Charles Grodin er død, 86 år gammel

Den Emmy-belønnede skuespiller brillerede i bl.a. "Midnight Run" og familiefilmen "Beethoven".

Skuespilleren Charles Grodin er netop død i en alder af 86 år. Ifølge Grodins søn er dødsårsagen knoglemarvskræft.

Grodin var et vaskeægte multitalent, som både medvirkede i tv-serier, teaterstykker og spillefilm, og som også nåede at arbejde som talkshowvært og forfatter. Han vandt en Emmy-statuette i 1978 for sit arbejde som manuskriptforfatter på et tv-show om den legendariske musiker Paul Simon.

Skuespilleren var især kendt for sin skæve, karakteristiske humor, som ofte sikrede ham roller som lettere neurotiske, omtågede mænd – såsom i den klassiske actionkomedie "Midnight Run", hvori han spillede en eftersøgt revisor med Robert De Niro som følgesvend.

Blandt de andre nævneværdige titler på Grodins store CV er den oprindelige "The Heartbreak Kid" fra 1972, som sikrede Grodin en Golden Globe-nominering. Han havde også en markant birolle i Warren Beattys "Heaven Can Wait" fra 1978, og helt tilbage i 1968 spillede han en læge i Roman Polanskis tidløse gyser, "Rosemary's Baby".

På tv-fronten medvirkede Grodin bl.a. i Louis C.K.'s komedieserie "Louie" og politiserien "Law & Order: Special Victims Unit".

Yngre filmentusiaster genkender stensikkert også Grodin fra de to første "Beethoven"-film, hvori skuespilleren spillede en hårdt prøvet familiefar, hvis børn får en skøn, men besværlig sanktbernhardshund, der opkaldes efter den legendariske komponist.

Grodin efterlader sig sin hustru, Elissa, og to børn.

Kommentarer

Charles Grodin er død, 86 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen