James Cameron vil gerne lave to versioner af sine film – én til biografen, én til streaming

Manden bag "Titanic", "The Terminator" og "Avatar" har længe været kendt for at udgive flere forskellige udgaver af sine film.

James Cameron er en ualmindeligt travl herre. Filmmageren er netop nu i gang med at lave fire "Avatar"-fortsættelser samtidigt, og vi er i årevis blevet fortalt, at Cameron ikke engang har en håndfuld ledige timer til at sikre, at to af hans ældre film, "The Abyss" og "True Lies", endelig udkommer på Blu-ray.

Alligevel har Cameron en ny idé i ærmet, som stensikkert vil gøre hans fyldte kalender endnu mere proppet: udgiv to versioner af din film – en kort udgave til biografen og en forlænget udgave til streamingtjenesterne.

Læs også: Sker det endelig?! James Cameron siger, at "The Abyss" er klar til at blive udgivet på Blu-ray

Cameron løftede sløret for sin idé i et interview med "Dune"-instruktøren Denis Villeneuve, som blev udgivet på Variety. Villeneuve spørger Cameron, om streamingtjenesternes eksponentielle vækst skræmmer ham, hvortil Cameron svarer:

"Jeg er ikke bange. Jeg kan godt lide forandring. Jeg er et barn af 60'erne. Jeg kan godt lide, når der er lidt kaos. Jeg tror, vi kan udvide filmskabelsesprocessen.

"Jeg vil gerne lave en film, som er 6 timer lang og 2,5 timer lang på samme tid. Den samme film. Du kan streame den i 6 timer, eller du kan få en mere tætpakket rutsjebanetur i en biograf. Den ene er romanen, den anden er filmen. Hvorfor ikke? Lad os udnytte platformene på en måde, som de ikke er blevet brugt på før."

Selvom mange af Camerons film tidligere er udkommet i alternative, forlængede udgaver til hjemmebiografen, så har han dog aldrig lavet en ny version, som var mere end dobbelt så lang som biografudgaven.

Camerons idé minder dog lidt om det, vi ofte har oplevet her i Skandinavien, hvor alt fra Ingmar Bergmans tidløse "Fanny og Alexander" til danske "1864" og "Lykke-Per" både er blevet udgivet som tv-serier og forkortede spillefilm i biografmørket.

Kommentarer

James Cameron vil gerne lave to versioner af sine film – én til biografen, én til streaming

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen