"Star Wars: Episode IX" mister sin instruktør

Hvis man instruerer en "Star Wars"-film, må man efterhånden have det på samme måde som Darth Vaders officerer, når man bliver kaldt til samtale på kontoret...

I hvert fald er endnu en af franchisens filmmagere netop blevet afskediget: Colin Trevorrow ("Jurassic World"), som ellers var kørt i stilling til at instruere den fortsat unavngivne "Star Wars: Episode IX".

Og Trevorrow er langtfra den første instruktør, der har forladt franchisen:

 • For et par år siden blev Josh Trank ("Chronicle") fyret fra en "Star Wars"-spin-off, da Disney hørte om hans problematiske opførsel under optagelserne til Tranks nedsablede "Fantastic Four"-reboot.
 • "Rogue One: A Star Wars Story"-instruktøren Gareth Edwards blev ganske vist ikke fyret, men efter en skuffende testvisning blev han angiveligt erstattet af Tony Gilroy ("The Bourne Legacy") bag kameraet, før filmens sidste scener skulle indspilles.
 • Tidligere i år blev makkerparret Christopher Miller og Phil Lord ("LEGO Filmen", "21 Jump Street") erstattet af Hollywood-veteranen Ron Howard ("Apollo 13"), efter at duoen ellers havde færdiggjort 90% af optagelserne til den kommende "Han Solo"-solofilm.

Ifølge Disneys officielle umelding omkring Trevorrows afskedigelse er der tale om en fælles beslutning, men der har længe huseret rygter om, at Trevorrow ville blive fyret – ikke mindst fordi den relativt uerfarne instruktørs sidste film, "The Book of Henry", floppede fælt i USA og blev revset af kritikerne.

Flere anonyme kilder fortæller i øvrigt Variety, at Trevorrow og Lucasfilm var dybt uenige omkring flere ting i filmmagerens manuskript.

Disney har endnu ikke hyret en afløser, men hvis de hurtigt finder en erstatning, kan de måske stadig nå at få filmen udgivet i maj 2019, hvilket p.t. er planen.

Kommentarer

"Star Wars: Episode IX" mister sin instruktør

 • ★★★★★1

  Uanset, hvad man synes om manden og hans film så synes jeg dælme ordet Creative Diffrence blir brugt meget i de her "nyheder"

  Kan godt være det var det rigtige valg i sidste ende, men stadigvæk så tænker jeg blot det som jeg synes var intressant ved de her nye Star Wars film var at der var ny instruktør koblet på til hvert projekt, men hvad stopper Disney/Lucasfilm, fra og gøre det her endnu en gang, efter en ny instruktør er valgt, det er der vel intet som gør? branchen er ikke skruet sammen sådan at en instruktør får lov og bestemme det hele, der er alt muligt der kan påvirke en beslutning som det her, som der også nævnes i nyheden. Men hvornår er det instruktørens vision man får og se, og hvornår er det filmselskabet der har "dikteret" hvad de ønsker der skal bidrages med og vhis ikke det er noget de bryder sig om, fidner de ny instruktør.

  Tag eksemplet med Christopher Miller og Phil Lord, mange, mig selv included havde da set frem til og se, hvad de ku finde på, men når man i følge udtalelser fra Disney og Lucasfilms overhoved høre at en af de store grunde var at de to herre mere havde set det som en full on comedy de sku lave, så var det ikke det som selskabet havde ønsket, eller som der vidst skrives full on comedy var big no no i Star Wars.

  Her blev de to herre fyret fordi de vile bringe masser af humor med sig, men selskabet sagde nej, dvs. de var ikke glade for den vision de to herre havde med Han Solo filmen, og valgte derfor og fyre dem.

  Jeg sidder blot stadigvæk og tænker på Peter Jackson, manden var mest kendt for splatterfilm, og andre obskøre filmprojeket.

  Undskyld du vil hvad lave film bygget over Lord of the rings bøgerne?

  Jeg ved godt branchen ikke er skruet sådan sammen, men ku være fedt og se selskaber tage lidt flere chancer, i stedet for og skrædersy ting så de er 100% sikker på resultatet.

   

  Elwood 6-09-17 01:03

 • ★★★★★1

  Rigtig godt indlæg, Kenneth, og rigtig gode overvejelser. Selvom jeg personligt synes, at Trevorrow var et forkert valg (han har SÅ lidt under bæltet i forhold til SÅ stor en produktion, og jeg har kun hørt VIRKELIG dårlige ting om hans seneste film), så emmer de her nye "Star Wars"-film mere og mere af åndsforladt samlebåndsproduktion dikteret af the powers that be. Det er sgu ikke vanvittigt spændende. Men hvor starter jeg en petition om at få Brett Ratner på som afløser?!

  The Insider 6-09-17 01:06

 • ★★★★★1

  Yep som jeg også starter med og skrive uanset hvad man mener om manden, min pointe var mere ikke valget af instruktør, men igen mere det med at det virker til Disney er bange for failure, og i den her branche rammer det også hårdt når de står over for Suits'ne og damm om Disney og Lucasfilm vil ha navnet failure på deres nye star Wars film. Det rammer så bare den kreative side, hvor der tages alt for sikre valg med instruktører.

  Det er som Chart Guy i Nostalgic Critics sketch'ne siger: "but the Chart says!"

  Men sku da netop tror at med alle de selskaber Disney har og penge de skovler ind at de har råd til og satse, men de vil bare ikke.

  Elwood 6-09-17 01:17

 • ★★★★★1

  (han har SÅ lidt under bæltet i forhold til SÅ stor en produktion, og jeg har kun hørt VIRKELIG dårlige ting om hans seneste film)

  Lidt nysgerrig, ikke for og forsvare Jurrasic World manden, men grunden til Peter Jacksom lykkedes med hans LOTR med og finde et selskab, efter og ha været ved 4-5 forskellige. 

  Han må ha talt ekstrem godt for hans sag fordi Heavenly Creatures og The Frightners, var de mest normale film før han gik igang med LOTR, men det har måske også mere og gøre med tidspunktet filmene blev startet på, der gjorde det lykkedes, folk tog lidt flere chancer back then ?

  Elwood 6-09-17 01:27

 • ★★★★★1

  Det er sgu ikke vanvittigt spændende. Men hvor starter jeg en petition om at få Brett Ratner på som afløser?!

  Så skal The Rock satme også ha en rolle i den!

  Joe Johnston har jeg altid godt ku li som instruktør, så han ku være et af mine forslag.

  Elwood 6-09-17 01:29

 • ★★★★★0

  Lidt nysgerrig, ikke for og forsvare Jurrasic World manden, men grunden til Peter Jacksom lykkedes med hans LOTR med og finde et selskab, efter og ha været ved 4-5 forskellige. 

  Han må ha talt ekstrem godt for hans sag fordi Heavenly Creatures og The Frightners, var de mest normale film før han gik igang med LOTR, men det har måske også mere og gøre med tidspunktet filmene blev startet på, der gjorde det lykkedes, folk tog lidt flere chancer back then ?

  Jackson var så absolut et sats, men slet ikke i samme omfang som Trevorrow. Jackson havde en håndfuld film på samvittigheden, og han havde demonstreret, at han både mestrede effekter OG det menneskelige drama. Jackson kan måske snarere sammenlignes med én som Greengrass, der får lov til at overtage en stor franchise som Bourne, selvom han var nærmest totalt ukendt (særligt i Hollywood), men trods alt havde succesfulde dokumentarer og et prisbelønnet, eminent docudrama på CV'et.

  Trevorrow har kun en totalt ukendt komedie, én blockbuster-succes (hvor han angiveligt havde meget lidt at gøre med udarbejdelsen af actionsekvenserne) og så et angiveligt elendigt gigaflop bag sig. Men hey - indimellem lykkes den slags sats jo også! Og selvfølgelig kan Disney også gå hen og finde en afløser, der er værre end Trevorrow :-D

  The Insider 6-09-17 01:33

 • ★★★★★2

  Kathleen Kennedy: Someone get me... DER UWE!

  Elwood 6-09-17 01:44

 • ★★★★★★1

  Du rammer nok meget godt en pointe Insider, for det Disney søger er tydeligvis ikke instruktører med en vision, men blot en sikkert spillende styrmand, der kan bringe en 10 sejr i hus og sikre dem nye millioner på kontoen.et er, at vi ved at SW (også!) er en forretning, især for Disney, men man skulle tro de havde råd til at stole lidt mere på de instruktører de hyrer. 

  T. Nielsen 6-09-17 06:11

 • ★★★★★0

  Mon ikke J. J. Abrams vender tilbage? Han har i hvert fald givet udtryk for, at han gerne vil.

  David Lund 6-09-17 06:36

 • ★★★★★★0

  Du rammer nok meget godt en pointe Insider, for det Disney søger er tydeligvis ikke instruktører med en vision, men blot en sikkert spillende styrmand, der kan bringe en 1-0 sejr i hus og sikre dem nye millioner på kontoen. Et er at vi ved at SW (også!) er en forretning, især for Disney, men man skulle tro de havde råd til at stole lidt mere på de instruktører de hyrer. 

  Fixed (tror jeg:)

  T. Nielsen 6-09-17 07:20

 • ★★1

  Jo heller ikke længe siden, at Lucasfilm hev Jack Thorne ind for at omskrive Trevorrows manus, og allerede der tænkte mange nok, med "Book of Henry" i mente, at instruktørens dage var talte på "IX"...

  Thomas Fenger 6-09-17 09:13

 • 1

  Årets bedste nyhed - hvis det ikke var for, at min Star Wars iver er gået et kæmpe hak ned efter de så ordinære film (med ukritisk kedelige elementer i), der er kommet indtil videre.

  BusinessMonkey 6-09-17 12:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen