Batman-medskaber bliver endelig krediteret

Når anden sæson af tv-serien "Gotham" starter på amerikansk tv, og når "Batman v Superman: Dawn of Justice" kommer i biograferne til næste år, vil det være med endnu et navn ved siden af den legendariske Batman-skaber Bob Kane, nemlig Bill Finger.

Igennem mange årtier var navnet Bill Finger næsten kun kendt blandt de mest hardcore tegneserienørder, men dette har ændret sig i løbet af de sidste par år. Takket være bl.a. Marc Tyler Noblemans biografi, "Bill the Boy Wonder", er det for alvor kommet frem i lyset, at Finger havde en meget stor rolle i det Batman-univers, vi kender i dag - visse mener endda en større rolle end Bob Kane.

Finger var med til at skabe Batman, han navngav byen Gotham, skabte The Riddler og var medskaber af nogle af de største figurer i Batman-universet, herunder Jokeren, Robin og Catwoman. Han var desuden skaberen af den første Green Lantern, Alan Scott.

I forbindelse med Batmans 75-års jubilæum genoptrykte DC Comics "Detective Comics # 27", hvilket er Batmans første optræden, og på forsiden står endelig Bill Fingers navn. Med "Gotham" og "Batman v Superman: Dawn of Justice" går DC skridtet videre, og fremadrettet bliver Finger krediteret, hver gang en af hans kreationer bliver benyttet på tv eller i film.

Er man interesseret i at dykke ned i historien om Bill Finger, kan jeg anbefale ovenstående biografi samt at lytte til afsnit 53 af Kevin Smiths podcast "Fat Man on Batman", hvor Marc Tyler Nobleman er gæst.

Kommentarer

Batman-medskaber bliver endelig krediteret

 • ★★★★★0

  Bob Kane er uenig: "Billy løftede ikke en Finger." 

  Lars!21-09-15 12:10

 • ★★★★★★1

  Hæhæ. Kane indrømmede ret sent, at Finger havde en ret stor rolle. Meget af det skyldes åbenbart, at Kane var god til at stjæle opmærksomheden, at Finger overhovedet ikke var og at kontrakterne med tegneserieskabere dengang, var helt hen i vejret.

  Der gik også rigtig mange år, før Siegel og Shuster fik deres navn på Superman og det krævede lidt af en kamp, fordi forlaget altid havde ejet figurerne, uanset hvem der havde skabt dem. Selv i dag, er der masser af eksempler på film og tv-serier, hvor skaberne ikke direkte er blevet krediteret.

  Zero Cool21-09-15 12:25

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen