kan bare placeres i én kategori."

En forudsigelse eller en fortalelse?

Quinn siger i øvrigt, at "Flugt" går efter at blive nomineret i kategorien Bedste internationale spillefilm. Spørgsmålet er, om han hér tager munden lidt for fuld, eller om han afslører en hemmelig forhåndsaftale med den danske Oscar-komité...

Hvorom alting er, så bliver næste års Oscar-nominerede præstationer og titler afsløret i Hollywood den 8. februar 2022, mens priserne uddeles den 27. marts næste år.

Herunder kan I desuden se Moovy TV's (animerede) interview med Jonas Poher Rasmussen om hans kritikerroste pragtværk:

Kommentarer

Amerikansk distributør forsøger at få danske "Flugt" Oscar-nomineret til Bedste film

 • 0

  Nu har jeg ganske vidst ikke set den endnu, men jeg har alligevel ualmindelig svært ved at tro at en dansk dokumentar (der tilmed er animeret) kan blive nomineret til bedste film. Men man kan jo bare håbe på at alt deres hårde arbejde smitter af på både dokumentar og animationskategorierne.

  Sichlau 9-10-21 17:47

 • ★★★0

  Fejl i teksten. Das Boot var ikke nomineret til bedste film. Og faktisk heller ikke til bedste ikke-engelsk sprogede film, da Tyskland indstillede en anden film det år.

  Men den var dog nomineret til 6 andre Oscars (instruktion, manuskript, filmatisering, lyd, klip og lyd effekter).

  Steffan Rasmussen10-10-21 00:33

 • ★★★★★0

  Fejl i teksten. 

  Tak, rettet! Den største fejl blev dog begået af Oscar-akademiet! :D

  The Insider10-10-21 08:11

 • ★★★0

  Tak, rettet! Den største fejl blev dog begået af Oscar-akademiet! :D

  Der er vi så helt enige.

  Steffan Rasmussen10-10-21 08:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen