Første kig på restaureret 4K-udgave af "Star Trek: The Motion Picture" - Director's Edition

Den opdaterede 4K-version af den allerførste "Star Trek"-spillefilm udkommer i 2022.

Da den allerførste "Star Trek"-film, "Star Trek: The Motion Picture", udkom tilbage i 1979, var det ovenpå adskillige måneders hektisk efterarbejde, og grundet filmens fastsatte premieredato nåede dens instruktør, den legendariske Robert Wise ("West Side Story", "The Sound of Music"), simpelthen aldrig at færdiggøre filmen ordentligt.

I 2001 fik Wise så endelig lov til at finpudse filmen, og hans såkaldte Director's Edition af "Star Trek: The Motion Picture" udkom på dvd med både trimmede og nyindsatte scener samt spritnye computereffekter, og det endelige resultat blev mødt med stor ros blandt både kritikere og trekkies.

Desværre blev filmens nye scener færdiggjort i en meget lav billedopløsning, og trekkies har i årevis forsøgt at overtale Paramount til at udgive Wises nye version af "Star Trek: The Motion Picture" i HD på disk eller streaming.

Og for et par måneder siden bar indsatsen endelig frugt: Paramount annoncerede, at en opdateret 4K-version af Wises Director's Cut lander på Paramount+ i 2022, og flere amerikanske medier rapporterer, at filmen også udgives på Blu-ray og 4K UHD senere i 2022 eller engang i 2023.

Og nu har Paramount så udgivet den første ultrakorte forsmag på den nye 4K-version. Grundet geoblocking kan klippet ikke ses på YouTube uden for USA, men I kan se klippet på Twitter her:

Se den første bid fra 4K-versionen af "Star Trek: The Motion Picture" - Director's Edition

Videoen (og nedenstående billede) understreger, at den nye 4K-billedside vil byde på langt flere detaljer, samtidigt med at man bevarer det lettere grynede look fra filmens oprindelige visual effects-sekvenser.

Restaureringen superviseres af produceren David C. Fein, restaureringseksperten Mike Matessino og visual effects-supervisoren Daren R. Dochterman, som alle tidligere har samarbejdet med Wise, som døde i 2005. Restaureringen vil kræve 6-8 måneders arbejde.

Derfor er det sandsynligt, at fans vil kunne se den opdaterede version af den allerede opdaterede udgave af "Star Trek: The Motion Picture" engang i første halvdel af 2022. Franchisens fire første film (inklusive den oprindelige biografversion af "Star Trek: The Motion Picture") er i øvrigt netop udkommet på disk i 4K UHD.

Kommentarer

Første kig på restaureret 4K-udgave af "Star Trek: The Motion Picture" - Director's Edition

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen