Len Wiseman instruerer "Die Hard: Year One"

"Die Hard"-franchisen er vanskelig at slå ihjel. Hollywood Reporter kan således bekræfte, at en sjette film i serien er undervejs, og den har fået titlen: "Die Hard: Year One". Den vil blive instrueret af Len Wiseman, der også stod for "Die Hard 4.0".

Selvom Bruce Willis forventes at vende tilbage i rollen som John McClane, så vil også en yngre version blive castet, da planen er at lave en film om, hvordan John McClane blev den person, vi mødte i den oprindelige "Die Hard" fra 1988. Historien skal dog efter sigende begynde allerede i 1979. Endnu er der ikke tilknyttet nogen manuskriptforfatter. 

Mellem 2009-10 udkom der en tegneserie med netop titlen "Die Hard: Year One" fra Boom! Studios. Serien fulgte den unge, grønne betjent John McClane, der selv i 70'erne befandt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt...

Selvom den seneste film i franchisen, "A Good Day to Die Hard", ikke præsterede så godt i amerikanske biografer, så klarede den sig rigtig fint globalt, i hvert fald hvis man ser på omsætning.

Kommentarer

Len Wiseman instruerer "Die Hard: Year One"

 • ★★★★0

  Hvor sjovt det end ville være at se hvordan man ville prøve i dag at lave en Die Hard film, der foregår i 70'erne så har jeg svært ved at tro på den slags :) 

  gi-jones15-10-15 22:39

 • ★★★★★0

  Tja, den kan umuligt blive meget værre end den seneste, men jeg må erkende, at jeg ikke har den store interesse for den franchise længere.

  David Lund16-10-15 07:21

 • ★★★★★★0

  Med Len tilbage ombord, er jeg frisk. Femmeren var godt nok noget bras, er du gal

  Zero Cool16-10-15 08:08

 • ★★★★0

  Det var 4'eren da også.

  gi-jones16-10-15 08:25

 • ★★★★★★0

  Nope. :)

  Zero Cool16-10-15 08:45

 • 0

  Die hard magien røg efter Die hard 2 :/

  Geekalot16-10-15 09:04

 • ★★★0

  Jeg kunne faktisk godt lide 4.0. Jeg synes ret godt om Olyphant som skurk og hele setup'et med McClane som "analog helt i en digital verden". Jo jo, der var masser af ting, der ikke virkede særlig godt, og det er langt fra en nyklassiker, men jeg fandt den nu stadig underholdende og ganske fin action-flick..

  Faktisk var jeg også glad for 3'eren, mens 2'eren til gengæld aldrig har været min kop te. Den virkede mest af alt som et forsøg på blot at kopiere den første.

  Men 5'eren har jeg endnu ikke set og tvivler på, at jeg nogensinde kommer til det. Jeg har en af de der fornemmelser af, at jeg ikke rigtigt går glip af noget! ;)

  HonoDelLoce16-10-15 09:41

 • ★★★★★1

  Jeg ved ikke, hvor meget indflydelse instruktøren har på en franchise som denne, men jeg synes nu også ganske godt om 4'eren. Det er dog de første 3 jeg fortsat vil tænke på, når Die Hard dukker op i tankerne - især 1'eren og 3'eren er fænomenale!

  David Lund16-10-15 09:45

 • ★★★★★★0

  Jeg er ret glad for 1-4 og der kan selvfølgelig ikke herske tvivl om, at den første ubetinget er den bedste.

  Det er dog lidt sjovt hvordan verden forandrer sig. Toeren har altid været den, som folk virkelig har hadet, men med tiden har den fået en plads som en forholdsvis vellidt Die Hard-film. Da fireren kom, var folk virkelig delt, ikke mindst pga. dens rating. Med tiden, blev mit indtryk at folk generelt ikke var så glad for den. Men så kom femmeren og nu lader det til, at den generelle holdning er, at 1-4 alle er ganske fornuftige film, mens femmeren er noget frygteligt bras.

  Ta' ikke fejl, femmeren ER noget frygteligt bras, men det er lidt sjovt at se hvordan en virkelig dårlig film kan få andre film til at se så meget bedre ud.

  Zero Cool16-10-15 09:50

 • ★★★0

  Ha. Jeg vil nu have lov at sige, at jeg aldrig har brudt mig om 2'eren og stadig ikke bryder mig om den (selvom det næsten er et år siden jeg sidst så den, så tror jeg stadig, det holder! ;) ). Men jeg falder selvfølgelig også uden for din tese al den stund, at jeg slet ikke har set 5'eren, så den ikke rigtigt har kunne rykke min holdning til nogle af de andre! :D

  Min rangering ville se sådan ud:

  1. Die Hard
  2. Die Hard: With A Vengeance
  3. Live Free or Die Hard (som jeg faktisk troede officielt hed 4.0 :D )
  4. Die Hard 2

  HonoDelLoce16-10-15 10:12

 • ★★★1

  Min opfattelse af Die hard har altid været et McClane, bare var en hel normal betjent, og blev først typen "at være på det uheldige sted på det forkerte tidspunkt" fra den første film. Har virkelig svært ved at se ham som ung betjent og smadre den ene bygning eller bil efter den anden og samtidig slås imod stærke modstandere. Var det ikke også sådan i filmene at han blev først kendt efter hændelserne i Die Hard?

  Jeg vil snart hellere se en genindspilning, eller endnu en træt og ligeglad Bruce Willis i Die hard 6.

  MOVIE100016-10-15 10:41

 • ★★★★★★0

  Selvom jeg er stor fortaler for, at man engang imellem bør se bras, for at få kalibreret sine filmsanser, så vil mene, at man kan være ret lykkelig resten af sit liv, hvis man bevarer de gode minder om Die Hard og ikke ser del 5.

  Jeg har selv ikke behov for at se Willis i flere film. Generelt lader han til at være en halvsur, gammel mand, der finder det lidt besværligt at skulle indspille film, for at tjene penge. Kevin Smith forklarer i sin bog, Tough Shit, om hans oplevelser med Willis under optagelserne af Cop Out. Det kan man måske afvise med, at Smith ikke er en superdygtig instruktør eller at han ikke er vant til at arbejde med superstjerner som Willis, men siden da er der dukket flere og flere historier op, om at Willis virkelig er blevet svær at arbejde sammen med og han ofte blander sig i instruktørens arbejde.

  Zero Cool16-10-15 10:51

 • ★★★★0

  Jeg har faktisk altid været glad for 3'eren også (før der kom flere). Selvom den er meget anderledes end de to første synes jeg den bevarer de små geniale anstrøg fra de første film. Og Jeremy Irons er mega sej i den.

  Det sagt så sad jeg her til morgen og tænkte at det faktisk godt kunne være lidt sjovt med sådan en Dirty Harry-agtig 70'er politifilm, hvis de var villige til at lave den tilpas afdæmpet og funky. Det er de selvfølgelig ikke, så det kommer aldrig til at ske, men man kan jo drømme...

  gi-jones16-10-15 11:05

 • 0

  Ohh no. 

  Kristoffer16-10-15 12:38

 • ★★★★0

  Det er sådan set kun 5'eren der er noget værre lort. 4'eren har jeg slet ikke indtryk af folk ikke kan lide? Måske blandt virkelig Hard-core fans pga ratingen og det er der også noget om, men den er jo ikke ringe af den grund. 

  Babo16-10-15 13:58

 • 0

  Min rangering

  Die hard (selvfølgelig)

  Die Hard With A Vengeance (Den naturlige 2ér i min verden)

  Live Free Or Die Hard (meget undervurderet i min verden)

  Die Hard 2 (prøver for hårdt at overgå den første, og det sker BARE ikke)

  Die Hard 5 (virkelig ringe og en meget træt Bruce Willis)

  PatrickJane16-10-15 16:10

 • ★★0

  Jeg holder meget af 1'eren og 2'eren. 3'eren kan jeg også virkelig godt lide (måske endda bedre end 2'eren) ... lige frem til den underligt mislykkede slutning, som helt mangler dramatisk tyngde og derfor nærmest bliver antiklimaktisk i forhold til alt hvad der er gået forud. Jeg tror faktisk, jeg ville have foretrukket den alternative slutning med McClanes gåde.

  Jeg kan også godt lide 4'eren, uden dog at finde den helt så god som de tre første film. 5'eren er jeg indtil videre gået langt udenom, da hverken anmeldelser, omtaler eller klip har givet mig lyst til at se den.  

  BN16-10-15 16:14

 • ★★★★0

  BN

  Den alternative slutning på 3'eren er rigtig fed synes jeg. Synd at den blev skrottet til fordel for et antiklimaks, som ikke rigtigt er spændende. 

  Mht. Wiseman's tilbagevenden som instruktør.......det har jeg det fint med. Han er en ganske fin actioninstruktør og Die Hard 4 er som sagt god nok. 

  Babo16-10-15 17:37

 • ★★★★0

  Alternativ slutning? Er den på dvd/bd?

  gi-jones16-10-15 18:01

 • ★★★★★0

  100% enig med MOVIE100's pointe: Indtil 1'eren var John McClane en helt almindelig betjent, ikke en super(action)helt. Det er for mig også en del af magien ved den første film, og derfor vil en prequel for mig være komplet uinteressant. 

  Lars!16-10-15 18:07

 • ★★★★★0

  Spinoff med Argyle Come on Hollywood you know you wanna!


  Alternativ slutning? Er den på dvd/bd?
  Den kan ses her.

  Elwood16-10-15 18:28

 • ★★★★★0

  Sikker på scenen ikke er filmet så skævt normalt, men det er det ehr emd Youtube og deres søgemaskiner der skal snydes tænker jeg.

  Elwood16-10-15 18:30

 • ★★★★★0

  Og så det her lyder weird med en action film, men det er lidt urealistisk, når man tænker på det som sker, godt nok kan McClane overleve meget meeenn :)

  Men fed version uanset hvad.

  Elwood16-10-15 18:32

 • 0

  Alternativ slutning? Er den på dvd/bd?
  Den kan ses her.

  Langt bedre slutning end den de valgte. Vidste overhovedet ikke at denne slutning fandtes... superb

  PatrickJane16-10-15 20:21

 • ★★★★★0

  Den er blot lidt overdrevet, ved godt Die hard ikke er realisme men damm det der overlever man sku ikke :)

  Men Tension'en er fed i scenen.

  Elwood16-10-15 20:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen