Paramount vil stadig sagsøge "Star Trek"-fanfilm for rettighedsbrud

Som tidligere rapporteret så føler Paramount sig truet af den ambitiøse fanfilm "Star Trek: Axanar" og har derfor valgt at sagsøge filmens producenter for rettighedsbrud. Sagen kom som en overraskelse, da fans af franchisen har stået bag hundredvis af fanproduktioner, uden at disse nogensinde er blevet sagsøgt. Det skal efter sigende være størrelsen på den nye film, som gør, at Paramount og CBS reagerer.

Dette er ikke overraskende blevet taget ilde op af mange fans. Blandt dem finder man sågar instruktørerne bag de seneste "Star Trek"-film, Justin Lin ("Star Trek Beyond") og J.J. Abrams ("Star Trek" og "Star Trek Into Darkness"), som begge har givet udtryk for misnøje med Paramounts valg. Abrams sagde endda for en måned siden, at han havde snakket med Paramount om, hvordan man håndterer fans, og at han nu regnede med, sagen "snart ville gå væk"

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet. Paramount og CBS har nu bekendtgjort, at hverken Lin eller Abrams kan tale på vegne af dem – og at deres synspunkter er irrelevante.

I onsdags informerede selskaberne retten om, at de ikke ønsker at lukke sagen imod Axanar, som de siger overskrider ophavsretsreglerne ved at bruge flere elementer fra "Star Trek"-universet, deriblandt steder, karakterer, arter og temaer. 

Kommentarer

Paramount vil stadig sagsøge "Star Trek"-fanfilm for rettighedsbrud

 • 0

  Griske svin. Håber Lin og Abrams truer med, at de aldrig vil lave film for selskabet igen.

  Nagash 3-10-16 21:03

 • 0

  Ved ikke helt Nagash, kan nu også godt føle lidt med selskaberne, når det er fan film når sådan et punkt som dette her. Men på den anden side så det også træls for os fans at noget bremses.

  Lade den film her komme, så sætte regler for fan film bagefter. De er trods alt nået en del frem med den film her nu, til hvad jeg lige kunne se.

  Geekalot 3-10-16 21:33

 • ★★★★★★0

  På den ene side - hvis deres rettigheder er blevet krænket, så er de I deres gode ret...

  På den anden side - så virker det lidt unødvendigt, og det er ærgerligt, de gør det. Men som sagt - det er egentlig op til Paramount selv.

  Guldager 3-10-16 22:35

 • ★★★★0

  HALLO! Der skal tjenes penge. Hvis nu alle væltede rundt med idealisme og gratis mig her og der.. KAOS! Siger jeg jer KAOS!

  Gad vide om Gene ville være ok med den slags ikke indtjenende "pjat"?

  Gasivodo 4-10-16 04:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen