James Cameron var ikke vild med "Star Wars: The Force Awakens"

"Avatar"-instruktøren James Cameron fortæller, at han ikke er den store fan af J.J. Abrams' "Star Wars: The Force Awakens", og det er der to grunde til.

Ifølge Cameron haltede filmen både, når det kom til den visuelle billedside og selve historien.

"Jeg må sige, at jeg følte, at Georges [Lucas] seks film havde mere innovativ visuel fantasi. Denne film gik mere tilbage til ting, man har set før, og karakterer, man har set før, og den tog kun et par små skridt fremad med nye karakterer," siger Cameron, der også understreger, at Lucas er en af hans gode venner.

Cameron står langt fra alene med følelsen af, at "Star Wars: The Force Awakens" mere føltes som et nostalgitrip end egentlig nytænkning, hvilket har været et af filmens kritikpunkter, siden den kom frem.

Kommentarer

James Cameron var ikke vild med "Star Wars: The Force Awakens"

 • ★★0

  Fordi Camerons senest film var super på historien. /sarkasme off

  Tiany29-06-16 18:45

 • ★★★★★★0

  ... siger manden, der har fire efterfølgere på vej til Avatar, som essentielt var opkog fra Pocahontas-historien.

  Zero Cool29-06-16 19:12

 • 0

  tror bare den største konflikt ligger i at du skal lave en film der skal betyde det samme for "gamle fans" som nye fans og at kæmpe med de forventninger er ikke let, lige meget hvad ! det største problem er nok bare hvem de henvender sig mod. 

  fra mit synspunkt foretrækker jeg at de rækker mod unge og er et action brag med over raskende væsener og hændelser, jeg føler ikke jeg er målgruppen, men det har jeg det ganske fint med ! 

  og tjoeh james cameron har på det feldt meget validitet synes jeg, at jeg ikke er super fan af noget af hans nyere er vel irrelevant , men med den type film synes jeg bestemt at hans ord har vægt, da det er stort set det han kan, action bang bang og en anden vinkel ;)

   

  wrathalot29-06-16 19:15

 • ★★★★0

  Historien i Avatar finder jeg mere interessant end i TFA. Derudover, så har Cameron skabt et helt nyt univers fra bunden, så meget af det vi så, var langt mere friskt end TFA. Så ja, i dette tilfælde kan jeg godt følge ham, selvom jeg ikke har høje tanke om Lucas' prequels. 

  Babo29-06-16 19:24

 • ★★★★★★1

  Udover Avatar, er det jo også værd at huske på, at Cameron talte ret varmt for Terminator Genisys, som jo også i dén grad trampede rundt i det velkendte materiale.

  Zero Cool29-06-16 20:56

 • ★★1

  Jeg er nok til en vis grad enig med Cameron i, at historien er et af de svageste elementer ved 'The Force Awakens'. (Den visuelle del fandt jeg dog yderst flot og vellykket.) Uanset at der skal forestille at være gået 30 år, føles overgangen fra den lykkelige slutning i 'Return of the Jedi' til en ny mørk tid i 'The Force Awakens' lidt brat og underlig, fordi vi får så forsvindende lidt at vide om hvad der er sket i mellemtiden. Men isoleret betragtet er 'The Force Awakens' en vildt underholdende og rigtig god film, og hvis vi på tilfredsstillende vis får udfyldt hullerne i Episode 8 og 9, vil min eneste anke mod filmen være væk.

  Jeg har ikke set 'The Force Awakens' siden den gik i biografen (og dér så jeg den kun én gang). Jeg er stadig mere begejstret for de tre prequels og den historie Lucas selv fortalte. Men 'The Force Awakens' er efter min mening omtrent ligeså god som 'Return of the Jedi'. Den er dog ikke ligeså helstøbt og original som 'A New Hope', og hamle op med 'The Empire Strikes Back' kan den ihvertfald slet ikke.

  BN30-06-16 00:28

 • ★★★★2

  Det var en hæderlig film, præcis som JJ's potentiale som filmskaber. En helgardering uden indsats.

  Bruce30-06-16 14:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen