James McAvoy debuterer som instruktør med autentisk komediedrama om skotske rappere

Den spillevende skotte laver en film om et af musikhistoriens vildeste fup.

Det er en historie, der lyder så skør, at den bare være sand. Og det er den, og nu filmatiseres den.

Deadline skriver, at den 44-årige skotske skuespiller James McAvoy snart sætter sig i instruktørstolen for første gang for at lave filmen om rapduoen Silibil N' Brains.

I slut-90'erne prøvede de skotske venner Gavin Bain og Billy Boyd at realisere deres drøm om at blive professionelle musikere, men deres lårtykke skotske dialekter blev konstant hånet af deres fagfæller i musikbranchen, og derfor fik deres musikkarriere ikke luft under vingerne.

Altså indtil de valgte at genopfinde sig selv som to fiktive rappere fra Californien. De genindspillede alle deres sange med kunstige accenter og troppede op i London, hvor de snørede musikproducere til at tro, at de var kendte i USA's hiphop-miljø og var Eminems barndomsvenner. Det lykkedes dem faktisk at få en pladekontrakt og at optræde på MTV. Og så gik det galt...

Læs også: James McAvoy ærgrer sig over én ting i "X-Men"-filmene

McAvoys film om d'herrer er baseret på Bains selvbiografi, "California Schemin'", som senere blev genudgivet med den iøjnefaldende titel "Straight Outta Scotland". Filmatiseringen har dog endnu ikke fået en officiel titel.

Over for Deadline fastslår McAvoy: "Det, som disse to unge mænd fra Dundee forsøgte at gøre, overgår vores vildeste fantasier, og jeg kan slet ikke vente på at sende denne utrolige og også meget skotske/californiske fortælling ud i biograferne.

"Jeg er meget passioneret omkring at bruge skotske talenter både bag og foran kameraet, og jeg er henrykt over at skulle lave min instruktørdebut i mit hjemland. Filmen bliver en hyldest til den skotske gejst, men jeg er sikker på, at Silibil N' Brains' dristige fupnummer vil tiltale folk over hele kloden."

Filmen har endnu ikke fået en premieredato, og McAvoy er stadig i gang med optagelserne til det kommende amerikanske remake af den danske gyser "Speak No Evil".

Historien lyder dog enormt underholdende, og det var McAvoy også, da Moovy TV interviewede ham tilbage i 2019, så vi har naturligvis høje forventninger til mandens instruktørdebut:

Kommentarer

James McAvoy debuterer som instruktør med autentisk komediedrama om skotske rappere

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen