Carl Mørck vs. rocker - første billede fra Jussi Adler-Olsens "Journal 64"

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares vender for uigenkaldeligt sidste gang tilbage i rollerne som henholdvis Carl Mørck og Assad.

Optagelserne til Zentropa og Christoffer Boes fjerde og sidste film i Jussi Adler-Olsens populære serie om Afdeling Q, "Journal 64", er i kassen, og med godt fem og en halv måned til premieren kan Zentropa i dag løfte sløret for det allerførste billede fra filmen. Billedet, der kan ses herunder i fuld størrelse, er fra en scene, hvor Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck er i slåskamp med en rocker.

I "Journal 64" gør nogle håndværkere en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt.

Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

"Journal 64" får premiere 4. oktober 2018. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares vender for uigenkaldeligt sidste gang tilbage i rollerne som henholdvis Carl Mørck og Assad, og der bliver også et gensyn med bl.a. Rose og Marcus Jacobsen i skikkelse af Johanne Louise Schmidt og Søren Pilmark.

Kommentarer

Carl Mørck vs. rocker - første billede fra Jussi Adler-Olsens "Journal 64"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen