Den legendariske Beatles-dokumentar "Let It Be" bliver omsider genudgivet

For første gang i over 50 år bliver The Beatles' sidste, sagnomspundne film lettilgængelig.

Så er der godt nyt til fans af historiens vigtigste pop- og rockband, The Beatles: Den legendariske dokumentarfilm "Let It Be" bliver omsider genudgivet – nærmere betegnet på Disney+ den 8. maj.

Filmen af Michael Lindsay-Hogg udkom oprindeligt i maj 1970 i kølvandet på The Beatles' opløsning. Her fulgte man gruppens arbejde med indspilningen af det berømte "Let It Be"-album, der kulminerede med bandets berømte, sidste koncert på taget af Apple-bygningen i London i januar 1969.

Læs også: "1917"-instruktøren Sam Mendes laver fire film om The Beatles – én om hvert bandmedlem

"Let It Be"-dokumentaren fik oprindeligt en kølig modtagelse og blev betragtet som et mørkt og trist, afsluttende kapitel i Beatles-historien, især grundet filmens skildrede skænderier mellem bandets udkørte medlemmer. Derfor har bandet heller ikke været ivrige efter at genudgive filmen, som fans indtil nu har måttet opstøve via noget spekulative bootleg-udgivelser.

Men med Peter Jacksons lovpriste dokumentarserie "The Beatles: Get Back" (som bestod af nyrestaurerede og omorganiserede bidder fra netop "Let It Be"-optagelserne) in mente kan "Let It Be" nu pludselig ses i et andet og mere nuanceret lys efter at være hengemt i årtier.

Det er i øvrigt netop Peter Jackson og hans team, der har gennemrestaureret "Let It Be" på alle leder og kanter. Der er dermed blevet kælet for både billeder og lyd, så alting fremstår knivskarpt – præcis som i førnævnte "Get Back".

"Let It Be" udkommer på Disney+ den 8. maj – præcis 54 år efter udgivelsen af albummet af samme navn.

Kommentarer

Den legendariske Beatles-dokumentar "Let It Be" bliver omsider genudgivet

 • ★★★1

  Jeg sværger at Peter Jackson er ved at udvikle sig til at blive James Cameron, altid travlt med alverdens ting, frem for at få udgivet sine gamle film i nogle fornuftige udgaver.

  HVOR ER BAD TASTE OG BRAINDEAD I 4K, PETER???!?!

  NSF17-04-24 11:23

 • ★★★0

  Skønt, glæder mig til at se den :)

  Gormanden17-04-24 19:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen