John Williams går (alligevel) ikke på pension foreløbigt

Den legendariske filmkomponist har tænkt sig at arbejde 10 år til!

I sommer indikerede filmkomponisten John Williams, at han overvejede snart at gå på (en velfortjent) pension efter en mildt sagt imponerende karriere, der har budt på det ene fantastiske filmscore efter det andet. 

Her et halvt år senere viser det sig, at den snart 91-årige maestro heldigvis har tænkt sig at fortsætte sit arbejde mange år frem. Det er især Williams' sagnomspundne samarbejde med Steven Spielberg, der er grunden til, at komponisten fortsat har masser af blod på tanden.

I år fejrer Steven Spielberg og John Williams 50-året for deres samarbejde, og i den anledning har Williams udtalt sig til musikjournalisten Jon Burlingame:

"Steven er mange ting. Han er instruktør, han er producer, han er leder af et studie, han er forfatter, han er filantrop, han er oplyser. Men han er ikke en mand, du kan sige 'nej' til. Så jeg har 10 år mere at give. Jeg bliver hængende et stykke tid endnu. Du kan heller lade dig 'pensionere' fra musik. Det er som at trække vejret. Det er dit liv. Det er mit liv. En dag uden musik er en fejltagelse."

Læs også: Dronning Elizabeth slog John Williams til ridder kort før sin død

Williams og Spielberg har indtil videre samarbejdet på 29 af instruktørens film – første gang var på "The Sugarland Express" fra 1974, og senest var på "The Fabelmans" fra sidste år.

Spielberg har netop vundet to Golden Globe-stauetter for netop "The Fabelmans" i kategorierne Årets bedste dramafilm og Årets instruktør, og den selvbiografiske film kan i øvrigt opleves i de danske biografer fra den 23. marts.

Ud over "The Fabelmans" har John Williams i årenes løb skabt udødelige scores til store Steven Spielberg-film såsom "Dødens gab", "E.T.", "Schindlers liste", "Jurassic Park" samt ikke mindst "Indiana Jones"-sagaen.

Komponisten leverer også tonerene til den kommende femte film i franchisen, "Indiana Jones and the Dial of Destiny", der udkommer i biograferne herhjemme den 29. juni. Se traileren til den film her.

Kommentarer

John Williams går (alligevel) ikke på pension foreløbigt

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen