Disney afviser at droppe 4K UHD-udgivelser

Trods rygter om det modsatte dropper Disney ikke fysiske udgivelser lige foreløbigt.

På en række filmfora er snakket gået om Disneys udgivelsesstrategi fremadrettet. Der har floreret rygter om, at titlerne fra Disneys enorme bagkatalog (inklusive produktioner fra opkøbte filmselskaber og brands som 20th Century Fox, Pixar og Lucasfilm) ikke længere vil blive udgivet på 4K UHD-skiver.

Hjemmebiofolket kan dog ånde lettet op: Disney har ikke tænkt sig at droppe hverken 4K UHD-udgivelser eller andre fysiske medier. Det skriver John Archer fra Forbes, efter at journalisten spurgte den amerikanske mediegigant direkte, om det var tilfældet.

"Der er ingen planer om ikke at udgive titler i et særligt format," oplyser en talsperson fra Disney i en mail til Archer og fortsætter: "Vi evaluerer hver udgivelse og går efter den bedste strategi for at få nå målgrupperne ud fra deres behov."

Dét kan læses på flere måder, men det tyder på, at der ikke er planer om at stoppe 4K UHD-udgivelserne. Derfor er det ikke helt udelukket, at der engang kommer en sådan udgivelse af James Camerons "The Abyss".

The Digital Bits, som oprindeligt rapporterede rygterne efter at have talt med flere kilder hos Disney, holder dog fast i, at deres først rapport holder vand, og at Disney ikke overvejer at udgive flere live-action film på 4K UHD.

Kommentarer

Disney afviser at droppe 4K UHD-udgivelser

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen