"Transformers: The Last Knight" skuffer finansielt overalt - også i Kina

Efter hele fem film – og sammenlagt 762 minutters robotsmadder – ser det ud til, at det globale biografpublikum er kørt lidt træt i "Transformers"-franchisen.

Seriens seneste kapitel, "Transformers: The Last Knight", klarer sig i øjeblikket relativt skidt i de amerikanske biografer, hvor den formentlig ender som franchisens mindst succesfulde film. Den har p.t. indtjent 102 mio. dollars og oplevede en markant dårligere åbningsweekend end alle sine fire forgængere.

Paramount havde håbet, at filmen ville score kassen i Kina, hvor føljetonens forrige kapitel, "Transformers: Age of Extinction", indtjente hele 320 mio. dollars – ikke mindst ved at lade sin sidste akt udspille sig i Tusindårsriget.

Men selv ikke kineserne er begejstrede for Michael Bays femte "Transformers"-film. Efter en imponerende åbningsweekend på 121 mio. dollars indtjente filmen blot 30,5 mio. dollars i den forgangne weekend – et dyk på hele 75 %.

Analytikere mener ikke, at "Transformers: The Last Knight" vil indtjene mere end 250 mio. dollars i verdens folkerigeste nation, hvilket vil sige, at den tjener 70 mio. dollars færre end "Transformers: Age of Extinction".

Filmen har et astronomisk budget på 217 mio. dollars, og eftersom filmen indtil videre har indtjent 431 mio. dollars på verdensplan, kan den stadig betegnes som et mindre hit. Men idet seriens to forrige film indtjente over 1 mia. dollars globalt, går Paramount formentlig i tænkeboks, før selskabet giver grønt lys til endnu en fortsættelse.

Se eller gense Moovy TV's indslag fra den danske gallapremiere herunder:

Kommentarer

"Transformers: The Last Knight" skuffer finansielt overalt - også i Kina

 • ★★★1

  Yes!

  Essal 4-07-17 17:17

 • ★★★★★0

  Yes!

  Jeg kan sgu heller ikke undgå at fryde mig lidt :D og samtidigt genvinde en bitte snert af tiltroen til det globale biografpublikum! (undskyld, Nicki!!)

  The Insider 4-07-17 17:26

 • 0

  Har de fleste "sikre" film ikke skuffet økonomisk i år?

  Her tænker jeg på Alien: Covenant, Transformers: The Last Knight og så er der sikkert et par stykker mere, som jeg ikke engang kan huske. Vel sagtens fordi de ikke fik lokket mig i bografen.

  Personligt har jeg ikke noget imod, hvis Transformers: The Last Knight bliver den sidste med Michael Bay bag roret. Jeg stod af efter Transformers: Dark of the moon, da jeg var blevet træt af, at blive holdt for nar i biografen.

  Pudsigt nok er de film, som jeg har nydt mest i år, indtil nu, været dem som på den ene eller anden måde var lidt mere vovede i deres satsning. Her tænker jeg på Logan ( som var forrygende ) og Wonder Woman ( som virkelig var en positiv oplevelse, når det gælder WB's DC superhelte på det store lærred ).

  Den eneste "sikre" film, jeg lige kan komme på, som ikke skuffede, var Guardians of the Galaxy, vil. 2. Er lidt spændt på Spiderman: Homecoming og Thor: Ragnarok.

  Kviesgaard 4-07-17 18:36

 • ★★★0

  Pudsigt nok er de film, som jeg har nydt mest i år, indtil nu, været dem som på den ene eller anden måde var lidt mere vovede i deres satsning ... Wonder Woman ( som virkelig var en positiv oplevelse, når det gælder WB's DC superhelte på det store lærred ).

  Uanset hvad man nu må synes om filmen, personligt er jeg ikke ligeså stor fan som så mange andre er, så vil jeg nu ikke mene at man kan kalde den for vovet. Den er meget lige ud af landevejen når det kommer til superheltefilm.

  Logan vil jeg give dig ret i er en mere vovet film. Den er en mere atypisk superheltefilm som tilmed bryder enkelte actionfilms klichéer.

  Spoiler for Logan:

  Scenen hvor Logan vil køre gennem hegnet og siger noget i stil med "hang on" hvorefter bilen ikke formår at køre gennem hegnet var meget sjov. I enhver anden actionfilm jeg har set så vil de have kørt gennem hegnet f.eks. En lille detalje men stadig værd at ligge mærke til.

  Plus den meget definitive slutning og det mere voksne sprog, som passer til filmens fortælling.   

  Essal 4-07-17 18:53

 • 0

  Uanset hvad man nu må synes om filmen, personligt er jeg ikke ligeså stor fan som så mange andre er, så vil jeg nu ikke mene at man kan kalde den for vovet. Den er meget lige ud af landevejen når det kommer til superheltefilm.

  Ok Wonder Woman er nok ikke lige et godt eksempel.

  Jeg tænkte nok vovet i forhold til, hvordan WB plejer at lave deres superhelte-film. Men som film generelt, der er Wonder Woman mere henad standard varen. Men en god en af slagsen. Set med mine øjne. Og da jeg har en svaghed for superhelte generelt, ja så er jeg nok ikke hel objektiv i den henseende.

  Og ja. Detaljen du nævner i Logan er et af de mange ting, der gør den film så forbasket god. Virkelig kronen på Hugh Jackmans værk med den karakter.

  Kviesgaard 4-07-17 19:15

 • ★★★★0

  Der er stadig for mange fluer på den lort, ligesom med 85% af blockbusters hvert år, der akkurat kører efter no-brainer skabelon. For mange filmserier nærmer sig astronomiske beløb efterhånden, men sålænge der er marked for lort, vil vi blive fodret med lort. 

  Babo 4-07-17 19:49

 • ★★★★★★0

  I betragtning af hvor mange film der produceres om året, burde det være en smal sag at springe samtlige blockbusters over og stadig være underholdt.

  Zero Cool 4-07-17 19:56

 • ★★★★0

  Jeg vil ikke springe samtlige over, for så gik jeg glip af de gode og de store blockbusters kan noget, som de andre, små film ikke kan, når det gøres ordentligt. Jeg synes blot det er skam at lort og middelmådighed får lov til at dominere så meget. Jeg kan selvfølgelig gør mit ved at ikke at støtte. Hvilket jeg også har gjort, i og med jeg har undgået flere. 

  Babo 4-07-17 20:14

 • ★★★★★★0

  Så bliver du jo heller ikke fodret med noget som helst.

  Zero Cool 4-07-17 20:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen